❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

GRATIS 2-minutters online fitness-test. Hvor god er din form?

Skrevet 13-01-2020 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

GRATIS 2-minutters online fitness-test. Hvor god er din form?

Du har en kronologisk alder, og det er den, som er styret af kalenderen, og som du fejrer fødselsdagfor hvert år. Men du har også en biologisk alder (fitness-alder), som er baseret på alderen af din krops funktioner. Tag denne GRATIS online-test, og find ud af lige nu, hvor fit du er, og hvor gammel du i virkeligheden er!


Din biologiske alder (fitness-alder) er ikke en statisk størrelse. Den er snarere påvirket af de valg, du foretager dig via din livsstil, såsom motion, kost, stress, søvn og andet.
 
Hvordan din krop og dit sind fungerer i 60-, 70- og 80-årsalderen og derefter, er et resultat af dine gener (lille påvirkning) og dine livsstilsvaner, især dem, der har fulgt dig gennem mange år (STOR påvirkning). 
 
Den gode nyhed er, at livsstil påvirker dit helbred meget mere end dine gener! Læs mere om den forbløffende videnskab om Epigenetik her, og om hvordan du kan slukke for de ”dårlige” gener og tænde for de sunde gener!
 
Du kan faktisk være yngre (forhåbentlig) eller ældre, end din kronologiske alder (fødselsdag). En måde at finde ud af det er ved at måle din fitness-alder. 
 
Din fitness-alder er delvis bestemmende for din biologiske alder – og det er en meget bedre indikator på levetid end kronologisk alder.
 
Hvor fit er du? Tag den GRATIS online fitness-test her!
 

Hvordan måles din fitness-alder – og hvad siger den om din potentielle levetid?

Fitness-alder baserer sig på konceptet om VO2 max, som er den maksimale iltmængde, man kan optage, mens man træner. 
 
Din VO2 max kan bruges til at måle din kardiovaskulære udholdenhed; hvis dit tal er under gennemsnittet, betyder det, at din fitness-alder er højere end din kronologiske alder. Ikke godt.
 
Men er dit VO2 max højere end gennemsnittet, kan det betyde, at din fitness-alder er lavere end din kronologiske alder. Jo yngre din fitness-alder er, jo bedre er det for dit helbred og din levealder!
 
Problemet med at anvende denne metode er, at kun meget få mennesker kender deres VO2 max, og for at finde frem til tallet kræves, at man skal testes på højteknologisk udstyr på et løbebånd. 
 
Nu har forskere på the Norwegian University of Science and Technology imidlertid været i stand til at udvikle en algoritme (matematisk formel) baseret på aerob kapacitet, taljemål, puls og motionsvaner hos omkring 5.000 mennesker. 
 
Dette har frembragt en metode til ret præcist at estimere et menneskes VO2 max.
 
Dernæst har forskerne undersøgt, hvorvidt VO2 max også korrelerede med livslængde. De analyserede VO2 max, fitness-alder og kronologisk alder hos mere end 55.000 voksne mennesker og fandt en stærk korrelation.
 
De forsøgspersoner, der havde de dårligste tal for VO2 max (15 % eller mere under gennemsnittet for deres alder, hvilket betyder, at de har en høj fitness-alder), havde en 82 % højere risiko for at dø før tid end dem, hvis fitness-alder (biologiske alder) var den samme som, eller lavere, end deres kronologiske alder.
 
Forskerne mener, at fitness-alder muligvis forudsiger for tidlig død bedre en risikofaktorer som overvægt, højt blodtryk og rygning.
 

Hvor god er din form? Tag denne online-test, og få besked!

De norske forskere skabte en online calculator for determining fitness age.
 
Ved at give nogle få oplysninger (såsom alder, køn, taljemål, højde og motionsvaner) vil testen estimere dit fitnessniveau og give dig både dit VO2 max og din fitness-alder. Jeg er 44 år gammel, og da jeg tog testen, var min fitness-alder som gennemsnittet for en 20-årig. 

På Sund Livsstil i weekenden i 2013, tog jeg en test der viser hvor aldrende ens hud er. Testen viste 23 år, hvilket er 19 yngre end jeg egentlig er.

Så ved at følge de retningslinier naturen har givet os og som jeg anbefaler på denne side, har jeg neddroslet aldrings processen.
 
Det kan du også! 
 

Hvordan forbedrer du din fitness-alder (vender ældningsprocessen)?

Den gode nyhed er, at det aldrig er for sent at vende ældningsprocessen. Og det er faktisk meget nemmere, end du tror!
 
Min gratis e-bog: Anti-Aging: Stop ældningsprocessen NU, vil give dig et skub i den rigtige retning. 
 
Selvom jeg også mener, at VO2 max og din udholdenhed er vigtige for dit helbred, så er jeg af den overbevisning, at mængden af din muskelmasse og din styrke er bedre indikatorer på din biologiske alder (fitness-alder). 
 
Jeg forklarer i detaljer i min gratis Anti-Aging e-bog, hvordan dine tanker (hvor gammel du mener, du er og føler dig) er af overordentlig stor betydning, hvis du gerne vil holde dig ung og smuk.
 
En anden god kilde er denne træningsbog, som vil give dig nogle enkle, men meget effektive øvelser, som vil hjælpe dig med at vende ældningsprocessen på bare nogle få minutter hver dag.
 

Konklusion: Hvor fit er du?

Epigenetik vender moderne medicin på hovedet. Heldigvis er vi ikke længere ofre for vores gener. Vi bestemmer vores fremtidige helbred ved de livsstilsvalg, vi træffer.
 
Ja, du kan slukke for de ”dårlige” gener og tænde for de gode.
 
Jeg håber, at denne artikel og denne test har givet dig motivation til at tage dit helbred og din lykke op til næste niveau.
 
Gå tidligt i seng, og giv din krop godt brændstof i form af økologisk kød og rå grøntsager skyllet ned med vand.
 
Og vigtigst af alt: ”Fake it until you make it.” Fortæl dig selv, hvor vidunderlig du ser ud. 
 
Sidst, men ikke mindst: Lov mig at sende mig en invitation til din 100-års fødselsdag!
 
References:
A simple nonexercise model of cardiorespiratory fitness predicts long-term mortality.
 
https://www.worldfitnesslevel.org/#/

Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

kristella skrev denne kommentar:
13-10-2015 09:17:34

Hej
Lige et afklaringsspørgsmål: VO2 tallet er det lig med fitnessalderen?


Reidun Fynø skrev denne kommentar:
13-10-2015 11:14:11

Hej Alun
Så har jeg taget denne test også. Den siger det samme som den anden jeg har taget her på siden. Min biologiske alder er 4 år yngre end min faktiske alder.
Det er da OKmen det kan blive bedre :-)
TAK


Niels Odgaard skrev denne kommentar:
18-10-2015 19:11:21

Jeg er 56 år.
Udfra testen skulle min fitnessalder være 41 år.
Wow!!!

:-) Niels


Vis alle kommentarer

Alf-Magne Laugsand skrev denne kommentar:
15-01-2020 21:43:09

Min alder er 80 år og 8 måneder.
Prøver å leve etter ortomolekylær ernæring og Ayurveda.
Jeg måler min metabolske alder hver morgen (høyest) og når jeg kommer hjem etter en aktiv tur ute (lavest).
I dag var resultatene: 47 år og 36 år
PS: Har ikke de dataene for å bruke denne målingen - beklager!


Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley