❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Cykling: Forbedr din præstation på cyklen!

Skrevet 23-01-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Cykling: Forbedr din præstation på cyklen!

En optimal præstation i cykling kræver optimal ernæring. Lige meget hvilken sport du dyrker, eller hvor hårdt du end træner, er en sund kost essentiel for at vedligeholde optimal helbred og en vindende præstation. Cykling er en krævende sport, der virkelig kræver at du holde øje med din kost. Læs denne artikel om cykling og hvordan du kan forbedre din præstation i cykling!


Cykeltræning kan være både energi og tidskrævende og det kræver kvalitetskulhydrater for at give nok brændstof til dine muskler. Med en dagligt behov der overstiger 6000kcal for nogle elitecyklister, er vigtigheden af god ernæring nødvendig for at fastholde energiniveauet og forbygge overtræning.

Genopbygningen imellem træningsessionerne på cyklen er også af største vigtighed med specielt fokus på timingen af måltider og snack for at optimere glykogen lagringen.

Overvej at bruge en hjemmelavet energidrik af friskpressede appelsinjuice fra friske økologiske appelsiner som en koncentreret kilde til komplekse kulhydrater i forbindelse med en balanceret kost.

Dette ville maksimere din krops energireserver og give brændstof til musklerne imens du cykler.

Brug IKKE emballerede frugtjuice, da disse produkter har været pasteuriseret ved høje temperatur, hvilket har dræbt alle de sunde vitaminer og enzymer osv.! Emballeret frugt juice er i de fleste tilfælde bare SUKKER vand med smag.

Når du bruger en energidrink. Når du er ude og cykle vil du ikke kun præstere bedre, men det vil også få dig til at restituere hurtigere ved hurtigt at genoprette glykogen imellem træningspassene.

Desuden så brug IKKE konventionelle energidrink når du cykler, fordi de er fyldt med kemikalier og kunstige sødestoffer.

Af samme grund anbefaler vi dig ikke at bruge konventionelle energibarer og gels mens du cykler. Hvis du vil have god energi, så vælg The Organic Food Bar!

Væskebehovet hos cyklister har en tendens til at være høj, som resultat af lange træningspas og genopretningen af væskebalancen er kritisk for at forhindre dehydrering, specielt når træningen eller konkurrencerne er afholdt under varme eller fugtige forhold.

På varmere dage så tilføj vand til din hjemmelavede energidrik når du er ude og cykle. Dette ville hjælpe dig med at erstatte væske og elektrolytter, så du hurtigt kan genoprette din væskebalance. Det er også en kilde til komplekse kulhydrater, som ville være brændstof for musklerne og forbedre restitutionen efter cyklingen.

Husk - Væsketab på så lidt som 2% forringer dine musklers arbejdsevne med hele 20%.

Hård cykletræning øger proteinbehovet fordi protein bliver direkte nedbrudt i musklerne og omsat til energi. Det er derfor af stor betydning at kroppen får tilført et ekstra tilskud af proteiner. Et proteintilskud gør det lettere at dække proteinbehovet for travle sportsfolk, fordi:

1. Det bliver mere praktisk at indtage proteinerne på de tidspunkter, hvor de virker bedst. Det er også mere praktisk at have en protein shake med i sportstasken end en tør luns kød eller en flok kedelige æggehvider. Og så smager det langt bedre, så du får lyst til at blive ved, indtil effekten sætter ind for alvor.

2. Et kvalitets proteintilskud fordøjes hurtigt og de indeholder en optimal balance mellem de forskellige aminosyrer.

Hurtigere restitution - Kulhydrat plus protein er vejen frem!
Musklerne har et åbent vindue for til at modtage både kulhydrater og protein den første time efter en cykel træningspas.

Det skyldes, at hård cykleltræning nedbryder kulhydrat- og aminosyredepoterne og samtidig påvirker hormonbalancen og aktiviteten af en lang række enzymer. Denne specielle fysiologiske tilstand varer ca. 1 time efter cykling og bliver af internationale eksperter betegnet “Mulighedernes vindue”.

Den bedste måde at udnytte dette vindue af muligheder, er at spiser noget frugt såsom en banan og drikke en kvalitets proteindrik som f.eks. Imunnopro ligeså snart du er færdig med cykeltræningen.

Hvis du træner hårdt, for at opnå succes. Så giv din krop føde (protein og kulhydrate) lige efter træning.

Igen er mange kommercielle og konventionelle proteinpulvere fyldt med kemikalier og kunstige sødestoffer, så undersøg tingene og find et kvalitetsmærke. Se denne artikel for mere information: www.alun.dk/helse-whey-protein-test-protein-pulver.asp

Konklusion
Succes i cykling er en kombination af hård træning, en sund kost og tilstrækkelig afslapning så din krop kan nå at restituere sig selv.

Klik på nedenstående link for at læse om hemmeligheden til ordentlig ernæring.

Brug IKKE konventionelle energidrinks, bars, gels og proteinpulver. Hold dig til de naturlige varianter når du cykler. Derimod kan et sund sportsprodukt, når det ikke er praktisk (imens og/eller efter cykeltræning) give dig mere energi, mindre muskelømhed og hurtigere resitution fra cykling så du kan være hurtigere og stærkere næste gang du skal ud og cykle. Held og lykke.

Links:

www.alun.dk/sund-kost-ernaering-i-gang-med-at-spise-sundt.asp
www.alun.dk/helse-whey-protein-test-protein-pulver.asp
www.alun.dk/shop/The-Organic-Food-Bar.asp

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

christian skrev denne kommentar:
02-10-2011 16:36:31

super god artikel, som jeg læste med begejstring..
Jeg har helt sikkert stadig meget at lærer i denne branche :)


Michael kirkeby Salbo skrev denne kommentar:
29-01-2013 09:06:22

Hej Alun
Tak for din meget informative artikel. Kan du give mig to konkrete anbefalinger på hhv en energi og en proteindrik. Jeg er super cykel og løbemotionist, som skal genoptrænes efter en måneds sygdom.


Steen Johansen skrev denne kommentar:
19-09-2013 17:18:44

Rigtig rigtig god artikel !!
Har indtil nu netop brugt barer og gel . . .
Men det bliver der lavet om på nu !


Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley