Transfedtsyrer - Fedt der dræber

Skrevet 30-09-2005 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Transfedtsyrer - Fedt der dræber

Transfedt: Transfedtsyrer er giftige molekyler, der dannes ved hydrogenering (hærdning) af vegetabilsk olie eller ved høje temperaturer. Transfedtsyrer bør for alt i verden undgås.


Transfedtsyrer forringer vort helbred på grund af det manglende indhold af sunde fedtsyrer. Kroppen bliver nødt til at gå på kompromis og bruge de dårlige transfedtsyrer til at opbygge cellemembraner etc.

Transfedtsyrer er slet ikke egnet til at indgå i kroppens strukturer. Cellememembraner begynder at lække, og derved kommer der toksiske substanser ind i cellen.

Dette er blevet forbundet med en lang liste af skadelige konsekvenser: Øget risiko for hjerte-karsygdomme, forringet leverfunktion, dårligere insulinfunktion og øget tendens til blodpropper. Transfedtsyrer er også blevet forbundet med lav fødselsvægt hos spædbørn.

Uheldigvis er moderne mad fyldt med transfedt, fx margarine, delvist hydrogenerede vegetabilske olier, suppeblandninger, brød, kager og kiks, slik, chips, donuts, wienerbrød, pommes frites osv.

Prøv så vidt muligt at undgå enhver form for hydrogenerede fedtstoffer, der oftest indeholder transfedtsyrer.

Kort sagt: hvis du ser et "H" i indholdsdeklarationen på en fødevare – så smid den ad "H" til.

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

iiiBskt skrev denne kommentar:
08-11-2013 16:15:02

Transfedtsyrer forbinde specielt med margarine - men findes åbenbart også i mange andre fødevarer.


Peter Schrøder skrev denne kommentar:
02-09-2014 23:23:33

Ja, de transer er nogle slemme nogle. Men hvordan dannes de? Kan det ske i køkkenet ved opvarmning af polyumættede olier?


Ida skrev denne kommentar:
12-11-2016 20:11:05

Det ville være meget relevant information, hvis ikke det var fordi tranfedt er totalt forbudt i fødevarer i Danmark.


Vis alle kommentarer

Strange skrev denne kommentar:
05-12-2016 15:43:56

Ida:
Transfedt er kun reguleret i Danmark - IKKE "totalt forbudt". Op til 2% af fedtindholdet i forarbejdede fødevarer må være transfedtsyrer. Der er ikke begrænsninger på transfedt i oksekød og mælk.

kilde: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Transfedtsyrer.aspx


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser