❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Kan du virkelig komme i form & blive slank på KUN 6 min om ugen?

Skrevet 17-06-2024 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Kan du virkelig komme i form & blive slank på KUN 6 min om ugen?

Høj intensitets intervaltræning (HIIT) kan signifikant forbedre dit helbred og din form på nogle få minutter om ugen. Endvidere kan HIIT reducere risikoen for at få kroniske, degenerative sygdomme som kræft, hjertekarsygdom, sukkersyge, gigt og Alzheimer. Ja Tak! HIIT er den bedste metode til at forbrænde fedt hurtigt og til at forhale aldringsprocessen. Se videoen nedenfor, og bliv klogere på, hvordan du kan opnå fremragende resultater på bogstavelig talt få minutter!


Jeg har personlig dyrket og anbefalet intervaltræning i næsten 25 år (bare fødder på græs er min favorit), da jeg er yderst opmærksom på fitnessfordelene ved denne motionsform.

Fra naturens side er jeg dovent anlagt, og hvis jeg kan finde en måde at gøre noget hurtigere og mere effektivt, så er jeg i himmerige.

Men ABC Catalyst-programmet forklarer, at fordelene ved HIIT muligvis går meget dybere end til fitness og tidsbesparelse.

Hidtil har der manglet en vigtig brik i puslespillet, og vi har muligvis ikke før nu helt forstået eller indset, at HIIT forårsager aktivitet i mitokondrierne, og at det er denne aktivitet der påvirker vores sundhed, taljemål og hastigheden, hvormed vi ældes.

Mitokondrier er små organeller, som findes i de fleste af dine celler, og de er ansvarlige for energiproduktionen i form af adenosintrifosfat (ATP), og de udgør 10 % af din samlede kropsmasse.

Jo flere mitokondrier du har, jo sundere er du, og jo mere energi din krop kan generere, jo lavere er din risiko for at udvikle kronisk sygdom som kræft, hjertekarsygdom, sukkersyge, gigt, Alzheimer osv.

Desværre antyder forskning, at 50 % af alle mennesker under 40 år har tidlig fremkommet mitokondriel dysfunktion, hvilket er en de primære årsager til praktisk taget alle kroniske, degenerative sygdomme som kræft og de andre ovenfor nævnte sygdomme.

Men den gode nyhed er, at undersøgelser viser, at HIIT er meget, meget effektiv ikke bare i forhold til at øge antallet af mitokondrier, MEN også i forhold til at forbedre deres funktion, og du kan forvente forbedringer utrolig hurtigt.

Sådan kan HIIT få dig til at se og føle dig yngre!

Forskere har nu forstået, at en af grundene til, at din hud rynker med alderen, er et tab af mitokondrier i huden. HIIT genskaber tabet og modvirker præmaturt gråt hår og rynker.

Som det omtales i ABC-programmet, satte HIIT-træning uret så meget som 30 år tilbage for de seniorer, der deltog i programmet.

HIIT virker også ved kvinders overgangsalder

Alle kvinderne i overgangsalderen, som udførte et tilpasset HIIT-program, rapporterede, at de følte sig bedre tilpas. Nogle af kvinderne kom helt af med deres hedeture og nattesved.

Hvordan sammensætter du dit helt personlige HIIT-program?

Det er vigtigt at huske på, at sprint og intervaltræning er særdeles hård træning. Har du ikke prøvet at løbe sprint, siden du gik i skole, må det anbefales at tage det roligt i starten og bygge gradvist op.

For nogle af jer, som påbegynder HIIT-træning, vil gang som opvarmning og derefter rask gang eller stille og rolig jogging i ”sprintperioderne” være en stor nok belastning.

Intervaltræning, Niveau 1, begynder:

• Opvarmning: Jog i 5 min., og stræk stramme muskler særlig omkring haserne og omkring lysken
• Intervaltræning: 8 x 20 sekunder sprint, 1 min. gang mellem hvert sprint
• Nedkøling: Jog i 5 min.

Intervaltræning, Niveau 2, motionist:

• Opvarmning: Jog i 5 min., og stræk stramme muskler, særlig omkring haserne og omkring lysken
• Intervaltræning: 12 x 20 sekunder sprint, 1 min. gang/jog mellem hvert sprint
• Nedkøling: Jog i 5 min.

Intervaltræning, Niveau 3, veltrænet:

• Opvarmning: Jog i 5 min., og stræk stramme muskler særlig omkring haserne og omkring lysken
• Intervaltræning: 12 x 30 sekunder sprint*, 1 min. gang/jog mellem hvert sprint
• Nedkøling: Jog i 5 min.
* For at gøre det hårdere, kan det udføres på trapper eller op ad bakke.

Læg mærke til:

1. For at skabe variation i din træning kan du i stedet for løb vælge f.eks. cykling, roning, rulleskøjteløb osv.
2. Forsøg i dine intervaller med sprint at få pulsen op på 90 % af din maksimale puls.
3. Gå et niveau op, når du føler dig parat.

Konklusion: Bliv stærk og slank på blot 6 minutter om ugen med HIIT

Aldring er uundgåelig, men din biologiske alder kan være meget forskellig fra din kronologiske alder, og antallet og tilstanden af dine mitokondrier har meget at gøre med din biologiske alder.

HIIT øger ikke bare antallet af mitokondrier i dine celler, men forbedrer også deres funktion og udskifter gamle, brugte mitokondrier med nye og bedre fungerende. De forsøgspersoner, der blev udsat for testene, var i stand til at øge deres mitokondrielle funktion med 30 % på bare 4 uger.

Så kære venner, sommeren er over os, solen skinner, og dine små venner (mitokondrierne) er parate, så hvad venter du på?

P.S.: En af de virkelig gode ting ved HIIT-træning er, at du ikke behøver noget træningsudstyr. Så nyd nu det gode vejr. Find et dejligt stykke græsplæne, tag skoene af, og kom i gang!

Yderligere læsning

Twelve Weeks of Sprint Interval Training Improves Indices of Cardiometabolic Health Similar to Traditional Endurance Training despite a Five-Fold Lower Exercise Volume and Time Commitment

Enhanced Protein Translation Underlies Improved Metabolic and Physical Adaptations to Different Exercise Training Modes in Young and Old Humans.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Jeanette Angel Koch skrev denne kommentar:
20-06-2017 20:16:48

Super interessant. Det vil jeg da helt klart prøve -)


Annelise skrev denne kommentar:
21-06-2017 18:37:45

Hej Alun,
Tak for gode artikler!

Dr. Al Sears har i årtier haft mange gode artikler om dette og er førende i anti-ageing og ekspert i telomerer, mitokondrier mv. Spændende læge, fitness person og læge fra Florida.

Du er jo også gået ind i Qi Gong og jeg har længe spekuleret på hvordan det kommer ind i ligningen? Jeg har med stor glæde praktiseret QiGonh siden 1994 og lært fra mange mestre og tænker på hvordan vi kan kan forstå virkningen af Qi Gong sammenlignet med mere fitness tilgang?
Vil være spændende at høre din tanke/sammenligning.
Bh,
Annelise


Per skrev denne kommentar:
26-06-2017 08:39:47

Jeg forstår udmærket artiklen. For mit eget vedkommende er det ikke muligt at gennemføre programmet, da jeg har "vrøvl" med mine knæ- i rigtig mange år. Da de fleste programmer handler om at løbe, må jeg holde mig udenfor, og det er kedeligt, idet jeg synes, at programmet er meget tiltalende.Jeg kan kun gå.
Vh.
Per :)


Vis alle kommentarer

Annette skrev denne kommentar:
08-07-2017 13:49:02

Bare lige til orienteing, så er det i følge min beregning minimum 18,5 minutter der skal bruges pr træning - hvis man er nybegynder. 6 minutter lyder jo tillokkende i en overskrift og får folk til at læse videre. Så godt blikfang
Jeg har nu tænkt mig at prøve det af alligevel :-)


Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley