❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Gør din mikrobølgeovn dig syg?

Skrevet 29-08-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Gør din mikrobølgeovn dig syg?

Har du nogensinde overvejet, hvad din mikrobølgeovn gør ved dine fødevarer? Eller om mikrobølgeovnen har en negativ effekt på dit og din families helbred?


En mikrobølgeovn har efterhånden sin plads i ethvert dansk hjem samt på arbejdspladsen, i restauranter, kantiner og cafeteriaer.

Den er så tidsbesparende når man skal optø, tilberede eller opvarme fødevarer, og desuden energibesparende i forhold til den almindelige ovn.

Er du som de fleste af de mennesker, der bruger mikrobølgeovn, har du sikkert aldrig overvejet om en mikrobølgeovn har en negativ effekt på de fødevarer, du putter i den, eller om den har en negativ virkning på dit og din families helbred?

Men sandsynligvis ofrer millioner af mennesker verden over uvidende deres helbred til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed.

Hvorfor forbød man i Sovjet Unionen brugen af mikrobølgeovne i 1976?

Ved du egentlig, om din mikrobølgeovn nogensinde er blevet testet forsvarlig til tilberedning af fødevarer?

Svarene vil måske skræmme dig til at køre din mikrobølgeovn på lossepladsen...

Da jeg begyndte at undersøge fakta om mikrobølgeovne blev jeg selv dybt chokeret og smed min mikrobølgeovn ud med det samme.

Her vil jeg dele de oplysninger med dig, som jeg fandt, så du på baggrund af uafhængig information bliver i stand til at træffe en beslutning om, hvorvidt du ønsker at sætte din og din families sundhed på spil til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed. 

Mikrobølgeovnens historie

Som mange moderne opfindelser var mikrobølgeovnen et biprodukt af en anden teknologi.

 Muligheden for tilberedning af fødevarer med mikrobølger blev opdaget helt tilfældigt af Percy Spencer, da han byggede magnetroner til en radar for Raytheon. Mens han arbejdede på en radar, bemærkede han en mærkelig fornemmelse og så, at den Snickers, han havde i lommen, var begyndt at smelte.

Selvom han ikke var den første til at opdage fænomenet (som det er tilfældet i forhold til mange patenter), var Spencer ikke ubekendt med eksperimenter og opfindelser, og han forstod derfor straks, hvad det var, der skete. Radaren havde smeltet hans chokolade med mikrobølger.

Den 8. oktober 1945 fik Raytheon patent på Spencers mikrobølge madlavningsproces og i 1947 byggede firmaet verdens første mikrobølgeovn ”Radarange”. Den var 1,8 m høj og vejede 340 kg.

Den var vandafkølet og havde et forbrug på 3000 watt, omkring tre gange så meget som nutidens mikrobølgeovn. I dag er kinesiske Galanz verdens største producent af mikrobølgeovne. Virksomheden producerer årligt over 15 millioner enheder, svarende til 40% af det globale marked.

Hvordan virker en mikrobølgeovn?

Mikrobølger er en form for elektromagnetisk energi, ligesom lysbølger eller radiobølger. I vores moderne teknologiske tidsalder bruges mikrobølger til at forbinde langdistance telefonsignaler, fjernsynsprogrammer og computerinformation på kryds og tværs af vores planet eller til en satellit i rummet. Men de mikrobølger, vi kender bedst fra dagligdagen, er i den form, som vi bruger til madlavning.

Mikrobølgeovnen er baseret på princippet om vekselstrøm. Enhver mikrobølgeovn indeholder en magnetron, et rør hvori elektronerne påvirkes af magnetiske og elektriske felter på en måde så de producerer stråling i mikrobølgestørrelse.

Mikrobølge bestrålingen interagerer med molekylerne i fødevarerne, men i modsætning til den gammeldags opvarmningsmetode hvor varmen overføres udefra og ind, opvarmer mikrobølgeovnen maden indefra og ud.

Al bølgeenergi ændrer polaritet fra positiv til negativ med hver eneste bølgecyklus. I mikrobølgeovnen sker denne ændring af polariteten milliarder af gange for hvert sekund.

Atomer, molekyler og celler, der rammes af denne elektromagnetiske stråling, tvinges til at ændre polaritet 1 til 100 milliarder gange i sekundet. Hverken atomer, molekyler eller celler i en fødevare kan modstå sådan en voldsom, destruktiv kraft.

Molekyler i fødevarer har en positiv og en negativ ende på samme måde som en magnet har en nord- og en sydpol.

Af alle naturlige stoffer, der har polariteter, reagerer ilten i vandmolekyler mest følsomt. Efterhånden som mikrobølgerne, der genereres af magnetronen, bombarderer maden, forårsager de rotation i de polære molekyler, der hele tiden forsøger at stille sig på linie med det vekslende elektriske felt, der dannes af mikrobølgerne. Al denne bevægelse skaber molekylær "friktion" i vandmolekylerne, hvilket ufatteligt hurtigt opvarmer maden.

Denne unaturlige form for opvarmning skaber også betragtelig skade på de omgivende molekyler og skader cellevæggene i fødevarerne i en sådan grad, at resultatet bliver en Frankenstein fødevare, som naturen ikke har skabt dig til at spise.

Dit fordøjelsessystem vil sandsynligvis ikke opfatte en mikrobølge fødevarepartikel som mad, men i stedet som en fremmed organisme, der prøver at invadere din krop. Dette resulterer i en immunreaktion, hvilket undertrykker dit immunforsvar. 

Beviser for, at mikrobølgeovnen påvirker dit immunforsvar og dit helbred negativt

I starten af 1990erne var schweiziske Dr Hans Hertel den første forsker til at udføre et studie af mikrobølgetilberedte fødevarers effekt på menneskers blod og på deres generelle helbred.

Hertel måtte selv financiere studiet, da sundhedsmyndighederne afslog hans ansøgning om støtte med begrundelsen, at studiet ikke var relevant.

Det lille, men veldokumenterede og velkontrollerede studie havde skræmmende resultater.

Konklusionen var klar: Tilberedning af mad i mikrobølgeovn ændrede fødevarens struktur og medførte ændringer i testpersonernes blod; ændringer, der var potentielt sygdomsfremkaldende.

Til studiet blev otte testpersoner udvalgt og alle indlogeret i de samme hotelomgivelser i otte uger. For at kontrollere så mange variabler som muligt var det ikke tilladt at ryge, drikke alkohol eller dyrke sex.

I intervaller af to til fem dages varighed fik forsøgets testpersoner en af disse fødevarer på tom mave:

- Rå mælk fra en økologisk gård
- Den samme mælk kogt på gammeldags vis
- Industriel, pasteuriseret mælk
- Den rå mælk opvarmet i en mikrobølgeovn
- Rå grøntsager fra en økologisk gård
- De samme grøntsager kogt på gammeldags manér
- De samme grøntsager frosset, optøet i mikrobølgeovn
- De samme grøntsager tilberedt i mikrobølgeovn

Først da testpersonerne var blevet isoleret på deres hotel kunne testen begynde. Der blev taget blodprøver fra hver testperson umiddelbart inden de begyndte at indtage deres fødevare. Efter indtagelsen af mælk eller grøntsager blev der taget nye blodprøver i fastsatte intervaller.

Der blev registreret signifikante negative påvirkninger af blodet hos de testpersoner, der havde fået fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn. Ændringerne i blodet inkluderede et fald i alle hæmoglobinværdier og en stigning i kolesterolniveauerne.

Ydermere påvistes et tydeligt fald i de hvide blodceller meget kort tid efter indtagelse af mad tilberedt i mikrobølgeovn i forhold til efter indtagelse af de andre varianter. Således undertrykte mikrobølgetilberedte fødevarer altså testpersonernes immunforsvar. 

Industrien bag mikrobølgeovne dækker over sandheden

Så snart Hertel offentliggjorde sine resultater, slog den magtfulde Schweiziske brancheorganisation for elektro-apparater til. De gik i retten for at få Hertel til at tie. I marts 1993 fik Dr Hertel en dom for at "blande sig i handlen" og blev påbudt tavshedspligt og forbud mod yderligere offentliggørelse af sine studier.

Men Dr Hertel stod fast på sine rettigheder og sloges for sin sag i flere år, hele vejen til den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fastslog, at den tavshedspligt, Dr Hertel var blevet pålagt af en Schweizisk domstol, der forbød ham at erklære mikrobølgeovne usunde for menneskets helbred, var i strid med ytringsfriheden og havde undertrykt Hertels rettigheder. Ydermere blev den Schweiziske stat dømt til at betale Dr Hertel erstatning.

Man må spørge sig selv hvorfor industrien med magt forsøger at standse vigtig information i at komme ud i offentligheden?

Det ville have været langt mere hensigtsmæssigt og troværdigt at fremskaffe beviser for, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at anvende mikrobølgeovn til tilberedning af fødevarer.

Desværre findes der slet ikke sådanne beviser. Ej heller er det lykkedes mikrobølgeovnsindustrien at fremskaffe beviser for, at de mikrobølger, der opererer inden i mikrobølgeovnen ikke slipper ud i mikrobølgeovnens omgivelser, hvor strålingen kan sætte folks helbred i fare.

Ydermere sælges mange færdigretter i plastikemballage, beregnet til at putte direkte i mikrobølgeovnen. Men forårsager mikroovnstilberedning i plastikbeholder overførsel af nogle af de giftige stoffer, der er i plastik, til fødevarerne, og dermed ind i din krop? Ingen ved det med sikkerhed, men det er sandsynligt! 

Russerne forbyder mikrobølgeovnen

Efter 2. verdenskrig eksperimenterede russerne også med mikrobølgeovne. Fra 1957 og frem til for nylig blev studierne primært udført på Institut for Røntgenteknologi i Klinsk i Hviderusland. Følgende effekter blev observeret af de russiske forskere:

1. Indtagelse af mikrobølgetilberedte fødevarer forårsagede højere forekomst af kræftceller i blodet.

2. Den ustabile nedbrydelse af fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn ændrer deres elementære næringsindhold, hvilket fører til forstyrrelser i fordøjelsessystemet.

3. De personer, der spiste fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn havde en mærkbar statistisk højere forekomst af kræft i mave-tarm-regionerne, samt en generel nedbrydning af kroppens cellemembraner med en gradvis nedbrydning af fordøjelses– og udskillelsessystemets funktion.

4. Blandt personer, der spiste fødevarer tilberedt i mikrobølgeovn lod der til at være højere forekomst af mentale problemer i form af bl.a. hukommelsestab, koncentrationsbesvær, følelsesmæssig ustabilitet og reduceret intelligens.

5. Eksponering for mikrobølger skabte signifikant reduktion i ernæringsværdien af alle de undersøgte fødevarer, særligt sås:

- Et fald i den biologiske tilgængelighed af alle B-vitaminer, af C-vitamin, E-vitamin, samt af vigtige mineraler.
- Ødelæggelse af aminosyrer og proteiner i kød.
- Et markant fald i stofskifteaktiviteten af alkaloider, glucosider, galactosider og nitrilosider (basale stoffer der findes i frugt og grønt)
- Markant øget nedbrydning af de aktive stoffer i alle fødevarer.

Som et resultat af denne forskning blev mikrobølgeovne forbudt i Rusland i 1976; Forbudet blev ophævet efter kommunismens fald. 

Alun.dk om tilberedning af fødevarer i mikrobølgeovn:

Et gennemgående tema på denne hjemmeside er: DU BLIVER HVAD DU SPISER. Det ser (ikke overraskende) ud til, at mikrobølgeovne forstyrrer dine fødevarers molekylære struktur, hvormed de bliver til unaturlige Frankenstein fødevarer, som naturen aldrig har skabt dig eller din familie til at spise.

Tilberedning i mikrobølgeovn skaber mad som din krop ikke genkender som mad, og som dermed optager dit immunforsvar; ydermere har det meget lav næringsværdi; men værst af alt kan det faktisk forårsage alvorlige sygdomme hos de mennesker, der lever af mikrobølgemad.

For at det ikke skulle være nok, mistænker flere eksperter mad tilberedt i mikrobølgeovn for at være skyld hukommelsestab, koncentrationsbesvær, følelsesmæssig ustabilitet samt i reduceret intelligens. Hvis din familie og dit eget helbred ligger dig på sinde, så tag og brug et par ekstra minutter på at varme maden op på den gammeldags facon i en almindelig ovn eller gryde.

Maden vil ikke bare være sundere, den vil i mange tilfælde også smage bedre. Det er måske bekvemt, men har du nogensinde udbrudt “Hold da op for en kulinarisk oplevelse” efter du har spist mad tilberedt i en mikrobølgeovn?

Det skorter bemærkelsesværdigt på forskning og åbenhed omkring mikrobølgeovne; lad os opfordre til, at der kommer mere af begge dele!
Indtil da er vort råd: Se at få skaffet dig af med din mikrobølgeovn!

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

christensen skrev denne kommentar:
10-05-2010 21:58:36

Jeg ved, at en amnd i Sverige stod foran en microbølgeovn, og fik hjertestop, hospitalet kunne ikke finde årsagen til dette, men spurgte, om han havde stået foran en microbølgovn, da det skete, det bekræftede han, så mente de det var årsagen.


Alun skrev denne kommentar:
26-05-2010 10:07:51

Hej Michael,

Tak for din kommentar.

Prøv at søge på google eller pubmed.com og se om du kan finde nogen forskningsresultater der viser at microbølgeovne er sikre.


Henning Højen skrev denne kommentar:
13-08-2010 12:45:12

Molekylbevægelse = temperatur, jo højere molekylbevægelse jo højere temperatur. (Termisk udvidelse kommer af, at større bevægelse kræver mere plads).
Det specielle ved mikroovnen er, at det er vand-, fedt og sukkermolekyler, der alle har dipolstruktur, der bliver sat i bevægelse og deraf den forøgede temeratur, jvf. ovenstående. De ikke dipolære molekyler bliver indirekte opvarmede af dipolerne, som også sætter disse i sving - tallerkenen bliver også varm, den opvarrmes af maden på den.
AL opvarming indebærer MOLEKYLBEVÆGELSE", og om den ene slags bevægelsesgenerator skulle være mere skadelig end den anden, lyder for mig lidt søgt. Blot ved man, at uhæmmet indtagelse af grillmad eller anden mad, der delvis er forkullet, i nogen grad er kræftfremkaldende. Det er lidt dristigt at postulere empiri på 8 testpersoner, og sovjetunionens forbud mod mikroovne kan sagtens have andre årsager end den sundhedsmæssige, - - der foregik mange sære ting i den periode - -


Vis alle kommentarer

Søren Lorenzen skrev denne kommentar:
25-08-2010 12:12:41

Først og fremmest vil jeg sige at jeg er fuldstændig enig med Henning, men vil dog uddybe det tekniske en smule.
Det er korrekt at når et polært molekyle påvirkes af mikrobølge-stråling vil dette få molekylet til at rotere om sin egen akse. Dette er dog kun én af 4 mulige måder hvorpå et molekyle kan indeholde energi. De 4 er, i rækkefølge efter stigende energi, elektrisk, vibration, rotation og lineær bevægelse.
Alle disse har diskrete energi-niveauer, hvilket vil sige at det f.eks. kun er muligt for at molekyle at rotere med et begrænset antal hastigheder og rotationsretning. Når molekylet har opnået sit maksimale energi-niveau m.h.t. rotation vil det begynde at bevæge sig i stedet. Det er faktisk det der sker når vand fordamper, vandmolekyler inderholder så meget energi at deres bevægelses hastighed er stor nok til at undslippe de tiltrækkende kræfter der findes mellem alle vandmolekyler i flydende tilstand. Da temperaturen af et stof, f.eks. vand, er gennemsnittet af alle molekylernes enkelte energier, kan et molekyle godt have høj energi mens nabo molekylet har lav energi (det er også derfor vand kan fordampe ved stuetemperatur). Skulle molekylet med høj energi støde ind i naboen med lav energi vil noget af energien blive overført og den ene vil måske holde op med at bevæge sig mens den anden måske vil begynde at rotere.

Nå tilbage på sporet med mikroovnen...
Mikroovne får altså molekyler til at rotere og når de rammer andre vil disse også begynde at vibrere/rotere, hvilket varmer maden op. Det er nøjagtigt det samme der sker når molekylerne på overfladen af gryden vibrerer og derved også støder ind i molekylerne i maden i gryden og varmer det op. Men hvad er det så der varmer gryden op? Tja det afhænger af komfuret, men varmestråling er da én mulighed, hvilket også er elektromagnetisk stråling (infrarød). Kan I se sammenligningen...?

Mikrobølger er ikke ioniserende stråling og kan derfor ikke "lave om på" molekylerne i maden, det har den ikke energi nok til. Til gengæld kan et problem med mikroovne være at de tilfører ret meget energi i løbet af kort tid, og hvis den energi ikke kan når at fordele sig, kan der opstår forholdsvis store lokale temperaturer i maden, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt, men sker det samme ikke hvis du tænder komfuret på fuldt blus og lader være med at røre rundt??? Prøv at varme maden op på lavere effekt eller i intervaller.

Til sidst vil jeg lige slå myten om, at mikroovne varmer maden indefra og ud, til jorden. Det er simpelthen ikke korrekt... Mikrobølgernes energi mindskes hver gang de passerer et polært molekyle, da der overføres energi fra bølge til molekylest, og forsvinder derfor efterhånden som de trænger længere ind i maden. Grunden til at det af og til kan virke som om maden er varmere inden i er, at vandindholdet ofte er højere inde i midten af maden og da mikrobølger er klart mest effektive ved vand, kan de trænge langt ind før en betydelig opvarmning finder sted.

Er det ikke snart på tide at stoppe med at synes at alting er farligt og indføre noget sund fornuft i stedet?


Jacob skrev denne kommentar:
05-01-2011 17:53:32

Jeg har meget svært ved at tage denne hjemmeside seriøst.
Artiklen er fyldt med fejlbehæftede konklusioner.
Jeg kan kun tilslutte mig Søren Lorenzens meget fyldestgørende argumentation.


Morthen Jensen skrev denne kommentar:
08-01-2011 08:21:04

God artikel, med hensyn til schweiziske Dr Hans Hertel, er jeg ikke sikker på det med Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, da Schweiz ikke er medlem af EU, virker det mærkeligt at de vil anerkende en fremmedmagts love og domme. Det vil da underkende dem selv som en selvstændig- og neutral nation.


Yvonne Hinze skrev denne kommentar:
08-01-2011 17:33:51

Jeg har hørt om det for 20 år siden, men jeg troede at de havde løst problemet, så det var sundt at varme maden i mikrobølger. Det er jo legalt drab af svage mennesker.


Gert Sommer skrev denne kommentar:
21-01-2011 21:24:25

Hej Alun

Oftest skriver du nogle interessante og fornuftige betragtninger, men dette er vist på linje med diverse forældede myter.
Lyder som om du er godt op i årene! Har du heller ikke nogen mobiltelefon fordi du er bange for at få grillet hjernen?
(Tja det kunne selvfølgelig endnu vise sig at blive sandt!)

God troværdig kommentar af Søren Lorenzen. Det lyder som om der er viden bag den.

http://www.taenk.dk/test/mikroboelgeovne/myter/


Mads Wedel-Ibsen skrev denne kommentar:
14-02-2011 10:44:08

Hej Alun, i forlængelse af denne artikle vil jeg henlede din opmærksomhed på en artikel om andre mikrobølger som sendes i samme frekvensområde, dog med lavere intensitet, men til gengæld helt tæt på hjernen. Til gengæld må vi også huske på, at mobilmasterne sender 24 timer i døgnet, 365 dag i året. Det samme gør DECT telefoners basestation og trådløse internetroutere. Så har man ikke nok i masten på taget overfor hvor man bor kan man jo supplere med en trådløs telefon eller trådløst netværk og dermed i princippet montere en mobilmast i sit eget hjem.
Denne oversigtsartikel beskriver problemerne med at få anerkendt de for længst beviste sammenhænge mellem pulserende mikrobølger og forskellige sygdomme.

http://www.helbredssikker-telekommunikation.dk/Mobilstraaling%20skader%204.1.2011.pdf


Kim Graae Munch skrev denne kommentar:
22-02-2011 09:59:22

Problemet ligger sandsynligvis i at indholdet i alle celler bliver nedbrudt ved strålingen, mens opvarmning er mindre ødelæggende.


Orla S. P. skrev denne kommentar:
13-03-2011 19:39:26

God artikkel. Tak for den.
Vi havde en person i Jordstråleforenin-gen Danmark til at undersøge en sutteflaske, der blev opvarmet i en mikrobølgeovn. Den viste aktiv stråling i ca. 2 timer efter at være kommet ud af mikrobølge ovnen.
Det der muligvis kan være problemet, er, at vandmolekylerne bliver varmet så kraftigt op, at de yderste elektroner simpelthen ikke kan hænge fast i molekylerne, hvorved produktet afgiver stråling og molekylerne prøver at blive hele igen ved at finde frie elektroner. Det tager så ca. 2timer, men hvis det aktive produkt indtages inden, så hugges frie elektroner fra tarmvæggen. Dette er absolut ikke godt for canserpatienter og for andre vil det kunne eksponere langtidsskader ved for meget brug af mikrobølgeovn.
Vi fraråder også brugen af mikrobølgeovne


Lars R. skrev denne kommentar:
24-03-2011 11:00:38

WHO mener, at mikroovne er helt sikre til opvarmning af mad: http://www.who.int/peh-emf/publications/facts/info_microwaves/en/

Jeg mindes at huske, at nogen havde fundet ud af, at mikroovne var sundere end almindelige ovne pga. det brændte fedt i en alm. oven er giftigt. Jeg kan ikke huske, hvor det var.


Lars R. skrev denne kommentar:
24-03-2011 11:03:35

@ Orla S. P

Hvordan måler I i Jordstråleforeningen Danmark den aktive stråling? Hvilket apparat bruger I?


Morten Skøtt Thomsen skrev denne kommentar:
15-06-2011 22:38:46

Hej Alun

Jeg synes, det er irriterende at læse en artikel, der er så ladet i sit sprog og så dårligt videnskabeligt funderet.
Du opfordrer ovenfor til, at Michael skal søge på Pubmed om mikroovne er sikre. Jeg vil til gengæld udffordre dig til at finde bare ét velkontrolleret forsøg, der påviser skadelige effekter af mikroovnsopvarmning frem for alm kogning eller stegning.
Det ville være lidt mere seriøst, end at starte en hetz baseret på referencer til 30 år gamle forsøg fra Sovjetunionen, der nærmere er at betegne som ammestuehistorier end videnskab


Bodil Jørgensen skrev denne kommentar:
22-07-2011 18:53:52

Jeg elsker din artikel. Men jeg savner kildeangivelser. Derfor kan jeg desværre ikke henvise til din artikel, hvilket havde været mig en stor glæde.


michael jørgensen skrev denne kommentar:
20-09-2011 16:16:32

Hej Morten,

Er det ikke kun naturligt at vi har passion og engagement i forhold til emnet.

Beklageligt at du ikke ser andet end dette, som du kommenterer.

Måske du også bare er en af mange der har varmet mælken til den lille i mikroovnen.

så hellere fortsætte end søge mere viden. Forestiller mig du er en af de mange akademikere som grundlæggende ikke skaber noget andet end det overflødige.

mikroovne sucks og det burde forbydes som så mange andre produkter skabt af industrien og promoveret af akademikere som igen lever af industrien.

ja simpelt sagt - jeg er også bare simpel.

Mvh michael


Peter jensen skrev denne kommentar:
27-09-2011 00:36:29

http://sites.google.com/site/jasonlpsmith/microwavedangers


Sheila skrev denne kommentar:
12-10-2011 16:44:39

Den er allerede konfiskert.....
Der er alt for meget der bliver lagt låg på....for andre store giganter kan tjene penge på menneskers helbred....
Det er forkasteligt.
Sæt dette i omløb måske kan vi gøre en foreskel...


Sheila skrev denne kommentar:
12-10-2011 16:51:03

Den er allerede konfiskert.....
Der er alt for meget der bliver lagt låg på....for andre store giganter kan tjene penge på menneskers helbred....
Det er forkasteligt.
Sæt dette i omløb måske kan vi gøre en foreskel...


Sheila skrev denne kommentar:
12-10-2011 16:51:59

Den er allerede konfiskert.....
Der er alt for meget der bliver lagt låg på....for andre store giganter kan tjene penge på menneskers helbred....
Det er forkasteligt.
Sæt dette i omløb måske kan vi gøre en foreskel...


Ulf Sørensen skrev denne kommentar:
19-10-2011 16:07:52

Jeg har sjældent grint så meget som da jeg læste:

"...mikrobølgeovne forstyrrer dine fødevarers molekylære struktur, hvormed de bliver til unaturlige Frankenstein fødevarer, som naturen aldrig har skabt dig eller din familie til at spise"

Ahahahhaa... Hvad er det dog for en gang vås! Jeg håber ikke at denne såkaldte artikel (skræmmekampagne) har overtalt nogen til at smide mikroovnen ud - det ville være synd.

I øvrigt kan jeg sige om det nævnte Hans Hertel forsøg: Han udgav aldrig en videnskabelig beskrivelse af sine forsøg, så ingen har kunnet gentage dem og se hvad han byggede sine argumenter på. Ligeledes gælder de russiske forsøg som førte til forbudet mod mikroovne. De er ikke udgivet, og ingen efterfølgende forsøg har påvist lignende problemer ved brug af mikroovn. Ingen lande i verden forbyder i dag brugen af mikroovne.

Sagen om Hans Hertel ved menneskerettighedsdomstolen handlede om hvorvidt Hertel måtte have lov til at sige de ting han gjorde. Han var blevet pålagt af en schweizisk domstol ikke at ytre sig om de skadelige effekter af mikroovne, fordi det var noget vås og udnødigt skræmte folk. Men menneskerettighedsdomstolen slog altså senere fast at han gerne måtte ytre sig om det. Det er jeg for øvrigt enig i - selvfølgelig må han sige at mikroovne er farlige, hvis han gerne vil sige det - men det er stadig noget forb..... sludder!

Se hjemmesiden her hvis du gerne vil have den rigtige sandhed at vide, samt lære lidt om hvordan man bør og ikke bør tilberede mad i en mikroovn:

http://www.cspinet.org/nah/04_05/microwavemyths.pdf


Ulf Sørensen skrev denne kommentar:
19-10-2011 16:24:40

Orv, så glemte jeg jo noget.. Jordstråleforeningen Danmark kommenterer ovenfor med at de har kigget på en sutteflaske, der har været i mikroovn, og de har fundet noget der... øhh.. aktiv stråling og noget med at hvis man drikker indholdet så stjæler det elektroner fra tarmvæggen.. ???

Hvis i virkelig vil noget seriøst med den kommentar må i godt lige uddybe begge postulater og evt refere til en artikel om jeres forsøg - det er garanteret lige så sjov læsning som jeres hjemmeside, som er REN komik! Her påstås bl.a. at 90 km/t er en farlig hastighed, at man bliver doven af at opholde sig over en vandlinie, og at kosmiske energilinier kan gøre dig i bedre humør (lol, omfg og hold da helt ferie - lever så ekstrem overtro virkelig stadig i bedste velgående?)

http://www.mj-danmark.dk/index_artikler.htm

Det er næsten sjovere end zulu commedy zoo


Walther Hansen skrev denne kommentar:
07-11-2011 18:34:04

Tak for en god artikel som har lært mig en del og givet mig en anden forståelse af brugen af microovn.
Venlig hilsen
Walther Hansen
cand.psych.


kirsten lindberg skrev denne kommentar:
13-11-2011 22:13:04

Jeg skulle bare finde den bedste og billigste microovn - læste artiklen og alle svar - ja, jeg køber een i morgen
Kirste


kristella risager skrev denne kommentar:
15-11-2011 08:52:05

Man kan også selv lave miniforsøg og teste forskellen på hvordan karse vokser, hvis det vandes med almindelig kogt vand og mikrobølge kogt vand - forskellen er meget tydelig!!
Mener faktisk at have læst, at man anbefaler at spædbørn ikke får mikrobølgeopvarmet modermælkerstatning... hvorfor skulle man gøre det, hvis ikke det var fordi man fra myndighedernes side har en mistanke om at det er skadeligt!?


Perh skrev denne kommentar:
01-01-2012 22:23:55

Micro ovnen kan varme mælken mere og hurtigere end du måske lige regner med, og så brænder barnet sig jo. Der er mere styr på temperaturstigningen i en gryde med varmt vand.


jensen skrev denne kommentar:
15-01-2012 13:53:04

Det er den ældste urban legend, at mikrovne er farlige! Men det er da meget sødt hvis folk tror på det, men det er også forkert. Denne artikel er det rene humbuk uden videnskabelig understøttelse!


Perben Andersen skrev denne kommentar:
15-01-2012 19:40:17

Jeg er enig med Jensen. Jeg uddannet læge og arbejder på syddansk universitet som forsker og har skrevet flere artikler om dette emne. Jeg kan berolige alle med at de historier som Alun har læst er vandrehistorier, som ikke har noget videnskabeligt værd.
Der er ALDRIG fundet nogle farlige konsekvenser ved brug af mikrobølgeovne.
Kontakt din egen læge, hvis du er i tvivl.

Mvh.
Perben Andersen,
Dr. Med og Dr. Phill.


Alun skrev denne kommentar:
16-01-2012 08:32:53

Venligst del uafhængig forskningsresultater der viser at microbølgeovne er sikre.


Søren Søgaard skrev denne kommentar:
18-01-2012 22:39:24

Hej alle
Det er en sjov diskution her er gang i, og jeg må sige at det er dejligt at se folk ikke bare æder en kold vandrehistorie råt, nej tag lige og give den en mikrobølge behandling.
At mikorbølgerne skulle sætte en rotation i gang er uomtvistelig, men at der skulle kunne opnåes flere omdrejninger end frekvensen de udsættes for er mere end naturlove tillader, dvs. en frekvens som er godkendt til privat og industriel brug på 2450 MhZ, betyder polariseringen vil påvirkes 2450 gange i sekundet så der er endnu et godt stykke op til 100 milliarder gange på samme sekundt eller du har måske også en helt anden form for tidstagning.?
At der er en stråling tilbage efter der er afbrudt for magnetronen er totalt umulig da magnetronen ikke kan berige hverken den elskriske eller den magnetiske bølge og det er udelukkede disse to bølgetyper der danner mikrobølge energi feltet,så som kan afsættes sin energi via polariseringen.
ALLE fødevarer har en dielektrisk værdi og denne værdi kan vi læse som et udtryk for hvor langt ind vi kan sende en mikorbølge i et opbjekt, så for nogen ser det ud til varme kommer inde fra - MEN NEJ varmen kommer derfra hvor gnidningsmodstanden er størst, og det er der hvor vandmolekylerne ligger tættest på hinanden - Mikrobølgen er faktisk en doven karl, da den søge hen hvor den lettes kan afsætte sin energi og når energien er afsat så er det INTET tilbage, så der findes IKKE begrebet rest strålinger overhovedet i forbindelse med mikrobølger.
Der er meget store undersøgelser i gang omkring hvad der sker med f.eks proteiner, vitaminer, mineraler etc. når de udsættes for alm kogneing, vacum og tryk kogning samt mikrobølge opvarmning, og ind til nu er der intet der tyder på mikrobølgerne har en nagativ effekt, og slet ikke sammen holdt med almindelig kogning, men desværre er der stadig 2 år til de første tribbel kontrolerede undersøgelser kan offentliggøres.
SÅ sålænge vi er i stand til at sikre mikrobølgerne blive i det aflukkede rum, og derved ikke har kontakt med personer eller dyr, så er de ganske ufarlige -
Det kan oplyses at jeg har arbejdet med mikrobølge teknologi siden 1986, og hverken min hukommelse eller fordøjelse fejler noget - men vi er godt på vej til at kunne forlænge holdbarheden af vores fødevarer uden brug af kamikalier, og kan vi det så mener jeg nok, vi ikke ødelægger nogen af de ganvnlige fødevare værdier, men netop er i stand til holde produktet meget tæt på den oprindelige og naturlige beskaffenhed - dette gælder både mælk, køb, frugt og grønt.
SÅ god fordøjelse med din mikroovn.


Kuno skrev denne kommentar:
24-01-2012 23:42:42

Går ud fra at du har baseret din artikel på denne her: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/05/18/microwave-hazards.aspx#_edn14

Men det er jo svært at vide, når du ikke inkluderer referencer..

Synes dog at du burde tage og læse den her: http://ehealthmd.com/content/microwaved-food-dangerous-myths-and-facts

Og derefter gøre det eneste rigtige: Fjerne artiklen og stop op med at skræmme folk uden ordentligt grundlag.

Mvh Kuno


Jakob skrev denne kommentar:
31-01-2012 17:43:00

Gælder alt det negative også popcorn


Petersen skrev denne kommentar:
18-02-2012 08:18:41

Synes det er svært at tage denne artikel seriøst. En af overskrifterne lyder: Beviser for at mikrobølgeovnen påvirker dit immunforsvar og dit helbred negativt. For mig at se er det udelukkende et postulat der på ingen måde bliver bevist. Et videnskabeligt forsøg der udelukkende drejer sig om 8 testpersoner kan ikke danne grundlag for en generel udtalelse om effekten af mikrobølgeovne, desuden inkluderer man normalt også en gruppe testpersoner der holdes uden for forsøget, for at have noget at sammenligne med. Og det hele underbygges med Sovjetunionens forbud af mikrobølgeovne i 1976... :) Desuden er der total mangel på kildehenvisninger og kildekritik hvilket bare understreger dens fuldkomne mangel på de beviser den påstår at komme med..


kirsten amby skrev denne kommentar:
11-03-2012 22:43:56

Tak for din artikel...jeg har altid følt mig overbevist om, at det ikke kunne være sundt at behandle fødevarer..ja, ikke engang vand..på denne måde, og din artikel bestyrker mig i mine formodninger...advarsler om så såvel forskellig medicin som fx mikrobølgeovne kommer desværre altid mange år for sent..Jeg har sat artiklen på min FB profil


Kirsten Sødring skrev denne kommentar:
31-03-2012 09:30:02

Jeg mangler et overblik på et højere niveau. Næstved Kommune har dikteret opvarmning af den daglige færdigret i microovne til de svageste i vort samfund: Ældre og handicappede.
Hvor er vi henne med ansvar og folkesundhed ? Jeg er virkelig bekymret.


Kamilla skrev denne kommentar:
10-04-2012 20:40:08

Da jeg læser medicin på SDU, blev jeg så nysgerrig efter hvem Preben Andersen Dr. med og Dr. Phill, var og hvor man kunne finde ham. Det er altid spændende at høre forskere fra ens eget universitet blande sig i en debat. Men jeg kan ikke finde dig på hjemmesiden. Arbejder du der stadig?


Jens Hansen skrev denne kommentar:
29-05-2012 00:52:01

Min kone og jeg købt forleden vors første mikrobølgovn til vores lille hjem. Vi smækede en pose popcorn i og nød, at have lidt lækkert til Hvem Vil Være Milioner på TV2.
MEN dagen efter vågnede vi begge op med Rosklidesyge!
Jeg har ikke kunne se samenhængn, men jeg ser den klart nu efter at have lest hvad du har at sige Alun.
Den mikrovn ryger ud i morgen og jeg skal alrdig have sådant bras inden for min dør igen!
Tænk sig af sådan kapitlalister leger med vores helbred blot for at gøre vægten af deres pengpunge større. DET ER EN SKANDLAE.
Jeg ville ønske at jeg boede i Sjovjetunionen hvis bare den stdaig stod ved. Her blev arbejderen behandlet med den omsorg arbejderen fortjetniae. Beskyttet fra grådige mennesker!


peter jørgensen skrev denne kommentar:
30-05-2012 12:11:48

jeg udviklede aggressiv paradentose 1/2 år efter jeg fik min mikroovn og er sikker på at det skyldes mikroovnen. det mener min tandlæge også er årsagen. jeg ærger mig så meget over at jeg nogensinde købte det skrammel når jeg i dag sidder tandløs og gumler på den mad jeg elsker så meget. SKROT DIN MIKROOVN!


Peter Andersen skrev denne kommentar:
30-05-2012 20:10:40

Jeg fik pest et halvt år efter jeg fik min mikroovn!!! Den skal UD!


elly skrev denne kommentar:
14-06-2012 12:23:40

Hej. - jeg blev da forskrækket da jeg hørte om, hvordan blod ændrede karakter, efter at testpersonerne havde spist microovnsmad. - Ligeledes lyder det heller ikke rart, at frøplanter "går ud" eller dør, hvis de kun vandes med vand der har været opvarmet i microovn og siden afkøles. - Det er da håndfaste ting som ikke kan være sunde for indtagelse af microovnsføde..... Alle de "videnskabelige" betragtninger m.m. forstår "jævne mennesker" sig ikke på, men vi kan se de triste resultater af mangen videnskabelig publiceret og godkendte metoder og produkter gennem tiden.- Og de er ikke alle lige heldige..


Mikhail Gorbatjov skrev denne kommentar:
22-06-2012 21:06:24

Min svigermor har lige fået en mikroovn i fødselsdagsgave, hehe den heks :D


Tine skrev denne kommentar:
30-06-2012 22:54:36

Hvor er I dog uhyggeligt naive, alle jer der tror på at mikrobølger ikke er skadelige, bare fordi I har læst et sted at det er sikkert. Mobilstråling er også farligt, og der kommer flere og flere sygdomme, blandt andet pga stråling. Og hvad i alverden ved lægen dog om mikrostråling? Er han uddannet i det? Tænk det var jeg ikke klar over. Ja sid I bare og kom med dumme kommentarer og grin af det. En dag vil det være jer selv der bliver til grin. Og brug dog jeres egen fornuft og indse at unaturlige stråler ikke er sundt for kroppen. Men jeres hjerner er nok allerede så bestrålede at det er for sent for jer. Hvis I tror myndighederne vil jer det bedste og ikke lægger skjul på noget, ja så siger jeg bare held og lykke med jeres totale snæversynede liv. Det undrer mig at mange af jer overhovedet har kunnet poste en kommentar, eftersom man først skal regne 5+6 ud.


Lis skrev denne kommentar:
03-07-2012 22:06:58

Min kat døde ½ år efter, at jeg fik min mikroovn.....


Birgit Keblovszki skrev denne kommentar:
22-07-2012 13:36:24

Jeg glæder mig over det jeg har læst,er 65 år,har haft en gammel venninde der døde i 60 erne,da ovnene kunne åbnes og ovnen stadig kørte,fik kræft i hele underlivet,men det var tys tys,er uddannet inden for køkken bruger den kun under tvang.


Jesper skrev denne kommentar:
19-08-2012 15:30:22

1. Jeg kan ikke finde den artikel der henvises til.
2. Den ene af de to forskere der har skrevet den påståede artikel har trukket sig fra artiklen.
3. Fra min kilde:
"Now, searching on the "researchers'" names on Google and you'd get the impression that both were reputable scientists. At least so it says on various food conspiracy theory websites. I'd like to find out a bit more about them, but it appears the illuminati have erased them from conventional sources."
kilde: http://msgboard.snopes.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=39;t=000994;p=0


Mikkel skrev denne kommentar:
19-08-2012 22:35:10

Fy!

Der er vist ikke blevet udført kildekritik da denne artikel blev skrevet.

Det er pt. større bevisbyrde for at månelandingen aldrig fandt sted end at microbølgeovne er skadelige.

En sjov artikel om emnet:
http://www.cracked.com/article_17578_5-things-they-say-give-you-cancer-and-why-theyre-wrong.html

En seriøs artikel om emnet:
Kleinerman, R.A., Linet, M.S., Hatch, E.E., Tarone, R.E., Black, P.M., Selker, R.G., Shapiro, W.R., Fine, H.A., Inskip, P.D. "Self-reported electrical appliance use and risk of adult brain tumors." American Journal of Epidemiology. 15 Jan. 2005, Volume 161, Number 2: 136-146.


Den falske Fynbo skrev denne kommentar:
06-11-2012 21:54:16

hahahaha!

Genial underholdning!! hahahaha!
Vil blot lige sige at jeg synes det er sjovt at tænke på hvor længe microovnen og alt muligt andet farligt bras har eksisteret, men at gennemsnitsalderen stadig stiger...tror ikke det er stråling vi skal tænke så meget på ift. kræft og mange andre sygdomme - men nok nærmere de kemikalier der er fyldt i vores mad, shampoo og div. emballage...
jeg nuker videre!


Erik skrev denne kommentar:
05-12-2012 21:08:57

Jeg er uddannet Astrofysiker og jeg lover at følgende er så vildt noget sludder: "Al bølgeenergi ændrer polaritet fra positiv til negativ med hver eneste bølgecyklus. I mikrobølgeovnen sker denne ændring af polariteten milliarder af gange for hvert sekund."

Hvad f***** er polaritet? Og fra positiv til negativ?? I fysik - når man taler om positiv til negativ er det ligesom retning, ligesom nord -syd. Det er ikke om det er godt eller dårligt. Og ideen om at der er en ændring i polariteten millioner gange i sekundet har INGEN reference til fysik.


Barbarella Psychedella skrev denne kommentar:
07-12-2012 20:26:52

Jeg citere Trine: Hvor er I dog uhyggeligt naive, alle jer der tror på at mikrobølger ikke er skadelige, bare fordi I har læst et sted at det er sikkert. Mobilstråling er også farligt, og der kommer flere og flere sygdomme, blandt andet pga stråling. Og hvad i alverden ved lægen dog om mikrostråling? Er han uddannet i det? Tænk det var jeg ikke klar over. Ja sid I bare og kom med dumme kommentarer og grin af det. En dag vil det være jer selv der bliver til grin. Og brug dog jeres egen fornuft og indse at unaturlige stråler ikke er sundt for kroppen. Men jeres hjerner er nok allerede så bestrålede at det er for sent for jer. Hvis I tror myndighederne vil jer det bedste og ikke lægger skjul på noget, ja så siger jeg bare held og lykke med jeres totale snæversynede liv. Det undrer mig at mange af jer overhovedet har kunnet poste en kommentar, eftersom man først skal regne 5+6 ud.


;-) True words


Ekaterina Svanidze skrev denne kommentar:
04-01-2013 13:25:22

Når jeg spiser ude spørger jeg altid om maden har været tilberedt i mikroovn. Har den det takker jeg pænt nej. Jeg har flere veninder, som jeg ikke spiser hos længere efter at have læst Aluns artikel om mikroovne.


Pia Ogilvie Becktoft skrev denne kommentar:
10-01-2013 17:22:57

Har nu læst om folks forskellige meninger....Man kan vælge at tro på det eller lade være... Men når et lille barn bliver syg og forældrene går til lægen. hvor de bliver spurgt om hvordan de opvarmer barnets mælk. Microobølgeovn. Bliver bedt om at forsøge at varme mælken i gryde over varme, og komme tilbage efter 14 dage... Barnet var rask igen. Forsøger med Mic.igen i 14 dage, barnet sygt igen. Tænk over dette....


Hansen skrev denne kommentar:
15-01-2013 16:49:19

Er der noget, du ikke har en mening om ??? Tilsyneladende ikke.
- Og så syntes jeg,du skal dokumentere alle dine påstande ordentligt.
Jeg har lavet lidt research på dit navn og har svært ved at se,hvad du har din tilsyneladende viden om alting i.


Svetlana skrev denne kommentar:
19-01-2013 01:29:47

Min mand er altid liderlig efter at have fået mad fra mikroovnen. Just sayn-)


Thomas skrev denne kommentar:
07-03-2013 23:28:53

Hvor er det foruroligende, at der efter utallige videnskabeligt redelige kommentarer imod artiklen, stadig kommer kommentarer fra personer, der tror på artiklen. Regner med at det er personer, der endnu ikke har erfaret, at internettet ikke er et leksikon.

Fra artiklen: "...hotelomgivelser i otte uger. (...) I intervaller af to til fem dages varighed fik forsøgets testpersoner en af disse fødevarer på tom mave. (...) Ændringerne i blodet inkluderede et fald i alle hæmoglobinværdier og en stigning i kolesterolniveauerne."
Hvorfor ikke 'dosis' med samme interval? Hvad fik de at spise resten af tiden? 8 uger på hotel vil få de flestes hæmoglobinværdi til at falde og kolesterolniveau til at stige!
8 personer med 8 forskellige fødevarer, som kun gives hver 2.-5. dag - helt ærligt, så kunne han ligeså godt have vendt 8 tarok kort.


Thomas skrev denne kommentar:
07-03-2013 23:45:26

Foruroligende at nogle folk tror mere på:
1. En netartikel, et 20 år gammelt 8-testpersoners forsøg, et forbud i et kommunistisk USSR, samt enkelte lægers bibeholdte skepsis fra tiden hvor mikroovne sikkert var mangelfuldt afskærmede
- end -
2. Samtlige verdens landes lovgivninger og sundhedsmyndigheder, WHO, offentliggjorte videnskabelige artikler, den frie presses manglende interesse i emnet.


Hansen skrev denne kommentar:
09-03-2013 00:19:44

@Thomas: Mikroovnslobbyist! Jeg har gennemskuet dig!


Kate skrev denne kommentar:
30-03-2013 09:41:28

Min tip-oldemor Beatrice, som arbejde i mikroovns-branchen sagde altid, at jeg skulle holde mig væk fra mikroovne. Så det gjorde jeg.


Jakob skrev denne kommentar:
05-04-2013 22:02:17

Hej Alun, jeg bliver nødt til at reagere på denne 'artikel'. Den medvirker til at sprede forvirring og frygt omkring mikrobølgeovne, hvilket er fuldstændig unødvendigt.

Det fremgår tydeligt, at du mangler basal viden om elektromagnetisk stråling, og den måde mikrobølger virker på. Der er flere velbegrundede indlæg blandt kommentarerne, som rent faktisk nøjagtigt forklarer fysikken bag mikrobølgeopvarmning. Søren Lorenzens kommentar er et godt sted at starte. Her er ingen 'unaturlig' hokus-pokus på spil, blot fysiske processer.

Du skriver at molekylernes 'unaturlige' opvarmning skaber en 'Frankenstein fødevare', hvad betyder det? Er det saglig og velbegrundet bevisførelse?

Du skriver også følgende:

"Dit fordøjelsessystem vil sandsynligvis ikke opfatte en mikrobølge fødevarepartikel som mad, men i stedet som en fremmed organisme, der prøver at invadere din krop. Dette resulterer i en immunreaktion, hvilket undertrykker dit immunforsvar."

Du springer ret hurtigt over argumentationen her. Hvad vil 'en fremmed organisme' sige? Betyder en immunreaktion at immunforsvaret undertrykkes? Jeg forstår det ikke, forklares udbedes. Du bruger også ordet 'sandsynligvis', hvilket er meget sigende for din artikel, nemlig at den baserer sig på gisninger frem for logik, argumenter og saglighed.

Jeg skal ud og finde en ny mikroovn i morgen, vi har en gammel én som er ved at være udtjent. Vi har brugt den til at varme mælken op til sutteflaskerne med. Mine børn fejler ingenting, er glade, sunde og raske. Glæder mig til at få en ny med elektronisk display. Supersmart. Mikroovne resulterer ikke i stor kogekunst, men gør visse ting i køkkenet nemmere (og mere energibesparende).


Hansen skrev denne kommentar:
20-04-2013 09:39:19

@Jakob Du glemmer vidst Dr Hans Hertels undersøgelser i Schweiz! Og hvad med Sovjetunionen! En hen verdensdel der vendte denne djævelskab ryggen!

Mikrobølgeovnslobbyist, jeg har gennemskuet dig!


Hansen skrev denne kommentar:
20-04-2013 09:54:42

I øvrigt vil jeg dele en lille historie med jer fra det virkelige liv et par år tilbage.

Min kone ammer vort barn, barnet er glad. Jeg giver barnet modermælkserstatning varmet i mikroovn, barnet skriger. Min kone ammer barnet igen, barnet er glad. Jeg giver barnet modermælkserstatning varmet i mikroovn, barnet skriger så det er ved at drive mig til vanvid! Min kone ammer barnet, barnet er glad.

Jeg spørger bare om I kan se sammenhængen!?

Efter at have læst Aluns artikel blev mikroovnen solgt til en stakkels sjæl på DBA.


niels skrev denne kommentar:
25-04-2013 19:53:48

min kone lis og jeg har oplevet præcist det samme!!!


Susanne skrev denne kommentar:
29-04-2013 13:08:48

Alun! Tag lige og se hvad denne frække Amerikanske Cowboy har at sige om mikroovne-)

http://www.youtube.com/watch?v=zKYVOuCVLt0


mette nørby skrev denne kommentar:
09-05-2013 17:42:04

Jeg ville tro, at de undersøgelser du refererer til, vandt udbredelse. jeg går ud fra der er en grund til at de ikke gør det. Har man fx haft problemer med at reproducere resultaterne?
Det vil være fint, hvis du kan få net tidsskriftet "ingeniøren" til at efterforske sagen! VH Mette


johan larsen skrev denne kommentar:
24-05-2013 16:36:23

Mette. Jeg tror bare at du glemmer de mange penge der er i denne industri. De store kræfter der driver det. Tænk på ingeniørern.dk. deres læsere arbejder selv i mikroovnsindustrien og så er de jo ikke interesseret i at kaste dem i et dårligt lys. Ødelægge det teknologiske fremskridt med kritisk journalistisk. Det er ikke godt for dem.

Jeg syne også at et resultat er et resultat. Hvis ham doktoren på hotellet opdagede noget, så var det der jo, og så forsvindener det jo ikke sådan igen vel. Som min oldemor altid sagde. Der er sjældent røg uden der er ild. Tænk lidt på det mette.


Lars skrev denne kommentar:
04-06-2013 15:32:10

Der er intet videnskabeligt bevis for at mikrobølgeovne er farlige. Selve ovnen er omgivet af et Faraday bur, så du vil ikke blive påvirket af mikrøbølgerne.

Forfatterne af følgende artikel konkluderer, at der ikke er flere ændringer af den molekylære struktur af maden i en mikroovn sammenlignet med konventionelle metoder:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0958694695000097

De undersøgelser der viser det modsatte har typisk overophedet maden/væsken i mikrobølgeovnen kraftigt under tryk, hvilket man næppe selv ville gøre.

Men jeg er enig i at denne artikel på alun.dk er mere spændende indeholdende konspirations teorier og hvis den skaber frygt.


Johan Larsen skrev denne kommentar:
06-06-2013 10:33:29

Lars. Dit studie fokuserer kun på mælk og proteinerne i mælk. Hvad med andre fødevarer? Og hvad hvis man har overset noget i dit studie?

Jeg skal i hvert fald ikke røre det bras! Tænk på studiet af Dr Hans Hertel. Fald i hæmoglobinniveauerne og øget kolesteroltal! Det fører til hjertekarsygdomme! Din test undersøger jo slet ikke sådanne sammenhænge!


Maiken Juul skrev denne kommentar:
13-06-2013 13:43:31

En ting er, hvorvidt microbølger er skadelige - noget andet er hvorvidt de potentielt kan fjerne sundhedsfremmende stoffer fra vores ellers sunde fødevarer. Og det kan de!
Jeg har skrevet speciale om effekten af glycosinolater (som findes i kålprodukter) på forekomsten af hjertekarsygdomme. Det er allerede videnskabelig bevist, at glycosinolater nedsætter risikoen for kræft og endda potentielt kan reducere en allerede udviklet kræftsygdom.
De mange artikler jeg læste i forbindelsen med mit speciale belyste f.eks. området vedrørende tilberedning af kålprodukter som f.eks. broccoli, hvidkål, mv. Og der var klare beviser for, at tilbereder man kålprodukter i microbølgeovnen, så vil dette næsten fuldstændig fjerne forekomsten af glycosinolater i fødevaren! Jeg har ikke en microbølgeovn, og vil aldrig eje en - blot af denne årsag.

Mvh Maiken
Cand. scient. human ernæring


John Fitzgerald Clausen skrev denne kommentar:
16-06-2013 10:53:57

Kære Maiken.

Det lyder utroligt spændende. Du er sandsynligvis den første på denne side (inklusive Alun), der kan have ordentlige beviser for, at mikroovne ødelægger visse bestanddele af fødevarer.

Du bliver simpelthen nødt til, at dele dine kilder med os!

Venlig hilsen,
John Fitzgerald Clausen.


jan mikkelsen skrev denne kommentar:
23-06-2013 15:46:33


Jo Jo jeg ved da godt der er et liv efter døden, men A l i g e v e l.
Jeg ved, at en mand i Sverige stod foran en microbølgeovn, og fik hjertestop, hospitalet kunne ikke finde årsagen til dette, men spurgte, om han havde stået foran en microbølgovn, da det skete, det bekræftede han, så mente de det var årsagen.
Hmmm han må da gå igen som spøgelse he he
Siden han kan svare på spørgsmålet


Jan Pillemann Otze skrev denne kommentar:
05-07-2013 19:51:47

@Jan Mikkelsen: Det er helt normalt ikke at dø af hjertestop - så der har du nok forklaringen..........


Johan Van Der Tauber skrev denne kommentar:
17-07-2013 18:55:32

Alun for helvede!!!!! Du har redet min dag! Tak!!!!!!!!


:D

!


Chr skrev denne kommentar:
04-08-2013 21:41:11

Tak for en forrygende artikel. Fandt den da jeg skulle købe ny mikroovn. Det er lang tid siden jeg har været SÅ godt underholdt. Jeg kom endda også en tur videre til Jordstråleforeningen - underholdning på samme niveau!

Vil huske linket - en fantastisk reference når man skal forklare hvad tro er for en størrelse. Når man tror, behøver man ingen videnskab eller beviser - det eneste man behøver er en klog mand der udtaler sig :)

Alun, du er altså knivskarp!

Tror jeg går ud og mikropopper en gang popcorn :)


Gry Westh skrev denne kommentar:
29-08-2013 05:24:31

Tak for disse informationer, mine unger får varmet mælken op hver morgen i 7 år. Jeg har selv lige fået diagnosen: Sclerose, jeg håber da ikke at det har noget at gøre med mikrobølgeovnen at gøre- men det er da til at tage i betragtning(Ingen i min familie har ellers denne sygedom)


grete krag jacobsen skrev denne kommentar:
24-11-2013 20:03:31

Uvidenhed er roden til meget vrøvl. Sæt jer ind i seriøse undersøgelser inden I skræmmer folk fra vid og sans. Læs fx den artikel som seriøse spanske forskere har publ. vedr. 20 forskellige grøntsager tilberedt på 6 forskellige måder, hvor de måler ændringer i forskellige antioxidant tests: Jimenez-Monreal,A.M et al.:Influence of Cooking Methodson AntioxidantActivity og Vegetables in Jour.Food Science vol 74.nr3,2009. Og tænk lige over hvordan I ellers mishandler jeres mad på stegepander, der laver brankede overflader med kræftfremkaldende stoffer, karcinogener eller hvordan I koger grøntsager i vand så de taber vandopløslige vitaminer og mineraler og smagsstoffer ud i vandet - det sker ikke i den skånsomme mikrobølgning. Og så sparer man desuden rigtig meget el-energi. Læs mere i "Brug Mikrobølgeovnen -nemt, sundt og lækkert" -den er i boghandlen nu. Velbekomme.


lis skrev denne kommentar:
02-12-2013 18:20:22

grete: Du glemmer da vidst helt Dr Hans Hertel og hans hårde kamp hos den europæiske menneskerettighedsdomstol!

Og hvad med Sovjetunionen???? Fordøjelsesbesvær, kræft, tab af intelliges, psykiske lidelser osv. Det overser du jo helt!

Mikrobølgeovnslobbyist, jeg har gennemskuet dig!


Bobo skrev denne kommentar:
28-12-2013 11:54:46

Vi har fået skovlen under tobaksindustrien og dens lobbyisme, men mikrobølgeovns-kapitalisterne har vist sig endnu stærkere!!!

Vi må stå sammen og blotlægge disse løgne!!!!


Eriksen skrev denne kommentar:
03-01-2014 21:29:32

GoogleGrete Krag Jacobsen. Hun er tidligere overlæge i molekylærpatologi og har skrevet en kogebog til mikroovn.
Hun udtalerder ikke er evidens for, at mikrobølger er skadelige.
CitatSeniorforsker DTU Morten Olsen. Der forekommer kemiske ændringer i al mad, der opvarmes, og her ligger mikrobølgning på omtrent samme niveau som kogning, for temperaturen kommer sjældent over 100 grader, fortæller han. I nogle tilfælde kan mikrobølgning endda være en mere skånsom tilberedningsmetode end eksempelvis grilning og stegning, hvor der kan opstå brankede overflader, og temperaturen kan ligge på 250 grader, vurderer fødevare instituttet DTU Citat slut. Ydermere fraråder cancerforeningen IKKE brug af mikrobølgeovne.
Så er den ged barberet.........


Arne Møller Anderen skrev denne kommentar:
09-01-2014 12:41:48

Endelig noget oplysning jeg har ledt længe efter.
Har altid haft fornemmelsen af at der var noget galt, så har undgået mikrobølgeovnen så meget som muligt, men når man går ud og spiser opvarmer restauranten tit maden i mikrobølgeovn Det mest greelle var i den Økoliogiske have i Oder, hvor jeg købte en kop kakao, og så det blev lavet i mokrobølgeovn!
Nå men uanset man forstår helt hvad der sker syntes jeg der er grunde nok til at gå uden om eventuelle problemer. Vi behøver ikke at vente på den helt videnskabelige forståelse!!!!!!!!!!!


Hansen skrev denne kommentar:
09-01-2014 16:44:32

@Eriksen De folk er betalt af mikrobølgeovnslobbyisterne! Jeg er sikker!


Hansen skrev denne kommentar:
09-01-2014 16:50:56

@Arne Møller Anderen: Det er skræmmende hvor stærke mikrobølgeovnslobbyisterne er! Som Bobo skriver har vi fået has på tobakslobbyismen, men ikke mikrobølgeovnslobbyismen... Det lader til at de har infiltreret og fordrejet næsten hele det etablerede videnskabelige samfund.

Det er uhyggeligt. Jeg gad godt vide hvem der sidder og trækker i trådene i dette her. Hvem tjener pengene på mikrobølgeovnene? Det er garanteret der man skal finde de(n) skyldige =/


jonas skrev denne kommentar:
10-01-2014 14:01:55

Hej jeg har et spørgsmål ang. microbølgeovn
Hvis man har en microbølgeovn der kan varme som en alm. ovn med glødetråde i toppen og kan varme med varmluft, er det osse lige så skadeligt for en helbred hvis man bruger det ?
håber at få nogle svar..


ole nielsen skrev denne kommentar:
10-01-2014 14:59:21

Mange mennesker mener de har saa travlt,at de maa benytte microvne.Vaas ,Vaas, Vaas.
Jeg har aldrig privat ejet een microovn og vil heller ikke i fremtiden.
Mange mener jeg er glm.dags.
Men nej kun sund fornuft.
Jeg har et meget moderne kookken,som fungere uden microvn.
Om en ovn er skadelig kan jeg ikke vide
Men man har altid tid til at fremstille et godt maaltid.Det forlaenger og forstaerker livsglaeden. Hurra


lis skrev denne kommentar:
11-01-2014 15:43:52

TIL Jonas: Jeg ville ikke tage den risiko hvis jeg var dig!!!


Kirsten Dahl skrev denne kommentar:
11-01-2014 22:47:04

I lang tid har jeg sagt at jeg tror vi bliver syge af alle disse elektroniske maskiner vi har . Alle de stråler der er i luften og i jorden skader os .


Lene Gall skrev denne kommentar:
13-01-2014 19:49:50

Jeg har haft kendskab til nogle af disse gener gennem en del år, begrænser derfor mit brug af mikrobølgeovn til et minimum


Lene Gall skrev denne kommentar:
15-01-2014 01:37:26

Jeg har hørt før at der var gemte undersøgelser, som forklarede at næringsværdien, samt bivirkninger influerede på brugen af mikrobølgeovn.
Dette er gruopvækkende, hvorfor jeg merner at brugen af mikrobølgeovne burde forbydes.


peter skrev denne kommentar:
22-02-2014 15:55:01

Kære rosey.
Heldet er med dig! Har netop oprettet en sådan gruppe. Vi kalder nu til kamp mod alle mikrobølge lobbyister. Ikke mindst dem i skabene.
Hvordan finder du os er spørgsmålet måske? Panik ikke! vi finder dig! Alt du skal gøre er at iklæde dog uniformen: sølvpapirshatten!
Bonus info: vi kalder også til kamp mod de som ikke tror på højredrejet vand!


Hanz Heinrich ob der Rhein skrev denne kommentar:
03-04-2014 16:51:11

Hej Alun.

Det gør mig virkeligt rasende at se din lommefilosofiske videnskab udfolde sig her på siden og se hvordan du fører helt almindelige mennesker bag lyset! Hvad ved du om mikrobølgeovne ud over at du har læst andre lommefilosoffers bange anelser og gisninger om emnet?

Din kilde er primært Dr Hans Hertel. Det er jo simpelt nok det han lavede. Mange institutioner over alt i verden burde kunne eftervise hans resultater uden behov for store forskningsmidler. Det kunne selv eftervises af en gymnasieklasse. Hvorfor han ingen gjort det? Tror du virkelig at de såkaldte mikrobølgeovnslobbyister har så stor en magt at de har kunnet stoppe enhver lille mands lyst til at eftervise stakkels Dr Hans Hertels resultater? Nej vel? Det hænger ikke sammen.

På samme måde med din henvisning til Sovjetunionen. Det er jo simple ting de påstande der angiveligt lå til grund for forbuddet imod mikrobølgeovne. Hvorfor er det at biologer, biokemikere, medicinere over hele verden ikke interesserer sig for at eftervise faldet i den biologiske tilgængelighed af B og C vitaminer og alt det andet du siger at Sovjet fandt ud af? Vil du mene at det er mikrobølgeovnslobbyisterne der har infiltreret alle vidensinstitutioner på kloden? Hvem har den magt? Og hvis de har den magt, tror du så ikke at de ville bruge magten på noget andet end at kontrollere forskningen inden for mikrobølgeovnes sundhedseffekter? - eller du mener måske at mikrobølgeovnene blot er toppen af isbjerget? Det giver overhovedet ikke mening!

Hele denne artikel er en samling halve sandheder og vandrehistorier. Kære Alun, vær nu lidt mere kritisk over for den viden du fylder dig selv og andre mennesker med.

Venlig hilsen,
Hanz Heinrich fra
Rothenburg ob der Tauber.


Søren skrev denne kommentar:
03-04-2014 20:08:04

Efter at vi fik mikrobølgeovn begyndte vores datter at snakke og vinke ud i luften som var der et spøgelse, men hun har også lært at pille hvidløg, så vi ved ikke helt om vi vil skilde os af med den.


Hansen skrev denne kommentar:
11-04-2014 12:52:38

Alun. Jeg synes at du skylder Hans Heinrich og os andre et svar. Har du overvejet de problemer han nævner? Har du tænkt dig at tage dem seriøst?


Nils Hansen skrev denne kommentar:
04-05-2014 16:25:19

Kære Alun.

Jeg tolker din tavshed over for Hans Heinrich som en accept af, at hans udlægninger er sande. Dermed har du indset, at din artikel udelukkende bygger på uvidenskabelige påstande og altså fører helt almindelige mennesker bag lyset.

Af respekt for dine læsere vil jeg derfor opfordre dig til enten at skrive artiklen om, eller helt slette den.

Jeg håber, at du vil give lyd fra dig.

Venlig hilsen
Nils Hansen.


Alun skrev denne kommentar:
05-05-2014 11:25:01

Kære debattere.

Vi vil her gøre én undtagelse. Normalt svarer vi ikke på spørgsmål i dette forum.

Det er et personligt valg, om man vil bruge microbølgeovn eller ej.

Personligt smed vi vores ud for over 10 år siden.

Der er ikke lavet meget forskningen indenfor brug af microbølgeovne.

Dog har de enkelte studier vist, at brug af microbølgeovne er yderst skadeligt!

Hvis nogen skulle have en rapport fra et studie, der viser at microbølgeovne skulle være uskadeligt at bruge, må i meget gerne dele!

På diverse hospitaler og andre centre, er det blevet forbudt at opvarme mad og sutteflasker i microbølgeovne.

Det er vi ret sikker på at der er en grund til.

Igen, lyt til din egen krop og intuition

Hilsen Alun


Nils Hansen skrev denne kommentar:
15-05-2014 17:20:05

Tak for dit svar Alun.

Jeg vil lige som Hans Heinrich så tvivl omkring dine sparsommelige beviser på at mikrobølgeovne er farlige. Det er simpelthen for nemt at eftervise til at jeg tror på, at ingen har gidet at gøre det siden Dr Hertel. Har du i øvrigt nogle beviser på, at Dr Hertels forsøg nogen sinde har fundet sted?

Nu ved jeg ikke noget om din historie omkring sutteflasker og anden mad på hospitaler, men der kunne også være andre mere sandsynlige forklaringer. Hvis sutteflasken er lavet af plast er der visse risici for at giftige stoffer bliver frigivet fra plasten når den bliver opvarmet. Det er imidlertid ikke en fejl ved mikroovnen - faren ville have været langt større i en konventionel ovn. På samme måde med anden mad, hvis den opvarmes på plastiktallerkner. Jeg ved det ikke, men det kunne være det der er bevægegrunden på de hospitaler du har hørt om? Har du nogle dybere beviser for hvorfor man angiveligt har forbudt mikroovne på visse hospitaler?

Vh Nils.


Nils Hansen skrev denne kommentar:
15-05-2014 17:39:25

Problemet med dit angreb på mikroovnen er jo, at folk ikke bliver syge af dem i praksis. De er over alt i verden og folk har levet med dem igennem mere end 50 år! Man har ikke på noget tidspunkt kunnet se en sammenhæng imellem særlige sygdomme og brugen af mikroovne. Allerede her kan vi se, at hvis de er skadelige, så er det i hvert fald en meget lille effekt.

Og du har ret vi kan aldrig være sikre på, om der er en lille negativ sundhedseffekt ved brugen af mikroovnen, som vi endnu ikke har været i stand til at måle.

Som jeg forstår der vil du meget gerne have at videnskaben gennemfører nogle undersøgelser, der med fuldstændig sikkerhed kan vise, at mikrobølgeovnen ikke er skadelig. Problemet er at det vil videnskaben aldrig kunne vise. Der er altid muligheden for at der er noget man har overset og derfor vil du aldrig finde en god videnskabelig artikel der slår fast med 100 % sandsylighed at mikrobølgeovne er helt uskadelige.

Derimod finder du heller ingen artikler der viser, at mikrobølgeovne er skadelige og det er i alle videnskablige sammenhænge det bedste du får! Jeg venter stadig på at se beviser for at Hertels forsøg nogensinde har fundet sted og derefter vil jeg se at forsøgets resultater kan replikeres af andre videnskabsfolk som Hans Heinrich er inde på. Hertels forsøg var yderst simpelt og det kan sagtens replikeres, hvis det havde noget på sig.

Vh Niels.


Casper skrev denne kommentar:
15-06-2014 22:15:19

Hej Alun.

Umiddelbart vil mene du vil have gavn af, at sætte dig ind i psykologien i "confirmation bias" dette vil forhåbenligt udvide din horisont.

Det med at microbøgleovne er blevet fjernet for diverse hospitaler, kan jeg hermed afkræfte. Jeg er netop hjemvendt fra 4 dage på familieafsnittet på Randers sygehus, der stod microbølgeovn tilgængelig i fælles køkkenet.

Snakkede desuden med en veninde, som fortalte mig, at grunden til de er blevet fjernet fra andre afdelinger, er pga smittefare.

Men denne artikelpasser meget godt ind i den verden, helsefolk lever i. :-) "confirmation bias"

"Alt unaturligt er farligt"

Mvh
Casper


Kate Jensen skrev denne kommentar:
23-08-2014 18:40:36

Jeg synes der er ret sært at de forskningsresultater du omtaler ikke er genskabt senere når vi nu er så focuserede i folkesundhed i dag.. Og jeg synes beskyldningerne lyder lidt søgt.. specielt ideen om at din krop anser madpartiklerne som fremmede. Så jeg gravede lidt. :)Microen er IKKE forbudt i Soviet Unionen.. det fik du bare lige til at lyde som om den var.. Og forskningsresultaterne er IKKE ordenligt understøttet. dvs DR Hans Hantel brusede frem med en voldsom påstand men kunne ikke fremlægge kliniske data.. Havde brugt et hold af kun 8 testere ikke tusindvis som man bør og gør.. og alle på samme hotel, De ting han påviste KUNNE være et resultat af at 4 foretræk vand fra hanen og de 4 andre var til kaffe ^^ af ukendt årsag var alle 8 Vegetarere? Den fatter jeg slet slet ikke.. Og han ville gerne have en masse opmærksomhed, Læs følgende PDF som tager fat i myten som han starter.

https://www.cspinet.org/nah/04_05/microwavemyths.pdf

Ked af det. men den her køber jeg ikke.. Jeg bruger min Micro ovn en masse.. jeg kan Dampe, trykkoge, stege, grille og bruge varmluft i min Micro og jeg ELSKER den :)


Halfdan skrev denne kommentar:
25-09-2014 21:03:08

Hej Alun.

Spændende læsning.

Jeg har hørt at Helmut Kohl er bagmanden bag den Europæiske mikrobølgeovns-lobbyisme (manden der trækker i trådene, ham der skummer fløden). Er det noget du kan be- eller afkræfte?

Venlig hilsen
Halfdan.


Ibi skrev denne kommentar:
24-12-2014 21:20:02

Alun. Har lige fået en mikrobølgeovn i julegave af min svigerfar. Jeg ved jo fra dig af, hvilken kapitalistisk djævelskab disse maskiner i virkeligheden er. Så det udløste en ophedet diskussion. Jeg skal aldeles ikke have sådant maskine ind i mit hjem! Det er trist at magthaverne holder almindelige mennesker bag lyset og skaber splid i familier samtidig med at de spiller hazard med folks helbred. Glædelig jul til alle der kender sandheden om mikrobølgeovnen.


vibeke janken skrev denne kommentar:
28-12-2014 19:14:56

Egentlig burde denne her diskussion slet ikke finde sted. Men den gør den, fordi at alt for mange af os, ikke har tiltro til vores system mere. Vi ser og hører mere og mere om manipulationer og bestikkelse, både inden for lægevidenskaben og mange andre steder. Selvom mikrobølgeovne er blevet testet, tror vi ikke på det. Vi har bare ingen tillid mere. Desværre. Overalt hvor penge er involveret, er der chancer for at vi bliver "bildt noget ind". Jeg håber da inderligt at mikrobølgeovne er uskadelig, fordi vi er jo ringtig mange mennesker, der har brugt dem og stadig bruger dem i rigtig mange år. Selvfølgelig kunne jeg bare være på den sikre side og smide den ud. Men tænk nu, hvis det modsatte er tilfældet, altså den påstand at mange retter, oven i købet beholder mere at sin næring, fordi at den bliver opvarmet skånsom i mikroovn. I mellemtiden vil jeg prøve at lave "karseforsøget" selv.


gitte heede skrev denne kommentar:
04-01-2015 21:36:27

Har spist al for mange Mikrobølge popkorn, har altid holdt på det var det eneste mikrobølgeovne duede til,- Og det er sørme osse galt med papiret med flurid osv. :-(


Else Johansen skrev denne kommentar:
01-02-2015 04:19:11

Jeg vil gerne vide helt præcis om Mikrobølger ovn er farlige at brugejeg har lige fået men er lige ved at fortryde det jeg læser så meget er den livsfarlig
mvh fra
else


Hans skrev denne kommentar:
26-02-2015 09:14:20

Vi havde engang en der gik og luskede rundt hjemme på vejen. Det viste sig at han var mikrobølgeovnslobbyist !!!


Hans skrev denne kommentar:
26-02-2015 09:17:35

Til Else Johansen:

SMID DET SKIDT UD!
Mikrobølgeovnslobbyisterne fører os bag lyset! Se bare hvad Alun og andre folk skriver herinde! Du kan ikke vide dig sikker med den slags i hjemmet!


elisabeth skrev denne kommentar:
08-03-2015 09:44:28

jamen der må da være noget vi kan gøre imood disse mikrobølgeovnslobbyister???! Alun! du har vist modet til at skrive denne kontroversielle artikel! du har ressourcerne til at stable ting på benene. du er et godt og moralsk menneske.

måske er du manden der skal tage det næste skridt og gå til medierne, politikerne, befolkningen!!!?

ps. til Alun. har du hørt noget fra mikrobølgeovnslobbyissterne i denne sag eller har de forholdt sig tavse?

pps. hvor stærke tror du mikrobølgeovnslobbyisterne er? er vi i fare????!!!


Heino skrev denne kommentar:
29-03-2015 09:25:51

Jeg er altså skeptisk over for din artikel Alun. Den virker sgu lidt tynd. Og eksistensen af en global mikrobølgeovnslobbyisme virker også for mig usandsynlig.

Imidlertid forstår jeg godt at flere folk taler om mikroølgeovnslobbyister her i kommentar-sektionen. Det er på en måde en logisk konsekvens af dine udlægninger - der må eksisterer en global organisation, der trækker i trådene for at opretholde denne århunderedets løgn.

Hvad mener du selv Alun? Hvordan tror du at denne angivelige bombe under folsekundheden får lov til at forblive uden for offentlighedens viden? Er det mikrobølgeovnslobbyisterne?


Karin Pedersen skrev denne kommentar:
30-03-2015 16:32:14

Hørte om risikoen ved madlavning i mocrobølgeovn, for mange år siden. Derfor har jeg fravalgt den.
Samtidig blev jeg bekendt med at også grillmad var usundt, kræftfremkaldende.
Enhver er "herre i eget hus" og må derfor gøre som han/hun vil.
Konserveringsmiddel er også en af vor tids store helbredssynder.


Torben skrev denne kommentar:
16-04-2015 08:29:22

Min brors bror var mikrobølgeovnslobbyist!!! Der er langt flere af dem derude end man tror.


Hansen skrev denne kommentar:
19-04-2015 08:40:01

@Torben: Brors bror siger du??! Hvem af dine brødre er det så lige der er synderen?

Mikrobølgeovnslobbyist, jeg har gennemskuet dig!!!!!!!!!!!!!


Allan skrev denne kommentar:
21-04-2015 09:14:04

Det er nok den tyndeste undersøgelse jeg har set om noget produkt overhovedet, men du KAN da have ret.


Carsten skrev denne kommentar:
26-04-2015 09:14:28

Vi havde engang en pedel på skolen hvor jeg er lærer. Han insisterede på at der skulle være en mikrobølgeovn på lærerværelset, selvom mange af os var skeptiske. Vores intuition fortalte os, at sådan en maskine måske gjorde farlige ting ved maden og udsendte skadelige stråler, som alle os i rummet ville lide af.

Det har ikke slået mig før nu. Han var sgu nok en af dehersens mikrobølgeovns lobbyister alle taler om ! Godt vi slap af med ham!


Benny skrev denne kommentar:
25-05-2015 19:05:17

I er alle sammen mikrobølgeovnslobbyister!!!


Hansen skrev denne kommentar:
09-06-2015 19:27:20

SÅ er der udskrevet valg og hurra for det!!!

MEN hvor er mørke-tallene om mikrobølgeovne henne i debatten???

HVOR skal jeg sætte mit kryds, hvis jeg vil efter mikrobølgeovnslobbyisterne?

ER alle politikerne i lommerne på lobbyisterne??

HVOR er kritiske partier som Alternativet og henne i denne her sag???

ALUN jeg håber at du vil tage kontakt til Alternativet om sundhedsskaderne ved mikrobølgeovne!!!

JEG tror at Alternativet kan være vores redning imod lobbyisterne!!


Hansen skrev denne kommentar:
26-06-2015 09:23:50

EN ting spørger jeg mig selv om efter dette folketingsvalg.
HVORFOR gik DF så meget frem?
KAN vi være sikre på at det ikke er lobbyisterne der har en finger med i spillet?
HVAD tror du Alun?
OG en sidste ting!!!
VIL Alternativet bringe mikrobølgeovne i spil???


hhenningsen@ofir.dk skrev denne kommentar:
06-09-2015 11:04:33

Jeg fik pest et halvt år efter jeg fik min mikroovn!!! Den skal UD!


Frede skrev denne kommentar:
03-10-2015 08:10:08

Hej Alle.
Jeg har skrevet en lille sang om hvordan det er at få besøg af Lobbyisterne når man bare allerhelst vil være i fred.

Lobbyisterne kom før vi ventede dem
Mikróbølgéovn!
Så mig og min baby vi var på den igen
Mikróbølgéovn!
De kylede gas gennem vinduerne
Så tårerne de trillede I stuerne
Åh ja
Mikróbølgéovn!
Mikróbølgéovn!
Det næste der skete tør jeg ikke tænke på
Mikróbølgéovn!
En fyr vi kaldte Spacey tog den ud I det blå
Mikróbølgéovn!
Han ramte gaden fra en femte sal
Det' ikke vores skyld, han var bare bindegal
Sagde Lobbyisterne
Mikróbølgéovn!
Mikróbølgéovn!
De lukked' os ud, da klokken den var cirka tre
Mikróbølgéovn!
De sagde gå nu hjem, men vi spurgte, hvor er det?
Mikróbølgéovn!
Nu glæder jeg mig, til jeg blir en gammel mand
Så får jeg nok et værelse med lys og med vand
Og der kommer Lobbyisterne vel næppe på besøg
Igen
Mikróbølgéovn!
Mikróbølgéovn!
Mikróbølgéovn!
Mikróbølgéovn!
Åh manana
Håber vi får I morgen med
Åh manana
Håber vi får I morgen med
Åh manana
Håber vi får I morgen med
Åh manana
Håber vi får I morgen med
Åh manana
Håber vi får I morgen med
Åh manana
Håber vi fr I morgen med
Åh manana
Håber vi får I morgen med


Helge skrev denne kommentar:
22-11-2015 08:53:15

Hej Alun.
Jeg har hørt igennem en vens ven at der lige har været en stor aktion hvor de fangede et halvt dusin mikrobølgeovnslobbyister nede i Bruxelles (EU!!!). Det var folk som har været tæt på Kommisionen og har påvirket deres beslutninger i årevis. Folk dernede er pisse skræmte - de kendte slet ikke til den globale mikrobølgeovnslobbyisme før den ramte dem selv. Det hele er meget tys-tys og jeg burde faktisk ikke skrive det her.
Hvorfor er det at du ikke skriver om mikrobølgeovsnlobbyismen in din artikel? Vi ved jo at det er denne der er årsagen til hemmeligholdelsen af skadevirkningerne ved mikrobølgeovne. Des mere åbent vi taler om det, des større chance er der for at vi kan komme dem til livs!
Vh Helge.


Svend Christensen skrev denne kommentar:
03-01-2016 23:04:10

Citat fra http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/gor-mikrobolgeovne-maden-mindre-sund

I dag er det over 30 år siden, Hans Hertels lavede sit lille eksperiment med blot syv deltagere.

Hans resultater blev aldrig godkendt til publicering i et videnskabeligt tidsskrift, og de er ikke siden blevet gentaget af andre forskere. Alligevel bliver undersøgelsen fra hotellet i Schweiz stadig fremhævet som et af de væsentligste beviser på, at mikrobølgeovne er skadelige.


Hansen skrev denne kommentar:
05-01-2016 20:28:16

Til Svend Christensen:

Bevis for mig at det ikke er mikrobølgeovnslobbyisterne der har tilbageholdt Dr Hans Heinrich Hertel's publikationer fra at nå offentligheden!

Det er snart en offentlig hemmelighed at det er dem der står bag mørklægningen af forskning inden for feltet. Se bare de kommentarer der er her på siden! Kom ud af mørket Svend.


Doktoren skrev denne kommentar:
03-03-2016 20:30:30

Som den øverste myndighed indenfor ovne i Danmark kan jeg bekræfte at Alun er varmluftsovnlobbyist. Mikrobølgeovne er ganske ufarlige og ganske effektive. Uintelligente mennesker med adgang til blogs er dog ikke ufarligeer man imod vacciner, tror på holisme, tror på jordstråler eller at jorden er flad bør man overveje ikke at tale med andre mennesker. Nogensinde.


Hansen skrev denne kommentar:
06-04-2016 11:43:55

Hvad satan!? Alun??! Er det rigtigt hvad Doktoren siger! Er du i lommerne på STORKAPITALEN!!!?!?!?!?!!!!!!


Jeg forventer svar fra dig! Du kan ikke lade sådant påstand hænge i luften ubesvaret!!!


Hansen skrev denne kommentar:
06-04-2016 11:44:01

Hvad satan!? Alun??! Er det rigtigt hvad Doktoren siger! Er du i lommerne på STORKAPITALEN!!!?!?!?!?!!!!!!


Jeg forventer svar fra dig! Du kan ikke lade sådant påstand hænge i luften ubesvaret!!!


Marko skrev denne kommentar:
20-04-2016 15:59:27

Stop nu med at agitere mod eller for noget, ved brug af en påstået russisk undersøgelse fra 1957, og en sammenligning af 7 personers mælkeindtag på et hotel i slutningen af 80'erne, som på ingen måde er hverken anerkendt, publiceret og til gengæld tilbagevist af sundhedsmyndighederne.

Hvis vi ønsker reele og objektive svar på vigtige spørgsmål, så findes der faktisk videnskabelige, veldokumenterede og publicerede undersøgelser, som knald dygtige eksperter forsker i og udtaler sig sagligt om.

Her kan du læse sandheden om hvad microbølger er, og hvad nutidige undersøgelser slår fast med syvtommersøm:

http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/gor-mikrobolgeovne-maden-mindre-sund

Jeg er fuldkommen ligeglad med microovne - dog bliver jeg virkelig provokeret af, at en uvidende medarbejder i ALUN, forsøger at gøre sig klog på et emne han intet ved om, og taler dundrende fejlagtig om og mod bedre vidende. Det er betænkeligt at en marginal kosttilskudsbiks udtaler sig skråsikkert, missionerende og mega kritisk, uden at have talt med én eneste ekspert?

Hvad er Aluns eget motiv?

Nå, nu fik I forhåbentlig sat tingene på plads fra de folk som rent faktisk ved hvad de taler om, så jeg forestiller mig at Alun hurtigst muligt sletter sit pinlige og fejlagtige indlæg.

Lad alle os andre almindelige forbrugere huske at forholde os kritisk til kilder :-)

Hav alle en skøn dag derude, uanset hvordan I vælger at tilberede jeres mad :-)


Nicki Minaj skrev denne kommentar:
17-05-2016 16:23:35

@Marko: Der er vidst noget du har misforstået!! Denne artikel er ikke skrevet af en tilfældig medarbejder i ALUNs webshop

->

Den er skrevet af selveste Alun Biggart!!! Han ved om nogen hvad han taler om!

Videnskab.dk - Háháhá! De er sgu da i lommerne på lobbyisterne! Videnskabsfolk siger hvad de bliver betalt for at sige.


Nicki Minaj skrev denne kommentar:
17-05-2016 16:23:41

@Marko: Der er vidst noget du har misforstået!! Denne artikel er ikke skrevet af en tilfældig medarbejder i ALUNs webshop

->

Den er skrevet af selveste Alun Biggart!!! Han ved om nogen hvad han taler om!

Videnskab.dk - Háháhá! De er sgu da i lommerne på lobbyisterne! Videnskabsfolk siger hvad de bliver betalt for at sige.


Jørgen Lihme skrev denne kommentar:
23-05-2016 17:59:38

Jeg har været meget skeptisk angående brug af mikroovn. Men efter at have læst din artikel er jeg overbevist. Den er for farlig.


Nicki Minaj skrev denne kommentar:
30-05-2016 13:29:45

@Jørgen: Jeg er helt enig! Aluns mængde af beviser imod mikrobølgeovne er overvældende!

Kun en tåbe vil anvende disse efter at have læst Alun Biggarts artikel!!!


Helge skrev denne kommentar:
30-11-2016 11:02:50

Flg. kommentar er hentet fra sundhedsguruens egen hjemmeside www.alun.dk
Alvorlig fejl i denne artikel.
Hej Alun.

Du skriver at den første mikrobølgeovn brugte
"3000 kilowatt-timer, 3 gange så mange som moderne mikrobølgeovne".
Dette er tegn på uvidenhed og er yderst farligt når man har en mission hvor man vil overbevise andre med sine "videnskabelige" fakta.

Watt er et udtryk for det øjeblikkelige forbrug.
KiloWatt-timer er et udtryk for et forbrug i en time.
3000kW er 3000*1000(kilo)W= 3.000.000W, (3 millioner)W.!!!
En trediedel af dette er 1 million W.
Dette svarer til at stille 500 elektriske elvarmere på 2000W op i et hjem.
Den er jo helt gal. Hvilke husholdningssikringer skulle holde til dette.
Dette ville koste ca. 2,3 millioner kroner i timen (ved 2,30 kr. kWh.).
5 minutters madlavning ville koste (2.300.000/60*5)=191.667 kr..

Har i øvrigt respekt for dit ønske om et sundere liv og bryder mig heller ikke om mikrobølgeovne.
MEN, skal du fange folk med en naturlig trang til at undersøge rigtigheden af de utallige påstande der findes på nettet, så skal du undersøge ALLE data som er væsentlige for dine påstande inden du offentliggør dem.
Venlig hilsen Per-Olof Hansen
Sitat slut...


Michala Schäfer skrev denne kommentar:
10-12-2016 09:14:11

Alun 4 europäischen Präsidenten!!! <3


Hansen skrev denne kommentar:
10-12-2016 18:44:38

@Helge Nu er det sådan at jeg en gang faktisk tjekkede ude på elmåleren ude i carporten hvor meget min mikrobølgeovn rent faktisk brugte i kW og jeg blev målløs!

1 kWh på 5 min! Det svarer til 16 kW!!! Og på min mikrobølgeovn står der altså kun 800 W (0,8 kW) så nogle må have fiks fakset med tallene inde hos Daewoo!!! Gad vide om mikrobølgeovnslobbyisterne står bag dette. Sådan fejlmærkning af den elektroniske effekt er helt uhørt i EU ellers! Mystisk! Flere vurdere tjekke deres mikrobølgeovn. Min røg ud da jeg opdagede det!!!!!!!!

Er det noget du kan grave i Alun Biggart?


Lilian IllonaPoulsen skrev denne kommentar:
11-03-2017 12:31:28

For mange år siden, da jeg var yogalærer, havde jeg set en artikel fra Sverige om mikrobølgeovnens skadelige virkninger på mad og på vores krop. En ven, som var pilot, fortalte mig, at man aldrig må stå foran en mikrobølgeovn, når den er tændt. Så alle mine yogaelever blev advaret!!!!


Inge andrup skrev denne kommentar:
12-03-2017 01:29:29

Pensionister der ikke selv kan tilberede sin mad er tvunget af kommunerne til at købe en microovn, der må ikke bruges. tid på andre muligheder


Helge Jensen skrev denne kommentar:
21-01-2018 18:36:53

Sikke da en gang "tresser" bavl du skriver om microbølgeovnene. Hvor har du dog dine PÅSTANDE fra?? Totalt uden saglig underbygning.


Konspirator skrev denne kommentar:
20-06-2018 15:20:52

Hold da op hvor er folk kloge at høre på. Så æd dog løs af mikrobølgeopvarmet mad og tag chancen. I øvrigt er vi blevet så forvænte og utålmodige - det skal bare gå stærkt med madlavningen. Vi klarede os inden mikrobølgeovnen. Eliten ejer industrien som ejer videnskabsmændene, som vi stoler blindt på. Hvad med sund fornuft og skepsis? Nå, nej - det er ikke videnskabeligt bevist. Nå, ok - så kan jeg godt købe en mikrobølgeovn.


Hansen skrev denne kommentar:
28-07-2018 08:26:24

@Konspirator: Du er da vidst i lommerne på stor-kapitalen!?

Mikrobølgeovnslobbyist, jeg har gennemskuet dig!!!!!!!!!!


Hansen skrev denne kommentar:
10-07-2019 12:34:53

Min reflexologist (zone teapeut) sagde en gang til mig,

"Poul! Du holder dig fra mikrobølgeovnene!"

Og siden den gang har jeg nægtet at være i stue med dem, ej heller indtage deres Frankenstein mad.

Fy for satan.

Og tak for en fabelagtig artikel Alun Bigart !

Vh Hansen


Lis skrev denne kommentar:
23-07-2019 10:27:43

Alle lobbyisterne hed Torben, undtagelse Preben, han hed Preben.


Karl Johan skrev denne kommentar:
02-08-2019 03:19:17

Nede der hvor jeg arbejder, der var en gut - altid lusket type I ved. Vi spurgte ham en dag hvem han arbejdede for!

Det viste sig at han var mikrobølgeovnslobbyist!!!

Nu er I advaret. De er også hos bageren!!!!! Søg dækning.


Lissie skrev denne kommentar:
02-08-2019 03:39:21

Alun. Stop nu. Mikrobølgeovnslobbyisterne findes ikke. Du famler. Se bare din kommentar fra 5 maj 2014 (sidste gang du gav lyd fra dig). Et eller andet vagt udsagn om at du har hørt at nogle hospitaler ikke bruger mikrobølgeovne - hvad mener du? Ja de bruger ikke mikrobølgeovne siger du, men hvorfor? Har det noget med Hans Heinrich at gøre? Næppe? Vel.

Hanz Heinrich ob der Rhein havde virkeligt fat i noget den gang i 2014 kan jeg se. Han ramte dig og derfor svarede du igen. Stop nu med vandrehistorierne Alun. Giv slip. Kom ud i livet for søren. Og lad være med at nare andre godtroende mennesker til noget du tror det gode liv drejer sig om.

Vh
Lissie
Fra Rothenburg ob der Tauber.


Niels Ove Jespersen skrev denne kommentar:
29-11-2019 17:17:34

Det var dejlig at læse en teknisk beskrivelse af problemet og jeg mener der er en sammenhæng med den stigende antal sygdomme og kræft og den stigende brug af microbølger
Mvh N O Jespersen


Ove Hansen skrev denne kommentar:
09-04-2020 18:30:12

Min personlige holdning er at der er en klar sammenhæng mellem coronavirus, 5G og mikrobølgeovne.

Og sådan er det!

Tak for en velskrevet artikel Alun. En opdateret artikel omkring sammenhængen til coronavirus og 5G ville være fabelagtigt!

De bedst hilsner fra os i det Sønderjyske,
Ove Hansen


Arne skrev denne kommentar:
06-07-2020 20:42:32

Hej Alle.

Der er sgu noget om snakken. Min mikrobølgeovn laver den her sære brummen når jeg tænder den.....

Mystisk..... Den skal ud har jeg netop besluttet. Så er det af vejen.

Tak Alun!!!!!!!!

Glade hilsner fra Arne


Baktum Maya skrev denne kommentar:
02-08-2020 21:15:13

Jeg husker tydeligt mit seneste møde med Grev Alautun - lobbyisternes evige leder. Det var på græssletterne ved Piktun ikke langt fra de isklædte Winal bjerge i Peru.

Jeg råbte "Grev Alautun! Du er ikke velkommen her i Piktun". Hans svar bragte en dyb frygt i mig da jeg hørte ham sige med en dyb og indtrængende stemme "Min kære Baktun, jeg har været her i menneskealdre før dig, og jeg vil være her til at opleve menneskets undergang og efterfølgende vidne nye arter tage magten over disse prægtige græssletter og alt hvad der ligger efter dem."

Da vidste jeg mikrobølgeovnslobbyisternes sande væsen. De er ikke blot mikrobølgeovnslobbyister, deres virke og magt er en naturkraft vi mennesker intet kan stille op imod.

Lad lobbyisterne være. Deres magt kan ikke matches.


Tove weigner skrev denne kommentar:
28-07-2022 01:20:36

Jeg bruger ikke mikro ovn og kunne aldrig finde på det


Lisbeth skrev denne kommentar:
01-04-2024 18:09:20

Jeg har aldrig brugt mikrobølgeovn. Under uddannelse til Rudolf Steinar lærer på Audonicon blev det underbygget på en anden måde at mikrobølgeovn var skadelig for vores fødevarer


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley