❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Lektion 5 – Move it or lose it!

Skrevet 04-03-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

 Lektion 5 – Move it or lose it!

Jeg har en virkelig god nyhed til dig. Det tager kun nogle få minutter om ugen at komme i god form. På trods af hvad du må have hørt, behøver du ikke at bruge time efter time på at blive fit og sund.


Dette er femte del af en transformationsserie i syv dele. Se fjerde del her.

Jeg vil gerne være ærlig overfor dig. Jeg er meget doven og utålmodig af natur, så jeg har fundet en simpel formel, som giver mig fantastiske resultater ved at investere blot 3 x 30 minutter om ugen. Og det virker, for den seneste test, jeg har taget, gav mig en fitness-alder på 20 år og en biologisk alder på 23. Ikke dårligt for en ung mand på 44 år!

 
En af grundene til at jeg har været i stand til at forblive ung og i super form, er at jeg har vedligeholdt min muskelmasse. Som vi bliver ældre (starter i 30erne), begynder mange af os på grund af hormonelle forandringer og fordi vi lever en sedentær livsstil (sidder for meget ned) at miste muskelmasse og desværre udskifte det med fedt.
 
Det er ikke godt, for jo mere muskelmasse du har, jo mere fedt forbrænder du, mens du ser TV. Og jo mere muskelmasse vi har, jo stærkere vil vi være, når vi bliver ældre!
 
Jeg har ikke særlige gener, så vi kan alle sænke og vende aldringsprocessen med bare en lille smule klog adfærd!
 
Men før vi kommer i gang med, hvordan du bygger din form op, er det vigtigt at forstå:
 
Træning og motion handler helt og holdent om at få balancen tilbage i din krop. Ikke nødvendigvis om at blive superfit eller at være i stand til at løbe maraton. Det handler om sundhed og balance. Kig på min GRATIS træningsmanual for inspiration til at få din krop i balance.
 
Ja, sundhed og fitness handler om at træne klogt, ikke hårdt!
 
Så lad os komme i gang ved at tage denne korte test. Klik her.
 
Hvis du scorer over 40, er det nok bedre for dig ikke at træne eller at skære ned på din træning og i stedet dyrke yoga eller Qigong.
 
Endvidere kan du, hvis du scorer højt på stresstesten,  få stor gavn af den næste lektion om åndedrættet, som hvis det udføres korrekt, kan mindske dit stressniveau væsentligt!
 
Handlingstrin for at komme i form:
 
Trin 1. Hvis du har en høj score på stresstesten
Få hjælp. Denne flotte, unge mand har virkelig gode resultater med sine klienter: www.davidbonde.dk.
 
Og overvej at begynde at praktisere yoga eller Qigong i stedet for at træne. Du vil opnå mange flere sundhedsfordele ved at anvende disse urgamle øvelser til at mindske dit stressniveau.
 
Når du så er begyndt at føle dig mere afslappet, er tidspunktet kommet til at begynde at motionere. Denne Qigong-video vil være en fortræffelig start for dig.
 
Trin 2. Træningsprogram for begyndere: Investér blot ti minutter om dagen
Begynd hver morgen med styrketræning med din egen krops vægt. Ja, blot ti minutter om dagen vil give dig store resultater på blot få uger. Husk, at en af de bedste måder at forblive stærk, fit og sund og sænke aldringsprocessen er at vedligeholde din muskelmasse.
 
Se videoen nedenfor for at få inspiration til øvelser, du kan udføre:
 

 
Horse stance (statisk, bredstående stilling, bøj ryg forover, og støt hænder på knæ)
Squats (dynamiske knæbøjninger med ret ryg i bredstående stilling)
Lunges (tag et skridt frem, og bøj op og ned i begge knæ, skift side)
 
Armbøjninger
Dips (armbøjninger bag kroppen, støt hænder på f.eks. stol)
Arnold press (vægttræningsøvelse for skuldre)
 
Sjipning i 10 min.
 
Trin 3. Løb smartere, ikke længere
En af de største motionsfejl, folk begår i dag, er at tro, at de er nødt til at løbe fem, ti km eller mere for at komme i form. Her er en nyhed, som måske vil overraske dig:
 
  1. Hvis du er for stresset (arbejde, familie, økonomi osv.), vil en løbetur på 30 minutter, selvom den lige her og nu får dig til at have det bedre, nok gøre din stresstilstand endnu værre.
  2. Høj Intensitets Interval Træning (HIIT) - korte sprints (8 – 12 gange 30 sekunder) – vil spare dig tid, gøre dig stærkere og yngre samt forbrænde mere fedt.
Jeg siger ikke, at du ikke skal løbe lange ture, men find en balance mellem, hvad du nyder, og hvad der vil give dig de bedste sundhedsresultater.
 
Kig lige på denne artikel om HIIT for mere inspiration.
 
Trin 4. Giv din krop variation
Kroppen trives ved forandring. Ja, din krop kan godt lide at blive udfordret, så det er en god idé at ændre dine motionsvaner hver sjette uge for at få gode resultater.
 
Fordele for DIG, når du skaber en stærk og sund krop
 
  1. Du vil få mere energi til at nyde alt det gode, livet har at tilbyde.
  2. Du vil tabe dig (forbrænde mere fedt) og komme til at se fantastisk ud.
  3. Dit helbred vil forbedres.
  4. Du vil sænke eller ligefrem vende aldringsprocessen.
Move it or lose it (brug det, eller mist det). Så enkelt er dette. Bare nogle få minutter om ugen vil give dig alle de nævnte fordele og meget mere. For yderligere information kan du kigge på min GRATIS træningsmanual!

Klik her for at se den næste video i denne transformationsserie i syv dele.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Træning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley