❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Elsker eller hader du motion? Måske skyldes det dine gener!

Skrevet 30-01-2017 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Elsker eller hader du motion? Måske skyldes det dine gener!

Om du bliver begejstret ved tanken om at skulle i fitnesscentret eller ud at løbe, eller om du hellere vil kravle tilbage i din lune seng, hvis nogen nævner ordet motion, ligger måske i dine gener, synes ny forskning at pege på. Men giv ikke op, hvis du synes, at det er hårdt at få gang i kroppen. Der er håb!


De fleste mennesker får en mental belønning ved at motionere i form af en øgning af hjernens neurotransmitter dopamin, som forbindes med følelser som motivation, nydelse og velvære.

Men nogle mennesker oplever ikke denne fordel ved dopamin, da deres gener forhindrer, at det bliver udskilt.

Professor Rodney Dishman, forskingsleder for undersøgelsen, forklarer:

“Variationer i gener for dopaminreceptorer og andre gener, der styrer hjernens signalstoffer, forklarer, hvorfor omkring 25 % af deltagerne holder op med at træne eller ikke træner så meget, som det anbefales.”

“Vi mener, at kombinationen af disse gener og visse personlighedstræk kan forklare, hvorfor nogle mennesker har et naturligt drive til at være aktive, mens andre ikke har det,” forklarer han.

Sådan omprogrammerer du din hjerne til at nyde motion

Gener er vigtige, men heldigvis er intet sort eller hvidt.

Professor Bruce Lipton, som jeg er meget privilegeret at have haft som gæstetaler i Danmark adskillige gange, viser med tydelighed i sit revolutionære arbejde med epigenetik (hvilket betyder hinsides generne), at du bogstavelig talt kan tænde og slukke for generne med dine tanker.

Så du kan beslutte at være aktiv og bevæge dig og træne, og på den måde kan du faktisk ændre dit genudtryk og dermed omprogrammere din hjerne, så motion bliver en nydelse og en tilfredsstillelse.

Nøglen ligger i at finde frem til motivationen, den indre ild, der får dig til at tage det første og derefter det næste skridt, således at motion bliver en del af dit liv.

Prøv at finde en fysisk aktivitet, som du virkelig elsker, og/eller find sammen med mennesker, som giver dig positive oplevelser under træningen.

En kombination af indre motivation til at bevæge dig regelmæssigt og positive oplevelser sammen med andre mennesker kan blive din nøgle til succes.

For mig ligger motivationen til at træne i nydelsen ved at føle mig ung og i god form. For andre kan motivationen ligge i at være et godt forbillede for deres børn eller at komme sig ovenpå sygdom.

Hvad er din indre motivation for at bevæge din krop?

Hvordan kan du anvende denne motivation til at komme i gang med en regelmæssig træningsrutine?

Den gode nyhed er, at motion dæmper blodtrykket, regulerer vægten, stabiliserer blodsukkeret og afværger depression.

En endnu bedre nyhed er, at bare 15 minutters bevægelse om dagen ikke bare forlænger dit liv med tre år, men også giver dig en dejlig overraskelse, når du kigger dig selv i spejlet:

En yngre, fastere og sundere udgave af dig!

Her til sidst får du min gratis ebog om træning. Den viser dig, hvordan du får flotte træningsresultater ved bare nogle få minutters træning om ugen!

God fornøjelse!

Mere info:

Hate Exercise? It May Be in Your Genes

Minimum amount of physical activity for reduced mortality and extended life expectancy: a prospective cohort study


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Merete kammer skrev denne kommentar:
12-02-2017 15:43:32

Hej ang dopamin, jeg er førtidspensionist, pga psykiske lidelser - ja jeg ved der er nogle mennesker oplever ikke denne fordel ved dopamin, da deres gener forhindrer, at det bliver udskilt.

Jeg er selv opstartet med personlig træning - med fantastisk Men nogle mennesker oplever ikke denne fordel ved dopamin, da deres gener forhindrer, at det bliver udskilt.glæde ved dopamin,

Jeg har være heldig at få veninde til at deltage en gang med mig i
Sammen med min personlig træner - min veninde giv med stor vilje ind på at deltage - god til at præsse sig selv ved intevaltræning mm

Min veninde har flere diagnoser - der er opstået efter inderst og fysisk afstraffelse - når hun ikke adlød de mænd hun var lejet ud til

Min veninde oplevede ikke glæde ved dopamin, men det værste er det - ved at hun presser sig til hård fysisk træning begynder hun at mærke hendes krop - men om det er angsten ved at mærke sig selv der indtræffer ved jeg ikke - men det udløser en sykose efterfølge -

Kan du hjælpe med info og svar - hvorledes kan min veninde komme til at lære sin krop at kende - det at lære at mærke sig selv - for som det er nu få hun kun befolkede medicin efter træning for at tør være i sin krop efter træning

Mvh Merete


Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley