❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Thalassoterapi – Vandets helbredende kraft

Skrevet 04-04-2010 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Thalassoterapi – Vandets helbredende kraft

Thalassoterapi (fra det Græske ord thalassa, der betyder "hav" og "therapeia", som betyder helbredelse) er en genopdaget spa behandling, baseret på en gammel tro på havvands naturlige, helbredende egenskaber.


Hvis jeg får lyst til afslappende energiløftende oplevelse så tager jeg sydpå og finder et spabad med Thalassoterapi.

Thalassoterapiens historie

Thalassoterapi blev udviklet i Bretagnes kystbyer, i Frankring i løbet af det 19ende århundrede.

Terapien kan anvendes på flere måder, enten som brusebade og/eller jetpumper med opvarmet havvand (min favorit), påsmøring mudder eller en pasta lavet af alger, eller inhalering af hav tåger.

I dag bruges thallassoterapi som en alternativ behandlingsmetode for medicinske tilstande og er blevet blevet populært blandt turister, der søger stressreduktion og afslapning samt en yndet metode i anti-aging behandling for at holde et sundt kredsløb i gang.

Hvordan virker Thalassoterapi

Thalassoterapi's hovedformål er at øge blodgennemstrømningen, som ofte er reduceret af mangel på vitale mineraler, grundet stress, dårlig kost og forurening.

Da havvands kemiske sammensætning ligner menneskets blod, kan nedsænkning i vand, opvarmet til kropstemperatur, medføre at spormineraler og ioner, som magnesium, kalium og kalciumsulfater, kan optages direkte gennem huden.

Dette øger ikke bare blodgennemstrømningen, men gavner også hudens porer ved at tone dem og holde dem fugtige.

Forskellige former for thalassoterapi har forskellig effekt og der findes forskellige behandlingsmetoder så det at vælge den rigtige kan være en morsom oplevelse.

Den mest almindelige fremgangsmåde er med tang, der involvere at vikle kroppen ind i en blanding af tang og klude, vædet med urter, liggende på et varmetæppe. Efter en times tid fjerner terapeuten tang og klude og masserer kroppen for at øge cirkulationen.

En anden mulighed er Thalassoterapi poolen hvor du sopper i en blid strøm af havvand. En jet pool er en anden mulighed sammen med brusere med opvarmet havvand, påførsel af mudder eller algepasta og indånding af havtåger.

Jeg bruger Thalassoterapi for at slappe af og revitalisere trætte muskler så jeg springer mudderet og algerne over og hopper direkte i poolen. Her er der pumper med havvand i forskellige højder og vinkler så kroppen bliver masseret over det hele.

Det er simpelthen noget af det mest afslappende man kan forestille sig og den bedste måde, jeg kender, til at forkæle sin krop med sundhed og vitalitet. Derfor kan jeg nemt bruge op til to timer på jetpumperne og de medfølgende dampbade etc.

Fordelene ved Thalassoterapi

Selvom der ikke findes nogle videnskabelig beviser for Thalassoterapi’s helbredende effekt, er jeg ikke i tvivl om at det virker.

Folk vender sig i stigende grad mod Thalassoterapi på grund af anti-aging behandling. Det er blevet en populær behandlingsmetode for appelsinhud både fordi det er effektivt og fordi det er beroligende.

Generelt anses årsagerne til appelsinhud for at være dårligt blodomløb og ophobning af affaldsstoffer så en behandling med Thalassoterapi kan være effektiv.

Husk at den gode effekt fra et par behandlinger med Thalassoterapi mens du var på ferie, hurtigt forsvinder igen når du vender tilbage til hverdagens dårlige kost og andre livsstilsfaktorer. Andre fordele ved thalassoterapi kan være:

• toning af muskler og rensning af huden
• vægttab som følge af et forbedret stofskifte
• forbedret kredsløbsfunktion
• styrket immun system
• øget søvnkvalitet
• lindring af symptomer for eksem, psoriasis, ryg og muskelsmerter og stress

Hvor finder du Thalassoterapi

Fordi Thalassoterapi først blev populært i Frankrig, finder du nogle af de bedste steder i verden langs den franske kyst; Thalassoterapi hoteller i Frankrig bliver mere og mere populære. Andrer Thalassoterapi lokaliteter, finder du i Portugal, Belgien, Grækenland, Italien, Cypern, Marokko og Tunesien.

Konklusionen på Thalassoterapi – Vandets helbredende kraft

Jeg har besøgt adskillige Thalassoterapi Spas på mine ferier og jeg har endnu ikke fundet en bedre måde at afslappe trætte muskler og afstresse hjernen.

Så hvis du leder efter en måde at forkæle din krop på, kan du overveje at besøge dette hotel på Gran Canaria - Lopesan Villa Del Conde Resort And Thalasso det er det bedste jeg indtil nu har fundet.

www.lopesanhotels.com/en/lopesan-villa-del-conde-resort-thalasso.html


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Heidi skrev denne kommentar:
13-04-2010 14:32:03

Hi Alun,
Interesting article - on my list for next holliday adventure. Thks. Heidi


Kom med din kommentar

Mest læste i Væskebalance

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley