❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Vand og væskebalance - En kort opsummering

Skrevet 11-01-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Vand og væskebalance - En kort opsummering

Vand er ungdommens kilde. Drikker du nok vand til at holde dig sund? Denne artikel vil vise dig, hvordan du optimere din væskebalance!


Vand er det mest dominerende element på jorden, og ifølge legenden befinder ungdommens kilde sig på Bahamas-øerne.

I virkeligheden er vand så vigtigt, at dets tilstedeværelse på en fremmed planet er det vigtigste spor for, om videnskabsfolkene kan finde liv eller ej.

Vi tager vand som en selvfølge. Men når du tænker lidt nærmere over de følgende kendsgerninger, så vil vands betydning for dit helbred måske blive mere åbenlys.

Af de 6 næringsstoffer – kulhydrater, proteiner, fedt, vitaminer, mineraler og vand – så er vand det absolut vigtigste næringsstof i din krop. Over 70% af din krop består af vand. Du kan kun overleve nogle få dage uden vand, men du kan leve mange dage uden at få mad.

Vand er det vigtigste i enhver kropslig funktion, da vand benyttes uafbrudt i alle livets processer. Det er derfor, at læger og ernæringseksperter anbefaler os at drikke 2-3 liter vand om dagen og mere, hvis du har stærk, fysisk aktivitet.

Alligevel er der stadig mange, der undervurderer vandets betydning for deres helbred.

Som følge heraf er mange, der læser denne bog, i virkeligheden kronisk dehydrerede. Og fordi du er dehydreret, så fungerer din hjerne, dit hjerte/karsystem, din fordøjelse og dit stofskifte ikke optimalt.

Prisen for konstant er være bare lidt dehydreret er høj: En følelse af konstant træthed, for tidlig ældning, vægtforøgelse, dårligt immunforsvar, langsommere genvinding af kræfter efter fysisk arbejde eller træning og en forøget risiko for sygdomme som kræft, gigt, hjerte/karsygdomme, astma, allergi osv.

God hydrering beskytter knogler og led, transporterer næringsstoffer rundt i kroppen, udskiller giftstoffer, regulerer kropstemperaturen og forstærker kroppens naturlige healingsproces.

Kort og godt så hjælper en god væskebalance i kroppen med til at holde dig ung, smuk og sund.

Rigtig mange mennesker drikker alt for lidt vand – sørg for, at du ikke bliver en af dem. Lad ikke din krop tørre ud! Jeg ved godt, at jeg gentager mig selv, men dehydrering er af de største misforståelser med hensyn til helbredet, som folk begår i dag.

Hvorfor?

Fordi vand er en næsten gratis og enkel investering, som alle kan foretage for at beskytte kroppen mod for tidlig ældning, skader og sygdomme. Samtidig vil livskvaliteten forbedres.

Hvis du ikke har et glas vand foran dig lige nu, mens du er ved at læse denne e-bog, så drikker du formentlig ikke nok vand og går glip af den enkleste og billigste måde til at holde dig ung og sund. 

Denne artikel vil vise dig, hvordan du optimere din væskebalance:
www.alun.dk/sund-kost-vand-er-kilden-til-liv.asp

Hvis du gerne vil optimere din væskebalance med rent vand, men samtidig også tænker på miljøet, så er Wellness H2.O Vandflaske et godt valg.

The Wellness H2.O Vandflaske er en personlig og genanvendelig vandflaske, der indeholder et unikt filtreringssystem, der ikke kun renser almindeligt vand fra hanen, men også optimere vandet, så det lettere absorberes og hjælper til med væskebalancen.

Klik her for at læse mere om Wellness H2.O Vandflaske:

www.alun.dk/shop/Wellness-H2O-Vandflaske.asp

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Gerd Neshagen skrev denne kommentar:
07-01-2011 20:48:51

Mykje bra å lese her, men saknar meir info om kor mykje væske eit menneske skiller ut i døgnet i forhold til kor mykje væske han må ha inn i døgnet


Kom med din kommentar

Mest læste i Væskebalance

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley