❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Intervaltræning mest effektivt

Skrevet 23-12-2008 af Tine Munch Nielsen - Print - Send til en ven -

Intervaltræning mest effektivt

Ny forskning viser, at det i mindst ét af ugens træningspas kan betale sig at skifte mellem korte perioder med træning af høj intensitet og perioder med lav intensitet/hvile.


Intervaltræning har eksisteret i mange år, men nu har 2 nye studier bekræftet, at denne træningsmetode kan forbedre både din krops kondition og evne til at forbrænde fedt betragteligt.

I det ene studie bad forskerne 8 unge mænd og kvinder om at cykle på fuldt knald i 30 sekunder og dernæst enten standse eller pedalere stille og roligt i 4 minutter.

Efter blot 14 dage med sådan intervaltræning havde 75% af forsøgspersonerne fordoblet deres udholdenhed.

En kontrolgruppe, der udelukkende udførte almindelig aerobisk træning i moderat tempo på kondicykel, viste ingen forbedring i udholdenhed.

Den registrerede forbedring i interval-gruppen er endnu mere slående, fordi forsøgspersonerne allerede var i god fysisk form i forvejen.

I det andet studie blev det bekræftet, at intervaltræning øger kroppens evne til at forbrænde fedt: 8 kvinder først i 20erne blev bedt om at cykle i 10 sæt à 4 minutter på fuld knald med to minutters hviletid imellem.

Efter 14 dage var den mængde fedt, der blev forbrændt på en time med moderat cykling, øget med 36%, og deres kondition var forbedret med 13%.
 

www.alun.dk om intervaltræning:

De nye studier bekræfter, at intervaltræning er langt mere effektiv end udmarvende endeløse timer på kondicyklen eller på løbebåndet. 

Nu kan du få Fivefingers sko i flere nye farver. Til gengæld er det med at være hurtig, for vi har købt hele verdenslageret og der bliver ikke lavet flere før til næste år.Så hvorfor ikke spare tid og have det sjovere med træningen, og samtidig få bedre resultater, hvad angår fysisk udholdenhed og fedttab?

Husk, at hvis du er fuldstændigt ude af form, er lidt træning bedre end ingenting, og i så fald kan du jo starte med en gåtur, hvor du skifter mellem langsom og rolig gang/hvile og rask trav.

På dette link får du flere gode råd og et HIIT (High Itensity Interval Training) træningsprogram til DIG: 
 

www.alun.dk/traening-high-intensity-interval-training.asp

Kilder:
- New York Times, 3. maj 2007
- The ledger, 3. maj 2007
- Journal of Applied Physiologi, vol. 102, nr 4, april 2007 

www.alun.dk/shop/fivefingers.asp

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley