❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Hvad er fordelene ved chlorella?

Skrevet 17-12-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvad er fordelene ved chlorella?

Chlorella er en encellet alge fra ferskvand, også kaldet en mikroalge. Takket være dens meget høje indhold af gavnlige næringsstoffer udgør denne alge et rigtig godt kosttilskud.


Der eksisterer massevis af forskning på chlorella og dets naturlige indhold af gavnlige stoffer.

Eksempelvis har chlorella afgiftende egenskaber (udskillelse af giftstoffer som f.eks. kviksølv), positiv virkning på forstoppelse, immunstimulerende egenskaber, forebyggende effekt på mavesår; det kan anvendes som middel mod dårlig ånde og kropslugt, det har cellebeskyttende effekt samt positive egenskaber i forhold til hjertekarsystemet .

Berig din krop med koncentreret næring

Chlorella omtales ofte som værende et ”super food” pga. et meget højt indhold af letoptagelige næringsstoffer såsom vitaminer og mineraler, essentielle omega-3 fedtsyrer, et højt indhold af protein (50 % protein med samtlige aminosyrer), klorofyl, fibre, antioxidanter og bioflavonoider.

Kompleksiteten og synergien af naturlige, ikke-syntetiske næringsstoffer betyder, at chlorella er et optimalt næringsmiddel. Det er vigtigt at huske, at selvom chlorella mest sælges og defineres som ”kosttilskud” er det stadigvæk et af naturens mest komplette og kraftfulde superfoods.

Historien om chlorella

Mikroalger tilhører de ældste organismer på jorden. Allerede for 2,5 milliarder år siden begyndte de små alger at bidrage via fotosyntese til dannelse af atmosfæren og derved videreudviklingen af livet på jorden.

I mange kulturer er mikroalger blevet anvendt som tilskud til kosten på grund af deres sundhedsfremmende egenskaber. I dag anvendes chlorella over hele verden.

Alt chlorella er ikke ens - gå efter kvalitet

For nogle år tilbage blev produktionen af chlorella revolutioneret, da man opfandt verdens første og eneste glasrørssystem, hvor man begyndte at dyrke mikroalger.

Fremstillingsmetoden er patenteret og foregår i verdens mest avancerede faciliteter. Glas er rent og et glassystem betyder derfor kontrollerede, rene og optimale vækstbetingelser. Algekulturerne beskyttes dermed mod forurening, som ses ved traditionel dyrkning.

Helt op til vor tid er chlorella blevet dyrket i store åbne betondamme, hvor der ikke er kontrol med uønskede urenheder fra miljøet såsom forurening, støv, bakterier, insekter o.l.

Derfor er produktion af chlorella i glasrørssystem unik og anses som ”golden standard” på verdensplan.

Det er i øvrigt en fordel, når chlorella er lavet uden konserveringsmidler, farvestoffer, smagsstoffer, kemikalier, tilsætningsstoffer, tablethjælpestoffer eller tabletfyldstoffer.

 

Kilder:

Tanaka K, Tomita Y et al. Oral administration of Chlorella vulgaris augments concomitant antitumor immunity. Immunopharmacol Immunotoxicol. 1990;12(2):277-91.
Young, R.W. and Beregi, J. J Am Geriat Soc 28:46-47, 1980.
Konishi F; Tanaka K; Kumamoto S, et al. Enhanced resistance against Escherichia coli infection by subcutaneous administration of the hot-water extract of Chlorella vulgaris in cyclophosphamide-treated mice. Cancer Immunol Immunother 1990;32(1):1-7
Tanaka K, Yamada A, Noda K, et al. Oral administration of a unicellular green algae, Chlorella vulgaris, prevents stress-induced ulcer. Planta Med 1997 Oct;63(5):465-6.
Golden, T. and Burke, J.F. Gastroenterology 31:260-265, 1956.
Tanaka K; Tomita Y; Tsuruta M, et al. Oral administration of Chlorella vulgaris augments concomitant antitumor immunity. Immunopharmacol Immunotoxicol 1990;12(2):277-91
Matsuura E; Nemoto T; Hozumi H, et al. Effect of chlorella on rats with iron deficient anemia. Kitasato Arch Exp Med 1991 DEC;64(4):193-204
Sano T; Tanaka Y. Effect of dried, powdered Chlorella vulgaris on experimental atherosclerosis and alimentary hypercholesterolemia in cholesterol-fed rabbits.
Artery 1987;14(2):76-84

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Lasse skrev denne kommentar:
20-05-2010 13:10:56

lidt spredte kommentarer.

Spirulina virker ligesom Chlorella.
Den afgiftende effekt i forhold til tungmetaller og især kviksølv, forstærkes, hvis man lidt tid efter indtagelse drikker en stærk te af citronmelisse eller tygger 1-2 tsk friske blade. Ca. 20-30 min skulle efter sigende være bedst.

Jeg forstår ikke hvorfor man så mange steder kan læse om at algerne indeholder store mængder vitaminer og mineraler. Når jeg ser på varedeklarationerne eller undersøger det nærmere,har de faktisk et temmeligt lavt indhold i forhold til Anbefalet Daglig Tilførsel (ADT). Det eneste er B12 og Pantothen Syre som er højt. Det må være en myte der er opstået et eller andet sted, for det passer ikke.


Birgitte Knudsen skrev denne kommentar:
22-02-2013 12:06:39

Hej. Jeg har lige set jeres anonce i bladet LED SAGER. hvor der står at Clorella er dyrket på friland: undre mig over dette da det,jo er en alge som åbenbart er dyrket i et lukket system ???Er der noget jeg har misforstået? med venlig hilsen B Knudsen.


Birgitte Knudsen skrev denne kommentar:
22-02-2013 12:06:57

Hej. Jeg har lige set jeres anonce i bladet LED SAGER. hvor der står at Clorella er dyrket på friland: undre mig over dette da det,jo er en alge som åbenbart er dyrket i et lukket system ???Er der noget jeg har misforstået? med venlig hilsen B Knudsen.


Vis alle kommentarer

Poul skrev denne kommentar:
26-06-2013 14:04:01

Når man tager op til 12 tabletter per dag, kommer man jo op på et ret højt indtag af vitaminer, så mon ikke det er det der regnes med når der står algerne indeholder mange vitaminer. Men det er rigtigt, det er forkert formuleret. Der skulle stå: Hvis du tager x antal piller per dag får du et højt indtag af vitaminer.


Kim skrev denne kommentar:
20-05-2015 13:19:32

hej, jeg har dafnie koloni til hobby brug, og jeg ville høre om man kunne købe chlorella i levende form, så de kan dyrkes herhjemme....jeg vil nemlig gerne bruge det som dafnie foder
mvh
Kim


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley