❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Effektive hjemmetræning: Sådan kan en Skumrulle gavne dig!

Skrevet 03-04-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Effektive hjemmetræning: Sådan kan en Skumrulle gavne dig!

En skumrulle er et billigt fitnessredskab og en fremragende tilføjelse til din hjemmetræning, som afhjælper muskelspændinger og forbedrer din ydeevne, sundhed og dit velvære. Anvendelse af en skumrulle hjælper dig til at afspænde triggerpunkter, giver øget blodcirkulation og forbedrer din bevægelighed og dit velvære.


Som navnet giver udtryk for, er en skumrulle en stor blok fremstillet af skum, som hjælper din krop med at varme op før træning og med at restituere bagefter.

Den gode nyhed er, at den kun fylder ganske lidt og derfor er nem at opbevare, at den er meget let, billig og samtidig giver adskillige fordele, som kan være vanskelige at opnå uden brug af skumrullen.

Hvad er en skumrulle god til?

Fordelene ved en skumrulle sammenlignes ofte med at få massage, for idet man ruller på den, nedbrydes fibrøst væv og cirkulationen øges, hvilket hjælper med til at dæmpe spænding og smerte.

En af de mest optimale anvendelser af skumrullen er at bruge den til at opløse ”knuder” eller triggerpunkter i musklerne.

Triggerpunkter kan opstå af stress, overanstrengelse, gentagne bevægelser, ubalancer i bevægelsesmønstre eller skader, og hvis man ignorerer dem, bliver de endnu mere spændte og smertefulde.

Det er af største vigtighed at anvende det korrekte tryk, når man bruger en skumrulle. Når man anvender en skumrulle, skal man lægge så meget pres, at man kan mærke, at noget af spændingen slippes, enten ved et vedvarende tryk eller ved at lave små bevægelser frem og tilbage.

Mildt ubehag kan forventes, men man skal ikke have store smerter.

Hvis du ikke har prøvet en skumrulle før, skal du begynde med et let tryk og relativt korte perioder. Med tiden kan du udøve et mere intenst tryk.

Skumrullen kan anvendes til at målrettes bestemte muskler i kroppen og kan også hjælpe til med at få strakt de muskler, som ellers nemt bliver overset.

Skumrullen er designet til at øge bevægelighed og til at dæmpe ømme og betændte muskler, og alle øvelser nedenfor rammer specifikke, stramme områder og afhjælper smerte.

Mobilisering af ryggen med skumrulle del 1

• Lig på ryggen med skumrullen på tværs. Start ved den nederste del af skulderbladene.
• Ånd ud samtidig med, at du lader overkroppen falde ned over skumrullen. Slap af over rullen i 3-5 sekunder, og kom op igen.
• Arbejde dig langsomt op én ryghvirvel ad gangen.

Mobilisering af ryggen med skumrulle del 2

• Lig på langs af skumrullen evt. med armene foldet over brystkassen.
• Rul om rullen, således at skuldrene falder til den ene side, og bækkenet til den anden.
• Kør langsomt frem og tilbage.

Selvmassage af ydersiden af benet.

• Lig på skumrullen
• Rul den langsomt op ad benet fra knæet op til bækkenkanten. Aldrig fra bækkenkanten til knæet.
• Er der steder, der er mere ømme end andre, kan du arbejde lidt ekstra på disse steder.

Husk at som alt andet af dit træningsudstyr er det vigtigt at kvaliteten af din skumrulle er helt i top. For at sikre dette har jeg teste mange forskellige skumruller og fundet den: www.alun.dk/skumrulle.html

Hvis du vil vide mere om effektiv hjemmetræning klik her for at downloade min Gratis E-bog: Funktionel Træning


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Conny H skrev denne kommentar:
08-04-2014 12:12:16

Synes skumrullen lyder som et godt supplement til min Ball-stik, da der er nogle steder, jeg har svært ved at nå - fordi det kniber med at balance og bevægelighed.
Men jeg kan jo lige netop godt lide den massage jeg får med Ball-stikken og knopperne, kan man få en skumrulle med knopper?


Marianne skrev denne kommentar:
01-08-2015 09:03:29

Hej,

Fin artikel og tak for nogle gode øvelser. Vi er enige om at en skumrulle er det samme som den her: http://www.haandvaegten.dk/foam-roller/

Har i andre skumruller i kan anbefale?


Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley