Økologiske Mad: Flere vitaminer og mindre gift i Økologisk Mad

Skrevet 14-05-2009 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Økologiske Mad: Flere vitaminer og mindre gift i Økologisk Mad

Fem års EU-forskning finder flere næringsstoffer og færre gift i økologisk mad. Økologisk mad har et større indhold af vitaminer, antioxidanter og flerumættede fedtsyrer sammenlignet med de konventionelt.


Økologisk fødevarer, herunder kål, salat, kartofler, tomater og mælk, har et større indhold af vitaminer, antioxidanter og flerumættede fedtsyrer sammenlignet med de konventionelt dyrkede.

Samtidig har økovarerne et lavere indhold af tungmetaller, svampegifte og rester af sprøjtegift.

Det er nogle af konklusionerne i et stort femårigt EU-forskningsprojekt, der bl.a. har haft deltagelse af forskere fra Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug ved Aarhus Universitet.

Forskerne kan endnu ikke konkludere videnskabeligt, at de økologiske fødevarer også er sundere for mennesker og dyr. Men pilotstudier på rotter tyder på, at de påviste forskelle i madens sammensætning også slår igennem som målelige helbredsmæssige fordele.

EU-forskningsprojektet har undersøgt indholdet i økologisk og konventionel mælk i fire lande - Sverige, Danmark, Storbritannien og Italien - og blandt andet fundet et større indhold af vitamin E, betakaroten og omega-3 fedtsyrer i den økologiske mælk.

Der var op til 70 procent mere af de gode sager, og det hænger ikke mindst sammen med den lange periode, de økologiske køer er på græs.

Forskerne har også fundet ud af, at økogrise indeholder mindre salmonella fra tarmen end industrielt producerede grise.

I det økologiske landbrug må ikke bruge kunstgødning, sprøjtegift, vækstfremmere, hormoner og de fleste tilsætningsstoffer, ligesom der gælder skrappere krav vedrørende brug af veterinær medicin.

Klik her for mere information om Sund kost og Økologisk Mad


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

lisbeth Nielsen skrev denne kommentar:
26-04-2010 10:37:57

Al forskning burde være foretaget af uvildige forskere.Det er klart ,at med økologiske forskere vil man få de bedste forsøg med økologiske varer.Jeg tror gerne at noget af det er rigtigt,men noget er så usansynligt og ikke troværdigt,desværre ,ide vi i disse år overstrømmes med alt muligt ,uden det har nogen rigtighed.For nydlig blev der på TV oplyst ,at en stor videnskablig undersøgelse havde vist,at det ikke var skadeligt ,at spise dyrisk fedt og at kostrådene med frugt og grønt alligevel ikke forhindrede kræft, som det har lydt længe.Fortæl mig hvad skal vi egentlig tro.Lav uvildig forskning det vil være super godt for hele verdens befolkning,uanset hvad resultatet så måtte være, måske vi alle skal spise vegetarisk.For mig vil det blot være en tilvending ,for næste generation vil det være helt naturligt. Lisbeth Nielsen


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser