❤ Januar-UDSALG - Brug koden Happy 2022 i indkøbskurven (kampagnefeltet) og få 25% rabat ved køb over 1000 kr. ❤

Er kokosolie et vidundermiddel, eller gør den dig syg?

Skrevet 17-02-2020 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Er kokosolie et vidundermiddel, eller gør den dig syg?

Er kokosolie farlig? Jeg sælger ikke længere kokosolie i mit firma, alun.dk! Så hvis du bruger kokosolie, skal du så stoppe og smide det ud? Vær sikker på at få set videoen nedenfor, som afslører den største løgn i lægevidenskabens historie!


Vi kender alle historien: I mere end et halvt århundrede har sundhedsmyndigheder og medier advaret mod farerne mættede fedtstoffer (kokosolie er fyldt med mættet fedt). Mættet fedt er dårligt for dit helbred og fører til overvægt, højt kolesterol og hjertekarsygdom.

Så for vores hjertes skyld er vi blevet bedt om at skære ned på indtagelse af mættet fedt, og hvis vi har for højt kolesterol, skal vi yderligere indtage kolesterolsænkende medicin for at overleve.

Dette har selvfølgelig gjort det muligt for de store medicinalgiganter at grine hele vejen til banken!

Det sidste nye i den triste føljeton fra American Heart Association er, at mættet fedt såsom smør og kokosolie bør undgås, hvis du vil reducere din risiko for at få hjertekarsygdom.

Hvis du erstatter disse fedtstoffer med flerumættede fedtstoffer såsom margarine og planteolier, kan du ifølge AHA reducere din risiko for hjertekarsygdom med helt op til 30 %, omtrent det samme som ved indtagelse af statiner (kolesterolsænkende medicin).

Men hvad er sandheden?

Desværre er der blevet løjet for os, og det gør os syge!

Myten om, at mættet fedt forårsager hjertekarsygdom og med tiden slår dig ihjel ved voldsomt at øge kolesterolniveauet, blev startet af den amerikanske læge Ancel Keys via hans ”Seven Countries Study” i 1958.

Keys konkluderede, at der eksisterer en sammenhæng mellem hjertekarsygdom og den totale kolesterolkoncentrationen i blodet, som igen har sammenhæng med mængden af den energi, som bliver indtaget fra mættet fedt.

Det er tragisk, at Keys manipulerede med sine data, så de passede til hans hypotese. Sandheden var nemlig, at Keys havde data fra 22 lande, men han anvendte kun data fra 7 lande. Havde han analyseret alle data, havde sammenhængen ikke eksisteret.

Dette blev starten på hadekampagnen mod mættet fedt, og lige siden er denne kampagne og misforståede udstødning af mættet fedt som en fedtet dræber, en kostdræber, fortsat.

Men dette var ikke engang Ancel Keys´største løgn!

Denne video udstiller den største løgn i lægevidenskabens historie 

Dette hidtil upublicerede forsøg (The Minnesota Coronar Experiment), som bliver omtalt i videoen ovenfor, er den mest stringente undersøgelse af sin art. Dens konklusioner er overraskende og chokerende:

Forskningen, der blev holdt skjult for os for 40 år siden af Ancel Keys, viser nemlig, at selvom erstatningen af mættet fedt med planteolie sænkede det totale kolesteroltal med 14 % på et år, øgedes den samlede dødelighed i samme periode.

For hver en sænkning på 30 points i det totale kolesteroltal, var der samtidig en øgning i risikoen for at dø på 22 %.

Ja, skær ned på mættet fedt, erstat det med planteolier, og dø tidligere!

Det kalder jeg ”food for thought!”

Det er vigtigt at skelne mellem LDL og HDL-kolesterol

LDL betragtes som det ”dårlige” kolesterol, og HDL anses for at være det ”gode” kolesterol.

Men det er faktisk oxideret LDL, som vi bør være bekymrede for. Når du spiser en kost, der fremmer inflammation (for meget sukker og for mange omega-6-olier), hvilket får LDL-kolesterolpartiklerne til at interagere med frie radikaler i kroppen, vil det oxiderede LDL blive reaktivt og skade det omkringliggende væv.

Kolesterol er en fundamental komponent i enhver cellemembran i kroppen, også, og ikke mindst, i hjernecellernes membraner.

Faktisk findes 25 % af kroppens kolesterol i hjernen. Din krop har brug for kolesterol for at understøtte en god hjernefunktion.

Behovet for kolesterol begynder allerede ved fødslen, idet modermælk er fyldt med kolesterol!

Mættet fedt forårsager IKKE hjertekarsygdom – inflammation er årsagen

Hvis du gerne vil have et sundt hjerte, skal du fokusere på at spise en kost, der reducerer inflammation og oxidation.

Dette betyder en kost med færre forarbejdede fødevarer, mindre sukker og færre simple kulhydrater.

Vær samtidig sikker på at indtage sunde, mættede fedtstoffer såsom fra smør og fra kød fra græssende kvæg samt (ja, du gættede rigtigt) kokosolie.

Planteolier er den grimme skurk!

Vi ved, at inflammation er årsag til hjertekarsygdom. Og gæt lige, hvad der forårsager inflammation: planteolier. De er fyldt med proinflammatoriske omega-6-fedtsyrer.

Det sunde forhold mellem omega-6 og omega-3-fedtsyrer er mellem 2 til 1 og 4 til 1.

Efter den store øgning af indtagelse af planteolier igennem de seneste 50 år har forholdet ændret sig til helt op til 40 til 1!

Brug aldrig planteolier til madlavning!

Grafen nedenfor er et perfekt eksempel på den kendsgerning, at ligegyldig hvor hårdt vi prøver:

Vi kan ikke snyde naturen – det virker bare ikke, og når vi forsøger, har det konsekvenser.
Planteolier med undtagelse af olivenolie hører ikke til i en naturlig kost.

De er kommet på markedet de seneste 50 år af to årsager: De er billige at fremstille og giver god indtjening, og dernæst er de blevet populære som erstatning for det ”farlige mættede fedt,” som vi er blevet advaret mod siden 1060erne, hvor fobien mod mættet fedt og skræmmekampagnerne begyndte.

Hvis du gerne vil bruge planteolie, så anvend olivenolie til dressingen, og lav mad med smør og kokosolie, da de er varmestabile.

OG anvend aldrig Teflon nonstick-pander, da de er dødbringende! Brug altid stål eller keramiske pander.

Ved stegning med planteolier ved høje temperaturer udvikledes der 100 til 200 gange flere giftige aldehyder, end den sikre grænse fastsat af WHO (World Health Organization).

Opvarmning af smør, olivenolie og dyrefedt resulterede i kontrast hertil i meget lavere niveauer af aldehyder.

Kokosolie producerede det laveste niveau af skadelige kemikalier.

Konklusion

Naturen ved bedst. Punktum.

Der er en grund til, at mættet fedt hører til i vores kost. Hvis det ikke var sundt for os, havde naturen skabt fødevarer til os fri for mættet fedt.

Mættet fedt spiller en essentiel rolle for vores cellemembraners sundhed (de indeholder 50 % mættet fedt), for vores knogler, hjerte, lever, lunger osv.

Du behøver mættet fedt for at producere hormoner og bygge et stærkt immunforsvar (og det mætter godt og mindsker sultfornemmelsen).

Kort og godt ville vi ikke være i stand til at se, tænke, trække vejret eller bevæge os uden mættet fedt.

Kokosolie er en god næringskilde og et fremragende alternativ til smør ved madlavning.

Jeg foreslår, at du lytter til din egen krop. Den ved bedst. Lad din krops signaler guide dig!

P.S.: Grunden til, at jeg ikke længere selv forhandler kokosolie, er udelukkende fordi jeg skal aftage en for stor mængde pr. ordre. Vi bruger kokosolie i vores husholdning med et stort smil!

Referencer og yderligere læsning

Disse videoer udstiller den største løgn i lægevidenskabens historie:

Siri-Tarino PW, Sun Q, Hu FB, Krauss RM. Meta-analysis of prospective cohort studies
evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease. Am J Clin Nutr
2010;91:535-46.

Saturated fat is not the major issue - Let’s bust the myth of its role in heart disease.

Circulation, AHA Presidential Advisory June 15, 2017

Cooking with vegetable oils releases toxic cancer-causing chemicals, say experts

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Helle skrev denne kommentar:
14-08-2017 10:09:08

Jeg synes du sku' nævne øverst i artiklen at du ikke længere forhandler kokosolien pga kvantitets krav...

De der ikke læser hele artiklen, vil måske konkludere at du ikke anbefaler kokosolie. Iøvrigt tak for en super go' artikel... Vh Helle


Dean skrev denne kommentar:
14-08-2017 12:14:56

Enig med Helle. Fik et chok til at starte med, smed al min olie ud med det samme efter at have læst overskriften, hvorefter jeg blev syg og dårlig, færdiglæste dernæst artiklen og måtte ud og plukke al min kokosolie op igen fra affaldsspanden, og så endte jeg sgu med at blive sund og rask. Længe leve kokosolie.


tina skrev denne kommentar:
14-08-2017 14:56:52

Lige som de to andre skriver, så har overskriften skabt forvirring.
Så havde jeg ikke kendt Helle, ville jeg ikke have læst artiklen, samt jeg ville jeg have rystet på hovedet af, at du ikke vidste nok om kokosolie, hvilket jo så viser sig, at du har! :-) Men Nonstick-teflonpanden den var ny for mig, så ny skal der købes nye pander. De bliver Imerco eller Inspiration glade for :-)


Vis alle kommentarer

Mads skrev denne kommentar:
14-08-2017 19:13:21

Hvordan kan det lade sig gøre at manipulere med forskningsdata?

Der burde kræves, at alt indhold i selve undersøgelsen, som har ført til konklusionen udførligt skal være angivet ned til mindste detalje enten direkte eller via en åben henvisning uden blokeringer eller ændringer og at konklusionen retsvisende og ikke manipulerende skal afspejle det, før artiklen kan blive godkendt.


gerda skrev denne kommentar:
14-08-2017 19:29:41

jeg synes modsat Helle, at det er smart, at skrive at du ikke sælger kokosolie, for hvor blev jeg nysgerrig.


Alicia skrev denne kommentar:
15-08-2017 09:31:12

Puha, fik et chok da jeg læste indledningen. Har spist masser af kokosolie. Skynd dig at lave den om :-D


Mai Tveen skrev denne kommentar:
15-08-2017 09:32:38

Super artikel :-)
Teflon ja enig men hvad med alle de smarte silikone (bageforme etc) og plastik redskaber, der er produceret til vores brug i køkkenet? Den har jeg en meget anstrengt forhold til i min intuition om sundhed, dog uden beviser. Ved du noget om det?


helle skrev denne kommentar:
15-08-2017 09:35:08

Nu er jeg total forvirret... forstår ikke artiklen, kan ikke læse det hele, pga strees.
Er kokosolie godt eller skidt... totalt forvirret. Jeg har lyst til at råbe : stop nu!!!


Ulla skrev denne kommentar:
15-08-2017 09:51:00

Super god artikel - men jeg synes også, som de andre har kommenteret, at det er en FATAL FEJL, at du ikke i mailen OG øverst i artiklen.
Det med panders belægning vidste jeg godt, og måske kunne du skrive lidt om emballager også, der er desværre mange, der ikke ved, hvor mange risikofyldte stoffer, der fra emballagen migrerer (vandrer) over i de fødevarer, der er i
Jeg synes, du skal ændre artiklen, og udsende den igen.


Claus Jørgensen skrev denne kommentar:
15-08-2017 10:16:26

Kære Alun. Du er grundig. Og TAK fordi du rundhåndet deler din viden ud. Klogt, at du ikke lader påstandene "svæve", men du dokumenterer. Af tidsnød springer jeg nogle gange dine artikler over. Ikke denne gang, selvom jeg selvfølgelig kender lidt til synspunktet fra Uffe Ravnskovs bøger. Ét par spørgsmål: er raspolie ikke sundhedsmæssigt at sammenligne med olivenolie? Anbefaler du så ikke de "smøralternativer" (fx Kærgården) som vistnok angiveligt indeholder raspolie? Olivenolie fås jo til meget forskellige priser. Er det kun smagen, eller der det også sundhedsmæssigt, at de dyreste olivenolier er de bedste? Og er kokosolie endnu sundere? Bedste hilsner fra Claus Jørgensen


Hans-Ole skrev denne kommentar:
15-08-2017 10:23:33

Dette har læge Claus Hancke argumenteret for de sidste 25 år og kan læses i artiklerne " myter om cholesterol" af Uffe Ravnskov, DR. med., docent tidligere universitetet i Lund.


Jeannette skrev denne kommentar:
15-08-2017 11:24:36

På et foredrag med en af de fremmeste forskere i PFOA-stoffer Philippe Grandjean sagde han, at når det gælder pander o.l. afgives stofferne kun i starten, så man kan godt beholde de gamle nonstick-gryder og -pander.


Lena skrev denne kommentar:
15-08-2017 12:01:01

Super artikel. Rigtig god forklaring og opsummering af et ellers lettere uoverskueligt emne.Tak


gea skrev denne kommentar:
15-08-2017 14:40:38

Først: Jeg kan overhovedet ikke tage dette alvorligt. Hver gang en 'lægevidenskablig' undersøgelse anbefalingen dukker op og pressen hele vejen rundt bakker det op- ja så falder troværdigheden for mig.
dernæst: har set youtube're der anbefaler netop kokosolie for at undgå hukommelses tab. Talte med en arabisk kvinde der sælger forskellige fødevare- hun havde en ældre dame, dansk dame der kom hos hende og købte netop kokosolie. det havde hun gjort nogle gange og hun fortalte at hendes mand fik lidt hver dag, og nu kan han huske!!! Det var noget af en historie syntes denne arabisk kvinde og jeg kunne kun give hende ret. Hjernen er 'en stor fedt klump' og hvis du spare for meget på fedtet over længere tid, tja så går det ud over dens funktion. Har selv erfaret at jeg skal helst ha mellem 5 - 7 spiseske olie om dagen så har jeg slet ikke nogen sukkertrang. Så jeg har ikke været til sødt i 5 -6 år nu. Kokosolie er også godt for mundskyldjeg gør det dagligt og har gjort det i ca tre år og har ikke haft brug for en tandlæge, trods det at jeg har fire ødelagte tænder i min mund, da jeg havde en meget grundig tandlæge for 30 år siden.!
Ang. Mundskyld med olie så søg på youtube under 'Oil-pulling' der er forskellige af dem bla. en tandlæge der fortæller om dette i en hel time!!! Skyl godt i ca 1/2 time og spyt så ud og ikke i vasken ej heller i wc'et vil jeg lige tilføje! Der er altid en tom bøtte du kan spytte det ud i. Tag de små for når du har spytte olien ud i en lidt større bøtte en del gange, ja så væmmes du: det lugter råden! Har du gjort det i nogen tid- ja så har du ikke belægninger på tænder om morgen når du står op!!!
Tja så er der den om 'MISWAK' hvis du virkelig vil noget godt for dine tænder. Igen søg youtube der er mange gode og sjove små youtube om miswak. god Fornøjelse- Bless Gea.


Uffe skrev denne kommentar:
15-08-2017 17:00:56

Jeg synes stadig det kunne være rart at der blev kigget lidt mere på en HFPB (Whole Food Plant Based) måde at spise på. HVIS du gerne vil have kød og produkter fra dyr, så vælg og spis med bevidsthed og omtanke. De er ikke livsnødvendige.


GRETE RIIS VEDELSLUND skrev denne kommentar:
15-08-2017 18:14:53

Tak for din gode info ,det var lige hvad jeg stod og manglede.Jeg læste for et stykke tid siden, i en skrivelse fra Hjerteforeningen,hvor der netop stod"Kokosolie ej hjerte sundt: Kan sidestilles med smør.Så må jeg da indrømme , at jeg røg helt op i "Det røde felt".Jeg ringede til Hjerteforeningen, da jeg absolut ikke ville støtte dem mere , når de lagde navn til sådanne usand heder. Diætisten jeg talte med, mente jo at hun havde "ret",da hun rettede sig efter "sundheds"myndighedernes anbefalinger.Derefter kontaktede jeg Pia Birk, som har skrevet en fortrinlig lille bog :"Kokosolie"-Mad som middel.Her fik jeg lov til at kopiere fra hendes bog, som dokumentation, for den viden jeg havde,som jeg så ville sende til Hjerte foreningen. Nu kommer du så her ,som "Den frelsende Engel",og sætter det hele på plads.Tusind tak for det.


Kirse skrev denne kommentar:
15-08-2017 18:18:47

Jeg læser med stor iver de fleste af dine artikler og bliver ind i mellem overrasket, selvom jeg er ok funderet hvad viden om kost og livsstil angår. Jeg har også de seneste 10-15 år udelukkende brugt kokosolie og smør til stegning, men nu bliver jeg nysgerrig på, om økologisk hørfrøolie er ude i kulden. Den er jo en god kilde til Omega 3, og jeg har i perioder spist en spiseskefuld dagligt - i god tro!
Bedste hilsner
Kirse


Steen Leithoff skrev denne kommentar:
15-08-2017 22:25:08

Super god artikel, og tak for den video, som jeg ikke har set tidligere.

Deler den meget gerne på min fanside for kokos :-) Hilsen Fokus på kokos-)


Rikke skrev denne kommentar:
16-08-2017 11:25:36

Det med de dødbringende non-stick og teflonpander kunne det være rart at få lidt mere baggrund om, evt. Bare et link til en pålidelig kilde.


Marina skrev denne kommentar:
17-08-2017 07:16:28

Ja, øv! At det du sender ud er så dobbelt og forvirrende.


Elissabeth Bittner skrev denne kommentar:
17-08-2017 20:26:00

Der er også forskel mellem mættet fedt fra dyr eller planter!
Desværre bliver det ikke nævnt.
Kokosolie er meget sund.


Anna skrev denne kommentar:
22-08-2017 09:04:16

Kokosolie gav smerter i åreknuder ! Jeg lever meget sundt.Har 'arvet' åreknuder fra begge (slanke!) forældre.Jeg har aldrig haft ondt i åreknuderne, men efter 4 uger m 3-4 spsk kokosolie om dagen fik jeg det. Smerterne forsvandt da jeg stoppede m kokosolie.Holder mig nu t olivenolie.
Stof til eftertanke ?
Kh Anna


Anna skrev denne kommentar:
26-08-2017 08:46:32

Kokosolie gav smerter i åreknuder ! Jeg lever meget sundt.Har 'arvet' åreknuder fra begge (slanke!) forældre.Jeg har aldrig haft ondt i åreknuderne, men efter 4 uger m 3-4 spsk kokosolie om dagen fik jeg det. Smerterne forsvandt da jeg stoppede m kokosolie.Holder mig nu t olivenolie.
Stof til eftertanke ?
Kh Anna


Merete Lehmann skrev denne kommentar:
29-08-2017 20:58:51

Hvad med rapsolie, er det sundere end de andre vegetabilske olier eller lige så usundt?


Anne Marie Holm skrev denne kommentar:
20-09-2017 19:20:41

Uffe Ravnskov har forsøgt at punktere myten siden 2000-2002.

Til regnestykket skrev jeg
11 (stadigvæk) - det blev ikke accepteret...


Flemmin skrev denne kommentar:
30-09-2017 23:34:17

Tak for en god artikel.
Har du nogle undersøgelser eller artikler omkring non-stick teflon pander? - det bliver nævnt kort i din artikel her, men ikke rigtigt begrundet.
vh Flemming


gittemarija skrev denne kommentar:
18-12-2017 22:58:38

Hej. Jeg er rigtig glad for kokosolie. Men for nylig hørte jeg fra en kostvejleder at den forharskede ved opvarmning og at det var skadeligt for vores celler. Hvad er din erfaring med det ? og hvor kan man læse mere? Tror hun sagde det blev til transfedtsyre , ja det var ordet .


Jette skrev denne kommentar:
18-02-2020 20:37:03

Jeg plejer at læse jeres nyhedsmails med glæde, men ikke denne gang. Så kedeligt at kokosolie bliver sat i et mega dårligt lys, som først bliver nuanceret helt til sidst i opslaget. Håber at alle er meget nysgerrige og læser helt til ende, for ellers kunne man tro at det er ny forskning, det er årsagen til at I ikke længere forhandler kokosolie.
Følte blot behov for at tilkendegive min mening, da jeg let kunne have mistolket budskabet.
Mvh Jette


Thomas Larsen skrev denne kommentar:
19-02-2020 09:01:18

Tak for endnu en super artikel. Vil det sige at den smørbare fra Naturli, som er så populær, ikke er så god som vi gik og troede ?
Mvh Thomas


Birgithe kruse skrev denne kommentar:
19-02-2020 10:18:34

Puha... Mange vil måske læse kun overskriften og så vil de tro at de ALDRIG mere må bruge kokos olie, sådan forstod jeg det langt ned i artiklen og jeg er selv behandler


Lars skrev denne kommentar:
19-02-2020 11:33:30

Puha Alun. Den artikel skal nok lige redigeres:(


Doris skrev denne kommentar:
19-02-2020 19:29:00

Videoer som ikke er på dansk forstår vi ikke.


Torbjörn skrev denne kommentar:
19-02-2020 20:14:23

Det var den mest idiotiske artikel til dato. Læser aldrig noget fra dig mere.


jantina skrev denne kommentar:
19-02-2020 20:15:31

der er desværre nogle som mig, som ikke kan tåle kokos, heller ikke kokosolie. Så jeg holder mig til smør.


Alf-Magne Laugsand skrev denne kommentar:
19-02-2020 23:12:31

Takk for fin artikkel - meste kjenner jeg fra før.
Savner at det ikke nevnes at kokosolje kan erstatte karbo som energi i hjernen og at kokosolje ikke lagres som fett i kroppen - stemmer ikke det?
Dr. Claus Hancke nevnte en gang for meg at rapsolje kan inneholde en farlig gift - har ikke brukt denne oljen etter det - stemmer ikke det også?


Tom Angelo Nitzsch skrev denne kommentar:
20-02-2020 04:10:17

Uha.... der er mange dokumenterede facts, kan godt se vi er blevet vildledt i mange år. Tak fordi du belyser emnet her.


Kiropraktisk klinik Solrød skrev denne kommentar:
20-02-2020 10:30:20

UHA ! blev helt forvirret da jeg læste den første del af din artikel .Godt jeg havde tid til lige at læse hele det hele igennem . Pyh ha , havde lige købe kokosolie nemlig og har brugt smør og Kokosolie i flere år . Skøn dag til alle


Lilian Scatty skrev denne kommentar:
20-02-2020 15:10:55

God artikel- tak! Vil dog lige høre, om hvor vigtigt det er, at kokosolien skal være koldpresset?
Ellers er jeg enig med Helle,- blev noget forvirret over din indledning.
De bedste hilsener Lilian


Nete skrev denne kommentar:
10-03-2020 20:03:23

Lige præcis samme grad af forvirring . SÅ misvisende overskrift. Dit budskab skal være klart og entydigt. Det er det ikke.


helen elvervind skrev denne kommentar:
25-11-2020 08:27:33

øh det var da en modsigende artikel du skriver jeg skal stoppe med at bruge kokosolie og til sidst skriver du at du bruger det med et smil... jeg er forvirret


Jean Derval skrev denne kommentar:
13-01-2021 13:59:48

Kan du venligst begrunde, hvorfor du ikke længere sælger kokosolie i dit firma, alun.dk! Som du skriver her øverste i overskriften ? Der er andre her der spørger om det samme ! Men hvor finder vi dit svar ??


Sigrid Bluhme skrev denne kommentar:
06-03-2021 23:54:04

Propaganda og fyldt med fejl. Planteolier er sunde, men de tåler IKKE opvarmning, idet enkelt- og flerumeættede fedtsyrer sammen med ilt danner transfedtsyrer! Det er skurken med forstoppede blodårer. Elendig artikel som ikke kommer ind på blodets sammensætning af enkelt- og flerumættede fedtsyrer.


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser