Sidste Chance: Black Week - Brug koden TAK ALUN i indkøbskurven (kampagnefeltet) og få 25% rabat ved køb over 1000 kr. ❤

Disse videoer udstiller den største løgn i medicinens historie

Skrevet 09-05-2022 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Disse videoer udstiller den største løgn i medicinens historie

I mere end 60 år er vi blevet ført bag lyset. Det er den største løgn indenfor lægevidenskaben, ernæring og sundhed, og den gør os syge. Heldigvis bliver sandheden endelig afsløret for dig i denne video på bare to minutter og 28 sekunder! Dette er måske den mest kraftfulde video om sundhed og ernæring, du nogensinde vil se.


Du kender jo historien:

Mættet fedt = højt kolesteroltal = tidlig død

Lad mig præsentere den amerikanske læge Ancel Keys, som optræder i videoen nedenfor, for jer.

I 1950erne fremsatte han en hypotese om, at mættet fedt var årsagen til hjertekarsygdom. Men han løj og manipulerede og snød med sin forskning for at få den til at passe med sin hypotese, og dette blev katalysatoren for den fedtforskrækkelse og den øgede sygdomsforekomst, mange har oplevet siden hen!

Det er stærke ord, men det er desværre rigtigt. Se denne video og opdag, hvad han har holdt skjult for os i over 40 år, og lige om lidt vil jeg dele hans oprindelige løgn med jer, som jeg også tidligere har omtalt i andre artikler.Dette hidtil upublicerede eksperiment (Minnesota Coronary Experiment), som omtales i videoen ovenfor, er den største og mest stringente undersøgelse af sin art. Den er kun lige blevet offentliggjort for en måned siden i British Medical Journal, og dens konklusioner er chokerende og ikke til at tro:

Ja, denne forskning, som er blevet skjult for os i mere end 40 år af Ancel Keys, viser, at selvom man ved at skifte mættet fedt ud med planteolie sænker sit kolesterol med 14 % i løbet af 12 måneder, så øges dødeligheden generelt.

For hver sænkning på 30 point øgedes risikoen for tidlig død med 22 %.

Læs: Skær ned på mættet fedt, udskift det med planteolie, og dø tidligere!

Dette bakkes op af ny forskning, som viser, at udskiftning af mættet fedt med planteolier øger dødeligheden af alle årsager, inklusive hjertekarsygdom.

Ancel Keys oprindelige løgn ændrede markant retningen indenfor ernæring og lægevidenskab

Keys oprindelige undersøgelse konkluderede, at der var en korrelation mellem forekomsten af hjertekarsygdom og det totale indtag af kolesterol, hvilket igen hang sammen med andelen af energi fra mættet fedt.

Men Keys manipulerede med sine data, så de kom til at passe med den hypotese, han offentliggjorde i 1950erne i sin undersøgelse, der omfattede seks lande.

Han var nemlig i besiddelse af data fra 22 lande, og hvis man analyserer ALLE data, er der ingen sammenhæng. Se de to billeder nedenfor.Dette blev starten på hadekampagnen mod mættet fedt, og den vildledende kritik af mættet fedt som en fedtet morder, som en kostdjævel, er fortsat lige siden. Videoen nedenfor opsummerer det hele på en god måde:

Konklusion: Mættet fedt, Ancel Keys og den største løgn i lægevidenskabens historie

Jeg gad vide, om Keys virkelig forstod konsekvenserne af, hvad han gjorde i sin undersøgelse af de seks lande. Måske så han endelig sandheden, da han analyserede resultaterne af den anden undersøgelse fra Minnesota Coronary, og var for skamfuld til at indrømme sin fejl eller bekymret for, at man skulle finde ud af, at han havde løjet i første omgang.

Hans oprindelige løgn og hans dækken over sandheden siden hen har haft negativ indflydelse på millioner af menneskers liv over hele verden. 

Forestil dig, hvordan lægevidenskabens og ernæringsvidenskabens løbebane ville have set ud, hvis Ancel Keys anden undersøgelse var blevet fuldt offentliggjort for 40 år siden.

Som i alle andre tilfælde handler det om én ting. Naturen ved altid bedst. Punktum.

Der er en grund til, at mættet fedt er den del af din kost. Hvis ikke det havde været sundt for os, havde Gud eller naturen skabt fødevarer fri for mættet fedt til os.

Så spis din mættede fedt med god samvittighed, og som med alt andet gælder det også her: alt med måde!

Bon appétit.

Referencer og yderligere læsning:

Fed nyhed: Det hele er én stor, fed løgn!

Er kolesterol nu blevet sikkert at indtage?

From the Heart - Saturated fat is not the major issue: 

Siri-Tarino PW, Sun Q, Hu FB, Krauss RM. Meta-analysis of prospective cohort studies
evaluating the association of saturated fat with cardiovascular disease. Am J Clin Nutr
2010;91:535-46.

Re-evaluation of the traditional diet-heart hypothesis: analysis of recovered data from Minnesota Coronary Experiment (1968-73) 

https://www.statnews.com/2016/04/12/unearthed-data-challenge-dietary-advice/


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Vibeke Dorvil skrev denne kommentar:
17-05-2016 19:44:26

I "The Chinastudy" det største ernæringsstudie til dato, påvises det at fedt og animalsk protein i de mængder vi spiser i dag er dræbende. Prøv selv at se filmen som kan ses på f.eks. Netflix: "Forks over knives" og bedøm selv. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad du har at sige til hvad man siger i den film. Med venlige hilsner Vibeke.


Jane skrev denne kommentar:
18-05-2016 21:08:00

Vibeke jeg tror desværre ikke det er meget bedre at nævne the chinastudy. Det studie er et ligeså stort bedrag, som de 6 lande, eller de syv lande som man vist plejer at sige. Jeg tror næsten alle mennesker der går ind for stenalderkosten kender the chinastudy, og er grundigt trætte af det. Det er mange år siden det blev bevist værende en kæmpe løgn. Jeg behøver ikke komme med alverdens link, du kan bare søge på google. Mennesker er skabt til at spise kød og fedt, og det kan intet studie ændre på. Lige meget hvor mange studier man laver, og hvor meget man piller ved resultaterne, kan intet ændre på sandheden.


Jette Hjære skrev denne kommentar:
19-05-2016 08:50:32

Meget spændende videoer.. Ja, verden vil bedrages gang på gang...alt imens nogen tjener styrtende med penge på vores autoritetstro og uvidenhed..


Vis alle kommentarer

John Buhl skrev denne kommentar:
19-05-2016 10:15:29

Misvisende. Både mættet fedt og nogle planteolie (dem rige på linolsyre) er potentielt skadelige (hvilket vel egentlig også er det, undersøgelsen du henviser til, viser).
En længere gennemgang af emnet med videnskabelige referencer blandt andet her: http://www.medscape.com/viewarticle/862903#vp_1


Jesper skrev denne kommentar:
19-05-2016 10:17:34

Hvis man er godt hjernedød så tror man da på et længere liv på mættet fedt!! :DDDDDD
Jeg gider heller ikke komme med links, du kan jo google selv, men vi ved godt hvilke links der kommer flest af. Du vælger blot at lytte til dem som du finder bekvemt så du kan æde dit svinefedt og flødekager i ro og mag uden at skulle tage stilling til din badevægt som i følge dig også er snyder og bedrager dig! Du har vel sådan et spejl fra Tivoli som gør dig tyndere på midten :'-D
RIP - du er nok godt på vej allerede... Tåbe.


ULRIK skrev denne kommentar:
19-05-2016 19:33:40

@Jesper: Du skriver "du" flere gange i din kommentar, men nævner ikke HVEM din kommentar er rettet imod ...?


Ole Gerstrøm skrev denne kommentar:
19-05-2016 20:21:04

Du skriver om mættet fedt, uden at forklare, hvad det er for noget. Jeg slog det op og fandt: "mættet fedt – det vil sige det fedt, der findes i smør og smørblandinger, mælk, ost og kød." Er det korrekt? Hvordan kommer kolesterol ind i billedet? Er der kolesterol i maden? Jeg troede kolesterol dannes i vor lever.


Jens skrev denne kommentar:
20-05-2016 07:31:49

Jeg stod helt af til sidst, du skrev "Hvis det ikke havde været sundt for os, havde [...] naturen ikke skabt fødevarer med mættet fedt til os".
Hvordan kan man tro, at naturen har skabt noget til os?
Både det mættede og det umættede fedt er langt ældre end vi er, og begge dele var altså tilstede, da vores art opstod.
@Jane:
Din sætning "mennesker er skabt til" er lige så håbløst blind for det store billede, og din tro på at du har sandheden, vidner om hvor langt fra den du måske er...


lena skrev denne kommentar:
20-05-2016 10:59:03

Dejligt , at læse dine artikler , Tak


Bente Bruun skrev denne kommentar:
20-05-2016 12:27:41

Fedt - at du sender disse artikler ud !! Tankevækkende! Jeg kunne nu godt have undværet at Gud bliver nævnt. Så bliver det hele for mig en smule useriøst. Men jeg tror du , Alun, har fat i den lange ende.
Mvh Bente Bruun


Uffe skrev denne kommentar:
20-05-2016 14:50:34

Hvorfor er The China Study en kæmpe løgn, har du eventuelt link til info? Men det til side, så er min overbevisning, at der er store helbredsmæssige gevindster ved at skære animalske produkter fra. Men vigtigere er, hvad med værdien af deres liv? Når du nu godt kan leve uden? I mit perspektiv, holder den ikke helt med at vi er "herre" over andet liv og har "retten til".. Bare lige for at tage den etiske vinkel. En rigtig god side til forskning omkring mad, er bl.a. nutritionfacts.org som kan slås op på youtube.


Leif Iversen skrev denne kommentar:
20-05-2016 15:41:36

Hej Jane
Hvor kender du sandheden fra?
Jeg er 78 år og har levet vegetarisk/vegansk siden 1967 og savner hverken kød eller fedt. Tror du, at menneskets udvikling kører fremad i en lige linie? Der er trods alt mere mellem himmel og jord, end vi små mennesker kender til på nuværende tidspunkt.
Hav det godt med din sandhed, enhver er jo salig i sin tro. Undlad generaliseringer. Med venlig hilsen Leif.


Leif Iversen skrev denne kommentar:
20-05-2016 15:42:06

Hej Jane
Hvor kender du sandheden fra?
Jeg er 78 år og har levet vegetarisk/vegansk siden 1967 og savner hverken kød eller fedt. Tror du, at menneskets udvikling kører fremad i en lige linie? Der er trods alt mere mellem himmel og jord, end vi små mennesker kender til på nuværende tidspunkt.
Hav det godt med din sandhed, enhver er jo salig i sin tro. Undlad generaliseringer. Med venlig hilsen Leif.


Ole Knudsen skrev denne kommentar:
21-05-2016 19:12:22

Om fedt:
Når man køber madvarer med fedt, eller olier/plantemargerine, skelner man mellem:

1 - Mættet fedt - (På engelsk: Saturated fat) - (Er mest stabil, og tåler derfor varme bedst)
2 - Mono umættet fedt (Enkelt-umættet) - (På engelsk: Mono unsaturated fat) - (Er mindre stabil)
3 - Poly umættet fedt (Fler-umættet) - (På engelsk: Poly unsaturated fat) - (Er mest ustabil, og tåler derfor varme dårligst)

Det er bedst at købe koldpressede olier, fordi det ikke har været udsat for varmebehandling.

Derudover skelner man også i forhold til mættet fedt, imellem 3 typer fedtsyrer:

Mættet fedt består af 3 typer fedtsyrer (Triglycerider):

1 - Kort-kædede fedtsyrer (Omdannes til energi i kroppen) Anbefales.
2 - Mellem-kædede fedtsyrer (Omdannes til energi i kroppen) Anbefales.
3 - Lang-kædede fedtsyrer ("Omdannes" til fedt i kroppen) Anbefales kun i små mængder.

(F.eks. består Kokos-olie af ca. 60% mellem-kædede fedtsyrer)

Det der sker med poly-umættet fedt når det udsættes for varme, er at det oxiderer, hvilket skaber frie radikaler og derved inflammative/betændelses tilstande i kroppen, som udsætter immunsystemet for en konstant belastning.

Et andet vigtigt aspekt i forhold til, forholdet imellem Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer er det bedst at få det i 3 til 1 forhold. (3 gange omega 3 fedtsyrer - 1 gang omega 6 fedtsyrer). Generelt får vi for meget omega 6 og for lidt omega 3. (Omega 3 får man bl.a via fiskeolie. Omega 6 får man bl.a via plante-olier).

Smør og koldpresset kokos-olie er bedst til bagning/stegning. Koldpresset oliven-olie kan også gå an, men tåler ikke varme lige så godt som kokos-olie.
Koldpressede olier som har et lavt indhold af fler-umættet / poly-umættet fedt kan også gå an, især til salater eller dressing, hvor det ikke udsættes for varme.


Mikkel skrev denne kommentar:
24-05-2016 09:54:28

Verden vil bedrages - eller er det blot et spørgsmål om, at man bliver klogere hele tiden? Der findes religioner, når det gælder næsten alle emner. Også ift. mad. Desuden kan man vist få forskning til at vise, præcis hvad man har lyst til at prædike - det tyder de mange forskningsresultater, der giver modstridende "sandheder", på. Forskerne strides om, hvem der forsker mest korrekt. Resultaterne misbruges af alt for mange såkaldte eksperter.
Men når alt kommer til alt: Hvis den ernæringsmæssige sandhed dukker op, så send den lige ud på mail til alle i verden. Vi trænger vist til at få det afklaret :-)


Cliff Lind Hjulskov skrev denne kommentar:
24-05-2016 18:40:51

Det er den fedeste artikel du længe har udgivet. Gad vide, om der er nogen, der vil indrømme, at vi i den alternative verden har forsøgt at advare mod disse industri-interesser!


Per Bjerager skrev denne kommentar:
05-06-2016 12:50:23

Tak for den tankevækkende artikel og kommentarerne, hvor de videnskabelige resultater efter min vurdering bliver overfortolket. Det vigtige budskab er, at man i mange år har troet på hypotesen om at mættet fedt giver forhøjet cholesterol, som giver åreforkalkning/hjertesygdomme. Men de seneste års forskning i colesterol viser ifølge links til atiklen at hypotesen er forkert. Det vi ved med sikkerhed at det er usundt at være fed, og fedme er en hovedårsag til reduceret livskvalitet og sygdom. Man kan blive fed af at meget fedt i kosten - især mættet fedt. Hvis man erstatter fedtet i kosten med plantefibre opnår man en sund mæthed. Mit enkle kostråd er derfor: Føler du dig for tyk og har et forhøjet BMI så spis flere plantefibre og mindre fedt.


Ruben Agerriis skrev denne kommentar:
10-05-2022 20:19:40

Har ikke spist meget andet end kød æg og mælkeprodukter i over 3 år. Helbredet forbedret både fysisk og psykisk. Kigger man på menneskets historie siden vi begyndte at gå oprejst, er det klart, at animalsk kost, bør være vores primære indtag og planter er tilbehør. Planter er dog utroligt gode som medicin, skulle der opstå problemer.


Lars Petersen skrev denne kommentar:
10-05-2022 20:50:50

3:59 "Those sugars convert into insulin" -
Alene ved den udtalelse - som er det rene vås - mister ovenstående video troværdighed. Ærgerligt.


Hans skrev denne kommentar:
10-05-2022 21:11:59

"Mennesket er skabt til at spise kød og fedt" Hvordan kan du skrive det helt alvorligt? Vores krop og helbred afslører det modsatte. vores mund/tandsæt og fordøjelsesorganer og de manglende kløer på fingrende og vores manglende evne til selv at producere C-vitamin viser at vi stammer fra planteædere. Arkæologer og palæontologer som har undersøgt rester af vore forfædres afføring, viser desuden at de kun indeholder planterester. Man kan tydeligt lugte når en kødspiser har været på toilettet, det stinker! Det gør det ikke når man er vegetar. Når man med et apparat måler ens biologiske alder, viser det sig at man er 20-30 år yngre end kødspisere. Selv har jeg ikke spist kød i 59 år. Derfor bliver jeg aldrig syg og har heller aldrig været hos min læge. Venlig hilsen


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley