❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Tiesto – Elements Of Life – Interview

Skrevet 04-10-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Tiesto – Elements Of Life – Interview

Her er et interview med verdens bedste DJ Tiesto


1. scene: En skummel natklub i starthalvfemsernes Belgien - fødestedet for den europæiske techno. Aftenens DJ’s er Sven Väth og Moby. Sven Väth, tysk elektronisk musiks ”wildchild”, er travlt optaget med at skabe sig selv et internationalt navn med sin unikke tilgang til Detroit techno, hvor han inkorporerer elementer fra melodisk trance, tydeligvis inspireret af den klassiske musik.

Som ung hollandsk DJ, er Tijs Verwest bjergtaget af den musik han møder her, hvilket markerer begyndelsen på hans blomstrende karriere.

2. scene: De Olympiske Lege i Athen i 2004. En tilskuerskare på 72.000 mennesker ser til mens åbningsceremonien tager sin begyndelse. Jungletrommer markerer rytmen som hele tiden stiger i intensitet. Projektører sender lyskegler mod himmelen. Vandkanoner sender vand i alle retninger, alt imens lasere og ildtunger danner de mest utrolige dansende figurer mod den natsorte himmel.

Så sætter en DJ sin første plade på, alt imens de græske flagbærere går parade stadium rundt. Alt dette følges samtidig på tv af 4 milliarder mennesker kloden rundt. Sådan kan en dag nu se ud for DJ Tiësto, efterhånden som Tijs Verwest er blevet en større og større berømthed.

”Det var ret sjovt,” griner Tiësto. ”Jeg spillede et gig i Grækenland i september 2003 og der kom en fyr op til mig og siger: ’Hey Tiësto, jeg har lige hørt dig spille; du er jo fantastisk! Jeg vil have dig til at optræde til åbningsceremonien ved OL.’ ”Jeg kiggede på ham og tænkte: Klart nok!”

Som vi ved, var Tiësto’s optræden ved OL ikke noget fupnummer; hans epokegørende optræden var endnu én i en lang række banebrydende øjeblikke i en evigt foranderlig karriere(Tiësto slår rekorder hurtigere end en kok på en morgencafé slår æg ud på panden).

Som teenager og heavy metal-entusiast blev hans opmærksomhed fanget af et skilt i en pladebutik der lovede ”House Music”.

Han undersøgte sagen nærmere og forlod butikken med den indflydelsesrige compilation ’Techno! The House Sound of Detroit’, som skulle komme til at udstikke retningen for resten af hans liv.

Inspireret af radiostjerner som 80’er ikonet Ben Liebrand og den nu afdøde og savnede Peter Slaghuis, gjorde Tiësto’s sprudlende energi og networking-evner (godt hjulpet på vej af hans job bag disken i the Basic Beat Store i Rotterdam) ham til resident DJ i en række småklubber, så han til sidst kunne dække udgifterne, da han i 1998 spillede et set, som skulle komme til at definere resten af hans karriere, ved ID&T’s ’Innercity Rave’ i Amsterdam (En compilation mixed af Tiësto, lavet specielt til denne lejlighed, blev solgt i 100.000 eksemplarer alene i Holland).

Tiësto’s egne produktioner fik lignende succes. ”Jeg tænkte, det lyder ikke til at være så svært at lave”, griner han. ”Det er bare en bass drum og en bassline. Så jeg gik hen i en forretning, købte nogle ting og begyndte at lære.

”Det mundede ud i en serie af genre-klassikere, heriblandt et hav af remixes og produktioner som ’Flight 643’, et verdenshit som var med til at sætte en ny kurs for trance-musikken.

Han er en hvileløs sjæl; hans afdæmpede selvsikre væremåde fungerer som en facade for hans vidtspændende ambitioner, der rækker meget længere end den statistik, han har opbygget i sin karriere indtil nu, som må siges at være meget imponerende.

”Hvis vi kigger ti år længere frem”, forklarer han, ”håber jeg folk vil sige at Tiësto dengang løftede DJ’ing op på et højere niveau, han brød grænser og det er derfor det er der, hvor det er lige nu.”

Hans næste træk hænger alle sammen med den seneste tilføjelse til Tiësto’s livsværk: ’Elements Of Life’, hans tredje studiealbum, som vil blive promoveret med en ét år lang verdensturné.

På albummet udvider Tiësto repertoiret af nuancer på sin musikalske palet, så den nu omfatter nye områder som house, techno, tysk minimalistisk – uden at glemme sine rødder i trancen eller sin medfødte evne til at frembringe iørefaldende hooks.

”Det handler om at gå tilbage til hvor det hele startede,” afslører Tiësto. ”Folk er så optagede af internet-livet og alting skal gå så hurtigt nu om dage. Så albummet sigter tilbage til mod elementerne: jord, vind, ild, vand. Tilbage til de ældgamle elementer i livet, hvorfra alting stammer. Det er helt sikkert dybere end det første album.”

Og det kan så sandelig også høres. ”Tysk minimalistisk var helt sikkert inspirationskilden for nogle af numrene på mit album. Jeg bliver inspireret af en masse andre DJ’s og musikstilarter.

Jeg tror det er en god ting; det er den eneste måde, man kan blive ved med at være nyskabende på. Hvis jeg stadig spillede den samme lyd, som jeg gjorde i 1998, ville musikken have tabt meget af sin charme og magi.”

Selvom ’Elements Of Life’ er et skridt fremad, er det stadig en Tiësto-kreation. Han er en mester i at producere minor key symfonier; one-note basslines der bliver siddende som grød på et spædbarns hage.

’Sweet Things’ med Charlotte Martin på vokalen, har et deep house keyboard angreb men bibeholder dog stadig Tiësto’s karakteristiske lyd; melankolsk, men stadig forunderligt opløftende;

Julie Thompson’s stemme svæver skiftevis dykkende og stigende mod himmelen som en forårssvale på ’Can You Feel Me’, musisk akkompagneret af ikke meget andet end en percussion og bass; men effekten er ikke til at tage fejl af.

Der er også etablerede favoritter som ’Dance4Life’, hans bevægende værk (udarbejdet i samarbejde med Maxi Jazz fra Faithless) for sagen mod AIDS og ’He’s A Pirate’, hans bidrag til soundtracket fra den anden Pirates of the Caribbean film, med dens cirkulære keyboard patterns, der konstant bobler ud i æteren.

Elements of Life verdens-turnéen vil komme til at strække sig over et år, et gigantisk projekt for en DJ tour, som kommer til at indeholde et live show, sangere, spektakulære visuelle elementer og lysshow. Sammen med DJ Tiësto på denne verdensomspændende tour, følger tre gigantiske lastbiler og et hold på 35 medhjælpere.

Tiësto, som tydeligvis er eksalteret ved tanken om alt dette, udbryder entusiastisk som en nutidens P.T. Barnum: ”De visuelle elementer får helt sikkert en enorm effekt og lysshowet er meget specielt.

Der bliver en masse ting, som aldrig er blevet forsøgt gjort før på den tekniske side; det kommer til at se fantastisk ud. Det bliver det største dance show verden nogensinde har set. Det er alt jeg kan afsløre nu. Jeg vil ikke ødelægge alle overraskelserne.

” Tiësto vil dog stadig have en finger med i spillet på undergrundssiden under turnéen og han har planer om at afholde nogle intimoptrædener ved siden af hovedshowet. ”Det bliver aftenen før eller efter og jeg kommer ikke til at spille hits kun virkelig dybt, eksperimenterende materiale; alle mulige andre ting. Så jeg stadig kan få noget spændende ud af det hele.”

Hans seneste single, den episodiske ’In The Dark’ har Inhaler forsangeren Christian Burns, som Tiësto fandt på myspace, i front. ”Han har bare den mest fantastiske 80’er-agtige stemme, så jeg kontaktede ham for at høre, om han var interesseret i at lave et nummer og han var meget entusiastisk lige fra starten af.

Hvis U2 lavede dance-musik ville det sandsynligvis lyde som ’In The Dark’. Jeg har endda fundet på et navn til denne stilart: Rocktronic!”.

Hvor Tiësto har meget at sige om håndværket forbundet med DJ’ing, skærer han lige til benet når det handler om at underholde publikum.

”Jeg ser mig selv som en DJ-crowd pleaser,” forsikrer han. ”Jeg spiller for folket. Nogle DJ’s spiller bare deres sets som en maler, der præsenterer sit nyeste kunstværk; ’Ok folkens, det her er mit maleri om I så kan lide det eller ej’. Det jeg gør, er at starte på maleriet, se hvad folk synes om det, og så justere det.

Der er en stor forskel på mig og andre DJ’s. Jeg ønsker at skabe et interaktivt forhold til publikum, og hvis jeg føler de vil høre et stort nummer så smider jeg bomben, for jeg vil gerne have alle til at gå hjem med et smil på læben…”

Tiësto besidder og kombinerer de sjældent samlede egenskaber af at være både ydmyg, men stadig brændende ambitiøs omkring sit arbejde. Tiësto vil ikke bare tjene penge, han vil gøre en forskel. Meget almindeligt for en sygeplejerske måske, men for en DJ er det helt sikkert revolutionært.

”Jeg ønsker at DJ’ing og dance-musik skal blive så stort som Hip Hop og rock-musik er nu. Det ville være rart, hvis dance-musik fik sit store gennembrud i U.S.A. og jeg kunne være en del af grunden til det.” Med Tiësto ved roret ville man være en tåbe, hvis man ikke troede det kunne lade sig gøre.

’Elements Of Life’ albummet:

I april 2007 udsendte Tiësto sit nyeste studie-album ’Elements Of Life’.

’Elements Of Life’ er officielt anerkendt som Tiësto’s tredje studie-album til dato, hvilket endnu engang beviser at han ikke alene er en seriøs performer, men han slår også sin position som seriøs producer fast.

Hans debutalbum ’In My Memory’ fra 2001 indeholdt hittene ’Flight 643, ’Suburban Train’ og ’Lethal Industry’, og efterfølgeren fra 2004 ’Just Be’ var stærkt udrustet med singlerne ’Traffic’, ’Loves Comes Again’ og ’Adagio For Strings’. 2007 ser ud til at blive endnu et hit-spækket år med udgivelsen af ’Elements Of Life’.

Lyden fra det nye album har helt sikkert bevæget sig skridtet videre fra Tiësto’s tidligere produktioner, hvor han her anbringer house og vokal-elementer i centrum på numrene, for at skabe mere rendyrkede elektroniske sange og ikke bare hits til dansegulvet. Tilsammen udgør disse sange en holdbar pakke ren Tiësto, som står som et bevis på hans personlige varme og evindelige energi.

Albummet indeholder allerede kendte numre som ’Dance4Life’, skrevet sammen med den berømte Faithless-vokalist Maxi Jazz. Singlen kom på gaden i 2006, og havde som mål at skabe opmærksomhed blandt unge mennesker om AIDS/HIV- epidemien.

Albummet indeholder også Tiësto-remixet fra Walt Disney’s blockbuster ’ Pirates Of The Caribbean – Dead Man’s Chest.’, ’He’s A Pirate’, som ligger som et specielt bonus-nummer.

’Elements Of Life’ indeholder gæsteoptrædener fra mange gæstevokalister, heriblandt den innovative producer BT a.k.a. Brian Transeau, som har samarbejdet med Tiësto før. Han leverer sin let genkendelige vokal på den splinternye ballade ’Break My Fall’.

Den selvstændige singer/songwriter Charlotte Martin kan høres på den indtrængende ’Sweet Things’. Hendes stemme og væsen bliver tit sammenlignet med så store navne som Kate Bush og Tori Amos.

’Do You Feel Me’ er et dybt og hypnotiserende nummer, hvor Julie Thompson leverer vokalen. Hun er nok bedst kendt fra hittet ’Nothing’ med Holden & Thompson.

Den anden mandlige vokal på albummet er Christian Burns, bosat i England og tidligere medlem af bandet BBMak. Lige for tiden skaber han røre verden over med sit band Inhaler.

 Han synger på nummeret ’In The Dark’, som bliver første single fra ’Elements Of Life’. ’In The Dark’ er en sang som Tiësto beskriver som ’Rocktronic’, en krydsning mellem elektronisk musik og rock. Den kommer under kærlig remix-behandling af Carl B. og Dirty South og der er også en video på vej.

En anden artist, der optræder på albummet, er JES, som er berømt for numrene ’As The Rush Comes’ med Motorcycle og ’Like A Waterfall’. Hun tilføjer nummeret ’Everything’ sit talentfulde touch.

’Elements Of Life’ indeholder også instrumentale dansegulvsvenlige numre såsom ’Ten Seconds Before Sunrise’, ’Carpe Noctum’ og ’ Bright Morningstar’, som alle er med til at sætte deres præg på Tiësto’s materiale. Tilsammen gør de 11 numre plus et bonus track ’Elements Of Life’ til årets elektroniske album i 2007.

For at promovere albummet, har Tiësto netop påbegyndt ’The Elements Of Life World Tour’ som kommer til at løbe over det næste års tid. Turnéen består af en række unikke shows, som kan sammenlignes med de meget succesfulde ’Tiësto In Concert’ shows.

Hvor de tidligere shows blev verdenskendt som værende state-of-the-art, er de shows der kommer til at udgøre ’The Elements Of Life World Tour’ noget der aldrig er set før; fuldstændigt overvældende oplevelser!

Konceptet bag ’Elements Of Life’ tager udgangspunkt i de fire elementer i livet; luft, vand, jord og ild. Hver af disse elementer er på behændig vis integreret i showene for at skabe en uforglemmelig og yderst unik oplevelse. Selvom spillestedernes størrelse og kapacitet kan variere, vil udseendet og stemningen ved hvert ’Elements Of Life’ show være den samme hele turnéen igennem.

Biografi:

Tiësto’s største bedrifter står som milepæle i hans karriere – den første DJ i verden der har spillet alene for et udsolgt stadium med 25´.000 mennesker to aftener i træk, han havde et nummer ét hit med sin single Traffic, som samtidigt var det første instrumental-nummer, der er gået nummer ét i hans hjemland Holland i 23 år.

Hans remix af Delerium featuring Sarah McLachlan’s ’Silence’ var det første house nummer, der nogensinde er blevet sendt i radioen i dagtimerne i Nordamerika (det blev et internationalt dansegulvs smashhit og tilbragte også otte uger på den engelske top 10 liste).

Han spillede foran milliarder af mennesker ved ’the Parade Of The Athletes’ ved den officielle åbningsceremoni ved de Olympiske Lege i Athen. Men på trods af sin enorme succes, beholder Tiësto jordforbindelsen, når han taler om hvad han har opnået, og hans kærlighed til DJ’ing og det at lave musik overstråler den respekt og anerkendelse som alt dette har givet ham.

Hollandsk-fødte Tiësto blev DJ fordi han ”holdt af at dele musik med andre mennesker. Da jeg var yngre, lyttede jeg meget til et radio-show, der hed ’The Soul Show’ og til Ben Liebrand’s mix show, hvor han remixede og cuttede forskellige numre up, og jeg tænkte – det er det her jeg vil lave!”

Produktionerne kom til senere i 1995. ”Jeg ville virkelig gerne producere musik, jeg kunne spille i mine sets, fordi det giver processen et mere fuldent udtryk. Jeg købte nogle samplere, nogle computerprogrammer og begyndte ganske enkelt at arbejde med det.”

Han får det til at lyde let – ja, han får det også til at se let ud, når man tager i betragtning at hans produktioner de sidste 10 år konstant har været at finde på hitlisterne og ofte har ligget nummer ét rundt om i Europa.

I 1997 dannede Tiësto sammen med Arny Bink ’Black Hole Recordings’. Pladeselskabet som udsendte de meget roste ’Magik, In Search Of Sunrise’ og ’Nyana’ mix compilations.

Pladeselskabet voksede sig så stort, at Tiësto startede en underafdeling af selskabet kaldet ’Magik Muzik’ i 2001. ”Det er hjemsted for mine plader, eller for folk hvis arbejde, jeg virkelig tror på,” siger han entusiastisk.

”Alt der udkommer på Magic Muzic er materiale, man kan høre i mine sets, hvilket gør det mere til mit eget lille projekt.” Nogle af perlerne fra Magik Muzik er storhitteren fra 2001 ’Flight 643’ og hans studiealbums ’In My Memory’, ’Just Be’ og ’Elements Of Life’.

Selvom han mest er kendt for sine pioneragtige bidrag til trance-scenen, er Tiësto’s stil nu mere en blanding af alting: ”trance, house, techno – det er det bedste af hvad verdens dance-scene har at tilbyde.

I 1998 var jeg egentlig kun trance-DJ, men nu har jeg rejst så meget rundt i verden, og jeg er blevet påvirket af forskellige stilarter, og nu spiller jeg lidt af alting. Jeg mener, den eneste vej fremad for DJ’s lige nu er at spille et varieret mix af forskellige stilarter.

” Det må siges, at hans måde at lave og spille trance på altid have skubbet til grænserne for genren med højtflyvende vokaler fra Sarah McLachlan, JES og andre, rygradspirrende breakdowns og euforiske melodier fra alle ender af spektret.

De mange prominente gigs og shows har nu fjernet Tiësto fra de højt profilerede natklubber, og opløftet ham til en status som en mere mainstream kunstner. ”Til mine shows er det nu sådan, at halvdelen af publikum er die-hard clubbers, men den anden halvdel er folk der kender mig fra radioen eller fra mere mainstream gigs,” siger han.

”Det er mere ligesom om de tager til en koncert, så på den måde får jeg på fantastisk vis mennesker fra begge verdener.”

Tiësto beskriver de sidste par år som ”en rejse gennem skelsættende øjeblikke” (udover hans sædvanlige succes på klubberne, bugner hans hylder med talrige priser – TMF-Awards, MTV, Dutch DJ og guldplader...).

Blandt favoritterne er den anden aften ved ’Tiësto In Concert’-showet i holland i 2004: ”Jeg var meget opmærksom på, hvad det var der forgik. Musikken var helt rigtig – en blanding af mine store hits og nye numre, alting føltes bare helt perfekt den aften.

Jeg spillede i ni timer i træk, og det var mit bedste gig nogensinde.” Og så selvfølgelig at blive stemt ind af læserne som verdens bedste DJ for første gang.

”Første gang det skete var så fantastisk, jeg var ovenud lykkelig. Anden og tredje gang var det selvfølgelig også rigtig dejligt, men den første gang man er på forsiden af det blad, som er så respekteret af andre DJ’s – det er ligesom at vinde en Oscar!”

I maj 2006 besluttede Tiësto sig for at blive verdens-ambassadør for Dance4Life projektet, og at investere store mængder tid og kræfter på den éne velgørenhedssag han virkelig kunne relatere til.

Med det samme blev arbejdet på produktionen ’Dance4Life’ sat igang, hvilket resulterede i et nummer lavet i samarbejde med Maxi Jazz fra Faithless.

Altid frisk på at gå nye veje, velvidende at året 2007 er i fuld gang, er Tiësto for øjeblikket igang med at eksperimentere med nye lyde i sit studie, foruden at skrive flere vokaler selv.

Det seneste resultat af denne nye indgangsvinkel til produktionsarbejdet er selvfølgelig hans seneste album ’Elements Of Life’, som straks røg til tops på diverse hitlister.

Albummet indeholder vokaler fra BT, som tidligere har arbejdet sammen med Tiësto og som fik debut på hitlisterne med ’Break My Fall’; og Julie Thompson.

”Jeg er ikke på udkig efter et samarbejde med en stor kunstner lige nu, jeg er mere interesseret i et blomstrende talent – én med en god stemme, som virkelig griber dig om hjertet. For mig skal en stemme lyde som et instrument.

Et godt eksempel er Christian Burns, som er sangeren på hitsinglen ’In The Dark’; endnu et nummer fra ’Elements Of Life’. Jeg mødte ham gennem MySpace; det endelige bevis på, at internettet er en glimrende platform, når det kommer til musisk udvikling og karrierer.”

Conceptet bag hans seneste album danner også rammen for hans igangværende ’Elements Of Life World Tour’ som bringer DJ’en hele verden rundt. På samme tid er showet af en størrelse der aldrig før er set på dance-scenen.

Eftersom de fire elementer jord, vand, luft og ild er indiskutable nødvendigheder for at skabe og bibeholde livet på jorden, var de nødt til at være representeret i al deres vælde, hvilket har resulteret i en imponerende produktion med state-of-the-art special effects, bevægelige vandsystemer i takt med musikken og high definition videoskærme.

Det kræver tre lastbiler at transportere udstyret. Bare det at vide, at Tiësto, som ene DJ med to pladespillere, underholder publikumsskarer på op til 25.000 mennesker eller mere, er nok til at få selv den mest hårdnakkede kritiker til at tie stille. Men at hans optrædener kan bide skeer med selv de største stadion-koncerter med verdenskendte kunstnere er noget industrien aldrig havde regnet med.

Den energi DJ’en investerer i sin verdensturné holdt ham ikke tilbage fra at færdiggøre den éne ting, alle havde ventet på; den nye ’In Search Of Sunrise 6’.

Ind imellem virvaret af gigs på turnéen og flyvetider fandt Tiësto alligevel tid til at levere en dobbelt mixcompilation til den succesfulde serie.

Live mixet, som er lavet uden brug af elektronik eller computer-redskaber, hedder ’Ibiza’ og med god grund: ”Jeg har ikke været på Ibiza i to år. Øen er kendt for sine store diskoteker, vilde fester, de bedste DJ’s og så selvfølgelig de festende mennesker,” siger han. ”

Ibiza er stadig et magisk sted for mig med smukke hemmelige steder, som kun venter på at blive fundet og med en atmosfære, der kun kan findes der. Så for at være sikker på at få min kærlighed og tilknytning til øen med på pladen, rejste jeg faktisk tilbage til Ibiza for at blive ordentligt inspireret.” Han griner: ”Nu ved jeg med sikkerhed, at den har fortjent at blive kaldt ’Ibiza’.”

Når man ved at Tiësto’s muligheder rækker ud over hans egen musik og verdensturnéen, kunne man meget vel spørge sig selv hvad der nu skal ske.

Hans svar er tydeligt: ”Som jeg sagde tidligere er internettet et godt medie for musik idag. Jeg er vært for mit eget radioshow som hedder ’Tiësto’s Club Life’. Det er muligt at downloade showet som podcast umiddelbart efter udsendelsen i radioen.

Via internettets mange muligheder kan fans lytte til mig og den musik jeg elsker, når de har lyst, hvor de har lyst. Og på samme tid, sender radiostationer verden over, det ugentlige show som en del af deres eget program. Det er simpelthen fantastisk at vide, at mine fans nu lytter til radioen ligesom jeg selv gjorde, da jeg var ung!”

Én af de sidste ting, vi ikke har nævnt endnu, er den musik af andre kunstnere, som Tiësto har arbejdet med. ”Jeg er mere åben overfor at lave remixes igen. Jeg kan godt lide at høre et nummer og med det samme vide, hvad jeg vil gøre med det, hvad jeg kan gøre anderledes, og om det kan inkorporeres i mine sets – alle mine remixes er blevet testet og afprøvet i praksis.”

Hans seneste remix, som allerede er med i hans Club Life radioshow, var specielt interessant, fortæller han. ”Den bedste producer i verden for øjeblikket, Timbaland, kontaktede mig vedrørende et remix af ’Lovestoned’ med Justin Timberlake. Det betyder meget for mig. Det viser rent faktisk at jeg har udviklet mig, ikke bare som DJ, men også som producer.”

DJ’en er for ikke længe siden blevet medejer af Cineac i Amsterdam. Klubben tilbyder en kombination af den fineste kinesiske madlavning, dance-musik og live-optrædener og kan ses som Tiësto’s personlige lille projekt.

”Det var noget, jeg nu er i stand til at gøre, ” siger han. ”Det faktum, at jeg kunne have min egen klub, realisere mine egne idéer omkring dekoration og musikken, betød så meget for mig, at jeg var nødt til at sikre mig, at jeg var en del af Cineac lige fra starten. Det er rart at lave det her ved siden af mit arbejde som kunstner. Jeg vil være med til at gøre det til ”the place to be” i Amsterdam.”

Fremtiden tegner lyst for Tiësto og yderligere succes venter forude, både som den solo-kunstner, han er blevet og den DJ vi kender ham som. ”Mit nye ’Element Of Life’ klarer sig virkeligt godt, ’In Search Of Sunrise 6’ er færdig og der kommer helt sikkert flere remixes,” siger han bekræftende, ”men det er svært at se så langt ind i fremtiden. Hver og hveranden måned er det som om der sker noget nyt, uventet og spændende!”

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Nyheder

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley