Workshops: Patrick McKeown i København d. 3. – 4. maj 2024 - Vejrtrækning for mere energi, bedre helbred, indre ro og forbedret mental præstation. Klik HER! 

Badminton; Forbedr din Badminton præstation!

Skrevet 24-01-2008 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Badminton; Forbedr din Badminton præstation!

Optimal præstationsevne i badminton kræver optimal ernæring. Uanset hvilken sport du dyrker, eller hvor hårdt du træner, så er sund kost afgørende for optimal sundhed og evne til at vinde på badmintonbanen. I denne artikel vil jeg beskrive, hvordan du bedst bruger sportsernæringsprodukter til at maksimere dine præstationer på og udenfor banen i badminton.


Badminton udgøres af korte eksplosioner af høj-intensive aktiviteter (Hop, hurtige bevægelser osv.) imod en baggrund af forsatte lav-intensitets aktiviteter.

Badminton træning foregår i cirkler og involvere en række forskellige aktiviteter lige fra løb for at forbedre den aerobics tilstand, til styrketræning for at opnå styrke og power i musklerne, sammen med fysisk træning på banen, færdigheder og tekniktræning.

Kravene til din krops energilager er høje og en sund kost er essentiel for at opretholde energiniveauet både på badmintonbanen og udenfor.

Restitution imellem træningspassene er også af stærk vigtighed med speciel fokus på timingen af måltider og snacks for at optimere restitutionen fra en hård badminton træning.

For at forbedre din præstation, så overvej at lave en hjemmelavet energidrik af friskpressede appelsinjuice fra økologiske appelsiner. Dette kan fungere som en koncentreret kilde til komplekse kulhydrater, i forbindelse med en balanceret kost. Dette vil maksimere din krops energireserver når du spiller badminton.

Brug IKKE traditionelle frugtjuice i karton eller i emballage, da disse produkter er pasteuriseret ved høje temperatur og derved har dræbt alle de sunde vitaminer, mineraler osv.! Emballeret frugtjuice er i de fleste tilfælde kun sukkervand med smag.

Når du bruger en energidrik, imens du spiller badminton vil du ikke kun præstere bedre, men vil også få en hurtigere restitution, da du hurtigt vil kunne genopbygge muskel glykogener imellem træningspassene.

Desuden anbefaler jeg IKKE, at du bruger konventionelle energidrikke, når du spiller badminton, da de er fyldt med kemikalier og kunstige sødemidler.

Af den samme grund, anbefaler jeg hellere ikke konventionelle energibarer, som en del af din badminton forberedelser. Hvis du endelig har brug for en god energibar, så vælg The Organic Foodbar.

Se nedenunder for flere detaljer!

Væskebehovet hos badmintonspillere har en tendens til at være højt, som et resultat af lange træningspas, og indtagelse af væske er af kritisk nødvendighed for at forebygge dehydrering, specielt når træningen eller konkurrencen foregår under varme eller fugtige forhold.

Evt. Tilføj vand til din hjemmelavede energidrink, som vil hjælpe dig med at erstatte væske og elektrolytter, så du hurtig kan genskabe din væskebalance under og efter badminton træning. Det giver også komplekse kulhydrater som brændstof til musklerne og sørger for en hurtigere restitution efter at have spillet badminton.

Husk - Væsketab på så lidt som 2% forringer dine musklers arbejdsevne med hele 20%.

Hård fysisk træning øger proteinbehovet i badminton, fordi protein bliver direkte nedbrudt i musklerne og omsat til energi, desuden er protein nødvendig i genopbygningen af muskelvævet. Det er derfor af stor betydning at kroppen får tilført et ekstra tilskud af proteiner. Et proteintilskud gør det lettere at dække proteinbehovet for travle badmintonspillere fordi:

- Det giver den bedste effekt at indtage proteinerne på de tidspunkter, hvor de virker bedst.

- Proteintilskud fordøjes hurtigt og de indeholder en optimal balance mellem de forskellige aminosyrer.

Hurtig restitution for badmintonspillere - kulhydrat og protein er vejen frem!

Musklerne har et åbent vindue til at modtage både kulhydrater og protein den første time efter et træningspas. Det skyldes, at hård træning nedbryder kulhydrat- og aminosyredepoterne og samtidig påvirker hormonbalancen og aktiviteten af en lang række enzymer.

Denne specielle fysiologiske tilstand varer ca. 1 time og bliver af internationale eksperter betegnet “The Window of Opportunity”.

Den bedste måde at udnytte vinduet af muligheder, er at spise noget frugt som f.eks. en banan og drikke en kvalitets proteindrik såsom ImmunoPro, ligeså snart du er færdig med at spiller badminton.

Hvis du træner hårdt og vil opnå succes, så giv din krop ordentlig føde (protein og kulhydrat) lige efter træning.

Igen er mange traditionelle proteinpulver fyldte med kemikalier og kunstige sødestoffer, så undersøg markedet og find et kvalitetsmærke. Se denne artikel for mere information: www.alun.dk/helse-whey-protein-test-protein-pulver.asp

Konklusion
Succes i badminton er som i alle andre sportsgrene en kombination af hård træning, en sund kost og tilstrækkelig restitution for at tillade din krop at komme sig. Klik på nedenstående link for at læse om hemmeligheden bag ordentlig ernæring til badmintonspillere.

Undlad at bruge traditionelle energidrikke, barer, gels og proteinpulvere, men hold dig til de naturlige versioner under og efter at du har spillet badminton.

Dog kan sunde sportsprodukter, når mad ikke er praktisk, (imens og efter badmintontræning) give dig mere energi, mindre ømhed i musklerne samt hurtigere restitution. På den måde vil du kunne forbedre dit badmintonspil og være hurtigere og stærkere næste gang du skal spiller badminton. Held og lykke

Links:

www.alun.dk/sund-kost-ernaering-i-gang-med-at-spise-sundt.asp
www.alun.dk/helse-whey-protein-test-protein-pulver.asp
www.alun.dk/shop/The-Organic-Food-Bar.asp

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley