❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Gangtræning er ikke nok for helbredet

Skrevet 16-10-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Gangtræning er ikke nok for helbredet

Et studie af over 100 mænd og kvinder viser, at gangtræning ikke er nok for at holde kroppen i form og opnå helbredsmæssigt udbytte. Suppler din gangtræning med styrketræning.


I studiet sammenlignede man et populært gangtræningsprogram med et mere traditionelt træningsprogram, der indeholdt udholdenhedstræning på løbebånd og kondicykel.

Den traditionelle gruppe blev bedt om at træne med moderat intensitet, mens ganggruppen kunne gå i det tridt, de ønskede.

Det traditionelle træningsprogram forbedrede udholdenhed og reducerede det systolske blodtryk mere end gangprogrammet.

Dem, der tog del i det aktive program forøgede deres iltoptag med 10 procent sammenlignet med 4 procent for deltagerne i gangprogrammet.

Det systolske blodtryk faldt også med 10 procent for den traditionelle gruppe og med 4 procent for ganggruppen.

Træning er en uundværlig del af en sund livsstil. Men som dette studie har vist, er det ikke ligegyldigt hvilken form for træning, man vælger.

En dejlig gåtur i naturen er en fantastisk måde at afstresse og slappe af på, men det vil ikke give din krop det helbredsmæssige fysiske udbytte som traditionel træning kan.

Men du bør ikke nøjes med kun konditionstræning som løb og cykling osv. Endnu bedre for helbredet og for at opnå vægttab er en kombination af styrke- og konditionstræning. Mange mennesker begår den fejl kun at løbe og ikke udføre styrketræning.

Vægttræning er faktisk endnu bedre end løb fordi det vedligeholder og opbygger muskelmasse.

Efterhånden som vi ældes har vore kroppe tendens til at lagre mere fedt og få færre muskler.

Fordi din muskelmasse spiller en stor rolle for dit stofskifte (den mængde energi, du forbrænder) betyder det, at du har færre muskler, at du bliver federe selvom du kun spiser det samme eller mindre end du plejede at gøre.

Så det er fint at løbe eller cykle sig en tur, men sørg for også at udføre træning, der i det mindste vedligeholder muskelmassen.

Desuden bør du træne så hårdt, at du ikke kan tale ubesværet med sidemanden, men på den anden side træner du får hårdt hvis du slet ikke kan snakke og så bør du skrue ned for intensiteten.

Kilde: EurekAlert, 20. september 2006

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley