❤ Bestil inden 14:00 (også om weekenden) så sender vi samme dag. Jule returret til 10/1. OG ved alle ordre får du et bonus Nick Vujicic bog (Værdi 299,-) for 0 kroner ❤

Sund morgenmad: Hvad skal du spise om morgenen?

Skrevet 22-07-2014 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Sund morgenmad: Hvad skal du spise om morgenen?

Et af de spørgsmål, jeg oftest stilles, er: ”Hvad skal jeg spise/ikke spise til morgenmad, og hvad skal jeg komme i mine morgen-smoothies? Der hersker stor forvirring om, hvad sund morgenmad er. Overvej at følge de hurtige og nemme morgenmadstips, jeg giver dig i denne artikel, for at opnå en energisk start på dagen.


Men før vi overhovedet taler om, hvad sund morgenmad er, er det nødvendigt at forstå, at morgenmaden er det vigtigste måltid på dagen.

Når du vågner om morgenen, har din krop faktisk fastet i 8 til 10 timer, og den er sulten efter næring og energi, som kan give dig en god start på dagen.

Så derfor er det vigtigt for dig og din familie at spise de fødevarer, der giver jer den bedste start på dagen.

Faktisk mener mange eksperter, at du bør spise mindst 25 % af dine daglige kalorier om morgenen.

Før vi begynder at se på, hvad sund morgenmad er, er det vigtigt at forstå:

Liv kræver liv.

Hvad mener jeg helt præcist med det?

Jo, hvis du spiser fødevarer til morgenmaden eller til et hvilket som helst andet måltid på dagen, som ikke indeholder livskraft (vitaminer, mineraler, enzymer osv.), og som i virkeligheden bare er skeletmad (intet andet end tomme kalorier), så bidrager de ikke med noget som helst positivt til dit helbred.

I virkeligheden gør det modsatte sig gældende, da de ”døde” fødevarer, som folk indtager i dag, bogstaveligt suger livet ud af dem.

Hvorfor?

For når du spiser døde “fødevarer”, som ingen næring har (ingen vitaminer, mineraler, enzymer osv.), skal kroppen tære på sit lager af ressourcer af disse enzymer, mineraler, vitaminer og andet for at optage og assimilere denne ”fødevare”.

Du suger helt bogstaveligt livet ud af din krop, når du spiser en død ”fødevare”. Vi kunne også give disse falske fødevarer betegnelser som ”kunstige fødevarer” eller ”minusfødevarer”, for de trækker fra på dit sundhedsregnskab og på dit udseende. De påvirker dit helbred i negativ retning for hver eneste bid, du tager.

Du kan tænke på det på følgende måde: Lad os sige, at du er sund og rask og har 1000 kr. eller 1000 sundhedspoints stående på din sundhedskonto i banken. Hver gang du spiser en ”fødevare”, som bare er tomme kalorier og ikke har nogen livskraft eller næring, bliver du nødt til at låne på din sundhedskonto for at fordøje og optage maden.

Jo mere du spiser fødevarer fyldt med tomme kalorier, des flere penge må du hæve på din sundhedskonto.

Desværre er det i dag sådan, at mange mennesker udelukkende lever af død mad, så de dræner konstant deres sundhedsopsparing.

Så før du næste gang putter noget i munden, var det så ikke en god idé at stoppe op og tænke i nogle få sekunder: Er denne fødevare fuld af liv og vitalitet, og vil den hjælpe mig med at opbygge min drømmekrop?

Spørg dig selv, om denne fødevare vil øge saldoen på din sundhedskonto i banken, eller om denne ”fødevare” stort set er død og derfor vil stjæle penge fra din bankbog og medføre sygdom.

Da jeg læste og forstod følgende kendsgerning, gik det for alvor op for mig, hvor vigtigt det er at spise sunde fødevarer for mit helbred og mit velvære:

Mere end 98 % af kroppens 100 trillioner celler (inklusive muskler, organer, tænder og knogler) gendannes hvert eneste år!

Ja, din krop gendannes fra dag til dag, og det sker udelukkende på basis af den føde, du indtager. Så hvis du spiser affaldsingredienser fra morgenmadsprodukter, som ingen næring eller livskraft har, bliver din krop derefter!

Det er helt rigtigt. Hver gang du spiser fødevarer af dårlig kvalitet, afspejler det sig i din krops struktur. Der er ingen vej uden om den kendsgerning, at:

Du er, hvad du spiser.

Når du derfor spiser et morgenmadsprodukt fyldt med sukker, eller et stykke hvidt brød med syltetøj, er det så de fødevarer, du ønsker at gendanne din lillefinger eller dit højre øje med?

For det er, hvad du gør. Den mad, du spiser, bliver en del af DIG.

Så jeg håber, at du nu forstår, hvorfor det er så vigtigt at få en næringsrig start på dagen.

Men hvad er så sund morgenmad?

Hvad skal du spise til morgenmad for at blive sund og vital?

Efter 20 års forskning og forsøg på egen krop er jeg kommet til den konklusion, at vi skal spise det samme, som vores forfædre spiste til morgenmad, for at få en sund og energisk start på dagen.

Vores forfædres morgenmåltid bestod mest af alt af levninger fra det dyr, som var blevet slagtet og tilberedt dagen inden.

Nu ved jeg godt, at nogle af jer gerne ville have hørt noget andet. I starten fandt jeg det selv vanskeligt at acceptere denne kendsgerning, men den forskel, det har betydet for mit helbred og mit velbefindende at spise på denne måde, er ret utrolig.

Så prøv nu at spise noget økologisk kød og nogle grøntsager til morgenmad. Bare i små mængder til at starte med, og herefter kan du efterhånden øge mængden. Sådan giver du dig selv en fantastisk start på dagen.

Disse fødevarer vil styrke dit helbred.

Disse fødevarer vil give dig vedvarende energi hele dagen.

Som alternativ kan du spise æg og bacon med grøntsager for at få en god start på dagen.

Hjemme hos os gør vi morgenmaden superpraktisk ved at lave 3 gange så meget aftensmad, som vi kan spise, dagen før, og på den måde har vi nemme, hurtige og sunde måltider til både morgenmad og frokost den følgende dag. Enten spiser vi det koldt, eller også varmer vi det op igen.

Det sparer ikke bare tid, men er også den bedste fremgangsmåde, jeg kender, til at give vores familie den bedste start på dagen, samtidig med at det sikrer, at vi spiser varieret.

”Variety is the spice of life”, siger et godt, gammelt ordsprog.

På dette tidspunkt tænker nogle af jer måske: ”Hvad så med min morgen-smoothie? Jeg kan bare ikke leve uden min morgen-smoothie!

”Kan jeg ikke bare drikke min morgen-smoothie i stedet for at spise kød og grøntsager? Den består jo af sunde frugter, så er det ikke godt nok?”

Smoothie til morgenmad?

Via min hjemmeside får jeg nok flere spørgsmål om, hvad en smoothie skal indeholde, end om noget som helst andet.

Jeg starter selv dagen med et stort glas vand, en halv time før jeg spiser morgenmad, for at få sat min fordøjelse i gang, og jeg undgår smoothies af følgende grund:

Liv kræver liv.

Hvis du sammenligner den næring og livskraft, du kan få fra kød og grøntsager, med næringen i proteinpulver og andre ingredienser, folk kommer i deres smoothies, så vinder et ”regulært” måltid hver eneste gang.

Men hvis du bare ikke kan undvære din morgen-smoothie, vil jeg anbefale følgende:

1. Tilsæt vand, og hvis du gerne vil ændre på konsistensen, så tilsæt isklumper. Personligt ville jeg aldrig tilsætte mælk til en smoothie, da mælk er pasteuriseret og derfor stort set død. Soja er efter min mening endnu værre end mælk, så for mig er det også bandlyst. Rismælk er nok det bedste alternativ, men vand er nu bedst.

2. Vær sikker på, at det er levende, specialfremstillet proteinpulver, du anvender. De fleste proteinpulvere er fremstillet af affaldsprodukter fra osteindustrien og er derfor uden livskraft.

3. Brug naturligvis økologisk frugt, og variér de tilsatte frugter hver dag for at undgå fødevareintolerans.

4. For at få den korrekte balance mellem fedtstoffer, proteiner og kulhydrater bør du tilsætte noget kokosolie. Jeg mener, at kokosolie er bedre end hørfrøolie, da der er beviser for, at skandinaverne mangler et vigtigt enzym, som er nødvendigt for at fordøje hørfrø, så det kan omdannes til den type omega-3-fedtsyrer, vi har brug for.

Olivenolie er også i orden, men jeg er ikke så sikker på, at det vil smage særlig godt. Undlad at bruge nogen som helst anden slags planteolie eller fedt. Læs denne artikel for mere information om fedtstoffer

Der er ingen tvivl om, at kød og grøntsager er at foretrække, men hvis du ikke kan leve uden din morgen-smoothie, bør du overveje at følge ovenstående retningslinjer. Og hvorfor ikke prøve at supplere måltidet med at spise et æg eller noget kød for at give dig et energiløft?

Nogle af jer vil sikkert spørge: ”Hvad med morgenmadsprodukter? Hvor sunde er de?”

Sådan ødelægger morgenmadsprodukter dit barns (og også din) hjerne

Se dette typiske morgen-scenarie i mange familier for dig:

Din lille prinsesse eller prins kommer ind i køkkenet med sin bamse under armen, mens du sætter yndlingsmorgenmaden, ristet brød og appelsinjuice på bordet.

De små yndigheder har ingen idé om, at de skal til at indtage en ren sukkerbombe. Et almindeligt morgenmadsprodukt indeholder omkring 5 spiseskefulde sukker, og det er, FØR du strør ekstra sukker på.

Det ristede brød med jordbærmarmelade indeholder også en masse sukker samt kunstige kemikalier. Så det bliver yderligere 5 skefulde sukker. Og selv om appelsinjuicen ikke er tilsat sukker, består den stadig af rene kulhydrater, som hurtigt vil blive omdannet til sukker i kroppen.

Sådan en sukkerbombe er ikke bare unaturlig for kroppen, men også farlig for hjernen. Selv om hjernens brændstof er sukkerstoffer, kan den ikke håndtere for store og pludselige mængder af sukker.

Sådan går det for sig:

Når kroppen mærker, at der er for meget sukker i blodet, begynder bugspytkirtlen at producere insulin, som trækker det overskydende sukker ud af blodet, hvorefter det oplagres i leveren. Når leverens kapacitet for at lagre sukker overskrides, omdannes det resterende sukker til fedt.

Dette er en af de vægtigste grunde til, at vi ikke bare oplever en fedme-epidemi, men også en forøgelse af forekomsten af diabetes.

Det uhyggelige ved det hele kommer her: Pludselig, som hvis man trækker en ledning ud af en stikkontakt, løber dit barn tør for energi. Grundet et for højt indtag af sukker i morgenmaden, må kroppen udskille for meget insulin, og resultatet bliver et blodsukkerniveau, som daler kraftigt.

Barnets blodsukkerniveau er nu så lavt, at hjernen går i panik. Han/hun bliver ustadig, træt og kan ikke koncentrere sig. Som resultat begynder adrenalinkirtlerne at udskille kortisol i blodet i et desperat forsøg på at hæve blodsukkerniveauet.

Den ekstra mængde kortisol gør barnet hyperaktivt og ødelægger hippocampus, hjernens hukommelsescenter.

Barnet higer efter sukker og vil spise alt inden for rækkevidde for at opnå et sukkerløft. Men alle forsøg giver kun et midlertidigt resultat, da insulin igen kommer på banen og afstedkommer et dyk i blodsukkerniveauet. Denne cyklus fortsætter dagen igennem.

Er det noget under, at vores børn (såvel som os mødre og fædre) er trætte hele tiden og ikke kan koncentrere os?

I mit eget tilfælde ville jeg have fået diabetes, hvis ikke jeg havde dyrket så meget sport.

Jeg nøjedes ikke med at spise morgenmadsprodukter skyllet ned med død, pasteuriseret mælk. Jeg tilsatte sukker i så kopiøse mængder, at der stadig var en skefuld sukker tilbage, når jeg nåede til bunden af skålen.

Sådan spiste jeg hver eneste morgen og hver eneste aften, før jeg gik i seng.

Der er ikke noget at sige til, at jeg altid var syg.

Hvilken af de 3 grupper af rotter levede længst?

Som om dette ikke er slemt nok, fortæller Paul Stitt i sin bog ”Beating The Food Giants” om en undersøgelse, han har fundet i en af de store morgenmadsproducenters bibliotek.

Denne producent havde 3 grupper rotter. Den første gruppe fik ikke noget at spise. Den anden gruppe fik selve emballagen til morgenmadsproduktet som føde, og den sidste gruppe fik selve morgenmadsproduktet at spise.

Hvilken af de 3 grupper af rotter levede længst?

Var det mon den gruppe, som fik serveret dit yndlingsmorgenmadsprodukt?

Jeg blev chokeret, da jeg læste denne del af hans fremragende bog.

Den gruppe af rotter, som levede længst, var den gruppe, som ingenting fik at spise, efterfulgt af dem, som fortærede selve emballagen, og på sidstepladsen kom dem, som spiste dit yndlingsprodukt!

Hvordan kan det mon være?

Det handler først som sidst om, at liv kræver liv.

Dit yndlingsmorgenmadsprodukt indeholder en stor mængde sukker samt andre uheldige ingredienser, som bogstaveligt suger livet ud af dig og dine børn, hvis de også spiser stadset.

Og når du jo så oven i købet hælder masser af pasteuriseret, død mælk over det, har du en cocktail, som i det lange løb kan gøre dig syg.

Kort og godt er det den værste start på dagen, du kan give dig selv og din familie.

I vores familie prøver vi så vidt muligt at få vores børn til at spise kød om morgenen. En omelet og bacon er også effektivt. Så skærer vi rå peberfrugt, gulerødder og agurker i skiver for at give dem nogle grøntsager.

Når de får grød, laver vi den af quinoa, som er glutenfri og med et meget højt proteinindhold. Vi tilføjer så nødder, noget tørret frugt og enten smør eller kokosolie for at give dem noget fedt.

Selv om grød ikke er så næringsrig som kød og grøntsager, falder vi også ind i mellem i og vælger den lette løsning, men de får altid også en omelet og bacon til måltidet.

Vores børn har været yderst tilfredse med at spise omeletter til morgenmad, fra de var omkring 12 måneder gamle.

En anden ting, der virker ret godt i vores hus er:

Sov dig til et sundt morgenmåltid

Ved du, at undersøgelser har vist, at folk, der ikke får nok søvn higer efter sukker, og at denne sukkerafhængighed i sidste ende resulterer i voksende ”bildæk”?

Ja, hvis du ikke går i seng i ordentlig tid, tror din krop, at den sulter, og fødevarer, der indeholder meget sukker, får jo kroppen til at tage på i vægt.

Resultatet bliver, trods dine bedste intentioner, at du får stor trang til sukker og andre energiløft som fx kaffe.

Før i tiden mente jeg, at sund kost og motion var vigtigere for dit helbred end søvn, men at få en god nats søvn er nok det bedste, du kan gøre for dit helbred, og den bedste måde at holde motivationen for at spise sund morgenmad.

Prøv en hel uge at slukke for lyset kl. 22, og oplev hvor meget mere energi du har, når du vågner om morgenen. Ikke bare vil du mærke et meget større velbefindende, men du vil også være meget mere produktiv!

Konklusion på sund morgenmad

At gå tidligt i seng er det første, jeg vil anbefale. Det vil give dig meget mere overskud til at vælge sunde fødevarer, som vil give dig en fantastisk, energisk start på dagen, i stedet for de usunde, hurtige løsninger!

For at spare tid spiser vi simpelthen levninger fra gårsdagens middagsmad. Jeg ved godt, at det ikke lyder så romantisk, men det fungerer.

Kød og grøntsager indeholder en overflod af livskraft, og den forskel, jeg oplever ved at spise disse fødevarer, har betydet, at jeg ikke længere tænker over, hvordan jeg skal sammensætte mine måltider. Det føles bare naturligt og rigtigt.

Har du fået mod på at prøve at spise på denne måde, men ikke er vild med tanken om steak til morgenmad, kan du begynde med en omelet eller bacon og æg kombineret med rå grøntsager.

Men frem for alt gælder det for både morgenmaden og alle andre måltider:

Lyt til din krop. Den ved bedst ;-)

Held og lykke!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Randi Petersson skrev denne kommentar:
06-04-2010 13:48:10

Hej !

Jeg har forsøgt, at afmelde nyhedsbrev på ovennævnte mail, da jeg har fået en ny mailadr. hvor jeg også får nyhedsbrevet - vil I fjerne den, da det ikke lykkes for mig.


Stig Andersen skrev denne kommentar:
11-04-2010 07:16:28

Hvad tænker du om grød på havre, spelt, qinoa ?


sumeya skrev denne kommentar:
11-04-2010 21:23:15

hej har du nogen eksempeler på en sund morgenmad


Vis alle kommentarer

Emma skrev denne kommentar:
17-04-2010 23:08:15

Du skriver flere gange at du bruger bacon til morgenmaden.. dog har jeg læst flere steder at det er en af de ting man skal holde sig fra om morgen, da det er det usunde fedt man får, og rigtig meget salt.


Alun skrev denne kommentar:
19-04-2010 08:08:11

Jeg roterer i hvad jeg spiser således at jeg kun spiser det samme mad eller kød hver 5 eller 6 dag. Mættet fedt er ikke efter min mening usund og har aldrig været det. Et nyt studie har vist resultater der bakker denne synspunkt op.

Her er linket: http://www.alun.dk/helse/er-maettet-fedt-farligt.html

American Journal of Clinical Nutrition, online January 13, 2010

Denne undersøgelse har været svært for nogen eksperter at "spise"


jazmin skrev denne kommentar:
28-04-2010 18:38:40

hvis jeg forstår det rigtigt, så spiser du kun nødder, olie, kød, grønt og lidt frugt, hvilket jo er rigtigt godt for en proteintype, som jeg selv er. Jeg syntes bare det virker meget kedeligt at du spiser det samme 3 gange om dagen(eller 2 gange og 1 gang aftenen før) Syntes du aldrig det bliver kedeligt? tænker: du skriver jo også at soya er skidt, det vil vel så sige at du aldrig kan få sauce, dressing, yoghurt m.m. Jeg har stor respekt for din livsstil, og ville bare gerne vide mere om hvordan din dag ser ud mht til kost(også mellem måltider?)
Jeg kan ikke finde nogle opskrifter nogle steder, den vil simpelthen ikke åbne for linket med opskrifter?
På forhånd tak.
mvh Jazmin


amalie skrev denne kommentar:
14-05-2010 21:27:48

hvor er det dejligt at du fórklare stort set alt hvad du skriver!! det giver mere mening alt sammen. når men jeg har lige et lille irreterende spørgsmål, og det er omkring de der smothies.... hvordan kan mælke produkter være "forkerte" i en morgenmads smothie, når nu mælk er godt for både knogler og tænder? og nåtr nu vi i forvejen drikker mælk om morgenen både til havregryn, cornflakes m.m...


amalie skrev denne kommentar:
14-05-2010 21:28:19

hvor er det dejligt at du fórklare stort set alt hvad du skriver!! det giver mere mening alt sammen. når men jeg har lige et lille irreterende spørgsmål, og det er omkring de der smothies.... hvordan kan mælke produkter være "forkerte" i en morgenmads smothie, når nu mælk er godt for både knogler og tænder? og nåtr nu vi i forvejen drikker mælk om morgenen både til havregryn, cornflakes m.m...


Gurley Thomsen skrev denne kommentar:
18-05-2010 20:14:05

Har med stor interesse læst om dine kostplaner.
Mht morgenmad lyder æg som luksus, men hvordan hænger det sammen med at jeg har forhøjet kolesterol.
Hilsen
Gurley


Jane skrev denne kommentar:
18-05-2010 20:39:15

Synes bestemt tingene er forklaret detaljeret, og spiser selv næsten ligesådan.

Men tror nogen af jer trænger til at læse lidt mere på siden, og i det hele taget om denne her kost. For det handler jo NETOP om, at folk der spiser sådan her, ikke tror på mælk og korn er sundt, men at mættet fedt ER sundt, og så er det da ligegyldigt hvad den såkaldte sundhedsstyrelse, og de 37 kostråd siger. Hvor godt går det måske også befolkningen indtil nu?


Alun skrev denne kommentar:
14-06-2010 20:14:22

Kære Jens,

Tak for dine kommentarer, her er mine tanker om dem.

Jeg tror, de fleste mennesker instinktivt ved at frugter og grøntsager indeholder meget bedre ernæring end brød. I min verden skal man indtage liv for at have liv. Det var det jeg gerne vil pointerer.

Med hensyn til pasteurisering af mælk, mener jeg, at der er 3 ting som er vigtige. For det første er vi den eneste art, der drikker mælk for andre arter. For det andet, ændre selv hurtig pasteurisering dramatisk den kemiske sammensætningen af mælken. Og endelig mener jeg, at det er vigtigt at se på den sammenhæng mellem de lande hvor osteoporose (knogleskørhed) er mest udbredt og hvor der drikkes mest mælk pr indbygger.

Jeg synes desuden, at du har helt ret i, at folk skal undersøge tingene selv.

I skal ikke kun lytte til mig eller noget andre. Det er vigtigt, at man tager en pause og lytter til ens egen krop. Den kender jer bedst!

Selvfølgelig er alle overstående bemærkninger baseret på mine erfaringer og meninger

Du kan være uenig i disse, og det respekter jeg.


iben skrev denne kommentar:
27-07-2010 10:49:19

Hvad mener du om oekologisk maelk direkte fra koen/geden, uden pasteurising?


Lucy skrev denne kommentar:
17-09-2010 16:52:44

Du har lavet forsøg på egen krop og har fundet ud hvad er det, der passer til dig bedst. MEN det betyder ikke, at det er den beste for alle!


votanite skrev denne kommentar:
21-01-2011 08:36:48

undskyld jeg bringer liv i et gammelt forum. men kan ikke nære mig. For det første vil jeg lige gøre opmærksom på, at jeg ikke nødvendigvis er uenig med dig hvad angår indholdet. Men din argumentation er mig en gåde.
Du skriver som en del af dit svar på hvorfor mælk er direkte skadeligt, at vi er den eneste art der drikker mælk fra andre pattedyr. Men dertil vil jeg lige supplere at vi er også den eneste art der bygger noget meget mere avanceret end en rede.
Derudover vil jeg bare pointere at vores forfædres kost nok næppe har været så god for helbredet eftersom deres levealder var en hel del kortere end vores nuværende.


Rasmus skrev denne kommentar:
02-02-2011 02:17:49

@Gurly Thomsen: Jeg laver nogle gange et mega spejlæg af 5 hvider og 1 blomme, kolesterolen sidder kun i blommen, mens hviden er næsten ren protein, så spis bare æg, men reducer antal blommer du spiser.


Maria skrev denne kommentar:
26-02-2011 14:51:16

Hej!
Jeg spiser hver morgen en (fra naturens side) glutenfri grød lavet på bl.a. boghvede, quinoa, mandelflager. Grøden hedder "Den flade maves grød" og det er Aurion, der laver den. Jeg lader grøden koge, køle godt af og tilsætter til sidst 2 spsk hørfrøolie. Derudover kommer jeg kanel og en halv banan i skiver på. Jeg er rigtig glad for denne grød. Mit spørgsmål til dig er, om du synes det er et sundt og nærende morgenmåltid og om du har ideer til lignende alternativer..? Jeg har brug for om morgenen at blive mæt, så jeg ikke går og småspiser.
jeg har for nyligt fået lavet en VEGA test, som afslørede at jeg er intolerant overfor gluten og laktose. Jeg forsøger at leve efter en gluten- og laktosefri diæt, men er begyndt at tænke på om jeg mon får nok kalk?! Og hvis du mener at soyamælk også er skidt, hvad er der så af muligheder for at sikre sig nok kalk? Håber du kan hjælpe mig videre..? Det skal lige tilføjes at jeg har D-vitamin mangel og tager D-vitamin dagligt.Jeg er blevet anbefalet (af VEGA testeren) af få yderligere 2 spsk hørfrøolie i løbet af dagen. Dem har jeg umiddelbart svært ved at få, da jeg tænker, at de bedst "skjules" i en smoothie,. Har du ideer til hvordan jeg kan få den ekstra hørfrøolie til at hænge sammen med et måltid? På forhånd mange tak.
Vh. Maria


Magdalena skrev denne kommentar:
07-04-2011 12:11:13

Jeg vil meget gerne høre svaret på marias spørgsmål om hvordan man sikrer sig kalk.


Magdalena skrev denne kommentar:
07-04-2011 12:12:34

Hvis man skal leve efetr princippet og spise noget der er levende, hvordan kommer kød så ind i billedet? jeg kan ikke forestille mig noget der er mere dødt end det!


Alun skrev denne kommentar:
07-04-2011 12:52:31

Kalk = grønsager-)


Maria Natalie skrev denne kommentar:
16-10-2011 15:38:46

Hejsa.
jeg drikker en smoohtie hver morgen. I denne tilsætter jeg mælk, men mælken er IKKE pasteuriseret. Det er mælk fra køer, som græser ved Gram slot. Det er selvfølgelig økologisk. Man kan købe det i Rema 1000. Det må vel være en god måde at få kalk nok på, uden at indtage en masse minusser)


Jesper wolff skrev denne kommentar:
07-05-2012 11:45:17

Hej...
Jeg har i rigtigt mange år, uanset hvor i verden jeg er, sværget til havregryn med minimælk og rosiner om morgenen, men tror heller ikke selv på at mælk er det bedste for mig...
Sojamælk er ikke mig, så hvad gør man så?
Jeg har i et par uger nu prøvet at spise to boller, grove, med skinke på om morgenen og det går faktisk fint.
Dog savner jeg meget mine havregryn, da jeg også altid har haft en ide om at grynene kompencerer lidt for de andre synder man laver med sin krop, men er jeg galt på den?
Mvh Jesper


anders skrev denne kommentar:
07-05-2012 12:18:02

Det der er ikke facts men religion. Hvad med mennesker der dyrker flere timers motion om dagen. Der er kød og grøntsager ikke nok. En skål havregryn med lidt nødder og rosiner er en vinder for mig.


annie nielsen skrev denne kommentar:
07-05-2012 12:39:20

Jeg har læst din artikel om morgenmad og det er det mest fornuftige om morgenmad jeg har læst om endnu.
Selv har jeg studeret kinesisk medicin og den baskriver godt hvordan vi skal leve efter hvor i verden vi bor, spise varmt, varieret og veltillavet. De kolde smoties dræner vores livsenergi da de er slim og hededannende.Så faktisk skal vi have kostcirklen ned på vores tallerkener også om morgenen. Jeg må her slå et slag for vores egen korn. De kan tilberedes og spises som vi ellers ville spise ris. De styrker os og smager himmelske. Hver kornsort styrker forskellige af vore organer.Selv bruger jeg at koge til et par dage ad gangen og spise dem også om morgenen med protein (kød, eller andre proteinkilder) og grønsager.... Mange hilsner Annie


Sara Sofia skrev denne kommentar:
07-05-2012 14:05:36

Jeg tror at en sund krop ved hvad den har brug for men jeg lige sige at jeg ikke altid tror at vores krop ved hvad den har brug for og har det bedst med, da man kan være afhængig af fødevarer som har meget sukker i eller for den sags skyld, mælk der har et stof der omdannes til et morfinlignende stof. Der er desuden set at dem med t.eks. ADHD´s har en krop der skaber endnu mere af det morfinlignenede stof..

For at kunne lytte ordentligt til kroppen vil jeg mene at man skal tage et produkt ud af sin kost i en lidt længere periode ca 21 dage/3-4 uger så den har en chance for at mærke efter om det er en vane eller at den virkelig vil have produktet eller ej.

jeg er enig i at mælk er usundt men jeg vil også mene at kød er usundt både for menneske kroppen, miljøet og etisk uforsvarligt over for dyrene.. Så har du prøvet på at være foruden kød i 21 dage?

Derudover vil jeg til smoothe-drikkerne anbefale at have grønne ting i - alle sunde planter du kan finde, spinat og brændenelle men også rigtigt meget ukrudt, har du en stærk blender så får du et rigtigt fint og nemt optageligt protein her fra.


Jens G skrev denne kommentar:
07-05-2012 14:16:50

Jeg starter med en kapsel probiotics/mælkesyrebakterier skyllet ned med renset og revitaliseret vand (omvendt osmose + grander) ca. en halvtime før morgenmad. For hvis tarmsystemet ikke kan optage næringsstoffer, kan det næsten være lige meget hvad vi spiser.

Selve min (økologiske) morgenmad består af grove havregryn, quinoaflager, gojibær, rosiner og mandler overhældt med en shake bestående af vand, Alun's valleproteinpulver, hampeproteinpulver, clorella, spirulina og kanel, efterfulgt af en stor teskefuld smeltet kokosolie og til slut kokoschips på toppen.

Plus bla. en fiskeoliekapsel og en d-vitaminkapsel.

Det virker for mig.


Ben Chawes skrev denne kommentar:
07-05-2012 14:29:26

Hvad vil du anbefale af morgenmadsprodukter til en veganer?


Sara Sofia skrev denne kommentar:
07-05-2012 15:03:18

Jeg tror at en sund krop ved hvad den har brug for men jeg lige sige at jeg ikke altid tror at vores krop ved hvad den har brug for og har det bedst med, da man kan være afhængig af fødevarer som har meget sukker i eller for den sags skyld, mælk der har et stof der omdannes til et morfinlignende stof. Der er desuden set at dem med t.eks. ADHD´s har en krop der skaber endnu mere af det morfinlignenede stof..

For at kunne lytte ordentligt til kroppen vil jeg mene at man skal tage et produkt ud af sin kost i en lidt længere periode ca 21 dage/3-4 uger så den har en chance for at mærke efter om det er en vane eller at den virkelig vil have produktet eller ej.

jeg er enig i at mælk er usundt men jeg vil også mene at kød er usundt både for menneske kroppen, miljøet og etisk uforsvarligt over for dyrene.. Så har du prøvet på at være foruden kød i 21 dage?

Derudover vil jeg til smoothe-drikkerne anbefale at have grønne ting i - alle sunde planter du kan finde, spinat og brændenelle men også rigtigt meget ukrudt, har du en stærk blender så får du et rigtigt fint og nemt optageligt protein her fra.


Karen P skrev denne kommentar:
07-05-2012 15:14:08

Enig! Jeg har selv spist protein og grøntsager til morgenmad i en længere periode og det er skønt, når man først kommer i gang. Meget mere energi - til jer alle: prøv det!


Max skrev denne kommentar:
07-05-2012 20:14:41

Jeg har troppet morgenmad fuldkommen og fik over til intermidiat fasting, med det resultat at jeg ikke får det tideliger energinedture mere. Jeg spiser mellem kl 11 og 19 hver dag og har mere energi og har sammetideligt tabt fire kilo på ti måneder. Min energi er meget stabilt fra kl 6 om morgen intil jeg sover kl 12 om aften.
Så for mig er morgenmad ikke en vigtig måltid!


Erik Olsen skrev denne kommentar:
07-05-2012 23:07:53

Hej Alun
Jeg har selv spist efter stenalder prinsippet i snart to år, og jeg må sige at det er en fantastisk rejse at være på.
Ikke bare det at lære på egen krop hvad det vil sige at starte dagen med kød, grønt, bær, nødder, frugt og alt andet hvad moder jord naturligt forsyners os med, men også det at foralvor at få øjnene op for hvor meget lort der bliver produceret og tilbudt os som føde.
Tænk en gang, hvor dumme vi i grunden er.
Det stor spørgsmol er nok hvordan man for menneskeheden gennerelt til at indse at hvormeget de egentligt er på afveje.
Hilsen Erik


Erik Olsen skrev denne kommentar:
08-05-2012 00:05:57

Hej Alun og Votanite
Det at vi bygger noget andet og mere avancerete end reder, mener jeg nu ikke i den forstand gør os kloger, måske har vi bare lært nogle andre færdigheder. Men som den eneste art, mig bekendt,der kan bygge noget mere avanceret, er vi også den art der er mest ødelæggende på alle måder, og det er da ikke klogskab.
Men for at holde os til emnet mad, mener jeg helt klart at det er klogskab ikke at putte noget i munden der ikke bør komme derind.
Vi har i mere end 2,5 mio. år spist hvad der var tilgængeligt i naturen, så jeg vil mene at vores organisme stor grad have har tilpasset sig denne føde. Jeg kan ikke se at mælk skulle have været en del af datidens kost da det nok har været noget svært at malke de vilde dyr.
Det kan godt være at vi kan leve af mælk, men for mig virker det unaturligt at skulle kaste mig over koens yver, lige så snart jeg er vokset fra den livgivende mælk jeg fik
naturligt fra min mor. Hvar gør komælken ved vores organisme på den lange bane??
Så vil jeg mene at du er helt forkert i din opfattelse af kvaliteten på datidens fødevare. Datidens fødevare havde levet og fået næring på en jord der ikke var forurenet og udpint som den er i dag. Har du tænke på alle de kemiske tilsætningsstoffer der bliver tilsat fødevare i dag, tror du at det er sundt??.
Og så til deres alder, jeg vil mene at, hvis datidens mennesker havde haft mulighed for at blive tilset og lappet sammen når de fik nogle skader ved jagt og andet som vi i dag kan på hospitaler, tror jeg faktisk at de kunne have været blevet lige så gamle som vi gør i dag hvis ikke ældre.
Hilsen Erik


Hanne Hvidtfeldt Jakobsen skrev denne kommentar:
08-05-2012 09:19:46

Jeg synes det lyder interessant, og vil forsøge at lave mine morgenmads vaner om til det bedre.
Jeg har fået ny mailadresse, hhj@flja.dk.


Henny Pedersen skrev denne kommentar:
08-05-2012 09:36:39

Fin artikel, TAK.


Jeannette Arp skrev denne kommentar:
08-05-2012 10:47:57

jeg er enig med dig langt hen ad vejen....

personligt er jeg til en quik vand og øko bio protein pulver smottie med lidt gryn og en halv banan kl 7 omkring kl 10 står den på kød og grønt. og så køre dagen derud af...
Min datter på 12 - er en lidt anden kaliber - men når den står på ægte gårdmælk der ikke er pasteuriseret ovenpå en gang quinoa flakes og en håndfuld blandede nødder og bær er det bare sagen... selv for en teen :oD


Pernille Huss skrev denne kommentar:
08-05-2012 18:14:31

Hej Alun.
Først vil jeg sige, at jeg godt kunne tænke mig til hvem af rotterne, der levede længst, da jeg godt ved, hvor meget sukker der er i morgenmadsprodukter.
Jeg spiser selv havregrød med honning og rosiner. Men er egentlig ikke klar over, om det er okay. Til gengæld drikker 3 krus kaffe med mælk! Det er vist ikke så godt.
Jeg synes, din artikel var interessant og meget levende og overbevisende :-). Tak for det. Jeg vil overveje meget at spise kød, selvom jeg ikke kan lide det.
Hej fra Pernille


jolanda skrev denne kommentar:
09-05-2012 14:51:13

Hej Alun. Jeg har fulgt dine skriverier om sund mad gennem langere tid. Selvfølgelig skal, vi spise varieret, spare på sukkeret m.m. Nu taler du meget om døde madvarer. Så tanker jeg: hvor dødt tror du selv sådan et morgenmåltid er hvis det består af opvarmet mad fra dagen før? Gennemstegt bacon, mere dødt kan det vel ikke være? Selv har jeg hele mit liv spist havregryn til morgenmad med skummetmælk og en teske sukker på. Jeg drikker et glas ren appelsinsaft til. Lørdag og søndag står den på hvidt brød. Vi skal jo heller ikke være fanatiske. Jeg har et godt helbred og har aldrig været nødt til at gå på slankekur.


Anne-Grete Westergaard skrev denne kommentar:
10-05-2012 08:21:48

Din artikel kommer perfekt ligenu hvor jeg er så motiveret for en kostomlægning, grundet almen træthed, småsmerter her og der i kroppen og let overvægt.
Hej jeg er 65 år, lidt fed, men forholdsvis veltrænet, alle ferier er vandreferier med sved på panden i bjerge. Daglige lange ture (min 1 time) med vores 3 hunde. Dyrker middel træning, men ind imellem giver min krop mig problemer i form af smerter fra et facetled thorakalt. Derudover har jeg i længere perioder døjet med overspisning, især sukkersager,med efterfølgende bulimi. Et enkelt glas vin for meget er også røget med på kontoen.Og så bliver jeg VIRKELIG sulten efter sukker.
Når det så har lykkedes mig at vende spiseriet til mere normalt leje, er vægten dalet igen.
Min niece har udeladt gluten og komælksprodukter i deres kost gennem flere år og hele hendes familie er forbavsende sunde og raske. Hendes sønner koncentrerer sig bedre i skolen. Jeg er inspireret af hende og derfor er din artikel lige hvad jeg har brug for lige nu.
Så tak for den og så skifter jeg også soyamælken ud med rismælk.


Alex skrev denne kommentar:
14-05-2012 21:33:32

Altså det her bygger jo ikke på nogen valide undersøgelser. Tænk jer en ekstra gang om ift. at spise æg om morgenen med forhøjet kolesterol tal. Ideen med at skulle spise noget der har liv går også til grunde med det faktum at bare ved at varme div. ting op, ændres proteinstukturen i kød, æg osv. Argumentet imod mælk er bl.a. at mælk bliver pasteuriseret. Pasteurisering er en metode at holde fødevaren længere holbar ved at varme mælken op til en bestemt temp. for at fjerne div. bakterier. Anyway min pointe er at i skal tænke jer om en ekstra gang før i køber den her ide. Den er bygget op på en ulogisk logik hvilket kan snyde den almene dansker.


tina skrev denne kommentar:
08-06-2012 21:07:49

hvad skal en 4 årig med børnegigt spise for ikke at få det værre? Skal kødet og mælken væk og mere planteføde ind suppleret med vitamin og mineral, calcium citrat og d samt fiskeolie? Jeg selv har knogleskørhed og skal vel heller ikke have al det kød der laver syre i kroppen? Venlig hilsen Tina


steffen rasmussen skrev denne kommentar:
14-06-2012 16:40:43

Bliver lidt forvirret af din artikel. Mener du at kød er levende eller spiser du det råt eller hvordan skal det forstås?
Foretrækker personlig selv en kæmpe smoothie fyldt med frugt :)
ps. Personligt har jeg meget svært ved at forestille mig, hvordan bacon og æg har noget med sundhed at gøre - kommer 60 % af kalorierne ikke fra fedt, eller sådan noget?


Morten skrev denne kommentar:
05-07-2012 20:27:55

levende mad er bare mad med mest muligt næring bevaret, både makro og mikro næringstoffer,(makro=protein osv. Mikro=vitaminer mineraler) og dødt mad er beskadiget mad der ikke har det naturlige indhold


Asbjørn skrev denne kommentar:
17-08-2012 08:54:01

Hold da op en gang lort at lukke ud.


Kim skrev denne kommentar:
30-09-2012 11:38:40

Jeg er en mand på 40 år som lider a meget uren hud, jeg har brug for god solid morgenmad da jeg har et hådt fysisk arbejde, men så hvad vil du anbefale, mælkeprodukter har jeg hørt ikke er sundt for huden og selvf alt usundt som slik kager osv, hvad kan du anbefale, jeg er ret forvirret over der er så mange forskellige meninger. Jeg pulstræner hårdt 4 gange om ugen i fitness


Kim skrev denne kommentar:
30-09-2012 11:38:40

Jeg er en mand på 40 år som lider a meget uren hud, jeg har brug for god solid morgenmad da jeg har et hådt fysisk arbejde, men så hvad vil du anbefale, mælkeprodukter har jeg hørt ikke er sundt for huden og selvf alt usundt som slik kager osv, hvad kan du anbefale, jeg er ret forvirret over der er så mange forskellige meninger. Jeg pulstræner hårdt 4 gange om ugen i fitness


Peter Kjeld skrev denne kommentar:
08-01-2013 22:29:10

Hej Alun.
Super spændende artikel! Og det med rotterne er virkelig interessant. Men....
For at forblive troværdig, synes jeg du skal referere rigtigt fra dine kilder, og det er smuttet i den med rotterne.
Se uddraget fra Paul Stitt's bog på : http://www.whale.to/v/stitt2.html
Der er 4 grupper rotter, men ingen af dem får altså emballagen at spise!
Mvh Peter


Chawes skrev denne kommentar:
20-01-2013 05:33:05

Hej Alun, Du skriver mange steder på din side om at kød, mælk, æg (animalske prod.) hvis økologiske, er godt at indtage. Jeg tror personligt, vi som menneske helt skal undgå alt animalsk. I meget korte træk bl.a. fordi, komælken er til for kalven, jeg mener vi skal kunne stå foran en ko og slagte den selv hvis vi skal spise den, som de fleste (alle jeg har snakket med) ikke lyst til.

Prøv at se disse 2 foredrag (USA):

http://www.youtube.com/watch?v=5VWi6dXCT7I

http://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4


Umut skrev denne kommentar:
21-01-2013 03:56:49

God artikel men det ville være rigtig rart hvis du gad at svare på alle kommentarerne/spørgsmålene og evt. argumentere for dine betragtninger


anna skrev denne kommentar:
22-02-2013 12:38:24

Jeg tror det ville være sundt for hr. alun at sætte sig ind i hvad kød rent faktisk gør ved os mennesker og ikke mindst miljøet. Men kødspisere er ligesom rygere der ikke vil slippe deres smøger. De bliver nærmest aggresive når man nævner overfor dem at kød muligvis ikke er så godt for dem som de tror. Og når man begynder at snakke om kød-produktionens indvirkning på drivhuseffekten, vandforsyning osv er det som om man ikke vil lytte. Vi kunne brødføde hele verden hvis vi holdt op med at spise kød. Når alun snakker så meget om et holistisk verdensbillede burde de vel også være åbne for denne snak. En helt anden snak er hvorfor det slet ikke er så godt for os mennesker.. Alun er et skønt side, men når det kommer til snak om kost og ernæring ruller jeg altså med øjnene..


Tinne Prûsse skrev denne kommentar:
09-05-2013 19:17:53

Jeg bliver helt opslugt af at læse alt det du skriver .. :-)) vil gå igang i morgen tidlig .. Jeg har spist efter iforms kur " 5 kg på 50 dage .. I 3 år, det har virket fint, men nu vil jeg prøve 29 dages bikinni bootcamp og din morgenmad :-))


Isabella skrev denne kommentar:
08-09-2013 10:43:37

Jeg synes det ville være dejligt hvis du ville give mig nogen råd til hvad jeg skal spise f.eks. Jeg er 13 år gamel, og jeg springer mange gange min morgemnad over, og frokost... Fordi jeg ikke kan spise noget og har heller ikke rigtig lyst. Da jeg var mindre som ca.6-7-8-9år haved jeg svært ved at spise aftenmad, der spiser jeg nok 1 katoffel og en frikkedelle, så kunne jeg ikke spise mere. Men som jeg husker der spise jeg morgenmad. Efter engang jeg haved været til lægen, så spise jeg rigtig meget aftens mad, og det var rigtig dejligt, det gør jeg stadig. Kan spise næsten så meget som min far of papfar gør. Men som jeg sagde jeg spiser næsten ikke noget morgenmad eller frokost.. Så har mange gange ondt i maven.

-Håber virkelig du kan give mig nogen råd til hvad jeg skal spise.. og jaja jeg kan godt spise men det er bar blevet en vane at jeg ikke spiser noget.


KB skrev denne kommentar:
14-03-2014 13:40:33

Er du i live, Alun?
;-)
Du har en masse ubesvaret spørgsmål i denne tråd.
Mvh
De nysgerrige. :-)


Kim skrev denne kommentar:
27-07-2014 17:08:04

Kan du så forklare, hvorfor man bør spise kød - også - til morgen, når kød har inflamatoriske egenskaber, mens planter har antiinflamatoriske? Er det ikke snarere et spørgsmål om at indtage en fiberholdig morgenmad, der samtidig øger funktionaliteten af tarmsystemet?
Kan kun anbefale folk at blive vegetarer eller veganere, ikke blot er det meget sundere for individet selv, men også for miljøet. Yderligere øger den herbivoriske livsstil faktisk også humøret.


Per Hesselberg skrev denne kommentar:
05-08-2014 07:30:09

Lyder som LCHF kuren som jeg i øvrigt varmt kan anbefale.


Line skrev denne kommentar:
05-08-2014 08:04:27

Jeg har et spørgsmål. Jeg hører meget ofte at man netop skal undgå kød. De (homøopater) som jeg kender, fraråder indtagelse af kød fra firbenede dyr. Svinekød bl.a. pga. penicillinbrug i svineproduktionen med risiko for at tarmsystem og immunforsvar svækkes. Oksekød er svært at nedbryde for tarmsystemet. Hvad er det præcist der er så godt ved at indtage kød om morgenen i forhold til andre gode og nærende fødevarer? Mange hilsner Line


rene steffensen skrev denne kommentar:
05-08-2014 08:53:51

Tak Alun for din omsorg for dine omgivelser. Det lyser ud af det du skriver.


Vibeke Larsen skrev denne kommentar:
05-08-2014 09:00:45

Jeg sluger begærligt dine super interessante og lærerige artikler - det er en sand fornøjelse!!!


Silvia skrev denne kommentar:
05-08-2014 09:15:56

MORGENMAD: IDEER TIL VEGETARER/VEGANER
Linser, som ikke kræver iblødsætning, er hurtig at koge til morgenmad. Dejlig lune med olie og krydderier.
Det samme gælder kikærter og bønner, som dog kræver iblødsætning om natten.
Hummus, bønner, linser, kikærter, ærter er skønne proteinkilder til dem, der ikke spiser kød. Lækre alene men også blandet med friske grøntsager. En rig proteinsalat, der holder dig i form til du spiser frokost.
Min mor fortæller tit, at min morfar spiste bønnesuppe fra aften før til morgenmad. Det samme gør jeg!
BUON APPETITO!


Birthe skrev denne kommentar:
05-08-2014 11:43:56

Umuligt at svarer på alle disse spørgsmål :)
Selv FATTER jeg ikke at vi mennesker skal slå dyr ihjel for at blive sunde.prøv engang at kikke på dyre riget !!! De fleste spiser vegatanisk .
Vi skal tilbage til at spise hvad naturen giver os, og det er havre- rug- hvede og alt hvad vi kan finde af urter.
Selv samler jeg urter og spiser/drikker hvad vi kalder ukrudt.


Lene skrev denne kommentar:
05-08-2014 16:04:07

Hvis man som jeg ikke er den store kød spiser (iflg min blodtype). Kan jeg da istedet erstatte kødet med æg og tofu?


Henry Dam skrev denne kommentar:
05-08-2014 22:13:47

jeg har de sidste 40 år spist rå havreklid (50 gr), 3 skefulde fibersund, 1 1/2 strøgne skefuld hørfrø(knuste) overhældt med skummetmælk(økologisk) fra Thise hver morgen og har det godt med det stadigvæk (er nu 83 år) Herefter 1 kop hibiscus te(denne te er jeg først lige startet på med godt resultat). (den sørger for reducering af blodtryk mv) Skal tages efter morgenmad, frokost og aftensmad. Den kan også nedsætte vægten og nedsætte blodtykket med op til 44 %. Til frokost får jeg bl.a. eet stort æg med godt med salt til for at få de nødvendige 2-3 gr. salt hver dag (ikke havsalt men Himalayasalt).Hver morgen spiser jeg sammen med morgenmaden 2 strøgne spiseskefulde græskarkerner for at forebygge prostata. Hvis man har prostata skal man tage 3 strøgne spiseskefulde kerner. (Og det hver morgen) De skal ikke drysses over morgenmaden, men tages separat og tygges godt med lidt mælk til. Hvis den drysses over morgenmaden, får man ikke kernerne tygget godt nok.


Allan Halberg skrev denne kommentar:
05-08-2014 22:37:33

Hej Alle
Det er interessant at læse alle indlæg med alle de forskellige ideer folk har ud fra input fra mange sundhedsfortalere. Men I skal prøve at forestille jer hvordan mennesker levede i jægersamfundet før man fandt på at dyrke og spise korn. Tænk over det rigtig længe og så kommer svaret. De spiste formentlig meget grønt fordi det var svært at have kød altid. Man kan måske forestille sig 60-70 % grønt/frugt og resten kød. jeg tror de levede godt med god smag i maden, som var ganske fedtfattig, idet de fangede dyr var i rimelig god form. Da de fandt ild, kom der lidt ekstra smag i maden, da det måske blev "in" at lave den over bål, og der har været noget lækkert salt hud som måske gav god saltsmag. Til jer alle, der elsker jeres smoothies og havregryn med mælk, samt den nye døgnflue Skyr. Prøv at spise som de gjorde i fortiden, og så lad os høre fra jer bagefter. (Husk at gøre det mere end en uge). Jeg dog advare om, at det tager lidt mere tid end de 3 minutter det tager at hælde havregryn i skålen og mælk hen over. Ja, det er bagsiden ved Paleo. Det er nemlig ikke convenient food, som fødevareindustrien så intelligent har forberedt til os. Jeg bruger nu minimum en halv time til tre kvarter hver morgen på at lave og spise grøntsager og kød i stedet for tidligere 3 minutter med havregryn og rosiner Men det er det hele værd.


grethe holk skrev denne kommentar:
08-08-2014 13:13:35

Jeg har hørt det før hos min heilpraktiker, men kunne ikke gennemføre det. Jeg savnede min ostemad og kaffe, men nu vil gå igang igen, da jeg har samlet en masse sygdomme.
venlig hilsen grethe


Annette skrev denne kommentar:
09-08-2014 09:27:06

Tusinde tak for de gode råd. Har længe kæmpet med lige især morgenmad . Love your site


Vivian skrev denne kommentar:
13-08-2014 11:01:09

Der er utallige råd til hvad der er bedst at spise , og vi kan vist alle blive enige om at frugt og grønt er en hoved bestanddel her i, men skille vejen kommer i om vi kun er til det grønne eller mener at kød er en vigtig bestanddel af vores kost . Vi er forskellige som mennesker og jeg kan som menneske ikke få mig selv til at spise noget der har haft et bankende hjerte, dvs kød , så det bliver aldrig min morgenmad. Det giver ikke mening for mig etisk, dyrevelfærd, miljø ,sundhed at skulle indtage ( ahimsa ). Namaste fra Vivian.


Alexander skrev denne kommentar:
13-08-2014 18:33:02

I programmet Bitz og Frisk blev det slået fast, at morgenmad ikke er vigtigere end nogle andre måltider. Det er en myte, og det kan ikke bakkes op af videnskaben. Det er et begreb der er skabt af de store morgenmadsproducenter i tidernes morgen. KOM IGEN ALUN


Lene Nielsen skrev denne kommentar:
06-09-2014 01:39:26

Kød er død mad, det er døde dyr, og noget af det værste du kan byde din krop


Thomas skrev denne kommentar:
03-12-2015 09:04:21

hahaha hold kæft en gang gylde at lukke ud omkring morgenmad og mælk samt protien. Hvis man vælger at følge disse regler kan man ligeså godt skyde sig selv.

Definitionen af et sundt er variable og man kan ikke sige at pasteuriseret mælk er død mælk. Børn har klart brug for energi og ja suger er ikke vejen frem. Men det er også indlysende. Men prop dog endelig et barn med bacon... som er forbehandlet og kan spises råt.. Det har massere af energi og fedt, men er mega usundt på så mange andre punkter.


Memis skrev denne kommentar:
11-01-2016 14:44:00

Thomas: Ja, hvad kan man forvente af denne hjemmeside? Selv deres artikel med soja, er en total misforståelse, fyldt med ukorrekte oplysninger, og benytter ikke én eneste videnskabelig kilde/henvendelse. Mine indlæg til artiklen er blevet fjernet 2 gange, fordi jeg benytter mig af videnskabelige undersøgelser der modbeviser alt hvad de skriver i artiklen. Og nu dette? BACON lige frem? Hold da op.. Jeg er fandeme imponeret. Fødevarer der øger risikoen for at danne kræftceller, bliver anbefalet fra højre til venstre herinde på hjemmesiden, som værende godt for helbredet (http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1134845)

Men ja, du når nok ikke at se dette indlæg, inden det bliver slettet-)


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser