Her er en simpel test, der vil give dig en indikation på, om du spiser noget, du er enten allergisk eller intolerant overfor.
Først skal du sidde stille i fem minutter. Mål derefter din puls i et helt minut og skriv resultatet ned.
Placer derefter fødevaren på tungen og luk munden. Du behøver ikke at spise eller synke fødevaren, bare sid afslappet i mindst et minut med fødevaren i din mund.
Mål din puls igen i et helt minut og skriv resultatet ned.
Sammenlign nu resultaterne af dine pulsmålinger før og efter du lagde testfødevaren i din mund.
Hvis din puls er steget eller faldet med mere end fire slag pr. minut, er det en indikation på, at den fødevare, du tester, fremkalder en reaktion.
Før du tester en anden fødevare, skal du skylle din mund med varmt vand, og vente til din pulsfrekvens er tilbage til normal. Det bør kun tage nogle få minutter, men hvis du er meget allergisk over for fødevaren, kan det tage timer!
Gentag proceduren med den næste fødevare.
Du kan også lave denne test efter et helt måltid. En stigning eller et fald i din pulsfrekvens indikerer, at noget i måltidet fremkalder en reaktion. I så fald er du nødt til at teste alle fødevarerne enkeltvis for at finde ud af hvilken, der fremkalder reaktionen!
De fødevarer, som folk oftest er allergiske over for, er mælk, fødevarer, der indeholder gluten (brød, pasta osv.) og kornprodukter.
I mit hjem drikker vi ikke mælk, og vi forsøger at holde os fra fødevarer, der indeholder gluten.