Skrevet 06-11-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Ja, det er rigtigt.
Tidlige resultater fra en undersøgelse, der bruger 12 millioner pund, har vist, at økologisk frugt og grøntsager indeholder op til 40 % flere antioxidanter end ikke-økologiske varianter.
Det udtaler professor Carlo Leifert, Newcastle University, der leder det EU-støttede Quality Low Input Food project.
Og han udtaler, at forskellene er endnu større i mælk, hvor økologiske varianter indeholdt mere end 60 % flere antioxidanter og sunde fedtsyrer.
Fødevarer, der er rige på antioxidanter, bliver ofte markedsført som sundere, fordi laboratorieforsøg viser, at sammensætningen neutraliserer frie radikaler, der ofte bliver sat i forbindelse med aldring.
Resultaterne strider imod anbefalinger fra the British Food Standards Agency (den britiske fødevarestyrelse), der fastholder, at der ikke er findes videnskabelig bevis for at økologiske fødevarer er sundere.
I løbet af det fire år lange projekt har professor Leiferts team, der har base på universitets Tesco center for økologisk landbrug, opdrættet kvæg og dyrket frugt og grøntsager på økologiske og ikke-økologiske placeringer i Europa, inklusiv et 725 hektar landbrug, der er tilknyttet universitet.
Det endelige resultat af undersøgelsen vil blive offentliggjort i løbet af de kommende 12 måneder.
”Det, der virkelig interesserer os, er at finde ud af, hvorfor der er så store forskelle... Hvad er det i landbrugssystemet, der giver højere ernæringsmæssigt indhold og mindre af det skadelige i fødevarerne?” Siger professor Leifert.
www.alun.dk om økologisk landbrug.
Vi burde være glade for, at videnskaben nu har bevist, hvad vores sunde fornuft hele tiden har sagt
Nemlig at naturen ved bedst, og at økologi er meget bedre for os og miljøet end noget, der er ”menneskeskabt”!
Derudover kan man stille spørgsmålstegn ved, hvorfor nogle regeringer undlader at promovere de sunde fordele ved økologiske fødevarer eller bare reducere skatten på dem.
Det er de samme regeringer, der vil have os til at tro, at aspartam ikke er farligt! Har storkapitalen fået for meget indflydelse på politikerne?
Las os håbe, at resultaterne af denne undersøgelse vil give politikerne et skub, så de gør en større indsats for at promovere økologiske fødevarer og beskyttelse af miljøet.
Kilde: Times Online.
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
Giajenthiran Velmurugan skrev denne kommentar:
02-10-2010 12:54:26
http://www.videnskab.dk/content/dk/blogs/okobloggen/sensationslyst_bag_pastand_om_okologiske_produkter