❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Står træning altid nederst på din prioriteringsliste?

Skrevet 10-01-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Står træning altid nederst på din prioriteringsliste?

Jeg kender mange, der klager over, at de ikke har tid nok til at træne. Jeg mener, at de lyver for sig selv. Det egentlige problem er, at de ikke prioriterer træningen. Her er nogle råd..


.. der kan få dig til at prioritere din træning, fordi det er noget, du virkelig gerne vil lave:

1. Du elsker det – tag en bevidst beslutning om, at du elsker at træne, fordi det ikke bare giver dig en god følelse bagefter, men det er samtidig én af de bedste måder at holde dig ung, sund og smuk!

2. Prioriter din træning – afsæt tid til træning i din ugeplan.

3. Korte træningspas – hvis du træner rigtigt, er det ikke nødvendigt at træne i flere timer for at få gode resultater. 20 minutters effektiv træning vil give dig behageligt overraskende resultater.

4. Få en træningsmakker – find nogen at træne med. Vælg en, der går op i sundhed. Du vil ikke bare have nogen at hygge dig med, mens du træner, du vil også have nogen, der kan støtte dig, hvis din motivation ikke er nok til at trække dig skubbe dig i gang.

5. Sæt mål – gør det til en målsætning at slå dine tidligere rekorder i løbedistance, armstrækninger eller kropshævninger, hvor tungt du kan løfte, eller hvor smidig du er. Træningsmål gør træningscentret til en legeplads, hvor du stræber efter at slå dine tidligere rekorder.

6. Variation – lad være med at holde fast i det samme program. Mix det og prøv forskellige aktiviteter. Der er mange forskellige træningsprogrammer, du kan følge, og aktiviteter, du kan prøve. Hvis du ikke kan lide at løfte vægte eller løbe, kan du f.eks. prøve andre idrætsgrene, kampsport eller dans. Hvis du antager, at træning nødvendigvis er at pumpe jern eller jogging, begrænser du dig i at finde noget, du virkelig ville nyde at lave.

7. Musik – det burde ikke komme som en overraskelse, men musik kan forbedre kvaliteten af din træning. For mig bliver det næsten dobbelt så sjovt at løbe, når jeg hører musik.

8. Gør træning til din stresslindring – jeg kender mange, der sværger til træning som stresslindring. Nogle af dem tager direkte til træningscentret efter en frustrerende dag, selvom det ikke er planlagt.

Træning kan være rensende og frigør negative følelser, hvis du vænner dig til at bruge det på den made. Så i stedet for at undgå træningscentret pga. en stressende dag, vil det blive dit incitament til at tage afsted.

9. Registrer forbedringer – igen anbefaler jeg, at du registrerer dine konditions- og kropsforbedringer. At registrere vægttab og øgning af muskelmassen er en god ide, men den måde dit stofskifte fungerer på gør det sværere og sværere at ændre vægten, når du træner regelmæssigt.

Konditionsforbedringer kan derimod, hvis du træner på det, fortsætte med at stige. Registrer din styrke, udholdenhed og smidighed, så du kan blive stolt over dine præstationer.

10. Tag tiden – du kan ikke sige, at du ikke har tid til at træne. Træning giver dig mere energi, bedre humør, og det gør dig mere produktiv end den tid, du har mistet. Find 20-30 minutter tre gange om ugen, og gør det til en nødvendighed.

Stå lidt tidligere op om morgenen eller afsæt tid til det lige efter arbejde, før du læner dig tilbage og slapper af efter dagen. Når først du har afsat tiden og gjort det til en vane, vil du faktisk få lyst til at træne i stedet for at føle, at det er noget, du bør gøre.
 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley