❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Sandheden om sukker - hvordan du overvinder sukkerafhængighed

Skrevet 27-09-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Sandheden om sukker - hvordan du overvinder sukkerafhængighed

Denne CBS News-dokumentar vil åbne en ny verden for dig. Vi er blevet løjet for, fordi profitten styrer. Desværre tjener nogle mennesker styrtende med penge på bekostning af vores sundhed og livskvalitet. Den gode nyhed er, at denne artikel vil hjælpe dig til at overvinde din søde tand.


Dette vil nok være en chokerende kendsgerning for dig: For 100 år siden indtog vi i gennemsnit kun omkring 0,5 kg tilsat sukker. Dette skal ikke forveksles med det naturlige sukker, som findes i frugt osv.

Tilsat sukker er den slags, du kommer i din kaffe, det sukker, du indtager i din cola (en lille flaske cola indeholder 12 skefulde sukker), dit morgenmadsprodukt og det sukker, som tilsættes til forarbejdet mad blandt andet for at få det til at smage godt.

Hvor meget sukker tror du, vi i gennemsnit spiser pr. år i 2014?

Det varierer selvfølgelig, men vi spiser i dag hver især mellem 50 og 70 kg tilsat sukker hvert år.

Ja, den mængde sodavand og slik, vi i dag indtager, er mere end fordoblet i løbet af de sidste fem år, og vores børn spiser i gennemsnit mindst 1,5 kg slik og is hver måned.

Når man har set videoen, er det let at forstå, hvorfor vi er trætte, syge og ikke kan passe vores yndlingsjeans mere.

Jeg er af den overbevisning, at det er sukker og ikke mættet fedt, som er hovedårsagen til hjertekarsygdom og mange andre sygdomme:

* Forhøjet blodtryk og kolesteroltal
* Hjertekarsygdomme
* Sukkersyge
* Fedme
* For tidlig ældning og meget mere …

Endvidere vil forskning i fremtiden vise, at sukker er hovedårsagen til den eksponentielle stigning i kræfttilfælde, som vi oplever i den vestlige verden.

Hvis du har en sød tand og har svært ved at sige nej til søde sager, så kan du mindste din trang til sukker ved at få bedre kontrol med dit blodsukker.

Hvordan for du så bedre kontrol med dit blodsukker og mindsker din trang til sukker?

1. Ved at følge din stofskiftetype – hvorved du spiser den rette kombination af proteiner, kulhydrater og fedt lige præcis for dig ved hvert et måltid.

Hvis det lyder for indviklet, så gå simpelthen over til at spise som en hulemand ved alle dagens tre måltider (stenalderkost).

2. Ved at holde dig væk fra fødevarer med et højt glykæmisk indeks. Glykæmisk indeks er et system, der beskriver, hvorledes forskellige fødevarer påvirker dit blodsukker. At følge en lavglykæmisk diæt kan f.eks. bidrage til vægttab.

Vil du lære mere om glykæmisk indeks, GI, så klik her.

3. For lidt søvn gør dig overvægtig og gammel. Her kan du læse mere om, hvordan mangel på søvn kan ses på din vægt, dit humør og din trang til sødt.

4. Læs indholdsfortegnelser. Læs etiketten bag på pakken, før du køber en fødevare.

Hvis den er fuld af ingredienser eller kemikalier, som du ikke forstår, så lad varen stå. Hvis du ikke har den i huset, kan du heller ikke spise den.

På de fleste pakker vil man se sukker som en af de første ingredienser.

Konklusion: Sandheden om sukker, og hvordan du overvinder din sukkerafhængig

Sukker bliver tilsat til stort set alt for at give det smag: morgenmadsprodukter, sodavand, slik, kager, chokolade, bagerbrød, marmelade og næsten alt forarbejdet, pakket mad.

Som resultat kan mange af de penge, vi bruger på at behandle sygdomme, direkte relateres til den mængde sukker, vi indtager.

Jeg har selv været en sukkerjunkie, men ved at følge retningslinjerne ovenfor har jeg drastisk skåret ned på mit sukkerforbrug.

Jeg har opdaget, at kvaliteten af min nattesøvn er bestemmende for, hvor meget sukker jeg trænger til den følgende dag.

Hvad med dig?

Jeg foreslår, at vi alle lytter til vores krop, for den ved altid bedst. Min krop fortæller mig, at jeg skal lytte til naturen og lade den være min vejviser.

Nyd din dag.

P.S.: I et forsøg på at mindske sukkerindtaget er kunstige sødestoffer blevet utrolig populære, men de er mindst lige så farlige som sukker. Vælg ikke den nemme løsning!

Få mere info om SUKKER klik her


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

dorthe skrev denne kommentar:
23-04-2014 13:41:48

Tak for din artikel..


Torben skrev denne kommentar:
23-04-2014 15:55:11

Super artikel den bidrager til den sunde trend der er på vej i vores samfund


Amdi Lindgaard skrev denne kommentar:
23-04-2014 22:04:50

Det er faktisk gået op for mig, forstået på den måde at jeg selv ville prøve at mindske mit sukkerindtag.
Resultatet har været mere energi, færre sygedage, psykisk stærkere, bedre koncentration...så jo..jeg er overbevist om at det er løsningen.


Vis alle kommentarer

Martin skrev denne kommentar:
08-07-2014 11:14:23

Et tilskud af chrom er også en måde at holde blodsukkeret stabilt på.

Chrom er i sig selv ikke slankende
(ingen videnskab understøtter den påstand), men, rigtig mange oplever,
når de begynder at tage chrom-tilskud, at de går ned i vægt, hvis de
tidligere har manglet chrom. Det er den forbedrede transport af
glucosen til og ind i cellerne, der medvirker til, at blodsukkeret
holdes stabilt.

Når blodsukkeret er stabilt, så vil man ikke have den samme hang til
søde sager. Lidt indirekte kan man sige, at chrom rent faktisk har en
positiv virkning på ens sukkertrang.


Stig Allan Jensen skrev denne kommentar:
19-07-2015 09:53:15

Stevia er vel stadig det bedste alternativ som sødemiddel...


Connie Donsager skrev denne kommentar:
19-07-2015 13:38:32

Vil bare sige jeg er såååå glad for alle dine artikler.. Jeg får rigtig meget ud af at læse dem.. Og tak for denne artikel.. Jeg er en sukkermund og har det meget skidt med dette.. Ses på min krop og min træthed mm.. Så vil nu prøve, at sætte mig godt ind i artiklen og se om jeg kan arbejde hen imod at komme ud af denne sukkertrang. For det er virkelig et kæmpe problem at komme ud af.. Så mange tusind tak for dine artikler som jeg læser og får stor glæde ud af.. Kærligt Connie


Dan skrev denne kommentar:
20-07-2015 06:38:43

Denne "artikel" er jo gennemsyret af forfatterens egne holdninger som i øvrigt strider imod ledende forskning på området, når man kigger isoleret set på effekten af mættet fedt. Hvad er der lavet af studier der understøtter forfatters teori om at det er sukker og ikke mættet fedt der giver de nævnte sygdomme?

Og så giver artiklen jo heller ikke en opskrift/forklaring på hvordan man slipper af med sin sukkerafhængighed"spis sundt - og kan du ikke finde ud af det, så spis efter stenalderkost". Fordi stenalderkost er jo også så sundt...


Susanne Krage skrev denne kommentar:
20-07-2015 09:23:28

Hvad med Stevia som sukkererstatning..det er ikke kunstigt


Birte Vishart skrev denne kommentar:
22-07-2015 19:49:49

Super god artikel... Lidt pudsig den kom Idag for Idag er det 50 måneder siden jeg lå mit høje sukker forbrug på hyleden …. Det har været en svær kamp med svede og ryste tuer og influenza legende symptomer og ikke mindst en jul uden slik og brune kartofler

Iden tid der er gået har min krop sluppen mange inflammationer og svamp der sad i små kanaler i lunger og i mit hoved der er kommen hulrum som jeg kan lave undertyk i og suge slim ned fra hovedet….. mange af de smerter jeg havde i muskler og led er også næsten væk så jeg bliver ved med at have et liv uden sukker


karen skrev denne kommentar:
23-07-2015 14:32:20

Rigtig spændende læsning.Tak


hejmeddig skrev denne kommentar:
02-03-2020 12:33:21

hejmeedddddd


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley