Russerne har bandlyst den. Gør din mikrobølgeovn dig syg?

Skrevet 24-10-2016 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Russerne har bandlyst den. Gør din mikrobølgeovn dig syg?

Kan det have sin rigtighed, at millioner af mennesker verden over intetanende sætter deres helbred på spil til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed? Hvordan kan det være, at Sovjetunionen forbød mikrobølgeovne i 1976? Ved du, om din mikrobølgeovn nogensinde er blevet testet og fundet sundhedsmæssigt sikker? Svarene på disse to spørgsmål vil nok skræmme dig.


Før jeg går videre, er det dog vigtigt at understrege, at der stadig mangler beviser både i forhold til sikkerhed såvel som risikoen ved anvendelse af mikrobølgeovne.

Derfor beder jeg dig om at læse artiklen med et åbent sind, at lytte til de fornuftige argumenter, du bliver præsenteret for her, og hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt det er en god idé at bruge mikrobølgeovne.

Så gå selv på opdagelse for at finde oplysninger om emnet, og allervigtigst, lyt til din krop, næste gang du indtager noget, der er blevet opvarmet eller tilberedt i en mikrobølgeovn.

Din krop ved altid, hvad der er bedst – alt, hvad du behøver at foretage dig, er at stoppe op og lytte godt efter, hvad den har på hjerte, og du kan godt blive overrasket over, hvad den prøver at fortælle dig hver evig eneste dag.

Sådan blev mikrobølgeovne skabt

Som med mange andre nye opfindelser forholdt det sig også sådan med mikrobølgeovne, at de var et biprodukt af anden teknologi. At kunne tilberede mad med mikrobølger blev tilfældigt opdaget af Percy Spencer, mens han var i gang med at udvikle magnetroner til radarudstyr på Raytheon.

Mens han arbejdede på et radarsæt, mærkede han en sær fornemmelse og opdagede, at en peanut/chokoladebar, som han havde liggende i lommen, var begyndt at smelte.

Selv om han ikke var den første, der opdagede dette fænomen, var Spencer, som var indehaver af mange patenter, ikke uvant med at gøre sådanne opdagelser ved eksperimenter, og han blev klar over, hvad det var, der var sket. Radaren havde ved hjælp af mikrobølger smeltet hans chokoladebar.

D. 8. oktober 1945 søgte Raytheon patent på Spencers mikrobølgeproces til madlavning, og i 1947 skabte firmaet den første mikrobølgeovn ved navn Radarange. Den var 1,8 m høj og vejede 340 kg. Ovnen var vandafkølet og den forbrugte 3000 kilowatt-timer, 3 gange så mange som moderne mikrobølgeovne.

I dag er det kinesiske firma Galanz (Wikipedia) den største producent af mikrobølgeovne globalt. Firmaet producerer på et år mere end 15 millioner husholdningsartikler, hvilket udgør 40 % af verdensmarkedet.

Hvorfor er mikrobølgeovne i dag hvermandseje?

Da mikrobølgeovne er så bekvemme og energibesparende sammenlignet med almindelige ovne, bliver de anvendt i de fleste hjem og restauranter. Hvis du er som de fleste andre mennesker, der anvender mikrobølgeovne, har du formentlig aldrig stillet spørgsmålstegn ved, om fødevarer tilberedt i en mikrobølgeovn påvirkes negativt, eller om dit eget og din families helbred også bliver påvirket af det.

Da jeg gik i gang med at efterforske kendsgerningerne omkring mikrobølgeovne, blev jeg så overrasket over, hvad jeg opdagede, at jeg med det samme smed min egen ovn ud. I denne artikel vil jeg gå i detaljer med, hvad jeg fandt frem til, således at du kan træffe en velovervejet beslutning om, hvorvidt bekvemmeligheden ved en mikrobølgeovn er risikoen værd i forhold til din sundhed.

Hvordan fungerer en mikrobølgeovn?

Mikrobølger opvarmer fødevarer ved at få vandmolekylerne til at give genlyd ved meget høje frekvenser, hvorved de til sidst blive omdannet til damp, som opvarmer maden. Selv om det er en meget hurtig metode til opvarmning af mad, forårsager denne metode også en ændring i dine fødevarers naturlige, sunde kemiske balance.

Ja, uheldigvis forårsager denne menneskeskabte opvarmningsmetode også omfattende skade på de omkringliggende molekyler og ændrer fødevarens cellevægge i et sådant omfang, at slutresultatet er en Frankenstein-fødevare, som ikke kan genkendes hverken af mennesker eller naturen.

Receptorerne i dit tarmsystem kan sandsynligvis ikke genkende en mikrobølgeopvarmet partikel som føde, men betragter den som et fremmed objekt, som forsøger at trænge ind i dig. Dette vil som resultat i sidste ende forårsage en undertrykkelse af immunforsvaret, som straks går i gang med at reagere på denne indtrængen.

Mikrobølgeovne skader dit immunforsvar

Den schweiziske læge, Hans Hertel, var den første forsker i 1990erne, som sporede sig ind på og undersøgte de påvirkninger på blodet og sundheden hos mennesker, der indtager mad, som er opvarmet i mikrobølgeovne.

Denne lille, men videnskabeligt velkontrollerede undersøgelse, som blev foretaget i Schweiz, gav chokerende resultater. Konklusionen var ikke til at tage fejl af: Opvarmning af mad ved anvendelse af mikrobølgeovne ændrer fødevarers struktur, hvorved forandringer kan spores i deltagernes blod; desværre ikke sunde forandringer, men derimod forandringer, som kan føre til destruktive processer i menneskekroppen og i sidste ende til sygdom.

Otte deltagere blev valgt og blev indlogeret i det samme hotelmiljø i otte uger. Rygning var forbudt, der blev ikke indtaget alkohol, og sex var ikke tilladt for at kontrollere så mange variable som muligt. I intervaller på 2 til 5 dage indtog de frivillige forsøgspersoner følgende forskellige fødevarer på tom mave:

• Upasteuriseret mælk fra en biodynamisk gård
• Samme mælk, men nu opvarmet konventionelt
• Pasteuriseret mælk
• Samme pasteuriserede mælk, men nu opvarmet i mikrobølgeovn
• Rå grøntsager fra en biodynamisk gård
• Samme rå grøntsager opvarmet på konventionel vis
• Samme rå grøntsager, nu frosset og derefter optøet i en mikrobølgeovn
• Samme rå grøntsager, men nu opvarmet i mikrobølgeovn.

Efter indkvarteringen på hotellet påbegyndte de frivillige forsøgspersoner testen. Blodprøver fra alle deltagere blev taget lige før indtagelse af fødevarerne.
Herefter blev der taget blodprøver med planlagte intervaller efter indtagelse af de ovenfor nævnte fødevarer, tilberedt på de forskellige måder.

Hos de deltagere, som havde spist mad tilberedt i en mikrobølgeovn, fandt man signifikant negative helbredsændringer. Disse ændringer var bl.a. et fald i hæmoglobinværdier og en forhøjelse af kolesterolniveauet.

Niveauet af lymfocytter (de hvide blodlegemer) sænkedes endvidere på kort sigt mere mærkbart efter indtagelse af mad fra mikrobølgeovn end efter indtagelse af alle de andre varianter. Således nedsatte maden fra mikrobølgeovn deltagernes immunforsvar.

Industrien forsøger at skjule fakta

Så snart Hertel havde offentliggjort sine resultater, reagerede en magtfuld handelsorganisation, The Swiss Association of Dealers for Electroapparatuses, meget prompte. De gik rettens vej for at få udstedt et forbud mod Hertels udtalelser.

Dr. Hertel blev i marts 1993 dømt for at ”blande sig i den fri handel” og fik forbud mod at publicere sine resultater fremover. Men dr. Hertel har dog lige siden stået fast og har gennem årene kæmpet hårdt for at ændre på denne beslutning. Han har kæmpet for denne sag hele vejen til den europæiske menneskerettighedskonvention.

Den europæiske menneskerettighedskonvention har fastslået, at den schweiziske rets påbud i 1992 mod dr. Hertel, som forbød ham at oplyse om, at mikrobølgeovne er helbredsskadelige, var imod ytringsfriheden og krænkede Hertels rettigheder. Endvidere blev det pålagt Schweiz at betale kompensation til dr. Hertel.

Det er bekymrende, at industrien har forsøgt at stå i vejen for, at denne information kom ud til den brede offentlighed. Det havde ellers været et hårdtslående argument at kunne levere beviser for, at mikrobølgeovne er sikre at anvende, men desværre er sådanne beviser ikke fremkommet.

Er der uafhængig forskning, der beviser, at mikrobølgeovne er sikre at bruge?

Jeg begyndte i 1999 at undersøge bevismateriale for sikkerheden omkring mikrobølgeovne og skrev en artikel om dette emne i 2007. 6 år senere har det stadig ikke været muligt for mig at finde beviser for, at mikrobølgeovne skulle være sikre at tilberede mad i.

Jeg vil atter opfordre dig til selv at søge oplysninger om dette emne, og skriv gerne i kommentarboksen nedenfor, hvis du finder bevismateriale, der frikender mikrobølgeovnene.

Herudover har mikrobølgeovnsproducenterne heller ikke formået at garantere, at de farlige mikrobølger forbliver i ovnen og ikke slipper ud til det omkringliggende område, hvor mennesker kan tage skade af strålingen.

Mange færdigretter til mikroovnen sælges i plastikemballage, som er designet til at blive puttet direkte i ovnen, men her er der en reel bekymring for, at opvarmning af mad i plastikemballage medfører, at toksiner fra denne plastik overføres til maden og i sidste ende til dig.

Russerne har bandlyst mikrobølgeovne

Efter 2. verdenskrig eksperimenterede russiske forskere også med mikrobølgeovne. Fra 1957 og frem til for nylig er deres forskning hovedsagelig foregået på Det radioteknologiske institut i Klinsk, Byelorussia. Nedenstående følgevirkninger blev observeret af det russiske retsmedicinske hold (kilde: Joseph Mercola, mercola.com):

1. Indtagelse af mad tilberedt i mikrobølgeovn forårsagede højere forekomst af kræftceller i blodet.

2. Ustabil katabolisme (stofskifteproces) af mikrobølgemad forandrer de elementære fødesubstanser, hvilket forårsager lidelser i fordøjelsessystemet.

3. Mennesker, der spiser mad tilberedt i mikrobølgeovne, har statistisk højere forekomst af mave- og tarmkræft samt en generel nedbrydning af perifert cellevæv med en gradvis nedbrydelse af fordøjelses- og tarmsystemet.

4. Fødevarer, der udsættes for mikrobølger, har signifikant lavere næringsværdi, dette gjaldt for alle fødevarer, der blev undersøgt, og især:
- En reduktion af biotilgængeligheden af alle B-vitaminer, C- og E-vitaminer, essentielle mineraler og fedtnedbrydende enzymer.
- En nedsættelse af stofskifteaktiviteten i alkoloider, glukosider, galaktosider og nitrilosider (vigtige plantedele i frugt og grønt).
- En væsentlig acceleration af strukturnedbrydelse i alle fødevarer.

Som resultat valgte Rusland at bandlyse alle mikrobølgeovne i 1976. Efter Perestrojka blev de dog tilladt igen.

Yderligere beviser for, at mikrobølgeovne destruerer vigtigt næringsindhold i fødevarer

En undersøgelse, som blev offentliggjort i The Journal of the Science of Food and Agriculture, afslørede, at når broccoli opvarmes i en mikrobølgeovn med lidt vand, forsvinder op mod 97 % af dens vigtige antioxidanter.

Dampet broccoli mister til sammenligning kun 11 % eller mindre af dens antioxidanter. Fenolforbindelser og glukosinolater blev også reduceret, mens mineralindholdet forblev det samme.

En skandinavisk undersøgelse har endvidere ved tilberedning af asparges vist, at mikrobølgebehandlingen forårsagede en reduktion af C-vitaminindholdet.

En undersøgelse om hvidløg har påvist, at så lidt som 1 minuts mikrobølgeopvarmning er nok til at inaktivere dets allinase, hvidløgets fornemste aktive stof mod kræft.

Dr. Andrew Weil (en af de mest kendte amerikanske sundhedsguruer) refererer til en undersøgelse foretaget af Watanabe, som viser, at bare 6 minutters opvarmning i mikrobølgeovn omdanner 30 – 40 % af det vigtige B-12 i mælk til en ikke-anvendelig, inaktiv form, hvilket er dybt foruroligende.

En australsk undersøgelse er kommet frem til, at mikrobølger forårsager større skade på proteinstrukturen end konventionel opvarmning.

Mødre og fædre, pas på, opvarm IKKE modermælk i en mikrobølgeovn. Det kan ødelægge de essentielle sygdomsbekæmpende stoffer, som beskytter dit barn. Quan har fundet, at denne opvarmning giver tab af lysozym-aktivitet og antistoffer samtidig med, at det skaber et miljø for flere potentielt sygdomsfremkaldende bakterier.

Hvis du er interesseret i at læse mere om disse undersøgelser, kan du kigge på referencerne nedenfor.

Konklusion – Bliver både du og din familie syge af at anvende mikrobølgeovn?

Mikrobølgeovne varmer maden op indefra og ud i modsætning til den naturlige, konventionelle måde at opvarme mad på, hvor varmen bliver overført udefra og bevæger sig indad.

Vi nævner ofte på vores website, at vi bliver, hvad vi spiser.

Så selv om mikrobølgeovne er utrolig bekvemme, så er det desværre en kendsgerning, at de forvansker fødevarernes naturlige molekylestruktur, og som resultat heraf skabes Frankenstein-fødevarer, som ikke er i pagt med naturen og derfor ikke er gavnlige at spise for dig og din familie.

Ja, mikrobølgeovne skaber kunstige fødevarer, som ikke kun har ringe næringsindhold, men som også undertrykker dit immunforsvar og i værste fald kan forårsage alvorlige sygdomme.

Af samme grund valgte min kone og jeg at skille os af med vores mikrobølgeovn for how many years ago? år siden.

Vil det være en god ide, at du også skiller dig af med din mikrobølgeovn? Kun du kan besvare det spørgsmål ved at lytte til din krop og din indre stemme.

P.S.: Måske har du det ligesom mig. En af de ting, jeg nyder mest her i livet, er at spise mad, der smager fabelagtig godt. Hvornår har du sidst sat tænderne i mad fra mikrobølgeovnen og tænkt: Wow, det smager guddommeligt?

Referencer:

Vallejo F, Tomas-Barberan F A, and Garcia-Viguera C. “Phenolic compound contents in edible parts of broccoli inflorescences after domestic cooking” Journal of the Science of Food and Agriculture (15 Oct 2003) 83(14);1511-1516.

The influence of heating on the anticancer properties of garlic

Watanabe F, Takenaka S, Abe K, Tamura Y, and Nakano Y. J. Agric. Food Chem. Feb 26 1998;46(4):1433-1436.

George D F, Bilek M M, and McKenzie D R. “Non-thermal effects in the microwave induced unfolding of proteins observed by chaperone binding,” Bioelectromagnetics 2008 May;29(4):324-30.

Quan R (et al) “Effects of microwave radiation on anti-infective factors in human milk,” Pediatrics 89(4 part I):667-669.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Dmitri skrev denne kommentar:
09-09-2013 11:41:46

haha sjovt du skriver dette idag, smed min mikroovn ud igår ^^..


Nicki Kristoffersen skrev denne kommentar:
09-09-2013 12:58:17

WHO har placeret microbølger i kategorien "Need more studies" sammen med kaffe og syltede grøntsager.
Har du en mobil telefon så vær klar over at den transmitterer microbølger.


Kim Brems skrev denne kommentar:
09-09-2013 17:57:05

I forlængelse af Nicki Kristoffersens kommentar: Mobiltelefoner udsender netop deres signaler på 2,4 GH ligesom mikrobølgovenene. Heldigvis findes der nu et produkt, som kan fjerne op til 98% af strålingen fra mobiltelefoner. Men det løser jo ikke problemet for mikrobølgeovne. I øvrigt har WHO i 2011 sat stråling fra mobiltelefoner på deres liste over mulige kandidater til kræft.


Vis alle kommentarer

Helle Hansen skrev denne kommentar:
09-09-2013 19:49:50

Det eneste jeg har bemærket ved opvarmning i mikro-ovne er, at det kræver mere tilsætning af salt. Får jævnligt taget blodprøver i forbindelse med sygdom, men der er aldrig noget galt. Russerne er jo også hadske imod homoseksuelle, så hvad de mener,regner jeg ikke for noget specielt.


Nicki Kristoffersen skrev denne kommentar:
09-09-2013 20:09:41

@Helle Hansen, det lyder meget underligt at mikro ovne kræver merer tilsætning af salt.

da salt er en krystal struktur er den netop ikke påvirket at mikro bølger, prøv at sætte en kop med salt i mikrobølgeovnen og giv den et minut, saltens temperatur bør i teorien være uændret. faktisk viser forsøg at jo højere saltindhold maden har jo længere tid kræver det for at nå en given temperatur.


Pia skrev denne kommentar:
10-09-2013 07:59:02

Har aldrig ejet en mikrobølgeovn og kommer aldrig til det. Jeg har altid vidst, at det var en skadelig metode til madlavning/opvarmning. Kald det et velfungerende instinkt eller intuition.


joy münzberg skrev denne kommentar:
10-09-2013 08:17:18

tror det kan måles i blodet efter 10 sek. Sådet er ikke noget jeg gør i !!!!!!!


Ian de Reybekill skrev denne kommentar:
10-09-2013 08:20:38

Mht mobiltlf er det ikke så meget den egentlig opvarmning som er problemet, men mere at den elektromagnetiske stråling forstyrrer vore krops egen (elektromagnetiske) informationsfelt, det vi kalder for Aura. Når vi bruger auraen til at formidle processer ind og ud af cellevæggenes funktioner (læs Bruce Lipton)bliver informationerne forstyrret af mikrobølge felterne skabt af såvel telefonerne selv, men i mindst så høje grad af de sendere vi har i Wifi routere i hjemmet.


Martin skrev denne kommentar:
10-09-2013 08:58:37

Har boet Rusland i 10 år - og er der noget som aldrig nogen sinde har raget dem, så er det da folkesundhed. Så tvivler på den holder i Praksis, tror da nærmere mobilos er farlig..


Ole Brønd skrev denne kommentar:
10-09-2013 09:31:47

Jeg vil gerne takke dig for dit indlæg. Som du skriver, skal vi læse artiklen med et åbent sind. Jeg er ikke i tvivl om den skadelige virkning af mirobølgeovn såvel som de skadelige frekvenser fra vores brug af routere og mobiltelefoner. At andre ting også kan være skadelige, er da helt korrekt, men vi indtager jo ikke terpentin med den begrundelse at arsenik er farligere. Vi vælger jo selv, hvor vi sætter vores grænser.
Der var for mange år siden, et forsøg hvor man gav nogle planter alm. vand og vand der havde været i mikrobølgeovn (og afkølet). Planterne der fik vand fra mikrobølgeovnen, gik ud og døde mens de andre stod flotte. Jeg har valgt at være en sund plante, frem for en slatten og død. Endnu en gang tak for du har brugt tid på at dele oplysningerne med os.
Nb. jeg har en mikrobølgeovn og bruger den i sjældne tilfælde, dog mest til popkorn, så jeg er ikke helt "frelst".


Maj-britt bareket skrev denne kommentar:
10-09-2013 09:40:54

Fin artikel. Har aldrig eget en mikrobølgeovn, men har lavet mad i mine Saladmaster gryder siden 1997. Kommer aldrig til at lave mad i andet :0)


vita lund skrev denne kommentar:
10-09-2013 09:58:56

Tak for din artikel. Jeg selv har aldrig haft en mikrobølgeovn. Allerede i midt 80. læste jeg om disse negative følger. Da jeg flyttede ind i nyt hus for 20 år siden, var det med det samme, at jeg smed mikrobølgeovnen ud.


Nicolai skrev denne kommentar:
10-09-2013 09:59:21

Ifølge WHO er microbølgeovne sikre ligesom mad tilberedt deri:http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/info_microwaves/en/


Frank skrev denne kommentar:
10-09-2013 10:14:09

Der har aldrig været et forbud mod mikrobølgeovne i USSR.
http://www.baumancollege.org/community-resources/articles/articles-list/203-microwave-ovens-what-do-we-really-know


Nicolai skrev denne kommentar:
10-09-2013 10:32:08

Ifølge WHO er microbølgeovne sikre ligesom mad tilberedt deri:http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/info_microwaves/en/


Martin skrev denne kommentar:
10-09-2013 11:45:11

Har boet Rusland i 10 år - og er der noget som aldrig nogen sinde har raget dem, så er det da folkesundhed. Så tvivler på den holder i Praksis, tror da nærmere mobilos er farlig..


Birgitte skrev denne kommentar:
10-09-2013 12:42:40

Man skal nok læse samtlige rapporter fra EMF-Projektet (nederst på WHO-siden, som Nicolai lægger link til) for at se, hvad der er op og ned på WHO´s frikendelse af mikrobølgeovne.
Det har jeg ikke gjort - men vil med det in mente sige, at WHO´s tekst i øvrigt mest lyder som noget, der kommer direkte fra producenterne og i hvert fald kraftigt understøtter salg af mikrobølgeovne. Desværre kan man i dag ikke med sindsro læne sig op ad de store organisationers udmeldinger til offentligheden. Der er milliarder af dollars på spil og meget indflydelsesrige kræfter i korridorerne af enhver stærk organisation.


Bettina aagaard skrev denne kommentar:
10-09-2013 13:13:42

Hvad med varmepuder opvarmet i mikroovn?
Vi bruger dem dagligt da vi bor i et koldt gammelt hus..
Vi bruger ikke mikroben til andet.


alice rasmussen skrev denne kommentar:
10-09-2013 14:00:00

jeg er så glad for min mikroovn,jeg tror at de nyere ovne er ok.
venlig hilsen
alice rasmussen


Gitte skrev denne kommentar:
10-09-2013 14:11:13

Glimrende artikel - den er helt i overensstemmelse med de referencer Carsten Vagn Hansen har nævnt i sine artikler om mikrobølgeovne.
Jeg synes, du skulle gå til TV med dette - der bruges mikrobølgeovne til babymælk og til de gamles mad, som bringes ud, - netop de 2 grupper bør have sund og levende mad!


Heidi Egmose Busch skrev denne kommentar:
10-09-2013 16:12:51

Hej
Så for ca. 20 år siden en undersøgelse, hvor man hældte konventionel kogt vand ud over bønnespirer og vand kogt i mikroovn ud over bønnespirer. De bønnespirer der var vandet med konventionelt vand spirede normalt - de andre dem, som var vandet med mikrovand udviklede sig som krumme spirer. Har derefter ALDRIG haft mikroovn og tror helt sikkert på, at det er skadeligt for vore celler/kroppe.
Venlig hilsen Heidi


Gitte A skrev denne kommentar:
10-09-2013 17:50:35

Dertil kan nævnes at en del videnskabelige undersøgelser viser at microbølger medfører ændringer i forplantningsevnen der resulterer i misdannelser mv.


Heidi skrev denne kommentar:
11-09-2013 09:52:50

Min mor har altid sagt at det var skadeligt at bruge micro,så vi har aldrig haft en hjemme. DA jeg så flyttede hjemmefra (i 2010) og ind hos min kæreste (der selvfølgelig havde en micro) fik jeg da også overbevist ham om at den skulle smides ud. Desuden kunne han heller ikke tilberede noget bedre i den, end hvad jeg havde lært hjemmefra i gryder pander og ovn, så den blev heller ikke brugt efter at jeg flyttede ind. Men tak for artiklen, det var rart at få sat lidt flere ord på hvorfor det kan være farligt at bruge micro.


Alex skrev denne kommentar:
11-09-2013 16:01:37

http://samvirke.dk/mad/artikler/myter-mikroboelgeovne.html

Myte 8: Mikrobølgeovne var forbudt i Sovjet Unionen ind til 1989, fordi man anså mikrobølgeovne for at være sundhedsskadelige.
Myten afkræftes af den Russiske Ambassade i Danmark.

PS.: Hvorfor skal man kunne regne for at skrive en kommentar her på sitet? LOL


Silvana skrev denne kommentar:
12-09-2013 13:50:49

Kære Alun Biggart
Jeg kender dig ikke, ved ikke hvem du er, er hvad du står for. Jeg fik denne mail fra en af mine venner.
Mikroovne afgiver den samme type stråling som radar, mobiltelefoner, iPads, WiFi, m.m. Det er højfrekvente stråling. Den skader ikke alene maden, men også alt levende. Den påvirker (negativ) vores hormonbalance, forstyrrer immunforsvar, giver lækage i hjernebod-barrieren, påvirker DNAs molekylernes evne til at regenerere. Konsekvensen bliver, bl.a. søvn forstyrrelse, hovedpine, migræne, astma, kræft, hovedudslæt, irritabilitet, ADHD, adfærds ændring, m.m. Der er en rapport som du kan læse(den er dog på engelsk og har over 1000 sider) om elektromagnetiske felts indvirkning, m.m. Rapporten kan du hente på:http://www.bioinitiative.org/report/wp-content/uploads/pdfs/sec01_2007_summary_for_public.pdf
Venlig hilsen


Dina skrev denne kommentar:
13-09-2013 10:44:38

Da jeg for ca 18 aar siden laeste om de Russiske undersoegelser, besluttede jeg at afskaffe disse ovne fra mit liv. Jeg forsoeger ofte at fortaelle venner og familie om det jeg taenker er faren ved at bruge dem, men svaert at komme igennem. Lykkelig for denne artikel og at I bringer lys til dette vigtige emne. Mange tak !!


Lene skrev denne kommentar:
13-09-2013 19:29:11

Bliver helt forskrækket da jeg hver morgen laver min havregrød i micro ovnen og intet har hørt om dette før, men jeg vil da prøve at lave grøden i gryde istedet og mærke om der er forskel ellers bruger jeg den også bare til at varme vand olign til the og cacao laver ikke madretter


Signe skrev denne kommentar:
14-09-2013 11:30:00

På alle neo-natal afdelinger på hospitalerne rundt om i landet, bruger man mikrobølgeovne til at genopvarme frossen modermælk til fortidligt fødte børn... Det vækker da bekymring på baggrund af denne artikkel!!


Hans-Henrik skrev denne kommentar:
14-09-2013 23:24:45

Jeg er ked af at ødelægge stemningen, men en ganske simpel søgning og lidt sund kildekritik viser faktisk, at hverken russere, nordmænd eller nogen andre nogensinde har forbudt microbølgeovnen. Faktisk kan man (ganske let) finde ud af at russerne i årevis har prøvet at mane denne myte i jorden. Faktisk er bl.a. Danmark lettere til grin i mange lande pga. vi tror på disse forbuds-myter. Så alene overskriften i denne artikel er lodret forkert. Jeg ved ikke nok om microbølger til at kunne vurdere resten, men jeg bliver da lidt bekymret.


lis skrev denne kommentar:
18-09-2013 12:31:57

det er godt du er til. tak


Jane skrev denne kommentar:
30-09-2013 23:25:08

Jeg har ikke brugt min microovn i årevis, fordi jeg længe har vidst den er skadelig, så mine forældre har lige fået den, ellers havde de alligevel selv købt en ny, da deres gamle gik i stykker. Jeg har fortalt dem hvor skadeligt det er, men de er ligeglade. De sidder hver dag med kaffe, sprut, smøger, stråling og vacciner.


Per-Olof Hansen skrev denne kommentar:
03-10-2013 12:03:36

Alvorlig fejl i denne artikel.
Hej Alun.

Du skriver at den første mikrobølgeovn brugte
"3000 kilowatt-timer, 3 gange så mange som moderne mikrobølgeovne".
Dette er tegn på uvidenhed og er yderst farligt når man har en mission hvor man vil overbevise andre med sine "videnskabelige" fakta.

Watt er et udtryk for det øjeblikkelige forbrug.
KiloWatt-timer er et udtryk for et forbrug i en time.
3000kW er 3000*1000(kilo)W= 3.000.000W, (3 millioner)W.!!!
En trediedel af dette er 1 million W.
Dette svarer til at stille 500 elektriske elvarmere på 2000W op i et hjem.
Den er jo helt gal. Hvilke husholdningssikringer skulle holde til dette.
Dette ville koste ca. 2,3 millioner kroner i timen (ved 2,30 kr. kWh.).
5 minutters madlavning ville koste (2.300.000/60*5)=191.667 kr..

Har i øvrigt respekt for dit ønske om et sundere liv og bryder mig heller ikke om mikrobølgeovne.
MEN, skal du fange folk med en naturlig trang til at undersøge rigtigheden af de utallige påstande der findes på nettet, så skal du undersøge ALLE data som er væsentlige for dine påstande inden du offentliggør dem.
Venlig hilsen Per-Olof Hansen


Milene skrev denne kommentar:
21-10-2013 18:39:34

Tak fordi du deler dette om mikrobølger og hvad det gør ved vores mad og krop når vi indtager den bestrålede mad. Ja mobiltelefoner (især de nye smartphones)transmitterer også microbøgler 0g derfor har jeg fået en matrix2 som beskytter med 98% af strålingen fra http://www.lifewave.com/danish/matrix.asp
De er billige lige nu, da dollaren er lav kun 39$, men man skal have fat i en Lifewave distributør for at købe dem. Jeg bruger ikke microovnen mere til popcorn, kun til at optø kød i, men jeg tror den ryger ud en af de nærmere dage!
Tak for at du har samlet info på en overskuelig måde!


Aase Jensen skrev denne kommentar:
24-10-2013 22:51:08

Ja, Alun.
Du har fuldstændig ret.Jeg har længe fortalt mine zoneterapi-/og kostkunder en hel del om mikrobølgeovne, og om de negative resultater af fremstilling af mad der har været behandlet i microbølger.
Jeg har yderligere været så "priviligeret" at jeg har haft flere små syge babyer i behandling med zoneterapi, fordi de ikke kunne komme af med afføringen, og var dårlige til at tage på. Yderligere var de altid u-tilpasse, og sov og hvilede alt for lidt, ift. til alder.
Jeg spørger altid ind til hvordan deres mælk/mad bliver tilberedtog er der tale om opvarmning i micro-ovn, anbefaler jeg straks at undlade dette. Det er helt fantastiske gode resultater der indtræffer straks efter.: babyens mave-tarm system kommer igang. Vægten stiger som den skal. Søvn, humør, hud, immunsystem og udvikling bliver et skønt resultat efter ganske få behandlinger fra min klinik.


Peter Sørensen skrev denne kommentar:
01-12-2013 22:08:48

Jeg tillader mig lige at copy/paste et indlæg fra sidste gange denne fuldstændigt uigennemtænkte og fordummende artikel blev bragt:
Søren Lorentzen skrev:
Det er korrekt at når et polært molekyle påvirkes af mikrobølge-stråling vil dette få molekylet til at rotere om sin egen akse. Dette er dog kun én af 4 mulige måder hvorpå et molekyle kan indeholde energi. De 4 er, i rækkefølge efter stigende energi, elektrisk, vibration, rotation og lineær bevægelse.
Alle disse har diskrete energi-niveauer, hvilket vil sige at det f.eks. kun er muligt for at molekyle at rotere med et begrænset antal hastigheder og rotationsretning. Når molekylet har opnået sit maksimale energi-niveau m.h.t. rotation vil det begynde at bevæge sig i stedet. Det er faktisk det der sker når vand fordamper, vandmolekyler inderholder så meget energi at deres bevægelses hastighed er stor nok til at undslippe de tiltrækkende kræfter der findes mellem alle vandmolekyler i flydende tilstand. Da temperaturen af et stof, f.eks. vand, er gennemsnittet af alle molekylernes enkelte energier, kan et molekyle godt have høj energi mens nabo molekylet har lav energi (det er også derfor vand kan fordampe ved stuetemperatur). Skulle molekylet med høj energi støde ind i naboen med lav energi vil noget af energien blive overført og den ene vil måske holde op med at bevæge sig mens den anden måske vil begynde at rotere.

Nå tilbage på sporet med mikroovnen...
Mikroovne får altså molekyler til at rotere og når de rammer andre vil disse også begynde at vibrere/rotere, hvilket varmer maden op. Det er nøjagtigt det samme der sker når molekylerne på overfladen af gryden vibrerer og derved også støder ind i molekylerne i maden i gryden og varmer det op. Men hvad er det så der varmer gryden op? Tja det afhænger af komfuret, men varmestråling er da én mulighed, hvilket også er elektromagnetisk stråling (infrarød). Kan I se sammenligningen...?

Mikrobølger er ikke ioniserende stråling og kan derfor ikke "lave om på" molekylerne i maden, det har den ikke energi nok til. Til gengæld kan et problem med mikroovne være at de tilfører ret meget energi i løbet af kort tid, og hvis den energi ikke kan når at fordele sig, kan der opstår forholdsvis store lokale temperaturer i maden, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt, men sker det samme ikke hvis du tænder komfuret på fuldt blus og lader være med at røre rundt??? Prøv at varme maden op på lavere effekt eller i intervaller.

Til sidst vil jeg lige slå myten om, at mikroovne varmer maden indefra og ud, til jorden. Det er simpelthen ikke korrekt... Mikrobølgernes energi mindskes hver gang de passerer et polært molekyle, da der overføres energi fra bølge til molekylest, og forsvinder derfor efterhånden som de trænger længere ind i maden. Grunden til at det af og til kan virke som om maden er varmere inden i er, at vandindholdet ofte er højere inde i midten af maden og da mikrobølger er klart mest effektive ved vand, kan de trænge langt ind før en betydelig opvarmning finder sted.

Er det ikke snart på tide at stoppe med at synes at alting er farligt og indføre noget sund fornuft i stedet?

Ps, er ked af, hvis jeg har misset ironien, og at ovenstående "artikel" bare er skrevet for sjovt.
God dag.


Jona skrev denne kommentar:
23-01-2014 09:40:37

Jeg har altid vidst at microbølgeovne er skadelige. Jeg kan se at der er en kommentar der siger at så er mobiltelefonen også skadelig, jamen det er den. Aldrig før har der været så mange unge mennesker med tumor i hjernen, som nu. Microbølger er skadelige de forandrer sågar dna'en i din krop. For mig er det logik for burhøns :)


J.A. Hertz skrev denne kommentar:
16-06-2014 20:18:55

"En skandinavisk undersøgelse har endvidere ved tilberedning af asparges vist, at mikrobølgebehandlingen forårsagede en reduktion af C-vitaminindholdet."

C-vitamin kan ikke tåle opvarmning. Det har intet med mikrobølger at gøre.


Troels skrev denne kommentar:
05-08-2014 19:13:52

Hvad så når den bruges til at opvarme vand ? Der er jo som sådan ikke næring i, er det også skadeligt


Troels skrev denne kommentar:
05-08-2014 19:13:58

Hvad så når den bruges til at opvarme vand ? Der er jo som sådan ikke næring i, er det også skadeligt


Inga Caspersen skrev denne kommentar:
29-10-2014 21:53:31

Jeg bruger aldrig en sådan ovn har kendt til dette i mange år.


Lars skrev denne kommentar:
24-10-2016 19:19:31

Har også hørt at man ikke skal komme alt for tæt på de flyvende tallerkener og UFOer generelt, da det kan gå ud over sædkvaliteten!!!


Dorrit Gudme skrev denne kommentar:
24-10-2016 20:39:54

Jeg er glad for, der nu kommer fokus på de
skadelige bivirkninger ved mikrobølgeovne.
Jeg har aldrig selv brugt disse ovne, fordi jeg
hurtig blev gjort opmærksom på den skadelige
virkning, der var i forhold til mad, og de personer
der var i nærheden.
Har selv prøvet at teste madvarer med pendul,
med positivt resultat. Ikke validt i "den rigtige verden"
men nok til, at jeg ikke skal spise "mikromad".


Peter Rechnagel skrev denne kommentar:
25-10-2016 08:38:42

Inden man drager konklusioner ud fra denne artikel, så få det fulde billede og læs også denne: http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/gor-mikrobolgeovne-maden-mindre-sund.

En skam at nyeste kommentarer ikke vises øverst!


nuseren skrev denne kommentar:
25-10-2016 21:18:21

tør du læse det ?


Per Andreasen skrev denne kommentar:
25-10-2016 22:18:29

Jeg har aldrig anvendt mikrobølgeovne af den simple grund at jeg synes at det er unaturligt at behandle mad på den måde.
Så du skal have tak for denne artikel, der på en måde underbygger den tvivl jeg altid har haft om produktet.


marianne skrev denne kommentar:
26-10-2016 07:44:54

Der er sq noget om snakken -jeg har en bror, som får tynd mave af - at spise mad som er varmet/tilberedt i microovnen


Jackie Piil skrev denne kommentar:
26-10-2016 08:15:43

Jeg har en combi ovn, men efter at have læst denne artikel bruger jeg ikke micro delen mere


maria skrev denne kommentar:
26-10-2016 11:44:03

Interessant artikel og rent personligt rart at få bekræftet, hvad jeg altid har mistænkt.
Tak for det.


Jolanda skrev denne kommentar:
26-10-2016 13:00:12

Sikke en gang vrøvl. Pardon my French! Hans Hertels forsøg var meget lille. 2 grupper på 4 mennesker hver. Det er aldrig offentliggjort i et videnskabelige tidsskrift og er aldrig siden gentaget af hverken Hertel selv eller andre. Jeg synes I skulle læse en artikel af Morten Poulsen. Seniorforsker på DTU fødevareinstitut, afdeling for toxicologi og risikovurdering. Det sætter mikrobølger lidt i perspektiv. Og husk nu at nyde jeres mad, om det er kogt, stegt eller har været en tur i mikroovn. Velbekomme.


Sybille skrev denne kommentar:
19-02-2017 22:01:44

Dejligt med dine berigende indslag


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser