Skrevet 30-09-2005 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Transfedtsyrer forringer vort helbred på grund af det manglende indhold af sunde fedtsyrer. Kroppen bliver nødt til at gå på kompromis og bruge de dårlige transfedtsyrer til at opbygge cellemembraner etc.
Transfedtsyrer er slet ikke egnet til at indgå i kroppens strukturer. Cellememembraner begynder at lække, og derved kommer der toksiske substanser ind i cellen.
Dette er blevet forbundet med en lang liste af skadelige konsekvenser: Øget risiko for hjerte-karsygdomme, forringet leverfunktion, dårligere insulinfunktion og øget tendens til blodpropper. Transfedtsyrer er også blevet forbundet med lav fødselsvægt hos spædbørn.
Uheldigvis er moderne mad fyldt med transfedt, fx margarine, delvist hydrogenerede vegetabilske olier, suppeblandninger, brød, kager og kiks, slik, chips, donuts, wienerbrød, pommes frites osv.
Prøv så vidt muligt at undgå enhver form for hydrogenerede fedtstoffer, der oftest indeholder transfedtsyrer.
Kort sagt: hvis du ser et "H" i indholdsdeklarationen på en fødevare – så smid den ad "H" til.
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
iiiBskt skrev denne kommentar:
08-11-2013 16:15:02
Transfedtsyrer forbinde specielt med margarine - men findes åbenbart også i mange andre fødevarer.
Peter Schrøder skrev denne kommentar:
02-09-2014 23:23:33
Ja, de transer er nogle slemme nogle. Men hvordan dannes de? Kan det ske i køkkenet ved opvarmning af polyumættede olier?
Ida skrev denne kommentar:
12-11-2016 20:11:05
Det ville være meget relevant information, hvis ikke det var fordi tranfedt er totalt forbudt i fødevarer i Danmark.
Strange skrev denne kommentar:
05-12-2016 15:43:56
Ida:
Transfedt er kun reguleret i Danmark - IKKE "totalt forbudt". Op til 2% af fedtindholdet i forarbejdede fødevarer må være transfedtsyrer. Der er ikke begrænsninger på transfedt i oksekød og mælk.
kilde: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Transfedtsyrer.aspx
Alice Kirknæs skrev denne kommentar:
25-11-2022 20:19:00
Mon du kender firmaet Naturli ? Jeg har i lang tid været fan af deres øko Vegan Blok, men nu bliver jeg i tvivl, måske den også er hydrogeneret
Venter spændt på dit svar.
Venlig hilsen Alice