❤ Healing-seminar med Mattias Desmet - The Psychology of Totalitarianism (At finde mening, kærlighed og indre fred i en udfordrende verden) den 5. nov. kl. 19 i KBH ❤

Hvordan DU kan undgå pesticider i din mad?

Skrevet 08-10-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvordan DU kan undgå pesticider i din mad?

Har du ikke altid råd til (eller kan finde) økologisk? Ingen bekymring. Når økologisk ikke er en mulighed, er der masser af favoritter som indeholder relativt få pesticider. F.eks. bananer, ananas, mangoer og kiwier. Tag vores indkøbsguide med i butikken ...


... når du har brug for at vide, hvornår det er vigtigt at købe økologisk og hvornår konventionelt er okay. 

Hvorfor skal du bekymre dig om pesticider?

Der er en voksende enighed blandt det videnskabelige miljø om at selv små doser pesticider og andre kemikalier kan foresage skade på mennesker. Specielt i sårbare perioder, såsom under vital udvikling og barndom, hvor en udsættelse for pesticider kan give varige eller længerevarende effekter.

Den giftige effekt af pesticider er bekymrende, ikke særlig godt forstået og i visse tilfælde fuldstændig ustuderet, hvilket bør få forbrugere som er smarte, til at ønske at minimere deres udsættelse til pesticider, hvornår det end er muligt.

Vil det hjælpe at vaske og skrælle?

Næsten alle data som er brugt til at lave disse lister tager allerede i betragtning, hvordan folk typisk vasker og forberede frugt og grønt (f.eks. æbler er vasket før testning, bananer er skrællet osv.).

Mens afvaskning og rensning af frisk frugt og grønt kan reducere niveauet af pesticider, så fjerner det ikke alle rester.

Skrælning reducere også udsættelsen til pesticider, men værdifulde næringsstoffer ryger tit ud i vasken, når man skræller.

Den bedste mulighed er at spise en varieret kost, vaske alt frugt og grønt og vælge økologisk når det er muligt, for at reducere udsættelsen til potentiel farlige kemikalier.

Hvordan denne guide er udviklet:

Frugt- og grøntsags rangeringen er udviklet af analytikere fra Environmental Working Group (EWG), baseret på resultater fra næsten 43.000 pesticidetests af grønt og frugt, indsamlet af The U.S. Department of Agriculture and the U.S. Food and Drug Administration mellem 2000 og 2004.

En detaljeret beskrivelse af kriterierne for udviklingen af rangeringen er tilgængelig, såvel som en fuld liste af frisk frugt og grønt som er blevet testet (se nedenunder).

EWG er en miljøforsknings organisation, som ikke er til for at tjene penge, men er dedikeret til at forbedre det generelle helbred samt beskytte miljøet ved at reducere forureningen af luft, vand og mad. For mere information besøg. www.ewg.org 

Vi rangerede 43 forskellige frugt og grønt, mens vindruer er rangeret to gange, da vi kiggede både på importerede vindruer samt vindruer fremstillet i USA (Indenrigs). 
 

Placering

Frugt eller grøntsag

Resultat

1 (dårligste)

Ferskner

100 (Højeste pesticide indhold)

2

Æbler

96

3

Peberfrugt

86

4

Selleri

85

5

Nektariner

84

6

Jordbær

83

7

Kirsebær

75

8

Salat

69

9

Vindruer - Importeret

68

10

Pære

65

11

Spinat

60

12

Kartofler

58

13

Gulerødder

57

14

Grønne bønner

55

15

Chili peber

53

16

Agurker

52

17

Hindbær

47

18

Blommer

46

19

Appelsiner

46

20

Vindruer-USA (Indenrigs)

46

21

Blomkål

39

22

Clementin

38

23

Champignon

37

24

Cantaloupe

34

25

Citron

31

26

HonningMelon

31

27

Grapefrugt

31

28

Vinter Squash

31

29

Tomater

30

30

Søde kartofler

30

31

Vandmelon

25

32

Blåbær

24

33

Papaya

21

34

Aubergine

19

35

Broccoli

18

36

Kål

17

37

Bananer

16

38

Kiwi

14

39

Asparages

11

40

Søde ærter-Frosne

11

41

Mango

9

42

Ananas

7

43

Søde majs-Frosne

2

44

Avocado

1

45 (Bedst)

Løg

1 (Laveste pesticide indhold)

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Freydis skrev denne kommentar:
30-07-2010 20:26:01

Gælder de her tal også for det frugt og grønt som vi køber herhjemme i DK? Er der lavet nogle undersøgelser om pesticid indhold i frugt og grønt i EU?


Nicolai skrev denne kommentar:
07-02-2017 10:33:55

heyo


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

 

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley