❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Træning forlænger levetiden.

Skrevet 10-10-2005 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Træning forlænger levetiden.

En omfattende undersøgelse har vist, at træning forlænger levetiden betragteligt. Træner du? Det er aldrig for sent at starte med at træne. Her er lidt motivation:


I perioden 1972-1975 meldte 2014 mænd sig til en langvarig undersøgelse af effekten af fysisk aktivitet på levetiden.

Deltagernes fysiske aktivitetsniveau blev beskrevet og målt ved hjælp af en standardiseret cykel-test. Mændene blev derpå opdelt i fire grupper (Q1 = de som var i dårligst form; Q4 = de som var i bedst form).

Det gennemsnitlige niveau for fysisk aktivitet blev beskrevet ud fra, om mændene deltog i sportsaktiviteter eller trænede mindst to gange om ugen, med en intensitet der fik mændene til at svede og gjorde dem forpustede. I

1994 var 238 af de 1428 mænd, som deltog i 1982-undersøgelsen, døde. Blandt disse tilhørte 97 gruppen, som var i dårligst form (Q1), mens kun 37 af dødsfaldene var sket i den gruppe, som var i bedst form (Q4), og 39 af dødsfaldene var sket i den næstbedste gruppe (Q3).

Der var ca. 150% færre dødsfald i Q3 og Q4 grupperne sammenlignet med Q1 gruppen. Ydermere var det sådan, at de mænd, som havde opretholdt eller forøget deres aktivitetsniveau igennem undersøgelsesperioden (ca. 30% mellem 1972 og 1982), havde lavere dødsrater end deres mindre fysisk aktive modparter.

Denne undersøgelse viser, at man kan forlænge sin levetid betydeligt ved at træne blot nogle få gange om ugen, og det er aldrig for sent at starte.
 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley