❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Vand: Hvor sikkert er drikkevandet i Danmark?

Skrevet 04-05-2013 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Vand: Hvor sikkert er drikkevandet i Danmark?

Vi elsker vand. Vi bruger det hver dag til at drikke og lave mad, vi leger i vand, vi bygger vores drømmehuse ved vandet, rejser til eksotiske steder for at være tæt på det, renser os med det og besøger spaer for at finde vandets healende magt. Men hvor sikkert er vores drikkevand egentlig?


Vand er det mest dominante element på jorden, og ifølge legenden er ungdommens fontæne en vandkilde på Bahamas.

Vand er faktisk så vigtigt, at det er den mest spændende ledetråd for liv på en anden planet, forskere kan finde.

Var du klar over, at 70 % af jordens overflade er dækket af vand, hvoraf det meste er udrikkeligt saltvand.

Jo, kun 3 % af jordens vand er frisk drikkevand, og af det er 97 % fanget i gletsjere. De fleste af os ved kun lidt om noget så vigtigt for vores planet, dets overlevelse og alle dets planter og dyr.

Hvor sikkert er vores drikkevand egentlig?

Medierne i Danmark fortæller os, at det er fyldt med pesticider og andre væmmelige ting. Men hvad er sandheden?

Jeg har været bekymret over artiklerne i medierne, så jeg besluttede mig for at undersøge, hvor sikkert vores drikkevand i Danmark er.

Før jeg deler mine opdagelser med jer, så tænk lige over følgende:

  • Dine muskler, som bevæger din krop, består af 75 % vand.
  • Dit blod, som transporterer næringsstoffer, består af 82 % vand.
  • Dine lunger, som tilfører dig ilt, består af 90 % vand.
  • Din hjerne består af 75 % vand, og selv dine knogler består af 25 % vand.

Jo, omkring 70 % af din kropsvægt består af vand!

Derfor er kvaliteten af dit væv og dets resistens over for skade og sygdom afhængig af kvaliteten og kvantiteten af det vand, du drikker.

Ydermere burde vand erstattes ofte, da det går tabt gennem sved, fordampning, vejrtrækning og spild.

Vand leverer næring og ilt til dine celler. Det virker som et naturligt nedkølingssystem, er beskyttelsespude for dit væv og er essentielt for fordøjelsen og for udrensning af stofskiftets spild gennem sved og urin.

Som et sundt og bevidst menneske vil du gerne have giftstofferne ud og næring ind. Og vand er den fundamentale kilde for denne proces.

Hvis du er dehydreret ligesom de fleste mennesker, (hvis du ikke tror på mig, har du da et glas vand stående foran dig nu?), arbejder din krop ikke optimalt, og dit helbred kan være i fare.

Nu, hvor vi forstår, hvor vigtigt vand er for dit helbred, lad os da kigge på, hvor rent vandet er, hvor du bor.

Hvor sikkert er vores drikkevand i Danmark?

Det første, jeg gjorde, var at undersøge kvaliteten af det lokale vand i Farum, hvor jeg bor. Sandt nok har Farum vundet prisen for at have det bedst smagende vand i Danmark, men hvor sikkert er det at drikke Farums vand?

Efter en hurtig søgen på nettet, fandt jeg dette link:

Her kunne jeg downloade en vandanalyse af det vand, der bliver sendt rundt i alle huse i Farum.

Selv med mine to års kemibaggrund fra universitetet for 15 år siden, må jeg indrømme, at jeg følte mig lidt fortabt.

Til mit held kom Jørn Due til min redning. Jørn er bestyrer på Farum Vandværk og har over 30 års erfaring med at forsyne os med sikkert drikkevand.

Han var venlig nok til at svare på alle mine spørgsmål over telefonen og tilbød at give mig en rundtur på mit lokale vandværk. Jeg så brøndene, hvor de pumper vandet fra, og vandværket, hvor vandet filtreres.

Jeg så i bund og grund hele processen for, hvad Jørn og hans kolleger gør i Danmark for at sørge for, at vi får rent drikkevand.

Og sådan fungerer det:

I Danmark bliver der boret et hul på ca. 30 meter i jorden, indtil grundvandet nås, hvorefter det pumpes op til overfladen. Derefter bliver vandet iltet med luften og skyllet igennem to forskellige sandfiltre for at fjerne de naturlige metaller, der findes i jorden.

Vandet bliver derefter pumpet ud til vores hjem. Dit lokale vandværk vil justere strømmen af vandet for at leve op til kravet om at give dig mest muligt frisk vand.

Jeg spurgte Jørn, om de bruger klor og fluorid (en af mine bekymringer) i behandlingsprocessen, og han forklarede, at det gør de kun i lande, hvor vandet tages fra oceaner, floder eller søer, men ikke i lande som Danmark, som bruger grundvand.

Så langt så godt.

Men hvad med al den snak om pesticider i vores vand, som har været fremme i medierne?

Jørn forklarede, at ifølge ham skyldes problemet med pesticider mere den private brug af kemikalier i haven og DSBs storforbrug af Atrazin for at fjerne ukrudt ved skinnerne.

Landmændene har også forurenet noget ved at bruge pesticider, men det forklarer ikke, hvorfor nogle vandhuller tæt på private grunde, langt væk fra landbrugsområder, alligevel indeholder pesticider.

Så i stedet for at skyde al skylden på landmændene, burde vi ALLE tage ansvar for vores klodes velvære og tænke os om, næste gang vi sprøjter kemikalier i vores have.

Hvis du gerne vil teste vandkvaliteten i dit område, kan du se en analyse af dit lokale vandværk her:

Det eneste, du skal gøre, er at vælge det område, du bor i.

Den halvanden time, jeg brugte på sightseeing af mit lokale vandværk, var meget lærerig, og jeg føler, at jeg er i gode hænder i Farum, hvor mennesker som Jørn sørger for vores vandkvalitet.

Men fordi jeg bor på en gård, vil jeg teste mit vand, da jeg er klar over, at de gamle rør i huset kan give os problemer.

Resultatet af testen vil jeg dele med dig i min næste artikel om vand.

Konklusion på vandkvaliteten i Danmark

Drikkevand er en gratis investering i dit helbred.

Men som så mange andre ting i dag, overser mennesker de simple og vigtige ting. Sørg for især i de varme sommermåneder at drikke meget væske og holde dig hydreret.

Husk på, at vi ALLE har et ansvar for at holde vores planet sund. De tre simple atomer, som danner vand, H2O, spiller en central rolle for vores helbred.

Lad os alle arbejde sammen for, at der bliver rigeligt af denne gratis resurse for os at nyde i fremtiden.

Hvis du er bekymret for din vandkvalitet i dit område, skal du:

1. Klikke på dette link og kigge på den lokale vandanalyse.

2. Ringe til dit lokale vandværk. Folk som Jørn er meget hjælpsomme.

3. Lad vandet løbe i ca. 30 sekunder, før du fylder glasset op. Dette vil rense rørene for gammelt vand, som kan indeholde forurening fra gamle rør i dit hjem.

4. Overvej at få testet vandet i dit hus her:

R. Dons'
Vandanalytiske Laboratorium
Nærumgårdsvej 7
Postbox 49
2850 Nærum

5. Hvis du køber vand, er glasflasker bedre, da plastikflasker kan forurene vandet, hvis de bliver efterladt i solen, hvilket de fleste gør. Og egentlig er meget af vandet på flaske bare hanevand, som kommer fra fattige lande med ringe vandkvalitet. Husk også på, hvor dyrt det er for vores miljø at fremstille og transportere vand rundt i verden.

6. Når du går på toilettet, skal det helst være en klar gul farve og ikke lugte; ellers er du nok dehydreret.

7. Din hudkvalitet kan også afsløre, ikke kun dehydrering, men også, om du får nok omega-3- fedtsyrer, og generelt hvor sund du er.

8. Jeg plejer at starte dagen med at drikke et stort glas vand for at hydrere mit system og derefter spise morgenmad en halv time efter. Dette hjælper på min fordøjelse og udrenser giftstofferne. Hvorfor prøver du det ikke?

9. Vær forsigtig med te, kaffe, cola osv., da det kan dehydrere dig. Kun vand tæller som 2 liter daglig sundhedsvæske!

10. Og nu til det sidste vigtige spørgsmål. Er du klar?

Har du et glas vand foran dig lige nu?

Hvis ikke, så ved du, hvad du skal gøre ;-)

P.S. Denne artikel vil vise dig, hvordan du optimere din væskebalance.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Tine skrev denne kommentar:
30-06-2010 18:01:15

Jeg har ikke specielt tillid til, at drikkevandet er særlig sundt. Først da jeg brugte et rensefilter kunne jeg se, at det ufiltrerede vand er mere gult end det rensede. Jeg køber stort set altid økologisk mad, men det er faktisk lige før jeg synes det er vigtigere at vandet er rent, end at maden er økologisk, da jeg jo får meget mere vand i løbet af dagen, end mad.

Hvis man går ind på analyserne af vandværkerne, kan man da også se at grænserne er overskredet eller ligger tæt på. Desuden synes jeg grænserne er sat alt for højt, og der er også alt for meget fluor i vandet. Og prøv at tænke på hvor mange gange det er sket, at nogen er nødt til at koge vandet, pga bakterier. Jeg har det godt med at mit filter sorterer alt sådan noget fra.


Tommy skrev denne kommentar:
24-08-2010 09:18:53

Det kan godt være vandet er rent når det forlader vandværket, men hvad med resten af vejen til slutbrugeren, hvem tester det?


Linda Tamsen skrev denne kommentar:
14-09-2010 13:49:15

Hvordan (og kan man?) teste drikke vandet i ens egen bolig eller på ens skole?


Vis alle kommentarer

Jimmy skrev denne kommentar:
07-06-2011 11:46:48

En rigtig spændende og tankevækkende artikel. Det er rigtig vigtigt at sørge for at drikke rigeligt med vand uden at overdrive det. Nu går jeg ud fra, at du har genudsendt en tidligere artikel, da din udgivelsesdato på artiklen er nyere end kommentarerne :)

Jeg er slet ikke i tvivl om, at Jørn på Farum VV er en flink mand, og at der er flere flinke personer rundt omkring på vandværkerne, som alle gør en fantastisk indsats for, at vi alle kan have så godt vand som muligt.

Det er desværre et faktum, at der løbende bliver lukket vandboringer pga forurening, og vi skal alle gøre vores til at begrænse denne forurening. I min lille kreds af naboer og venner ser jeg desværre alt for ofte, at man tyer til sprøjtegifte for at komme ukrudtet til livs på den lette måde. Øv. Men jeg har også landmænd som naboer, og det er ikke små håndpumper, der bliver brugt til at sprøjte gift mm ud med.

Jeg har tidligere boet i et område (i DK), hvor vandet flere gange lugtede af klor. Og når man henvendte sig til vandværket fik man at vide, at selvfølgelig tilsætter man ikke klor. Så jeg er nødt til at spørge: "Tror du, at vi får alt at vide?" Næppe. Om få år vil det være mere reglen end undtagelsen, at vi alle er nødt til at have installeret vandfilter på vores drikkevand.

Dbh Jimmy


Vivian Langbak skrev denne kommentar:
07-06-2011 11:57:15

Du har fuldstændig ret i, at vandværkerne gør alt hvad de kan, dog er vores rørsystemer ikke i alt for god stand, hvilket resultere i at når vandet kommer ud til os forbrugere, kan vores vand være fyldt med meget skidt desværre, hvilket kan have meget stor betydning for dit helbred, både på kort og lang sigt.
Jeg har selv investeret i en vandrenser, så jeg ved, at det vand mine børn og jeg drikker, er så rent det kan være, vi gik fra et PPM tal fra 254 mg skidt pr. liter til 006 mg. skidt pr. liter, hvilket betyder at mine nyre ikke skal rense vandet før min krop kan optage og bruge det i systemet.
PS. den fjerner også pesticider og de andre væmmelige ting.
Man kan sagtens få sit vand testet med en PPM tester, den kan dog ikke fortælle om pestcider og giftstofrester, men den kan fortælle hvor mange ledende metaller der er i dit drikkevand, jeg kommer gerne og tester det for dig, bare send en mail på vivian@rensditvand.dk


Ina Elbæk skrev denne kommentar:
07-06-2011 12:30:30

Jeg har lige læst artiklen, det sætter virkelig nogle tanker i gang og det er så sandt, som det står skrevet, men jeg koger altid mit vand inden jeg drikker det koldt og drikker ca. ½ l vand inden jeg går under brugseren om morgen, derefter får jeg min morgen mad og kører på arbejde, jeg ved end ikke hvor godt vandet er der hvor jeg arbejder, men drikker sjældent af det, har med hjemme fra.


Mette Noer skrev denne kommentar:
07-06-2011 12:45:58

Jeg har heller ikke stor tillid specielt ikke efter at have læst vandværkernes forenings formand Carl-Emil Larsen udtale at vores drikkevand er alvorligt truet af sprøjtegifte.

http://viden.jp.dk/klima/indsigt/temaartikler/klimaetogdig/default.asp?cid=150434

Jeg vil gerne have et vandrensnings anlæg hjemme, men det er ret dyrt og jeg kan ikke finde ud af hvilket der er bedst - er der nogen som kan hjælpe?


Jane skrev denne kommentar:
07-06-2011 20:15:00

Mette, jeg kender et godt og rimelig billigt filter! Du kan købe det her:

http://www.vitality4life.co.uk/water-filters

Det hedder Aquasana og skal sættes til vandhanen, hvilket er meget simpelt. Filteret har vundet priser for bedste vandrensningsevne. Du kan godt finde det billigere i USA, men så kommer der told på, så det kan ikke betale sig. Jeg har selv bestilt fra den her side og det gik fint. Du kan også få et bruserfiltersystem der inde, det er også let at sætte på.

Hvis du synes det er for dyrt, kan man også købe kulfiltre til at sænke ned i en kande vand, eller kander hvor der er kulfilter i. Det skulle vist også være meget godt.

Du kan også købe en kop, eller hvad man skulle kalde den, der hedder Alkapod, den har jeg også, og den er også god, og fjerner en del klor og sprøjtegifte, og tilsætter vandet naturlige mineraler og andre gode ting. Det kan også bedst betale sig at købe den fra England.

Man kan i hvert fald smage og se forskel på alm og renset vand. Jeg stoler slet ikke på at vores vand er spor sundt, og tager så vidt det er muligt selv vand med når jeg er ude.


Mikkel skrev denne kommentar:
07-06-2011 20:18:22

Du skriver: "Og egentlig er meget af vandet på flaske bare hanevand, som kommer fra fattige lande med ringe vandkvalitet." Dokumenter venligst, hvilket belæg du har for denne påstand. Hvilke mærker drejer det sig om, og præcis hvilke lande kommer vandet fra?


John Ottesen skrev denne kommentar:
07-06-2011 21:34:31

Vand er ikke bare vand. Tjek lige Kangenvand. Hvis du vil smage så sig til.


Linda Myrberg skrev denne kommentar:
07-06-2011 21:52:10

Enig - en nem, naturlig måde at rense sit drikkevand er at købe Sort Of Coal´s Binchotan kulstænger, lavet af ægte hvidt aktiv kul http://shop.sortofcoal.com. De holder i ca.3 måneder og man tilsætter kun sit almindelige hanevand i en kande, hvor kolstangen renser og desuden tilfører vandet mineraler. Det man også gerne vil opnå er strukturet vand. Man har nemlig fundet ud af, at vandet bl.a. kan lagre, og huske biokemiske informationer. Dette skyldes, at vandet har en kompliceret indre struktur, der lader sig påvirke af lys, temperatur, radiobølger, lyd, bioelektromagnetiske svingninger mm. Og gennem aktivt kul påvirkes vandmolekylerne til at nemmere optages i kroppen! Binchotan er desuden er enormt dekorativt at se på!


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
08-06-2011 08:08:02

Har målt det vand, der kommer ud af vandhanerne i vores hus i Bov (forstad til Padborg) til at være over 400 PPM med hensyn til anorganiske stoffer (pesticider, hormoner, tungmetaller, etc.). For at virke som det skal, altså have en udrensende effekt på/i kroppen skal det ikke være over 130 og helst nede under 50. Med min Apas-Vital vandbehandler får jeg koldt, tempereret og vamt vand fra en flot designet vandbehandler, der er nede omkring 10-15 PPM: http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=de&tl=da&u=http%3A%2F%2Fwww.apas-wasserfilter.de%2F


Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
08-06-2011 08:12:17

Vil bare lige tilføje, at jeg også har testet vandkvaliteten (PPM - Part Per Million af anorganiske stoffer) på mange (til dels dyre) vand på plasker, som Evian, Vittel, Contrex, etc. og resultatet er sjældent godt ... bedste resultat nogensinde var en flaske tyrkisk mineralvand på flaske købt i Berlin med 78 PPM og værste var en flaske "stilles Wasser" købt ved McDonald's i Flensburg med over 750 PPM !!!


Henrik Engel skrev denne kommentar:
08-06-2011 09:29:13

Husk også i denne forbindelse at en af de største synder i verden i forhold til forurening er plastik ½ liters flasker, både i forureninng af verdenshavene og andre steder.
Deres betydning i forhold til den samlede forurening er enorm. Derfor skal man helst bruge sit eget hanevand og så en genbrugelig flaske.


Tine skrev denne kommentar:
08-06-2011 15:39:42

Jeg køber snart en granderstav så vandet kan blive vitaliseret.

Hvor køber I jeres vandtestere henne, hvad hedder de?


anders engesgaard skrev denne kommentar:
09-06-2011 19:38:27

vand testere kan købes hos mig da jeg tester meget vand hos private og sælger mini rense anlæg til private både til campingvogne og både men mest til montering i køkkner er i interesseret i at vide mere er i velkommem til at kontakte mig 40137879 anders@engesgaard.com


niels lemming skrev denne kommentar:
14-07-2011 14:26:32

Ja det helt gal med vores vand i Danmark man kan læse sig til mange ting her inde.
men jeg kan komme og teste jeres vand hvor jeg kan give jer en mulighed at i kan rense det.
skiv en mail på dogan-world@bbsyd.dk
eller ring og få en uforpligtet besøg
28866533


Jan Huniche skrev denne kommentar:
08-09-2011 15:26:10

Har set at i Ballerup hvor jeg bor er flour indholdet målt til 0,73 mg / Ltr.

Når indholdet af flour er så højt... Er det målte så TILSAT... Eller naturligt... ???.


Patrik skrev denne kommentar:
21-10-2011 11:19:35

Jeg er overrrasket over din milde holdning til landbrugets anvendelse af pesticider. Det er der lang størstedelen af forbruget ligger. At pesticider også findes "langt" fra landbrugsområder betyder bare at vi også skal reducere det private og andet (f.eks. DSB) forbrug.


Peter skrev denne kommentar:
28-10-2011 05:17:17

Du skriver godt nok meget, men uden at sige ret meget. Jeg sidder igen og igen og tænker "Kom nu frem til pointen".

Og så misbruger du udtrykket "dehydreret".

Hvis man har det fint, så har man ikke noget problem, i forhold til mængden af vand man drikker.


Peter skrev denne kommentar:
28-10-2011 05:19:45

Og så er der jo din påstand "Og egentlig er meget af vandet på flaske bare hanevand, som kommer fra fattige lande med ringe vandkvalitet.", som du bare helt udokumentered og uden referencer slynger ud, og som jeg aldrig har hørt noget om før.


Jens skrev denne kommentar:
12-11-2011 20:14:31

Jeg renser mit vand effektivt ved hjælp af omvendt osmose med en Nimbus WaterMaker Mini: http://www.nimbuswaterstore.com/index.html

Enheden klikkes på vandhanen og opbevares i køleskabet når den ikke bruges.
Man kan også have den stående permanent på køkkenbordet, hvis man tilkøber en bordstander.

Pris ca. 1000 kr. Gang priserne på hjemmesiden med 2, så har du ca.-prisen inkl. fragt, told og moms.

Bestil ikke over hjemmesiden, men ring til dem, for så kan du få sent til den halve pris via US Postal - ca. 50$ i stedet for UPS - ca. 100 $.

Efter filtrering revitaliserer jeg vandet ved hjælp en Grander-plade (http://www.grander-technologie.com/dk/)


Jens skrev denne kommentar:
12-11-2011 20:33:13

Man kan også tilkøbe et post kulfilter til at montere på, for ekstra filtrering.


Seref Dogan skrev denne kommentar:
22-01-2012 01:15:39

Hej

Artiklen er super og rammer plet.

Vandet i DK er dårligere end man tror. Derfor er det vigtigt, at alle tænker sig om når sprøjtes på markt og haver osv.

Jeg har mit eget firma, hvor vi netop sælger vandrensningsmaskiner.

Se mere på www.dogan-world.net


Tine S skrev denne kommentar:
28-04-2013 15:57:41

Rigtig fin og informativ artikel. Men titlen er ret misvisende. Det er måske kun 25% af artiklen der handler om, hvor sikkert drikkevandet i DK Er...


Maibritt skrev denne kommentar:
10-05-2013 23:15:54

Jeg spurgte Jørn, om de bruger klor og fluorid (en af mine bekymringer) i behandlingsprocessen, og han forklarede, at det gør de kun i lande, hvor vandet tages fra oceaner, floder eller søer, men ikke i lande som Danmark, som bruger grundvand.

Så er det bare at jeg undre mig over, hvorfor der sidst i 2012 samt start 2013 er målt 1,5 Fuoride i de fleste Vandværker ??


nicolai skrev denne kommentar:
22-05-2013 18:29:32

Jeg spurgte Jørn, om de bruger klor og fluorid (en af mine bekymringer) i behandlingsprocessen, og han forklarede, at det gør de kun i lande, hvor vandet tages fra oceaner, floder eller søer, men ikke i lande som Danmark, som bruger grundvand??

Så forstår jeg ikke den klor smag man tiltider oplever i drikkevand. Eller denne artikel.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/06/03/100444.htm


en oplyst skrev denne kommentar:
12-08-2013 18:39:31

Flourid er naturligt forekommende i varierende mængde i de formationer hvorfra grundvand indvindes.
Alle vandværker er underlagt kontrol, og der udtages regelmæssigt vandprøver fra boringer, afgang vandværk og tilfældigt udvalgte forbrugere.
I opnår intet ved at installere filtre derhjemme, andet end at financiere helse-industrien, som lever af jeres uvidenhed og angst.


en oplyst skrev denne kommentar:
12-08-2013 18:42:37

Forøvrigt: hvis der tilsættes noget til drikkevandet i Danmark er det for at ramme de værdier som er vedtaget ved lov. Der tilsættes ilt, kalk eller lud for at styre pH. Enkelte afsides værker kører med kulfilter eller UV anlæg. Det kræver dispensation.


en oplyst skrev denne kommentar:
12-08-2013 20:08:46

Nicolai,
Som det fremgår af din 4 år gamle artikel, er der netop tale om desinfektion af sø-vand. Københavns Energi kunne ikke opretholde forsyningen uden brug af sø-vand, og derfor måtte de tilsætte klor ved det tilhørende værk. Det er det eneste sted i Danmark man brugte overfladevand til forsyning.


Claus skrev denne kommentar:
10-11-2013 11:30:06

“In the future, water will be regarded as the safest, most cost effective, natural substance for preventative medicine and healing “Water, The foundation of Youth, Health, and Beauty” by William D Holloway Jr. and Herb Joiner-Bey, ND.
Vand kan rense kroppen, men det må ikke være for beskidt (fyldt med partikler), for så kan det ikke medtage yderligere partikler fra kroppen. 
”Vand gavner kroppen gennem det, det fjerner, ikke det, det tilfører” 
Hvad med mineralvand - er det ikke sundt?
Nej, desværre. De fleste mineraler skal være i en organisk forbindelse, før menneskekroppe kan optage dem. Mange af dem, som har drukket meget mineralvand, er begyndt at opleve ledsmerter og andre symptomer på ophobninger. Planter er bedre til at optage mineraler. så når man spiser grøntsager, der har vokset i mineralholdig jord, får man mineraler, man kan optage.
En tysk hjemmeside har denne udregning for vandets renseevne:
10-44ppm = rigtig godt
45-64ppm = godt
65-99ppm = stadig tilfredsstillende
100-149ppm = ingen virkning længere
150-249ppm = belastende virkning på kroppen
250-649ppm = dårligt
650-750ppm = stærkt belastende
Kroppen kan ikke optage molekylære strukturer der er større end omkring 50 ppm, så det er en kilde til undren, at vi opfatter vores drikkevand som verdens bedste. Det vand jeg har målt havde værdier på mellem 266ppm. - 380ppm.
Selv om man drikker flere liter vand med disse værdier, vil man dehydrere, da vandet ikke kan komme igennem kroppens filter. Tilstanden forværres med alderen.
Løsningen er at filtrere vandet så vi kommer under 50ppm. , vel at mærke 
målt på forbrugernes vandhaner.
Derudover kan man nemt og billigt selv strukturere sin husstands vandkvalitet ved at "slynge" sit vand.
Du har brug for:
2 (vin) flasker, og en slange på 5cm. Fyld den ene flaske med vand, og den anden med luft. Forbind dem således at den med vand er øverst. Giv flasken et kraftigt venstre drej (imod uret) indtil der opstår en vortex. Gentag dette et par gange.
Du har nu lavet Struktureret Vand.
Stil en flaske TÆT opad hovedvandrøret og smag nu på dit køkkenvand igen. 
Det smager helt fantastisk, blødt og smooth.
Selv om "anlæget" er monteret, slynger jeg altid mit drikkevand et par ekstra gange, og stiller et par flasker i køleskabet. Opdag selv hvorfor @:-
Referencer:
www.watercure.com – Dr. F. Batmanghelidj
Oser BL, ed Hawkes Physiological Chemistry. New York: McGraw-Hill, 1965.
Exercise Physiology McArdle Katch and Katch
Sawka MN, et al. Influence of hydration level and body fluids on exercise performance in the heat. Journal of the American medical association 1984252:1165-1169.
L.E. Armstrong and Y. Epstein, “Fluid-Electrolyte Balance During Labor and Exercise: Concepts and Misconceptions,” Intern. J. of Sports Nutr. 9.1 (1999) : 1-12.
“Fun Facts About Water,” United Water Company, 1999.
W.A. Latzka and S.J. Montain, “Water and Electrolyte Requirements for Exercise,” Clin. Sports Med. 18.3 (1999) : 513-524.
S.M. Kleiner, “Water: An Essential but Overlooked Nutrient,” J. Am. Diet. Assoc. 99.2 (1999) : 200-206.
Steve Meyerowitz Water The Ultimate Cure
Google: "Struktureret Vand"


rene skrev denne kommentar:
07-12-2013 09:18:59

det er da vist nogle meget gamle undersøgelser som er lavet her der er meget klor i vandet i dag prøv at lave en elektrolyse af vandet og se hvor grøn og klamt det bliver i et glas vand kommer det til at ligne klamt slotsise på bunden når slamet er stået lidt og synket ned


rene skrev denne kommentar:
07-12-2013 09:19:55

det er da vist nogle meget gamle undersøgelser som er lavet her der er meget klor i vandet i dag prøv at lave en elektrolyse af vandet og se hvor grøn og klamt det bliver i et glas vand kommer det til at ligne klamt slotsise på bunden når slamet er stået lidt og synket ned


Susi skrev denne kommentar:
29-12-2013 22:32:26

Hvordan bruger man kul i vandet?


ulla skrev denne kommentar:
06-03-2014 14:44:46

Forfatteren glemmer jo fuldstændig at svare på eget spørgsmål ompestisider og henviser til en webside som man ikke kan finde noget på. Tricket her manipulerer på den måde at man taler om det enkelte individs behov, ovenikøbet i første person, og ikke mindst undlader at svare på forureningsspørgsmålet.


Claus skrev denne kommentar:
15-03-2014 20:43:35

“In the future, water will be regarded as the safest, most cost effective, natural substance for preventative medicine and healing “Water, The foundation of Youth, Health, and Beauty” by William D Holloway Jr. and Herb Joiner-Bey, ND.
Vand kan rense kroppen, men det må ikke være for beskidt (fyldt med partikler), for så kan det ikke medtage yderligere partikler fra kroppen. 
”Vand gavner kroppen gennem det, det fjerner, ikke det, det tilfører” 
Hvad med mineralvand - er det ikke sundt?
Nej, desværre. De fleste mineraler skal være i en organisk forbindelse, før menneskekroppe kan optage dem. Mange af dem, som har drukket meget mineralvand, er begyndt at opleve ledsmerter og andre symptomer på ophobninger. Planter er bedre til at optage mineraler. så når man spiser grøntsager, der har vokset i mineralholdig jord, får man mineraler, man kan optage.
En tysk hjemmeside har denne udregning for vandets renseevne:
10-44ppm = rigtig godt
45-64ppm = godt
65-99ppm = stadig tilfredsstillende
100-149ppm = ingen virkning længere
150-249ppm = belastende virkning på kroppen
250-649ppm = dårligt
650-750ppm = stærkt belastende
Kroppen kan ikke optage molekylære strukturer der er større end omkring 50 ppm, så det er en kilde til undren, at vi opfatter vores drikkevand som verdens bedste. Det vand jeg har målt havde værdier på mellem 266ppm. - 380ppm.
Selv om man drikker flere liter vand med disse værdier, vil man dehydrere, da vandet ikke kan komme igennem kroppens filter. Tilstanden forværres med alderen.
Løsningen er at filtrere vandet så vi kommer under 50ppm. , vel at mærke 
målt på forbrugernes vandhaner.
Derudover kan man nemt og billigt selv strukturere sin husstands vandkvalitet ved at "slynge" sit vand.
Du har brug for:
2 (vin) flasker, og en slange på 5cm. Fyld den ene flaske med vand, og den anden med luft. Forbind dem således at den med vand er øverst. Giv flasken et kraftigt venstre drej (imod uret) indtil der opstår en vortex. Gentag dette et par gange.
Du har nu lavet Struktureret Vand.
Stil en flaske TÆT opad hovedvandrøret og smag nu på dit køkkenvand igen. 
Det smager helt fantastisk, blødt og smooth.
Selv om "anlæget" er monteret, slynger jeg altid mit drikkevand et par ekstra gange, og stiller et par flasker i køleskabet. Opdag selv hvorfor @:-
Referencer:
www.watercure.com – Dr. F. Batmanghelidj
Oser BL, ed Hawkes Physiological Chemistry. New York: McGraw-Hill, 1965.
Exercise Physiology McArdle Katch and Katch
Sawka MN, et al. Influence of hydration level and body fluids on exercise performance in the heat. Journal of the American medical association 1984252:1165-1169.
L.E. Armstrong and Y. Epstein, “Fluid-Electrolyte Balance During Labor and Exercise: Concepts and Misconceptions,” Intern. J. of Sports Nutr. 9.1 (1999) : 1-12.
“Fun Facts About Water,” United Water Company, 1999.
W.A. Latzka and S.J. Montain, “Water and Electrolyte Requirements for Exercise,” Clin. Sports Med. 18.3 (1999) : 513-524.
S.M. Kleiner, “Water: An Essential but Overlooked Nutrient,” J. Am. Diet. Assoc. 99.2 (1999) : 200-206.
Steve Meyerowitz Water The Ultimate Cure
Google: "Struktureret Vand"


Jonas skrev denne kommentar:
05-04-2014 00:06:37

Jeg har mit glas foran mig lige nu. :) Fedt at du har taget tiden til at undersøge vandet og at du er flink nok til at linke til Geus. Jeg filtrerer også selv derhjemme, og smagsforskellen er mærkbar.


Joe skrev denne kommentar:
25-04-2014 13:57:36

Hold da helt op. Vandet i DK er i en fin kvalitet. Osmose, filtre, kul og anden hjemmebehandling forbedre ikke din vandkvalitet. Med mindre du har dårlig rørføring. Men det er DIT problem, ikke noget med grundvandet at gøre. Ja, der er smagsforskel på vandet i DK, men det er grundet kalkindholdet. Flour er en af de mest hyppige grundstoffer i jordens overflade, med ca. 0,08 % af jordskorpen. Så selvfølgelig vil der forekomme forskellige niveauer... Forhåbentligt tilsætter dit vandværk ikke længere flour for at rede dine tænder.


Jette skrev denne kommentar:
27-01-2015 22:16:37

Jeg har en bekymring, dyr er jo meget følsomme, min hund vil ikke drikke vandet fra min vandhane, men drikker vandet i vandpytterne på gaden, skal jeg være bekymret ????


Adam skrev denne kommentar:
09-01-2016 13:35:20

Hej er det rigtigt det vand vi bruger fra hanen er genbrug renset vand Mvh Adam


Simon Olsen skrev denne kommentar:
15-01-2016 23:46:50

Være gang lort, det danske drikkevand er noget af det giftigste du kan få, det er fyldt ud med Flourid som er klassiceret som en nervegift.
Flourid er #1 grund til forgiftninger, cancer, diabetes of en masse andre sygdomme.

337 liter vand fra københavn indholder nok Flourid i til at kunne dræbe en person på 60 kilo eller mere, og der er videnskabeligt bevist at at nyfødte som er påvirket af det her flourid, har en væsenlig lavere gennemsnits IQ.

Du behøver ikke at blive udsat for meget af gange før det er farligt, men små mængder om dagen er nok.
Den eneste grund til at de putter flourid i vandet, er fordi at de gjorte det tilbage i tiden for at begrænse antallet af dårlig mundhygiejne. men nu har vi altså alle mulige forksellige tandpastaer som er gode nok til at kunne beskytte os, istedet for at bruge nerve gift.

"Sjov" fact, der er nok flourid i en Colgate for kids til at 40% af den, ville være nok til at kunne dræben et barn i alderen af 2 år.

Hvorfor er der ikke mere fokus på dette emne?


Peter skrev denne kommentar:
19-02-2016 20:44:58

Omvendt osmoseanlæg med antioxidant filter (-orp værdi) så er vi godt kørende


Kim back skrev denne kommentar:
29-08-2016 16:12:17

Der er altså fluorid i de danske vandværker


mike skrev denne kommentar:
11-10-2016 03:00:34

hejsa, jeg vil virkelig gerne høre om destileret vand.
der er efterhånden mange der mener at 100% rent destileret vand er dårligt fordi det tager vigtige mineraler ud af kroppen, men logisk set giver det mest mening at drikke destileret vand, fordi det er helt rent. hjælp!


andreas skrev denne kommentar:
06-12-2016 22:31:35

Jeg oplever sommetider at i vores grundvand befindes der sand i vores vand når jeg skal åben for vandhanen hjemme hos mig så smager det surt


rydiger skrev denne kommentar:
11-10-2017 18:23:14

Jeg tester vand hver dag. Men mennesker
er så hjernevasket og tror hvad de hører.De gå ikke self igang med atundersøge deres ejen vand. Ren vand efter Prof. Vincent Uni Paris skal have maximal 40 ppm . Men jeg måler i forskellige områder mellem 210 og 396 ppm. Det betydet metallholdninge mineralsalte. Det skal vi ikke tager i vores krop.
Jag kan redakteuren ikke forstå ,hvorfor han ikke undersøger det self? Fra bla bla bla kommer i ikke igang med at lære hvad i skal.
Spørgsmål? Så skriver her , og jeg svar.
Enigste mulighed det vi har er ,at tage en molekularfilteranlåg in i jeres huse eller lejlighed Hver anden familie i Amerika filter self deres vand! I Europa har kun 2 % denne vandrensningsmaskine!!! Så ...jeg...vi har det og har det bedste energetisirede ,renste kristalvand i Danmark.Vand skal være tom ,at vand kann transportere alle giftstoffer ud af os . Hvis vandet er optaget, kan vand ikke gør hvad vandets opgave. Fra -og til transport. til til organer -fra -hvad skal ud.
Jeg gider det ikke at i tror det mantra ,, vi har det bedste vand i europa. Læs WHO Rapporten hvor stå s vandkvalitet fra DK? Vandværke gør hvad de kan! Men spørgsmål er hvor bliver 3500 pasticider afß hvor bliver medikamenter det er forsvinder i toiletten af? 85 000 medikamenter existerer og hvem kan filter det usd af vandet? Hvem? eller hvad?
Tak og overprøve selv!


Carina skrev denne kommentar:
03-12-2017 01:26:43

Hej...
Super god artikel
Og ja jeg har et glas vand foran mig :-)
Jeg forsøgte at følge et af de link du gav, men den giver en error.
(Hvis du gerne vil teste vandkvaliteten i dit område, kan du se en analyse af dit lokale vandværk her:)
Kan du hjælpe mig?


Freja skrev denne kommentar:
07-06-2018 13:37:10

Godt indlæg! Den hjalp virklig med min fremlæggelse


Kom med din kommentar

Mest læste i Væskebalance

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley