Pølser - Spiser du pølser fra supermarkedet?

Skrevet 13-07-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Pølser - Spiser du pølser fra supermarkedet?

Ifølge Danske Slagterier konsummerer danskerne 25 – 30 millioner kilo pølser om året. Langt størstedelen af pølserne kommer fra supermarkedernes kølediske. Men hvordan er kvaliteten af disse pølser?


I et bachelorprojekt fra Suhr’s Seminarium har Lars Quistgaard og Vibeke Trolle stillet spørgsmålet: ”Hvorfor er danske pølser så dårlige?”

De fandt ud af, at supermarkedernes pølser næsten alle gemmer på de samme højst findelte ingredienser som vand, svinekød, kartoffelmel, spæk, salt, konserveringsmidler og farvestoffer samt krydderiekstrakter. Sidstnævnte erstatning for rigtige krydderier giver ifølge de to studerende den ”karakteristisk vamle smag”, der var den samme ved næsten alle de pølser, de undersøgte. Kvaliteten af supermarkedets pølser var altså langt fra imponerende.

Vil man alligevel købe grillpølser i supermarkedet, har Quistgaard og Trolle opsat følgende tommelfingerregler:

1. Undgå såkaldt proteintarm, et syntetisk produkt, der let sprækker på grillen. Køb i stedet pølser i naturtarm, helst lammetarm.

2. Køb pølser med højt kødindhold – og prøv i øvrigt gerne pølser af forskelligt slags kød som svin, okse og lam.

3. Køb pølser, der indeholder ægte krydderier

4. Hold dig fra pølser med kød fra Polen, hvor brug af antibiotika og lignende er større end herhjemme.

5. Undgå nitrit (E250) – det snævrer udvalget betragteligt ind da langt de fleste pølser i supermarkedet er tilsat det kræftfremkaldende stof.

Personligt anbefaler de to forfattere Ø-pølsers ”Økologiske Langelænder” ud af de smagte supermarkedspølser.

Kilde: Politiken onsdag d. 28. juni 2006

 

www.alun.dk om den danske pølsekultur:

 

Slagteren ved Kultorvet har ikke overraskende vundet flere priser for deres gode, økologiske kød.Supermarkedets økologiske pølser er fine nok i en snæver vending i den travle hverdag, men generelt mener vi ikke, at supermarkedets findelte pølser har noget som helst at gøre med kød og de burde snarere findes på hylderne med mel og konserves end i køledisken! Flere supermarkeders slagtere har nu fundet på at fremstille en grovhakket pølse så man kan se, at den består af kød, men ser man på ingredienserne, indeholder den stadig store dele mel, vand, konserveringsmidler, sukker og smagsforstærkere (for ikke at tale om kødets ukendte kvalitet og oprindelse).
Men man kan faktisk stadig (eller skal vi sige igen) finde gode pølser i Danmark, prøv at gå til din lokale økologiske slagter og opdag, at pølser kan være festmad.

Vi vil anbefale Slagteren ved Kultorvet, der hart nogle fantastisk lækre pølser af god kvalitet og med meget højt kødindhold.

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Mogens Omer skrev denne kommentar:
14-01-2019 13:44:26

I har testet pølser i Kbh. hvor udvalget er stort, her i”provinsen”
ude mod vest er det ikke så nemt, men man prøver at købe de dyreste af dem, uden at ane hvad der gemmer sig indeni
Så til foråret må man nok selv igang forikke at blive snydt.
Venligst Mogens


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser