❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

5 km til fordel for Afrika den 17. september 2006

Skrevet 11-08-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

5 km til fordel for Afrika den 17. september 2006

Løb eller gå med, når København for første gang lægger gader og stræder til et forrygende folkeløb til fordel for Røde Kors - Vandløbet 2006. Det sker søndag den 17. september klokken 12.00 på Christiansborg Slotsplads.


Vandløbet arrangeres af Lotte Arndal, Arndal Spa & Fitness, Hotel D'Angleterre, og afvikles i samarbejde med Frederiksberg IF

VELKOMMEN
Søndag den 17. september går starten for Vandløbet 2006, en ny og årligt tilbagevendende københavnerbegivenhed, arrangeret af Lotte Arndal, Arndal Spa & Fitness, Hotel D'Angleterre.

Vandløbet handler om vand - eller rettere, manglen på samme i Afrika.

Cirka halvdelen af det enorme kontinent har ikke adgang til rent vand, og derfor dør 5.000 afrikanske børn hver eneste dag af sygdomme som almindelig diarre, tyfus og kolera.

Sygdomme, der skyldes dårligt drikkevand og som kan forhindres ved at bygge brønde og latriner og oprette basale sundhedsklinikker.

De første tre år går alle indtægter fra Vandløbet ubeskåret til at forbedre forholdene i Malawi, et af de hårdest ramte områder i Afrika.

Ved at deltage hjælper du derfor mennesker, der har brug for hjælp, hvad enten du går for sjov eller løber for alvor.

Så gør en god gerning og få rørt kroppen på én og samme eftermiddag i selskab med familie, venner, kollegaer og hundredevis af glade mennesker.

DAGEN
Vandløbet bliver ligeså underholdende, som det er velgørende. På slotspladsen kan deltagere så vel som tilskuere se frem til, at løberne får deres løbestil (og sikkert også en hel masse andet) kommenteret af komikerne Casper Christensen & Frank Hvam.

D’herrer vil ligeledes stå for overrækning af præmien til løberen med den bedste tid og en række improviserede kategorier, der med sikkerhed vil underholde både tilskuere og vindere. Sidst men ikke mindst har de to også fornøjelsen af at trække en vinder af en 2 personers rejse til Afrika med Trafica Tours til en værdi af 40.000 kr. blandt løbenumrene.

Udover løb, gang, rul og underholdning byder dagen selvfølgelig også på rig mulighed for at lære mere om landet, det hele handler om. Find ud af hvad indtægterne fra Vandløbet går til i Røde Kors teltet på pladsen - og følg dem hele vejen dertil her på hjemmesiden de næste tre år (se FRA LØB TIL BRØND)

RUTEN
Vandløbet består af to ruter - en 5 km DAF-opmålt rute for løbere på alle niveauer og en minirute udelukkende for børn. 5 km ruten udspringer fra Christiansborg Slotsplads og bevæger sig tro mod sit tema langs vandet, ad havnefronten ud omkring Nordre Toldbod, inden den ender tilbage på pladsen.

Løberne bliver sendt af sted efter hastighed: Løbere først, så kapgængere, hyggegængere og - som den rullende rosin i pølseenden - børnefamilier med barnevogne.

Miniruten løber fra slotspladsen ind gennem Prins Jørgens Gård og videre rundt om Thorvaldsens Plads, hvor mini-vandløberne skal runde en kegle, inden turen går samme vej tilbage. Børnene bliver sendt af sted med 15 minutters mellemrum, så alle kan nå en tur. I alt 500 meter fuldt firspring - og med præmiegaranti til alle (se LØBSPOSE)

BØRNELØBET
På og omkring miniruten (se RUTEN) vil Ketil fra ‘Martin & Ketil’ fortælle historier fra de varme lande. Lego arrangerer en sjov og spændende byggeaktivitet og stiller et klodskyndigt team til rådighed til at hjælpe børn under 15 år med at bygge afrikanske dyr - dyr, som så kan købes med hjem for en donation til den gode sag.

Man behøver ikke deltage i selve løbet for at bygge med - heller ikke for at blive klogere på vand i Experimentariets interaktive udstilling for både børn og voksne.


PROGRAM FOR DEN 17. SEPTEMBER
Her kan du se hvad dagen byder på time for time. Der pusles stadig med de sidste detaljer, så tag hellere et ekstra kig på programmet inden selve dagen, hvis du vil have det hele med.

LØBSPOSEN
Alle deltagere får en løbspose med en Vandløbet T-shirt og et appetitligt udvalg af “brændstof”. I børnenes pose gemmer sig desuden en æske med 500 legoklodser, 1 smart Lego drikkedunk, noget sjovt at læse i fra Egmont óg andre gode overraskelser. Posen hentes fra 10.00 - 11.00 og igen fra 13.30 - 15.00 ved aflevering af slippen på startnummeret.

PRÆMIERNE
Som det sig hører til et godt løb, vil der være masser af gode præmier. Udover absolut hæderlig belønning til de tre bedste løbere for kvinder og herrer, giver løbenummeret samtlige deltagere adgang til lodtrækningen om en luksusrejse for 2 personer til Afrika med Trafica Tours til en værdi af 40.000 kr.

Skulle det knibe med både ben og held på dagen, har Casper Christensen og Frank Hvam fået frit råderum over en bunke sponsorgaver, som de har lovet at dele ud i helt nye kategorier, der ikke kvæver større kvalifikationer end 'mest farverige shorts'.

Læs mere om rejsen fra Trafica Tours og se hvad gavekortet til Arndal kan bruges til ved at klikke på logoerne. De resterenede præmier afsløres først på selve dagen.

TILMELDING
Prisen for at deltage er 150 kr. for voksne og 50 kr. for børn (op til 8 år) - penge, der går ubeskåret til projektet. Tilmeldingsfristen er torsdag den 31. august. Herefter er tilmeldingsprisen 210 kr. for voksenløbet og 80 kr. for børneløbet.

Sidste frist for eftertilmelding er fredag den 15. september. Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig løbet på løbsdagen. Når vi har registreret din tilmelding og modtaget din betaling, vil du få tilsendt et startnummer og en løbechip. Eftertilmeldinger skal selv afhente deres startnummer.

TILMELDING FIRMA/ FORENING
Udfyld formularen (eller flere, hvis I ikke kan være på én) og returner enten som vedhæftet fil til carina@vandloebet.dk eller som almindelig post til Frederiksberg IF, Sønderjyllands Allé 6, 2000 Frederiksberg, att. Carina Simonsen. Mærk kuverten "Vandløbet". Information om betaling findes på selve formularen.

TILMELDING FIRMA/ FORENING VIP
Få firma eller foreningsnavn på Vandløbet T-shirten for i alt 500 kr. pr. overkrop - og giv således 350 kr. ekstra til den gode sag. T-shirten er af høj kvalitet og med mange års levetid hvad både tryk og facon angår. T-shirten fås i S, M og L.

Af hensyn til produktionsomkostinger, kan vi desværre ikke imødekomme bestillinger på mindre end 25 T-shirts eller bestillinger foretaget senere end den 20. august. For yderligere information og bestilling, kontakt venligst Lotte Arndal (se KONTAKT).

TIDERNE
Der løbes med chip til voksenløbet. Se hvordan du bruger chippen under 'tidtagning' og tjek din løbetid her umiddelbart efter løbet.

TIDTAGNING
For at sikre dig en helt præcis tid, sender Events4U dig en låne-chip sammen med dit startnummer. Chippen vejer næsten ingenting og generer ikke dit løb.

Vigtigt:
•Ingen chip - ingen tid
•Chippen placeres om anklen med velcrobåndet
•Husk at tage chippen med til løbet
•Husk at aflevere chippen efter løbet

Glemmer du at aflevere chippen, skal den sendes retur til Frederiksberg IF: Frederiksberg IF, Sønderjyllands Alle 6, 2000 Frederiksberg. Att. Carina Simonsen.

Der opkræves et gebyr på kr. 250, hvis man ikke afleverer sin chip efter løbet.

SPONSORER
Tak, tak, tak. Vandløbet 2006 bliver til i samarbejde med en række virksomheder og fonde, der alle har til ønske at støtte en god sag og dermed være med til at gøre en forskel i verden. Herudover har de også det til fælles, at de på hver deres måde bidrager til at gøre Vandløbet endnu mere spændende for Vandløbets mest bærende kraft: Deltagerne.

Bliv sponsor
Er du interesseret i at høre mere om mulighederne for et sponsorat, kan det ske ved henvendelse til Lotte Arndal (se KONTAKT)


FRA LØB TIL BRØND
Fordi indtægterne går til et konkret projekt, har du her mulighed for gennem de næste tre år at følge dine penge og se hvor stor en forskel de gør i den anden ende. Siden vil blive opdateret én gang i kvartalet af International Røde Kors.

KONTAKT
Har du spørgsmål vedrørende arrangementet, kan det ske gennem e-mail til følgende personer:

Lotte Arndal
Presse, sponsering, VIP tilmelding
lotte@vandloebet.dk

Frederiksberg IF. v Carina Simonsen
Løbskyndig, tilmelding
carina@vandloebet.dk

Mogens Damgaard
Røde Kors
mogens@vandloebet.dk

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley