❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

MSG – Det tredje krydderi – tilsætningsstoffet, der gør dig fed!

Skrevet 18-07-2011 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

MSG – Det tredje krydderi – tilsætningsstoffet, der gør dig fed!

For meget mononatriumglutaminat (på engelsk monosodium glutamate, MSG), et tilsætningsstof der ofte anvendes i restauranter og i forarbejdede fødevarer for at forstærke smagen, kan føre til hurtig vægtforøgelse, viser nye undersøgelser.


Hvad er MSG/Det tredje krydderi, og hvorfor er det så farligt?

Det tredje krydderi er en form for salt, som hedder glutaminsyre. Restauranter og fødevareproducenter anvender det, fordi det pifter smagen op.

Men smagsnydelsen kan ende med at sætte sig på dine hofter. Mennesker, som startede undersøgelsen med at have en sund vægt, men som indtog mest MSG, omkring 5 gram om dagen, havde en 33 % større risiko for at ende som overvægtige 5 år senere ved slutningen af undersøgelsen.

Og overraskende nok er det ikke, fordi den smagsforstærkede mad fik folk til at spise mere. Uanset kalorieindtag øgedes risikoen for at tage på.

Forskerne i undersøgelsen hælder til, at MSG på en eller anden måde forstyrrer signalerne fra vores appetitreguleringshormoner.

Der er flere og flere beviser på, at MSG er farligt og skal undgås for enhver pris.

Klik her for at lære, hvordan du kan undgå, at det tredje krydderi skader dit helbred.

Hvis du gerne vil tabe dig hurtigt og effektivt, så klik her.

P.S.: Husk at læse ingredienser. Hvis du ikke genkender en ingrediens, er den nok ikke sund. Lad derfor være med at købe den.

Reference: He, K. et al., American Journal of Clinical Nutrition 2011 Jun;93(6):1328-1336.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Gitte Eriksen skrev denne kommentar:
19-07-2011 14:11:45

Hmm intet nyt i det, det er vi flere, som har vidst i årevis :o)


hanne skrev denne kommentar:
20-07-2011 10:51:52

ja det er rigtigt som gitte eriksen sktiver at allerede i firserne var man fremme med det treide krydderis skadelige efekt min mor brugte det dengang i madlavningen og holdt op med det.kan derfor undre en at man stadig praktiserer brugen så tak for denne reminder alun


Steen skrev denne kommentar:
02-11-2011 04:27:26

Der skal nok være mange der har vidst dette i mange år, men undertegnede erfare først nu hvad det er for et tilsætningsstof og qua mit langvarige ophold i Kina har det vist sig at have dårlig bivirkning. I kina er det meget udbredt og med stor sandsynlighed ude af kontrol.


Vis alle kommentarer

Jonathan skrev denne kommentar:
22-12-2016 15:45:57

Virker som om der er lavet nogle videnskabelige fejl her, eller også er der bare ikke redegjort for eksperimentet ordentligt. Hvis MSG'en de har indtaget ikke er klinisk administreret, men indtaget gennem kosten, så må de nødvendigvis have indtaget mere forarbejdet kost, samt mere fastfood, hvilket i sig selv ville forklare vægtforøgelsenaltså ville der ikke være nogen grund til at kæde det sammen med MSG.

Desuden vil jeg nævne at MSG er et naturligt forekommende stof i en mængde fødevarer vi alle bruger og elsker, og jeg har aldrig hørt nogen sige at hverken tang, tomater, ansjoser, kød, kartofler, suppefond eller røgvarer skulle være specielt skadelige pga. deres indhold af frit glutamat.


Asger skrev denne kommentar:
25-01-2020 17:16:21

Det er den totale videreformidling af u-underbygget nonsens, det her. I bekræfter hinanden i en myte.


Per skrev denne kommentar:
12-03-2024 15:15:25

Mononatriumglutamat er det korrekte navn for smagsforstærkeren iflg. lex.dk


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley