❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Råd om madlavning, der holder dig sund!

Skrevet 11-11-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Råd om madlavning, der holder dig sund!

Det siger sig selv, at det er bedst at købe økologiske fødevarer. Ja, det koster lidt mere, men det er det vær, når det handler om dit helbred!


Men selv folk, der ofte køber økologiske fødevarer laver store fejl, når de tilbereder dem.

Hvis du følger disse 10 simple men effektive råd, vil du være godt på vej mod en sundere krop!

1. Skrub altid grøntsagerne, før du spiser dem. Spis så mange som muligt af dine grøntsager rå. Når du tilbereder dine grøntsager, så lad være med at dræbe dem – tilbered dem lige præcis så meget, at de er blevet en smule blødere.

For lang tilberedning vil reducere næringsindholdet.

2. Når de er tilberedt bør grøntsager være lidt knasende, have bibeholdt deres farve og ikke være fuldstændig opblødt.

3. Læg altid kerner og nødder i blød i 24 timer, før du spiser dem. Det vil fjerne nogle af antinæringsstofferne og gøre vitaminerne og mineralerne lettere at optage.

4. Tilbered aldrig din mad med vegetabilske olier eller olivenolie. Disse olier bliver ustabile ved høje temperaturer og kan danne kræftfremkaldende stoffer. Tilbered derfor KUN din mad med smør eller kokosolie!

Når du steger kød, så lad være med at gennemstege det.

Alle bakterier bliver bedst dræbt ved medium stegning, men undgå at ødelægge alle næringsstofferne.

5. Skær fedtet fra alt kød, der ikke er økologisk. Dyr lagrer toksiner (medicin, kemikalier, pesticider osv.) i deres organer (nyrer, lever og hjerte) samt i deres fedtceller. Vær på den sikre side, hvis du er usikker på, hvor kødet kommer fra!

6. Køb aldrig fisk eller spis fisk, der lugter af fisk. Friske fisk lugter af havet – de lugter ikke fiskeagtigt!

7. Brug aldrig nogensinde mikroovn – for mere information se her: www.alun.dk/nyhed-goer-din-microboelgeovn-dig-syg.asp

8. Brug aldrig pander og gryder med teflon eller aluminium. De er giftige, og deres giftstoffer kommer direkte ind i den mad, du spiser! Det bedste metal til madlavning er kirurgisk stål, og de bedste gryder og pander, vi har kunnet finde, er fra Saladmaster.

De er dyre, men hvorfor bruge mange penge på økologiske fødevarer, hvis du alligevel forgifter dig selv med kogeudstyr af dårlig kvalitet, der afgiver giftstoffer til din mad?

Hvis du bor i Storkøbenhavn og er interesseret i produkter fra Saladmaster, så kommer de gerne ud og laver en middag til dig og din familie/dine venner gratis. På den måde kan du kan se, smage og høre, hvorfor Saladmaster er så godt. Bare send en e-mail til info@alun.dk, hvis du gerne vil have deres kontaktoplysninger.

9. Brug kun keltisk havsalt (Celtic sea salt). Almindeligt bordsalt er alt for forarbejdet og ikke sundt. For mere information se her: www.alun.dk/shop/Celtic-Sea-Salt.asp

10. Tyg din mad indtil den er flydende. Spis langsomt og nyd dit måltid!

God appetit!

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Jane skrev denne kommentar:
12-07-2012 20:32:11

Himalaya salt er mindst ligeså godt. Det er jo oldgammelt salt, fra tiden før al den forurening af havene vi har i dag, det er fuld af mineraler, og ret billigt.


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley