Fandt du dette spændende? Måske gør en af dine venner også?
En virkelig god nyhed: Forskning viser, at mennesker, som spiser bare 10 g nødder om dagen formindsker deres risiko for at dø af kræft, diabetes, hjertekarsygdom, lungesygdom og neurodegenerative sygdomme. Og der er flere gode nyheder sidst i artiklen, for jeg vil dele en hemmelighed med dig, som kun få sundhedseksperter kender til, så du får endnu flere sundhedsfordele ved nødderne.
Jeg holder meget af gode nyheder om enkle, effektive strategier, som får os til at leve sundere, gladere og længere, og denne her smager ovenikøbet godt!
Her er den banebrydende nyhed: En ny hollandsk undersøgelse, som fulgte 120.000 mænd og kvinder gennem 10 år, støtter en 30-årig undersøgelse fra Harvard, som konkluderede, at indtagelse af nødder mindst fem gange om ugen fører til en reduktion af dødelighed på grund af hjertekarsygdom på 29 %, en 24 % reduktion for lungesygdom og en 11 % reduktion af kræft.
Men hvorfor er nødder sunde for dig?
Rå, økologiske nødder er et ideelt mellemmåltid pga. indholdet af sundt fedt, vitaminer, antioxidanter og fiberindholdet. Vægttab er en af sidegevinsterne ved regelmæssig indtagelse af nødder.
En af grundene til, at nødder er så gavnlige, er at mange af dem – inklusive valnødder, hasselnødder, pekannødder, paranødder og mandler – indeholder aminosyren l-arginin, som gavner kredsløbet hos hjertekarpatienter på mange måder.
Mine egne favoritter er følgende:
Macadamianødder
Pekannødder
Pinjekerner
Paranødder
Valnødder
Hasselnødder
Cashewnødder
Mandler
Pistacienødder
Men vær forsigtig med peanutsmør, som ofte har et højt indhold af salt og transfedtsyrer.
Derfor skal du ALTID lægge dine nødder i blød, før du spiser dem
Nødder indeholder antinæringsstoffer såsom fytinsyre, hvilket gør nødder vanskelige at fordøje.
Fytinsyre binder mineraler som zink, jern, magnesium, kalk, krom og mangan i tarmkanalen, hvilket blokerer vores fordøjelsessystems evne til at nedbryde nødder korrekt.
Den gode nyhed er, at ved at lægge nødderne i blød natten over fjerner man ikke blot de fleste af antinæringsstofferne, men nødderne smager også forbløffende bedre. Sådan blødgør du dine nødder på den rigtige måde:
Kom nødderne i en glaskrukke
Fyld krukken med rent vand, så alle nødder er dækket
Blødgør nødderne i minimum 15 timer
Hæld herefter vandet fra, og skyl nødderne godt
Nu kan du enten spise nødderne indenfor 24 timer ELLER tørre dem i en dehydrator,ELLER fryse dem i op til 2 måneder.
Du vil bemærke, at når du hælder vandet fra, har det en beskidt brun farve pga. antinæringsstofferne.
Nu kan du glæde dig til en himmerigsmundfuld, for nu er næringsstofferne ikke bare mere biotilgængelige; nødderne smager vidunderligt!
Konklusion: 10 g nødder om dagen kan hjælpe dig til at leve et længere og sundere liv!
Køb nogle økologiske nødder fra listen ovenfor. Lad dem stå i blød i 15 timer, tør dem, og du har en supersund snack.
Du kan overveje at blande nødderne med lidt frugt for en ekstra smagsoplevelse og lidt Celtic Sea Salt for at intensivere smagen i din nøddeblanding.
Dette vil ikke bare give dig en velsmagende snack, som er sygdomsforebyggende, men samtidig også hjælpe dig med at tabe dig som en positiv sidegevinst!
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Hej tak for dine spændende indslag. men er det absolut nødvendig at lægge dem i blød i vand???? du skriver p gr.a beskidt antinæringsstofferne Mvh Anita
Men jeg kan heller ikke lige forstå nødderne absolut skal være udblødte. Har hørt nødder er sunde uanset hvad...hm.. Men mandler forstår jeg her går i kategori som nødder. Jeg plejer dog at 'smutte' mandlerne inden jeg spiser dem, hvilket skulle fjerne skallens fytin.
Jeg vil bare lige sige tak, for jeres rigtige gode små indlæg og artikler. Jeg nyder at læse dem. De bedste hilsner Zenia Solstrålen-Helsekost i Vanløse
Kære Alun! Jeg er meget gled for oplysningen om, at nødder skal ligge i vand, inden de spises. Jeg vil gerne spise nødder og mandler, men hoster ofte = min krop vil ikke have dem. Måske kan det hjælpe, hvis de ligger i vand først. Værhilset! Mariane