Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Økologi - er det virkelig bedre?

Skrevet 19-04-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Økologi - er det virkelig bedre?

Beslutningen om at købe økologiske eller konventionelle fødevarer er din alene, og mens du går gennem supermarkedet og ser det efterhånden ret brede udvalg af økologiske varer, overvejer du sikkert, om de virkelig er bedre?


Nogle mennesker gør sig store anstrengelser for at finde og købe gode økologiske varer af god kvalitet, mens andre stadig er vægelsindede i forhold til den højere pris og den ekstra tid, man skal bruge på at finde de gode varer.

Er du usikker på, om den ekstra tid og de flere penge, du bruger på økologiske fødevarer, er godt givet ud, så tænk over, at på bare ét år skiftes 98% af din krops 100 milliarder celler ud med nye.

Så hvis du ønsker en sund og smuk krop, må du give den sunde kvalitetsbyggematerialer, for man kommer ikke uden om, at du bliver hvad du spiser.

Så læs videre her og få mere at vide om, hvorfor det er så vigtigt at spise økologiske fødevarer hvis du vil holde dig ung og smuk.

Spiser du forgiftede fødevarer, bliver du også forgiftet!

Du kan kun være så sund som den mad, du spiser, men det bliver sværere og sværere at spise sundt og naturligt, for fødevarekvaliteten er dykket drastisk inden for de sidste 100 år.

I starten af forrige århundrede levede stort set alle fødevarer op til nutidens økologiske standarder - eller var af endnu bedre kvalitet - men i dag er kvaliteten af de fleste konventionelle fødevarer (selvom man ikke skulle tro det muligt) stadigt faldende.

I dag stammer de fleste af de kødprodukter, du finder i butikkerne fra dyr, der er fedet op med korn. Korn gør dyret federe langt hurtigere og er dermed en hurtig og billig metode at opdrætte slagtekvæg på, men desværre også en metode, der absolut ikke tager højde for dit helbred:

En kost bestående af korn er ikke naturlig for dyr; køer, lam osv. er skabt til at leve af græs og kun græs. Når disse dyr spiser korn, skaber det et unaturligt og usundt højt forhold af omega-6 i forhold til omega-3 fedtsyrer i opbygningen af dyrets fedtdepoter.

Der er også en øget tendens blandt danske landmænd til at give deres dyr - særligt grise - genetisk modificeret (GMO) soya. Når en gris spiser soya, og du spiser grisen, får du uundgåeligt også GMO soya ind i din krop.

For mere info om hvorfor du bør undgå moderne soyaholdige fødevarer, kan du læse følgende artikel: www.alun.dk/helse-myter-sandheder-soya.asp . (Nedenfor kommer jeg tilbage til farerne ved gensplejsede (GMO) fødevarer.)

Men som om det ikke var slemt nok, giver mange landmænd systematisk deres dyr hormoner (dette gælder kød fra Syd- og Nordamerika), antibiotika osv., og de bruger rutinemæssigt pesticider som dyrene så spiser - også selvom de spiser græs. Alle disse farlige kemikalier lagres i dyrenes fedtvæv og bliver spist af dig, når du spiser kød fra konventionelle opdræt.

Have, floder og søer udgør lossepladser for mange skadelige kemikalier. Når først toksinerne er i vandet, absorberes de af planterne. Små fisk spiser disse planter. Større fisk spiser de små fisk. Vi spiser fisk - kan du se hvad jeg mener?

Vort miljø er forurenet og derfor er fisk og skaldyr ofte fulde af farlige tungmetaller som kviksølv, af pesticider, af giftige plastrester osv. Men opdrættede fisk er værre end vilde fisk, idet de fodres med unaturligt fiskefoder og antibiotika og ofte får farvestoffer for at give deres kød en "naturlig" farve. Derfor bør du aldrig spise opdrættede fisk, og du bør kun spise vilde fisk 2, højst 3 gange om ugen.

Økologisk dyrkning af frugt og grønt adskiller sig fra konventionel dyrkning på flere måder: Hvor konventionelle landmænd bruger kemiske gødningsstoffer for at få jorden til at give nok næring til planterne, giver økologiske landmænd jorden naturlige næringsstoffer.

Konventionelle landmænd bruger insekticider for at blive fri for skadedyr og sygdomme, mens økologiske landmænd bruger naturlige metoder som rov-insekter og insektbarrierer til dette formål. Konventionelle landmænd bruger kemiske ukrudtsmidler, mens økologiske landmænd roterer afgrøderne for at holde ukrudt under kontrol.

Resultatet er, at konventionelt dyrkede fødevarer ofte er fulde af kemiske rester, hvilket kan være skadeligt for mennesker. Der er en del debat om, hvorvidt det er sundhedsskadeligt at udsætte sig for de rester af pesticider og andre kemiske stoffer, der findes i fødevarer, men de fleste eksperter er enige om, at forbrugerne bør være meget påpasselige og anvende forsigtighedsprincippet.

The Environmental Protection Agency (EPA) vurderer 60 % af ukrudtsmidler, 90 % af svampemidler og 30 % af insektmidler til at være kræftfremkaldende.

Pesticider kan have mange negative følger for helbredet, herunder kan de virke som nervegift, som hormonforstyrrende stoffer, som kræftfremkaldende stoffer og kan undertrykke immunsystemet. Pesticider ser også ud til at påvirke mænds sædkvalitet og sættes i forbindelse med fostermisdannelser og spontane aborter hos kvinder.

Ud over at indeholde rester af pesticider lader konventionelle fødevarer til at have færre næringsstoffer end økologiske på grund af den dårligere jordkvalitet i de konventionelle landbrug. For at give dig et indtryk af, hvordan fødevarerne har ændret sig, vil du i dag skulle spise 40 gange så meget spinat som i 1950 for at indtage den samme mængde jern! Det er fordi:

1. De fleste frugter og grøntsager (du kender det med tomater) plukkes grønne. Uden muligheden for solmodning har mange af de antioxidanter, der beskytter dig mod kræft og celleskader ikke en chance for at udvikle sig.

2. Ændringer i jordbunden og brugen af kommercielle gødningsmidler udpiner jorden og fjerner de vigtige sporstoffer og mineraler. Når grøntsager dyrkes i udpint og næringstom jord og du spiser dem er det dig, der kommer i underskud af næringsstoffer.

Så dels mangler moderne frugt og grønt mange af de helsebringende næringsstoffer, dels indeholder de i mange tilfælde spor af pesticider og andre kemikalier, der kan være skadelige for dig og dine børn

Derfor bør du om muligt altid købe fødevarer, der er lokalt dyrket, f.eks. på markeder eller ved stalddøren hvor du har mulighed for at spørge om dyrknings- og høstmetoderne. Foretræk altid danske grøntsager og køb dem når de er i sæson.

Heldigvis er der større og større udvalg af økologisk frugt og grønt i supermarkederne. Pas især på med ikke-økologiske varer fra lande som Polen, Spanien, Holland osv., der er berygtede for at bruge rigtig mange kemikalier - og også bruge giftige gasser til at konservere frugt og grønt.

Helbredsfordele med økologiske fødevarer

Flere og flere studier viser, at der er store helbredsmæssige fordele ved økologiske fødevarer. Når man sammenligner økologiske fødevarer med konventionelle fødevarer finder man at:

Økologisk frugt og grønt indeholder flere vitaminer, mineraler, antioxidanter, polyphenoler og vigtige enzymer. Jo mere du spiser af disse, desto bedre for dit helbred!

Økologiske planter indeholder mere protein. Det er vigtigt for at vedligeholde din muskelmasse - og dermed for at holde din krop ung - at få nok protein.

Økologiske fødevarer er også fri for farlige kemikalier og pesticider. Der fremkommer til stadighed nye beviser for, at forurening fra miljøet, fra landbrugets sprøjtemidler og fra tilsætningsstoffer i fødevarer er skyld i kroniske sygdomme, fedme, allergier og mentale forstyrrelser.

Lige fra jord til bord er økologisk landbrug generelt bedre for miljøet. I millioner af år har mennesket overlevet af økologiske planter og dyr. Moderne landbrugs teknologi som kunstgødning, pesticider, ukrudtsmidler og svampemidler ødelægger vores jord, hvilket resulterer i forringelse af de planter og dyr som mennesket - du og jeg - i sidste ende er afhængige af for at leve sundt og godt.  

Spis økologisk mad og forbrænd fedt

Dette lyder nok for godt til at være sandt, men over tid vil du ved at spise økologiske fødevarer kunne sige farvel til dine elskovshåndtag. Økologisk mad vil hjælpe dig til at tabe fedt, og det er fordi:

Eftersom økologiske fødevarer indeholder flere næringsstoffer, får din krop hurtigere den næring, den har brug for, og den vil derfor ikke blive ved med at kræve mere og mere. Derfor behøver du ikke spise lige så meget mad (kalorier) for at føle dig mæt.

Ved at spise mindre vil du have en god chance for at smelte dine overskydende fedtdepoter. Husk, at det er vigtigt også at bevæge dig og få din nattesøvn, hvis du ønsker resultater i denne retning.

Ikke-økologiske fødevarer indeholder farlige giftstoffer der kommer ind i din krop når du spiser dem. Disse giftstoffer må kroppen sørge for at holde væk fra sine indre organer og det bedste sted at lagre dem er i fedtceller, så jo flere giftstoffer, du indtager, desto flere fedtceller vil din krop producere for at lagre giftstofferne sikkert; og jo større bliver dine elskovshåndtag.

Økologisk frugt og grønt indeholder større mængder protein. I dag er det de færreste mennesker, der får opfyldt deres proteinbehov gennem kosten, men protein er faktisk vigtigt i din kost, for det både mætter mere end fedt og kulhydrater og det forsyner dig med byggematerialer til dine muskler. Jo større muskelmasse, du har, desto højere bliver dit stofskifte, og jo mere fedt forbrænder du dagen igennem, også når du sidder stille.

Genmanipulerede afgrøder GMO – teknologisk vidunder eller Frankenstein fødevarer?

Vi har mange ting at takke teknologien for, men genmanipulerede afgrøder er ikke en af dem. At skabe disse fødevarer og at spise dem er at lege med ilden; ingen kender rigtig til de langsigtede konsekvenser. Selvom det måske ligner "rigtige" fødevarer, er intet længere fra sandheden.

Hvis du ikke tror mig, så prøv at spise nogle GMO majs og hold øje med din afføring de næste 48 timer. Du vil se hele majskerner fordi kroppen ikke fordøjer dem. Det er fordi din krop ikke opfatter genmanipulerede fødevarer som mad, fordi du ikke er skabt til at spise det.

I øvrigt blev vi lovet, at genteknologien skulle give os sundere, mere velsmagende og sygdomsforebyggende fødevarer som f.eks. kræftbekæmpende tomater og rotte-resistente frugter, men det har vi ikke set noget til endnu. Undgå for alt i verden at indtage GMO fødevarer. Den bedste måde, du kan gøre det på, er ved altid at læse indholdsdeklarationen.

Indeholder varen et GMO produkt, så tilbage på hylden med den. Undgå at købe forarbejdede, færdiglavede fødevarer; 75% af færdigretter indeholder GMO ingredienser. Husk, at kødvarer ikke skal mærkes som GMO, hvis dyrene er blevet fodret med GMO foder, kun kød fra økologiske opdræt er sikret fri for GMO foder.

Køb økologiske varer. Økologi er den eneste måde, du kan sikre dig, at dine fødevarer ikke er blevet genetisk modificeret. Økologisk certificerede fødevarer er pr definition fri for alle former for Genetisk Manipulerede Organismer, produceret uden sprøjtemidler og kunstgødning og dyrene uden systematisk brug af antibiotika, vækstfremmere eller andre stoffer. Hvis du konsekvent køber økologisk, vil du være godt på vej mod en sund og smuk krop. 

Smag forskellen med økologiske fødevarer

Økologiske fødevarer er ikke bare sundere for dit fysiske helbred, du kan også smage forskellen. Kød fra græssende dyr smager langt bedre end kød fra dyr, der er blevet fedet op med korn. Desuden vil du sandsynligvis ved at spise økologiske frugter og grøntsager finde deres sødme og velsmag langt mere tilfredsstillende og dermed få langt mindre trang til dessert og søde sager. 

Hvor kan man købe økologiske fødevarer?

Efterhånden som forbrugernes efterspørgsel efter økologiske varer stiger, vælger supermarkederne, særligt Irma, at tildele de økologiske varer mere og mere hyldeplads.

Sidste år åbnede det første økologiske supermarked i København og antallet af økologiske specialforretninger stiger også i alle de større byer.

Der er også mulighed for at købe økologisk kød og grønt direkte fra den økologiske landmand og et besøg på en økologisk gård er både sjovt og lærerigt for hele familien - ikke mindst de yngste.

Internettet eksploderer også med økologiske butikker som

www.skagenfood.dk og www.aarstiderne.com .

En god vejviser til økologiske produkter kan findes på www.kyskoen.dk .

Hjemme hos os er den største favorit Slagteren ved Kultorvet www.kultorvet.dk, de har simpelthen det bedste kød, vi nogensinde har smagt!

Vi køber vores økologiske frugt, grønt, nødder og frø i Irma, for vi synes, de har god kvalitet og det største udvalg. Vi supplerer disse gode basisfødevarer med lækkerier som Dagoba økologisk chokolade og en gang imellem en lækker kage som min kone bager med spelt eller med boghvede.

Vi spiser og lever sundt, men vi føler også, at det er vigtigt at leve livet fuldt ud! 

Konklusion

Økologiske fødevarer indeholder mange flere næringsstoffer som vitaminer og mineraler osv. end konventionelle fødevarer, derfor behøver du mindre af dem for at give din krop de næringsstoffer, den har brug for.

Det har bl.a. den fordel, at du hurtigere bliver mæt; du spiser altså mindre mad (= færre kalorier) når den er økologisk og har mindre sandsynlighed for at blive fed! Desuden er der de helbredsmæssige fordele ved at spise sundt.

Hvor stor betydning har det for dig at undgå diabetes, kræft eller hjertesygdomme? Eller, lad mig spørge på en anden måde: Hvor meget vil du betale for at få mere energi, undgå at blive syg og se 10 år yngre ud i spejlet? Økologiske fødevarer koster mere, men er dit og din families helbred ikke det værd?

Endelig er det værd at overveje, at når du bruger lidt flere penge på økologiske fødevarer, gør du ikke bare dig selv en tjeneste, du hjælper til med at begrænse forureningen og beskytte naturen. Så se bare at komme i gang med at købe økologiske fødevarer og gør dit helbred og dine smagsløg en tjeneste! 

Gode råd til at holde din krop ung, sund og smuk:

· Spis så mange økologiske fødevarer som muligt. Sørg for at sikre dig, at kødet stammer fra dyr, der har fået stillet deres sult med deres naturlige føde og ikke er opfedet på korn.

· Hvis det, du spiser, ikke er kød, fisk, æg, grøntsager, frugt, nødder og frø, er det sandsynligvis ikke noget, din krop er skabt til at spise – tænk før du spiser!

· Hvis dine forfædre for 10.000 år siden ikke spiste det, bør du heller ikke spise det.

· Jo længere holdbarhed, desto værre for dig.

· Hvis der er et ord i deklarationen, du ikke forstår, bør du ikke spise det.

· Undgå at spise noget, der er genetisk modificeret eller manipuleret!

· Spis aldrig noget, der indeholder hydrogeneret (hærdet) eller delvist hydrogeneret fedt - det indeholder de unaturlige og farlige transfedtsyrer.

· Jo flere penge, en virksomhed bruger på at markedsføre en fødevare, desto usundere er den sandsynligvis for dig!

Gode, sunde fødevarer kræver ingen markedsføring for folk ved, at de er sunde. Det er derfor, du aldrig ser reklamer for frisk frugt, grøntsager eller kød i fjernsynet.

· Se på din indkøbsvogn og på din tallerken og overvej om den indeholder variation i alle regnbuens farver. Frugt og grønt er med deres antioxidanter, phytokemikalier og fibre nogle af vore stærkeste allierede i kampen mod overvægt, hjertesygdomme, kræft, diabetes og knogleskørhed.

· Følg 80:20 reglen: Vær ikke fanatisk, sørg blot for, at 80 % af det, du spiser, er det, Moder Natur har skabt dig til at spise, så har du 20 % tilbage til at skeje lidt ud!

Du kan læse mere om fordelene ved økologiske fødevarer på: www.soilassociation.org

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Dorthe skrev denne kommentar:
15-06-2010 10:54:20

Fantastisk artikel!


Clara Monteiro skrev denne kommentar:
26-07-2010 17:40:32

Har lært mig en masse gennem at læse den!

Tak!

Mvh
Fra en dyrepasserelev.


INGA skrev denne kommentar:
18-02-2011 10:44:11

ER I KLAR OVER AT ØKO NOGET GANG ER IKKE ØKO.GRØNSAGER ER FULD NITRAT OG VI TROR AT DET E R ØKO OG TÆNKKER at DET ER SUND


Vis alle kommentarer

Regitze skrev denne kommentar:
30-09-2011 12:36:52

Sikken en gang pis - fuld af postulater og glemmer helt, at der faktisk er ret mange ulemper ved økologi og økologisk dyrkning - men det er ganske typisk og økologisk naivt!


Fedor Steeman skrev denne kommentar:
04-10-2011 09:13:18

Jeg fatter ikke at folk ikke er klar over, at økologiske fødevarer er der for miljøets skyld og ikke for vores sundheds skyld. Bortset fra fravær af sprøjtegift o.l. er økologisk mad altså ikke sundere. Prøv læs selv på fødevarestyrelsens hjemmeside:

http://www.foedevarestyrelsen.dk/Forbruger/Emner/Spoergsmaal_og_svar/Er_oekologisk_frugt_og_groent_sundere_end_anden_frugt_og_gr%C3%B8nt.aspx


Og det er ikke bevis på, at GMO-mad skulle være sundhedsskadeligt. Tværtimod ville det være bedre for sundhed og miljø, hvis ikke der var brug for sprøjtemidler ved GMO-mad.

Det er helt utroligt at nogen som Alun kan bilde folk så meget vås ind blot for at kunne sælge nogle produkter.


simone skrev denne kommentar:
19-12-2011 11:01:06

Tak:) Artiklen hjalp mig med min projktopgve om økologi:)


LOL skrev denne kommentar:
22-06-2013 23:39:26

Hahaha hippier.


Anders M Larsen skrev denne kommentar:
23-01-2014 12:24:08

økologi, er lige til at lukke op at skide i.
konventionelle æg, mælk, kød, grise alt er bedre end økologi


Anders Sigersted skrev denne kommentar:
19-02-2015 07:14:00

Lige en lille kommentar til dit indlæg. Husk på at fordi der er økologi mærke på varerne, er det ikke ensbetydende med at varen ikke er sprøjtet, eller behandlet på anden vis! Økovarer fra udlandet har forskellige regler for, hvad det må behandles med. Økologi er en mærkesag og en holdning til hvad man opfatter, som at være naturligt. Virkeligheden er bare ikke så enkel. Svampesporer som kan være giftige bliver ikke bekæmpet i økologisk produktion og dermed også en sundhedsfare. Jeg kan nævne mange andre ting, såsom miljøvenlig drift i landbruget, syntes lige det skulle med i betragtningen:-)


Jimmy skrev denne kommentar:
24-02-2015 17:09:17

Vi lever generelt længere end for 100 år siden hvor sprøjtegifte ikke fandtes går jeg ud fra men gad vide om der ikke også var en mening med det. Når jeg kigger på vores samfund i dag kan jeg ikke lade være med at tænke at vi er meget syge og specielt psykisk syge, men jeg ved ikke om vi var det for 100 år siden. Uden at vide det mistænker jeg helt klart vores føde til at være en del af den årsag og gad vide hvor mange mennesker der var overvægtige/smælderfede dengang.
Jeg synes man skal vælge øko/biodynamisk fordi det var moder jords intention til at starte med og rent faktisk skulle alt i denne her verden fuldstændig gentænkes for det er sgu en ommer som jeg ser det. Man skulle starte med sig selv og skolerne og få de næste generationer til at forstå at livet ikke handler om at tjene flest penge, ha`det største hus og alt det andet luksus som vi prøver at omgive os med i vores søgen efter et lykkeligt liv som desværre er en illusion og som desværre er vores samfunds største problem fordi, at det netop er det der gør at vi sprøjter vores afgrøder. Jorden er ikke i balance og mennesker og dyr er ikke i balance pga. $$$$
Dette er ikke noget jeg skriver for at det skal være jeres sandhed, jeg lukker jer bare ind i min sandhed...
Namasté


Tilde skrev denne kommentar:
18-01-2016 14:52:29

Hej.
Vi er en gruppe 6. Klassere med projektuge. Vi har valgt emnet mishandling af landbrugsdyr og ville lige høre om du/i vidste noget om menneskers forbrug af kød, eller om hvordan vi behandler dem og hvordan slagtning det forgår.
Mange hilsener Nova, Tilde, Daniella og Loki.


Maiken skrev denne kommentar:
21-01-2016 20:43:23

SUND FORNUFT! En del fornuftige og venlige kommentarer men desværre også en del uintelligente, vel fra konventionelle landmænd eller familie hertil. Det er som om pesticider hjernevasker folk så de ikke længere kan tænke selv og ikke har/kan bruge deres sunde fornuft. Eller er det mon pesticide-industrien der står bag? Det ville jo være frygteligt hvis de ikke længere ville kunne sælge deres giftstoffer.... hvor skulle de så få deres penge fra?


nutter skrev denne kommentar:
29-01-2016 10:28:49

hvad kalder man en gruppe sorte overlever i havet
svar: et olie spild hahahhahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahahah


nutter skrev denne kommentar:
29-01-2016 10:29:01

hvad kalder man en gruppe sorte overlever i havet
svar: et olie spild hahahhahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahahah


nutter skrev denne kommentar:
29-01-2016 10:29:03

hvad kalder man en gruppe sorte overlever i havet
svar: et olie spild hahahhahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahahah


nutter skrev denne kommentar:
29-01-2016 10:29:04

hvad kalder man en gruppe sorte overlever i havet
svar: et olie spild hahahhahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahahah


nutter skrev denne kommentar:
29-01-2016 10:29:05

hvad kalder man en gruppe sorte overlever i havet
svar: et olie spild hahahhahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahahah


nutter skrev denne kommentar:
29-01-2016 10:30:14

hvad kalder man en gruppe sorte overlever i havet
svar: et olie spild hahahhahahahhahahahhahahhahahahahahahhahahahah


Jan skrev denne kommentar:
13-07-2016 09:03:29

Er vi så misinformeret?

https://ing.dk/blog/oekologisk-produktion-er-ikke-baeredygtig-131610


sonia skrev denne kommentar:
20-05-2018 21:30:46

Økologiske mad er for det meste ikke økologiske , det fordærver hurtig , og har lettere ved at optage bakterier , og mug.
Det eneste økologi jeg spiser er mine egne afgrøder , da jeg kan plukke dem frisk lige inden brugen. jeg har købt skyr og andet , da jeg kom hjem var der mug under låget. Jeg gik tilbage til forretningen , de sagde ! det er på egen ansvar hvis man køber øko.


Kenneth petersen skrev denne kommentar:
23-07-2022 07:00:43

Wow en spændende og lærerig artikel. Jeg er begyndt at spise økologisk og selv lave min frokost med kun økolisk rugbrød, æg,kartofler etc samt aftensmad men så flader jeg ofte igennem med søde sager om aftenen . Det vigtigste er at jeg føler en lille forandring i mit helbred da jeg er murer 54 år kan jeg godt mærke kroppen har haft bedre dage og min farbror og nu min far har begge haft /har kræft blodpropper 76 /70 år det har gjort at jeg er begyndt at tænke så er det min tur på et tidspunkt men dette kan jeg måske selv være med til at gøre noget ved igennem kosten. Derfor har jeg læst din artikel som inspirere mig meget endda rigtig meget til at gøre endnu mere ved det . Kan godt se at når man er ude at spise etc så vil jeg spise det der bliver serveret men i mit eget hus så bestemmer jeg selv lige fra marmelade til kylling og synes ikke det er så meget dyrere end alm fødevarer og slet ikke når jeg er alene for det der er af rester bruges til frokost eller igen næste aften . Jeg har fra jeg var 19 til 49 år ødelagt min krop med alkohol, hash og amfetamin samt smøger (har fået konstateret adhd nu efter 52 år) og det medicin samt jeg selv gør at jeg intet har rørt fra februar 2017 det er selvfølgelig dejligt men ved godt at inde i mine organer er der måske noget der ser lidt eller meget brugt ud men det er jo aldrig for sent at rette op på noget og derfor er jeg som sagt glad for at du har medvirket til at nu forsvinder de sidste alm fødevare ud for at gå 93 % ind for økologi vil helst 100 % men som sagt vil det ikke kunne lade sig gøre vil jeg tror....tak endnu engang og vil prøve at se på de hjemmesider med kød som du har linket op
Undskyld stavefejl som jeg tror der er kommet med stavekontrol ha ha
Vh kp
Præstø


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley