Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Hvorfor ikke politisk korrekt ernæring?

Skrevet 04-10-2006 af Weston A Price Foundation - Print - Send til en ven -

Hvorfor ikke politisk korrekt ernæring?

På www.alun.dk går vi ikke ind for politisk korrekt ernæring. Her kan du læse hvorfor mange af de officielle retningslinier om ernæring ikke holder.


"Undgå mættet fedt”

Mættet fedt spiller mange vigtige roller for kroppen. Det sørger for stabilitet i cellemembranerne, øger kroppens evne til at udnytte essentielle fedtsyrer, styrker immunsystemet, beskytter leveren og styrker knoglerne.

Mættet fedt er ikke skyld i hjertesygdomme. Faktisk er mættet fedt hjertets foretrukne føde. Kroppen kan danne mættede fedtsyrer fra kulhydrater.

”Minimer indtaget af kolesterol”

Kolesterol i kosten medvirker til at styrke indre organer og hjælper børn og babyer med at udvikle et sundt nervesystem og hjerne. Fødevarer, som indeholder kolesterol indeholder også mange andre vigtige næringsstoffer.

Kun beskadiget kolesterol fra ægge- og mælkepulver eller homogeniseret mælk medfører hjertesygdomme.

”Anvend mere flerumættet fedtstof”

Flerumættede fedtsyrer i mere end små mængder kan være en medvirkende årsag til kræft, hjertesygdomme, immundefekter, indlæringsvanskeligheder, mave-tarmproblemer og tidlig ældning.

Store mængder flerumættede fedtsyrer er nyt i menneskets kost, takket være nutidens brug af kommercielle vegetabilske olier.

”Undgå rødt kød”

Rødt kød er en rig kilde til næringsstoffer, som beskytter hjertet og nervesystemet, inklusiv vitamin B12 og B6, zink, phosphor, carnitin og Coenzyme Q10. 

”Skær ned på æg”

Æg er naturens perfekte føde, æg indeholder glimrende protein, en perlerække af næringsstoffer og vigtige fedtsyrer, som medvirker til at opretholde en sund hjerne og tilsvarende nervesystem.

Der var færre tilfælde af hjertesygdom dengang der blev spist flere æg. Undgå derimod æggeerstatninger, der har dræbt mange forsøgsdyr.

”Spis magert kød og drik fedtfattig mælk”

Magert kød og fedtfattig mælk mangler de fedtopløselige vitaminer, der er nødvendige for optagelsen af protein og mineraler i kød og mælk.

En fedtfattig kost kan dræne kroppens depoter af A og D vitamin.

”Max. 30 % fedt”

30% kalorier fra fedt er for lidt for de fleste, hvilket medfører lavt blodsukker og træthed. Traditionel kost indeholdt 40 – 80% kalorier fra sundt fedt af overvejende animalsk herkomst. 

”Spis flere kornprodukter”

Kommercielle kornprodukter er lavet af hvidt mel, som ikke indeholder næringsstoffer overhovedet. Tilsætningsstoffer i hvidt mel kan føre til vitaminmangel.

Fuldkornsprodukter kan være årsag til mineralmangel og maveproblemer hvis de er mangelfuldt tilberedt.

”Skær ned på saltet”

Salt er livsnødvendigt for fordøjelse og optagelse af næringsstoffer. Salt er også nødvendigt for udvikling og funktion af et sundt nervesystem. Men vær kræsen med dit salt og undgå det kemisk fremstillede hvide pulver, der i dag kaldes for salt.

Køb salt af god kvalitet som Celtic Sea Salt for smagens og sundhedens skyld.

”Spis mindst 6 stykker frugt eller grønt om dagen”

Frugt og grøntsager bliver i gennemsnit udsat for 10 pesticidbehandlinger fra frø til butik. Det er derfor efterhånden sundere at lade være med at spise frugt end at spise konventionelt dyrket frugt.

Frugt er sundt, men sørg for, at det er økologisk. Det smager også bedre!

”Spis flere sojaprodukter”

Moderne sojaprodukter blokerer for optagelsen af mineraler, hæmmer omsætningen af protein, undertrykker skjoldbruskkirtlens funktion og indeholder stærkt kræftfremkaldende stoffer.

Kilde: The Weston A Price Foundation, www.westonaprice.org
Oversat af Jan Petersen, www.transfedt.dk
 

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley