GMO – teknologisk vidunderbarn eller Frankenstein?

Skrevet 12-04-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

GMO – teknologisk vidunderbarn eller Frankenstein?

Vi kan takke de genmanipulerede afgrøder for at hjælpe landmændene til at få bugt med ukrudt og insekter. Men det er vist også det eneste, vi kan takke dem for.


Vi fik lovet sundere, mere velsmagende fødevarer, kræfthelbredende tomater og frugter, som frastøder rotter, men alt dette har vi endnu til gode.

Og resistens over for mange gensplejsede fødevarer har sat mange projekter i stå. Samtidig siger modstandere af genmanipulation, at man med dyrkning på den gammeldags facon har haft mere held til større udbytte end det genmanipulerede landbrug.

Producenterne har gjort sig store anstrengelser for at finde på nye Frankenstein-agtige fødevarer. Alligevel har det skortet på interessen for GMO-produkter fra mange store firmaers side, takket være modstand fra forbrugerorganisationer samt økonomiske, tekniske og juridiske barrierer.

Selv om lanceringen af nye genmanipulerede afgrøder, fødevarer og produkter måske stagnerer lidt, så glem ikke, at omkring 75 % af alle industrialiserede fødevarer på supermarkedets hylder indeholder gensplejsede ingredienser.

Men du kan faktisk undgå de genmanipulerede fødevarer ved at følge disse råd:

• Skær ned på eller undgå industrialiserede fødevarer som brød, pålæg, færdigretter, morgenmadsprodukter... Der er mange grunde til, at sådanne industrifremstillede fødevarer ikke er optimale for dit helbred.

De indeholder f.eks. ofte transfedt, acrylamid og tilsætningsstoffer og har meget lav næringsværdi. Så ved at undgå de industrielt fremstillede fødevarer vil du ikke blot undgå genmanipulerede afgrøder, du vil også undgå en masse ufordelagtige stoffer og dermed få et bedre helbred.

• Læs altid indholds– og varedeklarationerne. Gensplejsede soyabønner og majs udgør den største andel af genetisk manipulerede afgrøder. Når du på deklarationen ser ingredienser som majsmel, dextrin, stivelse, soyalecitin, margarine eller tofu (for blot at nævne et par stykker) er der stor sandsynlighed for, at det stammer fra genmanipuleret majs eller soya, med mindre det altså er økologisk.

• Køb økologiske produkter. At købe økologisk er den bedste måde, man kan sikre sig, at der ikke er manipuleret genetisk med de fødevarer, man giver sig selv og resten af familien at spise.

Pr definition skal alle fødevarer der er certificeret økologiske være fri for genetisk manipulerede organismer og være produceret uden kunstige pesticider eller gødning eller de skal stamme fra dyr opdrættet uden den rutinemæssige brug af antibiotika, vækstfremmere eller anden medicin.

Med teknologien har mennesket udrettet fantastiske ting gennem de sidste 100 år. GMO fødevarer er desværre ikke en af dem.

Ved at skabe disse fødevarer og ved at spise dem leger vi med ilden, for ingen kender endnu de langsigtede konsekvenser. Og selvom det ligner “rigtige” fødevarer, kan intet være længere fra sandheden.

Hvis du ikke tror mig, så prøv at spise nogle gensplejsede majs og hold øje med din afføring de næste 48 timer. Majskornene vil komme ufordøjede og hele ud igen.

Din krop anerkender nemlig ikke gensplejsede fødevarer som mad fordi du ikke er skabt til at spise det.

Hold dig til økologisk kød, fisk, grøntsager, frugt, nødder og frø og skyl det ned med frisk vand.

Din krop vil blive glad for dig og du vil blive glad for din krop.
 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Michael Frank skrev denne kommentar:
22-09-2012 08:01:18

Helt enig. GMO-føde er alvorligste trussel mod fremtidens mennesker.


Tommy List skrev denne kommentar:
30-06-2014 07:35:53

Sikke dog en stor gang vrøvl!
Menneskets mave vil ikke fordøje genmanipuleret mad fordi den anerkender det ikke som mad, vis mig liiige nogle kilder der fordi det har du selv fundet på...

Forsøget med majsen sikke dog noget at bilde folk på ærmet fordi ja, der VIL komme hele majs ud men det er mere fordi vi har svært ved at fordøje majs punktum... Det sker sq ligemeget hvad du spiser a majs...

Dermed ikke sagt at jeg er tryg ved genmanipuleret mad, bliver bare ked af det når jeg ser misvisende **** som det her...


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser