❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Dehydrering er den største sundhedsfejl, som du kan lave!

Skrevet 27-05-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Dehydrering er den største sundhedsfejl, som du kan lave!

Læs videre her og find ud af med det samme, hvorvidt du er dehydreret?


De fleste mennesker er dehydrerede, fordi de ikke drikker nok vand. Det er den skøreste sundhedsfejl, som du kan lave, fordi med det rene vand vi har i Danmark, så er der ikke nogen undskyldning.

Drik dig til et langt og smukt liv.

Vand er det dominerende element på jorden, og ifølge legenden befinder ungdommens kilde sig på Bahamas.

Faktisk er vand så vigtigt, at dets tilstedeværelse på andre planeter er det mest spændende tegn videnskaben kan finde, når de leder efter spor af liv.

Alligevel tager vi disse tre atomer H2O for givet. Men når du tænker over de følgende fakta, vil vands betydning for dit helbred blive åbenlyst.

Af de seks næringsstoffer – kulhydrater, protein, fedt, vitaminer, mineraler og vand – er vand langt det vigtigste for din krop. Mere end 70 % af din kropsvægt er vand. Du kan ikke overleve mere end et par dage uden vand, men du kan klare dig i flere uger uden mad.

Vand er udgangspunktet for alle kroppens funktioner, da det bruges uafbrudt i alle livets processer. Det er derfor, at læger og kostvejledere anbefaler, at folk drikker op til 10 glas vand (2-3 liter) om dagen, og endnu mere hvis du har et højt fysisk aktivitetsniveau.

Men alt for mange mennesker undervurderer vigtigheden af vands betydning for deres sundhed.

Resultatet er at mange af jer, som læser denne artikel er kronisk dehydrerede. Og fordi i er dehydrerede, vil jeres kredsløb, jeres stofskifte og fordøjelse osv. ikke fungere optimalt. Denne dehydrering har en pris:

En generel følelse af træthed, for tidlig ældning, vægtøgning, nedsat immunforsvar, dårlig restitution fra træning og øget risiko for at blive ramt af alvorlige sygdomme såsom kræft, gigt, astma, allergi osv.

En god væskebalance beskytter led og knogler, transportere næringsstoffer rundt i kroppen, udskyller giftstoffer, regulerer kropstemperaturen og styrker kroppens naturlige helingsprocesser. Kort sagt holder vand dig ung og smuk.

Alt for mange mennesker drikker for lidt vand – bliv ikke en af dem. Lad ikke din krop udtørre!

Jeg siger det igen: Dehydrering er den største af de fejltagelser, folk gør sig skyldige i, når det handler om deres sundhed. Vand er et enkelt og gratis redskab, du kan bruge for at beskytte din krop mod for tidlig ældning, skader, sygdomme samt forbedre din sportslige formåen.

Så det logiske spørgsmål er, hvordan ved du om du er dehydreret?

Der er 3 klare tegn:

1. Hvis du er tørstig
2. Hvis du har urenheder på din hud
3. Ved at kigge på farven af din urin

Så hvis du er tørstig, er du ihvertfald delvist dehydreret. Hvis din teint ikke er så god, som du gerne vil have den, så behøver du muligvis at drikke mere vand, for at komme af med overskydende affaldsstoffer.

Hvis ikke vil din hud prøve at komme af med disse ubehagelige affaldsstofer med risiko for urenheder på din hud i stedet for en smuk hud.

Urin burde være rigelig, klar og ikke lugte. Brug denne skala til at bedømme hvorvidt du er dehydreret?

Sidst men ikke mindst, så se på grafen ovenover for at se farven på din urin. Urin burde være rigelig, klar og ikke lugte.

Hvis den ikke er det, så er du dehydreret.

Hvis du ikke har et glas vand stående ved siden af dig, imens du læser denne artikel, drikker du med stor sandsynlighed for lidt H2O, og går glip af et GRATIS trick til at holde dig ung og sund!

Hvis du gerne vil optimere din væskebalance med rent vand, men samtidig også tænker på miljøet, så er Wellness H2.O Vandflaske et godt valg.

The Wellness H2.O Vandflaske er en personlig og genanvendelig vandflaske, der indeholder et unikt filtreringssystem, der ikke kun renser almindeligt vand fra hanen, men også optimere vandet, så det lettere absorberes og hjælper til med væskebalancen.

Læse mere om Wellness H2.O Vandflaske her.

P.S. Jeg har undersøgt hvor rent og sikkert vandet i Danmark er. Jeg vil fortælle dig om mine opdagelser i næste uge og fortælle dig hvor du kan finde ud af hvordan du tester om vandet i dit hus er rent.

P.P.S. Ønsker du mere energi, mindre fedt på sidebenene og se yngre ud i spejlet?

Så læs denne letlæselige artikel som vil give dig endnu flere praktiske tips til hvordan vand kan blive din bedste ven.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Henrik E. Kock skrev denne kommentar:
30-05-2011 10:56:33

Generelt er daglig indtagelse af rigeligt med vand naturligvis MEGET vigtigt, men nu har jeg i den senere tid testet vandkvaliteter fra både vandhaner og kildevandsflasker i Danmark (og Tyskland) med min TDS-3 ... http://www.tdsmeter.com/products/tds3.html ... og det er oftest skuffende kvalitet, der kommer ud af hanen hhv. flaskerne.
For at vand virker som det skal ... nemlig udrensende / afgiftende ... må det ikke selv allerede være belastet med anorganiske stoffer (tungmetaller, hormoner, pesticider, vejsalt, etc. etc.) og skal på dette område gerne befinde sig under 130 PPM (parts per million).
Det er (desværre) en skrøne, at vi her i Danmark har noget af det reneste vand kommende direkte ud af vandhanen, for selv om vandkvaliteten kan være OK henne i vandværket, så er det ... grundet ofte forældede rør ... ingen garanti for, at vandet ikke gradvist forværres på vej hen til brugeren.
Køb dig en TDS-3 og start med at teste vandkvaliteten ... fra vandhanen hhv. købevand ... og køb dig så, om nødvendigt, en effektiv / højkvalitets vandbehandler til hjemmet.


Margrethe Gjedde skrev denne kommentar:
30-05-2011 12:55:22

God artikel - der kan ikke skrives nok om vandets vigtighed og sundhed for alle mennesker. Så drik endelig et ekstra glas - NU!


Anne skrev denne kommentar:
30-05-2011 13:26:49

God artikel! - men omvendt skal man heller ikke overdrive vandindtagelsen -det udmatter binyrerne og "vasker" vigtige vandopløslige vitaminer ud.

Jeg har kendt en meget helsebevidst type - som fik alvorlige symtomer med kraftig svimmelhed m.m. og det viste sig til sidst blot at være en simpel saltmangel pga for meget væske, frugt og grønt og for lidt saltindtag.

Vores vand i kroppen har ( vist ca.) samme saltkoncentration som i havet


Vis alle kommentarer

ikke anne skrev denne kommentar:
31-05-2011 01:58:40

ANNE!

havets saltkoncentration er meget højere end vores, heraf hvorfor det ikke er drikkeligt. 2-5% mod 0.83 tror jeg, kan ikke huske de præcise værdier


Jane skrev denne kommentar:
31-05-2011 21:09:05

Jeg synes bestemt ikke at vandet her hjemme er særlig rent. Der kommer flere og flere sprøjtegiftrester i det, og jeg ved ikke hvad! Jeg har selv købt et rensefilter til vandhanen, for et par år siden, og man kan faktisk godt smage forskel på vandet. Jeg køber stort set kun økologisk, fordi jeg ikke vil have alle de giftstoffer. Så vil jeg sgu heller ikke have dem i mit vand! Det er jo trods alt også vand man indtager mest af hver dag, i forhold til mad.


Susanne skrev denne kommentar:
31-05-2011 22:00:57

Annes væskekommentar er meget vigtig! Det er dødsensfarligt at drikke vand, hvis man ikke samtidig spiser. I al uforarbejdet, frisk mad (kød som grønsager) er det rette saltindhold - nemlig ca. 0,9% Så drik endelig rigeligt, så længe du spiser, men hvis du faster eller spiser meget lidt, er det vigtigt at få lidt forskellige salte i vandet.


Christian Drivsholm skrev denne kommentar:
07-06-2011 12:49:13

Jeg savner dokumentation for det gavnlige i generelt at drikke 2 - 3 liter vand pr. dag.
Prøv selv i en periode at drikke fx 3 liter vand pr. dag. Det virker ikke rigtigt!?
Hilsen
Christian


Axel Nielsen skrev denne kommentar:
07-06-2011 14:34:42

Ved høj fysisk aktivitet er 3l vand ikke meget på en dag....

Men det er vigtigt at huske saltbalancen!

Ved minimal aktivitet er 3l om dagen temmeligt meget...

Indtagelse af kaffe og andre vanddrivende stoffer snyder kroppen - Urinen bliver mere klar (et stykke tid) og kroppen kan seriøst mangle vand før det opdages vha. tørstfølelse.

Når alt det er sagt, så er der nyere undersøgelser der tyder på at kroppen er en del bedre til at omstille sig/tilpasse sig end man hidtil har ment.
En konstant dehydrering eller underernæring er selvfølgelig ikke godt, men det ser ud til at det ydelsestab man har regnet med at lettere vandmangel forårsager er vildt overvurderet.
Ligeledes er der også ting der tyder på at periodevis mangel på mad faktisk skærper vores sanser og ydeevne.

Den vigtigste lære i mine øjne er evnen til at lytte til de signaler ens egen krop udsender - Og ikke lade sig påvirke af for mange "Uha - Hvis ikke du gør sådan hér, dør du i morgen!"-postulater.

Iøvrigt synes jeg det er ganske fornuftigt med en debat om vanddrikning, vandkvalitet samt de forringelser/forureninger kemiindustrien påfører vores omgivelser uden at vi kan gøre ret meget. Mere af det!


Skeptic skrev denne kommentar:
09-11-2011 19:10:37

Artiklens højdepunkt er virkelig den særlige vandflaske, der "optimerer vandet, så det lettere absorberes". Altså, at man kan få sig selv til at skrive sådan noget forbandet sludder....


Jens eriksen skrev denne kommentar:
08-02-2012 15:45:06

Kroppen har sine egne og meget velfungerende mekanismer til at styre tørsten, og vandindholdet i kroppen. Arktiklen her ligger op til at man skal se bort fra disse og tylle vand indenbors som en løsning på diverse problemer. Udover dette stammer mennesket fra mange mange år siden, hvor man hverken fik vand eller mad i samme stil som idag - den er altså indrettet til at kunne klare sig igennem flere af dagens timer uden et glas ved sin side. Nyere undersøgelser viser også at vandmangel ikke er et direkte problem for langt størstedelen af befolkningen. Det bedste man kan gøre er at lytte til sin tørst og appetit. Man skal dermed ikke hælde vand indenbors hvis man ikke er tørstig. Det er også fysiologsik umuligt at drikke på forskud...overskud ryger ret hurtigt ud igen.
Tværtimod opstår der også uhensigtsmæssige tilstande i kroppen ved indtagelse af for meget vand - overhydrering. Kroppens vandfase fortyndes.
Alt i alt er det ikke en løsning bare at drikke og drikke. Kroppen regulerer det selv ved hjælp af tørst mekanismen.
Er der noget fysiologisk galt med denne mekanisme er det en helt anden sag, og så er løsningen også mere kompleks end bare at drikke vand. Det er også et meget lille fåtal af mennesker som lider under dette.

Ydermere finder jeg det yderst utroværdigt at en artikel som denne afsluttes med en fuldstændig subjektiv reklame for en vandflaske, der naturligvis kan købes her på siden (det er ikke det eneste dette finder sted på alun.dk). At man samtidig tilskriver den en funktion der kan optimere vandet, så det lettere absorberes og hjælper til med væskebalancen, tyder på total subjektivitet og mangel på sagligt belæg for dette emne.


charlotte skrev denne kommentar:
09-11-2012 19:15:08

Min veninde er uddannet "ble-dame" og siger, at man absolut ikke skal indtage så meget væske. Højst 1½ liter pr dag. Man ødelægger sin blære på længere sigt, når den konstant skal aktiveres!


charlotte skrev denne kommentar:
09-11-2012 19:59:28

Min veninde er uddannet "ble-dame" og siger, at man absolut ikke skal indtage så meget væske. Højst 1½ liter pr dag. Man ødelægger sin blære på længere sigt, når den konstant skal aktiveres!


Gunnar skrev denne kommentar:
15-04-2014 21:55:21

Jeg vil bare sige, sørg for at drikke så meget at man skal tisse vel ca. hver 3 time, det med at holde sig en hel dag er ikke sundt, det er alt for hårdt for nyrerne.


Johannes Weinhard skrev denne kommentar:
03-08-2014 19:03:46

kan en øget dehydreringsproces, f.eks. at sidde i gennemtræk, hvor luften hele tiden bliver opvarmet uden yderligere fordampningskilder i nærheden, bare kompenseres ved at drikke mere?


Oluf Bonderup skrev denne kommentar:
17-09-2014 08:54:25

Lige netop.
Er uhyre bevidst om det.


Torben Goetske skrev denne kommentar:
06-07-2015 09:28:47

Mage til amatøragtig samling af udokumenterede påstande, hvis eneste formål er at skræmme folk til at købe dine virkningsløse produkter, skal man lede længe efter.


Carsten Jensen skrev denne kommentar:
28-10-2015 08:59:32

De r en dajli ov vælformulerat tækst.


susan skrev denne kommentar:
01-03-2016 09:28:18

tak fordi du mener mig om det man godt kan glemme naar man er over 70 og ik' laengere maerke toersten. skaal!


ole frost skrev denne kommentar:
14-07-2018 21:38:01

lægen gav mig medicin, afføringspiller, jeg havde morgenkvalme ,snorren i hovedet træt utilpas . jeg begyndte at drikke op til 4 l vand daglig før drak jeg ca 1 l, jeg blev rask, men jeg måtte selv finde ud af det.


Kom med din kommentar

Mest læste i Væskebalance

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley