❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Aspartam video - Et billede siger mere end 1000 ord.

Skrevet 06-12-2010 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Aspartam video - Et billede siger mere end 1000 ord.

Hvis du er interesseret i dit helbred, så se denne video om Aspartam og læse om en kvindes chokerende eksperiment. Du vil også kunne lære, at Aspartam kan gøre at du tager på i vægt!


Se videoen først og derefter læs om Victoria Inness-Browns forbløffende eksperiment.

Aspartam er ikke kun det mest kontroversielle tilsætningsstof i fødevarer efter min mening, men også det farligste! Se denne korte video og del den med alle du holder af.

Én kvindes forbløffende eksperiment med aspartam

Victoria Inness-Browns familie var afhængig af lightsodavand. Efter at have undersøgt effekten af aspartam, var hun stærkt overbevist om, at det kunstige sødemiddel måske en dag kunne lede til sygdomme eller endog for tidlig død.

Så hun besluttede sig for at udføre sit eget aspartam eksperiment – med 108 rotter i 2 år og 8 måneder.

Dagligt fodrede hun nogen af rotterne, hvad der svarer til to tredjedele af det aspartam som en lightsodavand indeholder, set i forhold til deres kropsvægt.

11 af de kvindelige rotter som tog aspartam -- 37 procent – udviklede tumor, nogen af dem var af enorm størrelse.

Se billedet ovenover, disse var ikke små tumor. De var massive!

Hvad værre er, at der flere og flere beviser for at aspartam forårsager kræft, tumor, hjernesygdomme osv.

Aspartam – et kemisk våben?

Før i tiden stod aspartam på Pentagons liste over kemiske våben. I dag er det en integreret del af vores moderne kost.

Under kommercielle dæknavne, som Nutrasweet og Canderel, findes aspartam i mere end 6000 forskellige fødevarer som for eksempel light sodavand, tyggegummi, sødemidler, slanke og diabetikerkost, morgenmadsprodukter, marmelade, slik, vitaminpiller, håndkøbsmedicin samt receptpligtige præparater.

Alene i Europa sælges der årligt 2000 tons af dette sødemiddel.

Dette gør det sandsynligt at du og din familie er blandt de to tredjedele af den voksne befolkning og de 40 % af børn, som regelmæssigt indtager dette utestede kunstige sødemiddel.

Aspartam er 200 gange sødere end sukker. Fordi det ikke indeholder kalorier, og fordi de ikke kender sandheden om aspartam og det faktum, at det kan fede i stedet for at slanke (mere om det senere), anses det af sundhedsbevidste forbrugere overalt i verden som et mirakelmiddel.

Uafhængige forskere mener imidlertid, at aspartam kan medføre en lang række foruroligende sygdomstilstande hos dig og din familie, blandt andet:

 • Kræft
 • Hovedpine
 • Hukommelsestab
 • Humørsvingninger
 • Slagtilfælde
 • Sklerose
 • Parkinson's-lignende symptomer
 • Dødsfald

Bekymringerne omkring aspartams giftighed betød, at US Food and Drug Administration (FDA) i otte år nægtede at godkende det og effektivt holdt det ude af markedet.

Dette var baseret på overvældende bevismateriale, frembragt af fremragende forskere, sagførere og forbrugergrupper, der vidste at aspartam medførte alvorlige skader på centralnervesystemet og medførte cancer hos forsøgsdyr.

Faktisk mente 3 ud af 5 forskere i FDA, at aspartam skulle forbydes. De, der mente, at aspartam skulle forbydes, blev udskiftet med mere ”aspartamvenlige” forskere. Til sidst vandt politisk magt og PENGE over de videnskabelige beviser, og aspartam blev godkendt til levnedsmidler i 1981.

Dette var kort tid efter, at fabrikanten af aspartam GD Searle ansatte Donald Rumsfeld som ny topchef. Rumsfeld brugte sin politiske magt i Washington til at påvirke FDA’s beslutning (dette har siden resulteret i et $350 millioners sagsanlæg mod den tidligere forsvarsminister!)

FDA’s kovending åbnede sluserne for massegodkendelser fra mere end 70 af verdens regulerende myndigheder, men som dette sødemiddels usædvanlige historie viser, er dette frikort, udstedt af de myndigheder, hvis job det er at passe på os, ikke det papir værd, det er trykt på.

Fakta er, at aspartam tegner sig for 75 % af ALLE negative reaktioner, som indberettes til FDA!

Aspartams giftige indhold

Aspartam består af tre kemikalier: aminosyrerne aspartamsyre, phenylanalin og methanol. Det kemiske bånd, der holder disse kemikalier sammen, er relativt svagt. Resultatet er, at aspartam nemt nedbrydes til sine bestanddele under forskellige omstændigheder:

I flydende varer; under længere opbevaring; når det udsættes for varmegrader over 30° celsius, og når DU indtager det. Disse bestanddele nedbrydes yderligere til andre potentielle giftige biprodukter, nemlig formaldehyd, myresyre og aspartylphenylalanin diketopiperazin (DKP).

Ifølge neurologer er effekten af aspartams bestandele på hjernens funktion det centrale for dets kendte bivirkninger.

Aspartam er en såkaldt ’excitotoksin’ – en neurotransmitter, som gør, at hjerneceller kan kommunikere. Kemikalierne i aspartam kan medføre, at dine hjerneceller bliver så overgearede, at de udbrænder sig selv og dør.

Hver enkelt af aspartams hovedingredienser er en velkendt neurotoksin i stand til at frembringe en enestående række af ubehagelige bivirkninger:

1. Phenylalanin

Den essentielle aminosyre phenylanalin udgør 50 procent af aspartam. Hos folk med den genetiske forstyrrelse phenylketonuria (PKU) kan leveren ikke omsætte phenylanalin, som så lagres i væv og blod.

Kronisk forhøjede værdier af phenylanalin og nogle af dets biprodukter kan medføre alvorlige neurologiske problemer, hvilket er årsagen til at aspartamholdige produkter skal have en advarsel til folk, som lider af PKU.

Men følsomhed overfor aspartam er ikke begrænset til folk, der lider af PKU. Der er beviser på, at indtag af aspartam, specielt sammen med kulhydrater, kan medføre forhøjede værdier af phenylanalin i hjernen selv blandt folk, der ikke lider af PKU.

Store mængder phenylanalin i hjernen kan sænke mængden af serotonin, som kontrollerer humøret, og gøre depressioner både alvorligere og mere sandsynlige.

Ophobning af phenylanalin i hjernen kan også forværre skizofreni eller gøre folk mere modtagelige for slagtilfælde. Desuden kan et fald i serotonin medføre en stærk trang til kulhydrater. Dette forklarer delvist, hvorfor aspartam ikke er meget bevendt som slankemiddel.

2. DKP

DKP er et biprodukt af phenylanalin, som dannes når aspartamholdige væsker opbevares i længere tid. I dyreforsøg har det forårsaget hjernesvulster, polypper og ændringer i blodets indhold af kolesterol.

Før FDA godkendte aspartam, var mængden af DKP i vores kost stort set nul. Så man kan ikke acceptere påstandene om DKP’s sikkerhed som troværdige, indtil der er lavet langsigtede undersøgelser af ordentlig kvalitet. Sådanne undersøgelser er endnu ikke lavet.

3. Aspartamsyre

Aspartamsyre (også kaldet aspartat) er en ikke essentiel aminosyre, som udgør 40 procent af aspartam. I hjernen fungerer den som en neurotransmitter – varetager overførslen af informationer fra den ene hjernecelle (neuron) til den anden. Forsøg både med dyr og mennesker har vist en betydelig stigning i blodets indhold af aspartat efter indtagelse af aspartam i drikkevarer.

For meget aspartat i hjernen producerer frie radikaler, der er ustabile molekyler, som skader og dræber hjerneceller.

Mennesker er fem gange så følsomme over for aspartamsyre (det samme gælder glutaminsyre, som findes i mononatriumglutaminat/smagsforstærker – E621) som gnavere og tyve gange mere end aber, fordi vi ophober disse excitotoksiske aminosyrer i blodet i meget højere koncentrationer og i meget længere tid.

Aspartamsyre har en kumulativ skadelig effekt på det endokrine system og på reproduktionssytemet. Adskillige dyreforsøg har vist, at excitotoksiner kan gennemtrænge placentabarrieren og skade fostre.

Samtidig med at mængden af aspartamsyre i kroppen stiger, stiger også mængden af den vigtige neurotransmitter norepinephrin (også kaldet noradrenalin), et stresshormon, der påvirker de dele af hjernen, som kontrollerer opmærksomhed og impulsivitet.

For store mængder norepinephrin er sat i forbindelse med symptomer som angst, ophidselse og manisk adfærd.

4. Methanol

Methanol (træsprit) udgør ti procent af aspartam. Det er en livsfarlig gift, som frigøres fra aspartam, når temperatuen overstiger 30° celsius – for eksempel ved opbevaring eller inde i menneskets krop – DIN KROP.

EPA anser methanol for at være en 'kumulativ gift' på grund af den lave udskillelse når først det er blevet optaget, hvilket betyder, at selv små mængder aspartamholdige fødevarer kan ophobes i kroppen.

De mest kendte problemer ved methanolforgiftning er;

 • Synsforstyrrelser
 • Skader på retina og blindhed
 • Hovedpine
 • Svimmelhed
 • Kvalme
 • Mave-tarmproblemer
 • Svaghed
 • Hukommelsessvigt
 • Følelsesløshed
 • Strålende smerter i arme og ben
 • Adfærdsforstyrrelser


EPA overvåger nøje, hvor meget methanol vi udsættes for, og tillader kun ganske små mængder i vore fødevarer og i miljøet. Den tilladte mængde i aspartam er syv gange højere, end den EPA tillader andre at anvende.

5. Formaldehyd

Den methanol, der absorberes af aspartam omdannes til formaldehyd i leveren. Formaldehyd er en nervegift og kendt som et kræftfremkaldende stof. Det forårsager skader på nethinden og på fostre, det forstyrrer kromosom-delingen og har vist sig at forårsage hudkræft i dyr.

Flere forsøg med mennesker har vist, at et vedvarende, lavt indtag af formaldehyd forårsager flere symptomer, bl.a.:

 • Hovedpine
 • Træthed
 • Smerter i brystet
 • Svimmelhed
 • Kvalme
 • Koncentrationsbesvær
 • Slagtilfælde

6. Myresyre

Myresyre er en kumulativ gift, der opstår ved nedbrydningen af formaldehyd. Det koncentreres i hjernen, nyrerne, rygmarvsvæsker og andre organer og er meget giftigt for cellerne.

Myresyre medfører ophobning af syre i kropsvæsker, en tilstand kaldet acidosis. De små mængder myresyre fra methanol, absorberet fra aspartam, kan måske være farlige; der findes endnu ingen forsøg med mennesker eller pattedyr til at oplyse os om dette.

Er aspartam skyld i kræft?

Den respekterede italienske forsker Morando Soffritti fra Cesare Maltoni Cancer Research Centre konkluderede efter at have undersøgt rotter gennem otte år, at aspartam kan forårsage kræft.

Resultaterne, offentliggjort første gang i Juli 2005 og udgivet i USA i Marts 2006 i U.S. Department of Health's tidsskrift "Environmental Health Perspectives", modsiger tidligere undersøgelser finansieret af firmaet, der fremstiller sødemidlet G.D. Searle & Company, som forsikrer os om, at aspartam er uskadeligt for mennesker.

Soffrittis' resultater indikerer, at aspartam kan være kræftfremkaldende på mange måder selv ved daglig indtagelse af så lidt som 20 milligram per kilo kropsvægt. Dette er mindre end den mængde FDA maksimalt anbefaler (50 mg/kg kropsvægt) og EU (40 mg/kg).

Hans undersøgelser viste også for første gang, at aspartam øger forekomsten af ondartede svulster hos rotter. Hos hunner øges forekomsten af leukæmi og lymphona samt af kræftceller i pelvis og urethra. Hos hanner øges forekomsten af ondartede svulster i de peripherale nerver.

Hans undersøgelser bestrider også påstanden om, at aspartam kan hjælpe dig til vægttab. 

Gør aspartam dig fed?

Har du nogensinde lagt mærke til, at de personer, som drikker flest light-drikke, ofte er de mest overvægtige? Hvordan kan det hænge sammen? For hvis de virkede efter hensigten, ville vi alle have mave som et vaskebræt.

Desuden findes der ikke en eneste langsigtet undersøgelse af sukkerfrie læskedrikke (baseret på kunstige sødemidler), som har vist, at de kan hjælpe folk med at tabe sig.

Faktisk er det lige modsat. Lige så snart du smager noget sødt på tungen, begynder kroppen at omdanne glukose i blodet til fedt, hvilket får blodsukkeret til at falde. Hvis det ’søde’, du indtager, ikke indeholder kulhydrater, vil du opleve lavt blodsukker og få trang til mad.

Resultatet er, at du kan finde på at spise hvad som helst, du kommer i nærheden af, uanset om det er sundt eller ej. De kunstige sødemidler i drikkevarer narrer din krop til at tro, at den får noget sødt, og når det søde så udebliver, får det dig til at spise hvad det skulle være. DETTE kan få dig til at lagre mere fedt!

Tænk over hvad du putter i munden! 

Historien om aspartam er historien om magt og penges sejr og triumf over videnskabens beviser. Den sætter spotlight på de ofte korrupte og useriøse retningslinier for godkendelse af tilsætningsstoffer.

Vi indtager tilsætningsstoffer dagligt, men deres godkendelse er ikke underlagt den samme videnskabelige grundighed som medicin, og i modsætning til at indtage medicin er der ikke noget krav om overvågning af de bivirkninger, som opstår, når først tilsætningsstofferne er i brug.

Godkendelsen involverer ikke, at man kigger på, hvad folk spiser i forvejen, og om det pågældende stof reagerer med andre stoffer. Den tager heller ikke hensyn til, om stoffet forstærker skader, der er forårsaget af andre aspekter af vores moderne livsstil (for eksempel neurologiske skader fra indtagelse af eller udsættelse for pesticider).

Der ses heller ikke på de kroniske effekter (for eksempel den gradvise ophobning af methanol i kroppen ved regelmæssigt indtag aspartam).

Proceduren ved godkendelse af ethvert stof, som mennesker putter i munden dagligt, burde baseres på grundige undersøgelser af mennesker. Først hvis fabrikanterne kan bevise, at deres produkt er sikkert i langsigtede, uafhængige undersøgelser, bør man tillade, at de kommer på markedet.

Eller er det måske for meget forlangt af de store firmaer, der sætter deres enorme fortjeneste højere end forbrugernes helbred?

Konklusion

Trods et stigende antal beviser for det modsatte anser mange mennesker stadig aspartam for at være sundhedsmæssigt forsvarligt, selvom det er bevist, at det får folk til at indtage mere mad.

Cigaretter har advarsler på pakken, så borgerne bliver oplyst om mulige farer og bivirkninger. Aspartam advarer kun folk med PKU. Hvordan kan folk træffe de rigtige valg, hvis de ikke bliver ordentligt informeret?

Det eneste resultat af det øgede salg og forbrug af aspartam er øget profit for dem, der sælger det til dig, og de øgede krav til behandling af de mennesker, som lider under de dødelige bivirkninger.

Aspartam er ikke særligt effektivt som slankemiddel, hvilket den vestlige verdens fedmeepidemi tydeligt viser, og hvis det virkede, hvordan kan det så være, at de overvægtige, som drikker det hele tiden, bliver ved med at være overvægtige?

Uafhængig forskning viser, at aspartam er et potientielt giftigt stof, som kan gøre enhver, der indtager det, alvorligt syg.

Indtil de mange bekymrende data er blevet undersøgt i storstilede, langsigtede, randomiserede, dobbeltblændede, placebokontrollerede menneskestudier (guldstandarden for videnskabeligt bevis), bør det fjernes fra vores fødevareforsyning MED DET SAMME!

Jeg håber at denne artikel vil få dig til at stoppe op og lytte til de signaler som din krop sender dig. 

Hvis de indtager en fødevarer som indeholder aspartam, hvad siger din krop til dig? 

REFERENCER:

www.theecologist.org

www.sweetpoison.com

www.ipsnews.net

Aspartam forårsager kræft

Det kunstige sødestof aspartam sættes atter i forbindelse med kræft

Aspartam – tager din cola light livet af dig?

Stellman SD, Garfinkel L: "Artificial Sweetener Use and One-Year Weight Change Among Women". Prev Med 1985: 15: 195-202

P.S. Så gør dine venner og familie en tjeneste og dele denne artikel med knappen neden under.


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

jette Bille skrev denne kommentar:
07-12-2010 09:00:58

Skræmmende og vækker stof til eftertanke, faktisk har jeg været - måske ikke storforbruger, men ihvertfald forbruger af Cola Zero i flere år, inden for de sidste 3-4 måneder er mit forbrug blevet voldsomt minimeret, ikke af nogen særlig grund, faktisk lidt ubevidst, men.... jeg har faktisk tabt mig i den periode uden at jeg har gjort andre ting, jeg har ikke forbundet det med mit minimerede cola zero forbrug, men det kan jeg da ikke helt lade være med nu, efter at have læst artiklen!


Anita skrev denne kommentar:
07-12-2010 09:17:09

Helt klart stof til eftertanke.. vil nu kigge nærmere efter når jeg køber noget. Især fordi man har et valg og et ansvar!!


mianne skrev denne kommentar:
07-12-2010 09:32:14

Godt at det kommer frem!!!Jeg har læst artikler om det før,men godt at blive mindet om igen hvor farligt stoffet er!Det er utroligt at det kan lade sig gøre at få lov at komme gift i mad og drikkevarer.
Som forbrugere har vi jo et valg, om vi vil købe disse produkter.Vi har faktisk en stor magt for hvis vi ikke køber disse ting, må produkcenterne og forretningerne jo sætte de ting på hylderne som vi vil købe!!!
Tak fordi du sender artiklen ud, jeg sender den videre.
bedste hilsener Mianne


Vis alle kommentarer

Anna Margreteh Jørgensen skrev denne kommentar:
07-12-2010 09:32:43

Går altid, hvis det er muligt,udenom varer med kunstige sødemidler.Jeg har tit advaret familie og venner omkring aspartam.Vi drikker kun søde sager ved festlige lejligheder og altid med alm sukker i. Bliv ved med at formidle budskabet ud så bredt som muligt. Befolkningen er for uoplyst omkring dette uhyggelige stof!


Børge Baltzer skrev denne kommentar:
07-12-2010 09:47:17

Vi er begge alternative Behandlere og derfor drikker vi slet ikke den slags,vi kender de dårlige egenskaber,daglig ser vi unge Mennesker drikke flere litter daglig og hvor mange tygger ikke tyggegummi dagligt,men vores advarsler til dem,har ingen virkning,da unge altid ved bedst,indtil det går galt,så er det for sent.


Kenneth Anderson skrev denne kommentar:
07-12-2010 10:18:56

Desværre er dette ikke det eneste tilfælde af den slags.

Mianne skriver at det er utroligt at skadelige ting får lov til at komme i mad og drikkevarer. På samme måde sker tilsvarende bestræbelser at modvirke produkter med positive effekt. Det kunne tænkes at det er lobbyisme der gør sig gældende.

A.M. Jørgensen antyder, må budskabet formidles ligesom det bør for andre gode produkter.


Frank Sinatra skrev denne kommentar:
07-12-2010 11:22:32

Kan ikke lade være med at undre mig over at du referere til artikler her fra sitet. I stedet for at refere til videnskadelige undersøgelse (jeg vil den anledning også gerne se flere uafhængige undersøgelser, der unægteligt når frem til den koncensus at aspartam er skadeligt) der bekræfter dine påstande. Jeg fandt iøvrigt om en sammensværgelse som ubegribeligt morsomt.

Aspartam er det mest gennemtestede sødestof på markedet, og er ikke skadeligt.


Frank Sinatra skrev denne kommentar:
07-12-2010 11:31:17

Kan ikke lade være med at undre mig over at du referere til artikler her fra sitet. I stedet for at refere til videnskadelige undersøgelse (jeg vil den anledning også gerne se flere uafhængige undersøgelser, der unægteligt når frem til den koncensus at aspartam er skadeligt) der bekræfter dine påstande. Jeg fandt iøvrigt om en sammensværgelse som ubegribeligt morsomt.

Aspartam er det mest gennemtestede sødestof på markedet, og er ikke skadeligt.


Kunuk skrev denne kommentar:
07-12-2010 11:43:14

Hvad så med dem med sukkersyge? De vælger jo light produkter. De gør dem ikke mere raske måske?


Maria skrev denne kommentar:
07-12-2010 11:58:24

@Frank Sinatra
"Aspartam er det mest gennemtestede sødestof på markedet, og er ikke skadeligt."
Når nu du selv beder om videnskabelige undersøgelser, ville det måske være en god idé selv at refere til nogen, når du kommer med en sådan påstand.
Jeg fandt iøvrigt hele din kommentar ubegribelig morsom - du vil åbenbart hellere leve i lykkelig uvidenhed og naiv tiltro til "videnskaben", end du vil lytte til menneskets personlige erfaringer.

Jeg har haft effekten af aspartam meget tæt inde på livet, så jeg ved af personlig erfaring hvad jeg snakker om. At sige det ikke er skadeligt er som at fortælle en narkoman, at heroin er uskadeligt. Der findes rigtig mange mennesker derude (inkl. mig selv og flere jeg kender) der VED, at aspartam er skadeligt - ikke fordi de har læst en artikel eller set en videnskabelig undersøgelse, men fordi de har prøvet det på egen krop!

"Du tror du ved, at jorden er rund, fordi de autoriteter du stoler på fortæller dig, at sådan er det - men det er først når du har været ude i rummet og set jorden på afstand med egne øjne, at du med sikkerhed kan sige, jeg ved at jorden er rund, jeg har erfaret det!"


Katrine skrev denne kommentar:
07-12-2010 12:08:30

Jeg har lige kigget på en saft "Minimum" Pæredrik - købt i Netto produceret af Pebas A/S som jeg har stående i køleskabet - Og jo der er E-nr E951 Aspartam (NutraSweet®Canderel®) (bemærk dødningehovedet fra listen jeg har kopieret fra!) i - jeg er rimeligt skuffet! Hvorfor bruger de ikke bare E 967 Xylitol som er et sukkeralkohol fra bl.a. birketræer.
Tak Alun fordi du løbende bringer disse vigtige informationer på banen så vi kan blive mere bevidste om vores vaner og huske på selv at tage ansvar - og Frank Sinatra - eksperimenterer du så på dine børn?
Ha en skøn og sund dag :-) Bedste hilsner katrine www.dropdiagnosen.dk


Rene Hansen skrev denne kommentar:
07-12-2010 12:19:27

Nu holder jeg mig gerne selv fra det skidt.

Men for lige at få noget fra begge sider, så er de rotter på billedet blevet stopfodret med det. Ingen mennesker kommer i nærheden af at indtage de mængder der skal til for at Aspartam alene giver problemer.

Og nej man tager ikke på af aspartam, det er igen et spørgsmål om mængden der indtages.

Alt med måde.


Frank Sinatra skrev denne kommentar:
07-12-2010 13:32:35

Lige for alt på det rene.

Aspartam er usundt, på samme måde som alt andet i verdenen er usundt. Hvis du indtager det i astronomiske mængder, men det er ikke noget der er relevant i disse sammenhænge.

Methanolen i aspartam er også så ubetydelig lav, at det ikke kan måle sig med så mange andre biologiske processer.


Maibritt skrev denne kommentar:
07-12-2010 17:01:21

Naturlige produkter vil altid være det sundeste, så mig kan de ikke bilde noget ind.
Sødemidler som Aspartan, Nutra Sweet er ikke godt for kroppen, de er mere farlige end man tror.
Jeg vil kun sige til andre brug jeres sunde fornuft når i putter noget i munden.
Der er så mange "kloge" hoveder og "eksperter" der skal forklare/forsvare dit og dat, selvfølgelig er E-nr. dit og dat samt "sødemidler" osv. ikke godt at putte i kroppen.


Maibritt skrev denne kommentar:
07-12-2010 17:01:34

Naturlige produkter vil altid være det sundeste, så mig kan de ikke bilde noget ind.
Sødemidler som Aspartan, Nutra Sweet er ikke godt for kroppen, de er mere farlige end man tror.
Jeg vil kun sige til andre brug jeres sunde fornuft når i putter noget i munden.
Der er så mange "kloge" hoveder og "eksperter" der skal forklare/forsvare dit og dat, selvfølgelig er E-nr. dit og dat samt "sødemidler" osv. ikke godt at putte i kroppen.


Randi Petersson skrev denne kommentar:
07-12-2010 17:01:54

Hej Alun ! Jeg er selv ligthdrikker og jeg har undersøgt på vores egen sunshedsstyrelse om det står så galt til. Men der er ikke de store advarsler - hvorfor ?
Jeg ved det er en gammel artikel - bliver der forskes mere i det og er vi mon bedre til, at nedbryde det end rotterne ?
MVH Randi


SJ skrev denne kommentar:
07-12-2010 18:32:43

"Aspartam er ikke særligt effektivt som slankemiddel, hvilket den vestlige verdens fedmeepidemi tydeligt viser, og hvis det virkede, hvordan kan det så være, at de overvægtige, som drikker det hele tiden, bliver ved med at være overvægtige?"

- pointen er ikke at aspartam skulle virke slankende, men netop at det er et alternativ til de sukkerholdige drikke, som jeg vel ikke behøver nævne er en kilde til vægtøgning?

Jeg synes artiklen kommer med nogle gode pointer ifht at rette opmærksomhed mod de tilsætningsdstoffer vi fylder vores hverdag med, men samtidig mener jeg at den er påstående og skal tages med et gran salt.
Den tager ikke højde for en masse faktorer som den ovenfornævnte og man bør derfor læse den med et kritisk blik og bruge sin sunde fornuft.


Helle Hansen skrev denne kommentar:
07-12-2010 18:50:12

Jeg skal ikke kunne udtale mig om farligheden af dette stof. Jeg kan blot sige, at jeg er stærkt imod alle former for forsøg med dyr. Mennesker kan vælge, dyr får ikke lov.


Oliver Hansen skrev denne kommentar:
07-12-2010 19:35:23

Jeg har i mange år haft kraftige reaktioner på netop aspartam, så som sløret syn og ikke kunnet fokusere ordentligt samt kraftige hovedpiner.
Jeg har så undgået det siden og har opfordret folk til det samme.
Troede jeg var allergisk overfor stoffet, men kan nu se at jeg ikke er den eneste der ikke har godt af stoffet.

Har altid frarådet folk at købe ting med aspartam, og light produkter generelt, og det bliver jeg ved med.


MD skrev denne kommentar:
07-12-2010 20:04:29

Det er statens ansvar dog ikke folkets...


Inge skrev denne kommentar:
08-12-2010 10:17:58

Ansvaret for dit liv har kun du.
Rigtig god idé at bruge sin sunde fornuft. Jeg spiser/drikker ikke noget med sødemidler i, det har en "harsk" bismag syned jeg. Sukker er jo heller ikke sundt....man snakker ligefrem om sukkerjunkier....find din SUNDE fornuft frem0)


Bettina skrev denne kommentar:
08-12-2010 15:54:07

Det er i højest grad vigtigt at undersøge produkter, men tænker hvorfor ialverden det skal gå ud over dyr, selv om rotter er skadedyr, kan vi ikke være bekendt at lave forsøg på dyr, iøvrigt er vi heller ikke ens, og derfor kan jeg ikke se formålet med at skade og lade dyr lide, under disse forsøg, som de udsættes for.

Og aspartam er møg giftigt, prøv at spise det slik, som er tilsat dett stof, der går max en halv time, så er det toiletbesøg.
Afskaf det og brug hvad natur har skabt til os af sødestoffer


Peter Larsen skrev denne kommentar:
08-12-2010 23:31:33

Hvis vi skal kaste omkring os med facts om forskning om Aspartame. Denne hjemmeside referer til 67 forskellige studier og forskningsprojekter om netop dette emne. Gå ind og læs - det taler for sig selv.

http://aspartame.mercola.com/sites/aspartame/studies.aspx

Det er fint at Frank Sinatra sætter vores pis lidt i kog og gang i debatten. Men Frank! tal/skriv ordentlig til folk! Kom med jeres holdninger og provokationer og hold ild i snakken.

Min holdning er den at naturen har fat i den lange ende. Vi kan isolere elementer og lave vores egne cola-produkter men naturens kompleksitet og unikke sammensætning af stoffer kan vi knap nok forstå, kun nyde godt af.
"If it wasn´t here 10.000 years ago or if you can´t pronounce its name - don´t eat it!" Paul Chek har sgu ret i at naturen og mennesker har klaret det ret godt uden GMO og Aspartame i flere tusind år.
Dermed ikke sagt at lakrids og chokolade ikke kan glide ned :-) helst øko...

VIGTIGT:
Og husk at tjekke linket - der er også oversigt over konklusionen til hver enkelt forskningsprojekt!!


Frank Sinatra skrev denne kommentar:
09-12-2010 08:57:46

Peter Larsen. Så interessante som nogle af forsøgene er synes jeg at troværdigheden svinder, da flere af referencerne er til samme organisation, som alle entydigt siger at aspartam er usundt og samtidig selv markedsfører deres "100% naturlig produkter" - og virker mere som en gang brand-promotion.

Derudover er mange af undersøgelserne så ulideligt gamle at de aldrig ville kunne indgå i debatten. Her tænker jeg særligt på de mange artikler om de mentale følger. Hvor mange usikkerheder havde man kendskab til for 30 år siden?

Desuden kommer nye forsøg til for at udfordre eller bekræfte den daværende koncensus, med god grund.

Desuden når rigtig mange af undersøgelse kun frem til at Aspartam "kan" have en indflydelse på diverse. men nævner intet om i hvor stort omfang, det kan sukker også, uhæmmet brug af sukker lider dog stensikkert til overvægt (Den skal nok sætte gang i referencer til at aspartam lider til overvægt - men hvordan kan man tage på hvis ens daglige kcal indtag er lavere end ens forbrug?). Altså er vi ikke nået længere end min argumentation om phenylaline allergikere reagere negativt på det.

Også meget rammende kan man kigge på konklussionen fra reference 66. Som kommer fra den amerikanske sundhedsstyrelse.

I øvrigt synes jeg ikke dit argument med "10.000 years ago" holder - Ja de klarede sig, men levevilkårerne er nu engang bedre i dag. Spiser du heller ikke panodiler fordi de ikke var der for 10.000 år siden eller spiser madvarer der indeholder konserveringsmidler?


Bente Meyer skrev denne kommentar:
09-12-2010 10:58:30

Det mest gennemtestede sødestof er STEVIA. Stevia er en grøn plante kendt i hundrede år og den søder 300 gange stærkere end sukker, er god og sund for diabetikere (som i dag opfordres til at bruge aspartam etc. i alt). Stevia fås i Helsekosten og er i Danmark kun godkendt til dyrefoder og teknisk brug. I Frankrig er det godkendt og fås som sødetabletter, pulver og planter i store og små supermarkeder.

Jeg kontaktede Arla for nogle år siden og bad dem ændre forsiden på youghurt karton. Der stod "Ikke tilsat sukker". Youghurten var sødet med aspartam, hvilket jeg opfordrede dem til at skrive i stedet. I dag står der "tilsat kunstigt sødemiddel".

Toms(tror jeg)har her i sommer gjort reklame for nye, sunde vingummier m.m. på posernes forside står "sødet med frugtfibre" - det lyder jo godt nok, men på bagsiden står også aspartam som ingrediens.
Ligesom det gælder for kontrakter, skal man læse det med småt på alle fødevarer. Desværre er der gået sport i at narre forbrugerne.Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
10-12-2010 08:44:34

Maibritt:
Naturlige produkter vil altid være det sundeste, så mig kan de ikke bilde noget ind.

Det er noget pjat, spis du løs af rødfluesvamp, så napper jeg en pepsi max og så ser vi hvem der først skal indlægges.
Vikinger brugte i øvrigt fluesvampe for at blive oplidnet til kamp. Herre fedt naturprodukt.

SJ:
Folk bliver federe fordi de æder mere og laver mindre, det er hverken light eller sukkerholdige produkters skyld. Det er almindelige fornuftige mennesker uden ryggrad, der skyder skylden på alle andrer end dem selv.

Inge:
Sukker er som sådan ikke usundt, men lige som ALT andet i denne verden, så er for meget, ikke godt for dig.

Peter Larsen:
Hej Peter.
Verden er ikke den samme som for "10.000" år siden. Naturen er ikke den samme og din krop er ikke den samme. Så det argument kan jo ikke bruges mod et sødemiddel, der ikke eksisterende den gang.

Jeg er som sådan hverken for eller i mod. Jeg syntes bare det er uheldigt og ærgeligt at folks bedste argument er deres personlige erfaring, som intet er værd.
I øvrigt så er det et total upålideligt eksperiment af de rotter.
1. er de blvet testet for at have eller have anlæggende for tumore inden forsøgets start?
2. Hvad har de ellers fået der kunne forsåge tumore.
3. Kan det billede være redigeret?

Sundhedsstyrrelsen har godkendt sødemidlet, dette burde være godt nok.
At du ikke kan tåle/lide det er en hel anden sag. Så lad være med at indtage det.
For 3-4 måneder siden var der en i Godmorgen Danmark, der hårdnakket påstod at mælk var farligt og den direkte årsager til flere former for kræft.
Bare stof til eftertanke at man altså ikke skal tror på alt der bliver slynget ud.


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
11-12-2010 10:25:40

Per Lyhne:
Det fortæller jo kun at stoffet, som alle andre stoffer i hele verden, kan være giftigt i for store mængder.
Det er på ingen måde et bevis på, at aspartam, i de mængder vi får dem tilført i madvare, er skadeligt og kan forsage det ene eller det andet.


Shanghai skrev denne kommentar:
14-12-2010 10:40:50

Erfaring: Min ældste datter blev udskrevet fra hospitalet efter 5 dage, diagnose: mononukleose (kyssesyge) med forstørret lever og milt. Lægen sagde at små mængder alkohol var tilladt, men at sødestoffet aspartam var forbudt! Selv læger ved at dette stof er farligt for vores organisme.


Jytte Dreier skrev denne kommentar:
14-12-2010 11:11:40

Vil bare sige, jeg er dybt chokeret, at det foregår,og INGEN gør noget, det skal STOPPES så hurtigt som muligt, istedet alle i folketinget sviner hinanden til hele tiden, skulle de bruge krudt på få tjekket og stoppet det her!!! Det skal bare frem alle steder..... Kan ikke gå stærkt nok, skal gøre mit...;O(


Kenneth Vogstad skrev denne kommentar:
14-12-2010 11:52:39

@Randi Petersson--hvad den Amerikansk Drug and Food Administration godkender bliver straks godkendt af Sundhedsvæsenet her i Danmark uden det mindste af tvivl. Om artiklen er ældre eller ej gør ingen forskel for den skadelig virkning er den samme.
@Frank Sinatra--hvorfor skriver du under en nom de plume istedet for dit eget navn?


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
14-12-2010 12:22:06

Shanghai:
Ja hvis du er syg. I øvrigt er "erfaring" ikke noget der er videnskabeligt bevist. Det kunne jo være en fordrejet sandhed du fortæller. Du kan jo ikke bevise hvad lægen har sagt.

Jytte Dreier:
Kan kun være enig.
Alle de beskyldninger, anklager og påstande og så ingen valid dokumentation. Det er sørgeligt.

Kenneth Vogstad:
Det er måske dig der godkender de danske fødevare og medicin? Eller hvor ved du det fra?
Der er virkelig tonsvis af ting der ikke er godkendt i DK, som er godkendt i USA og for den sagsskyyld sverige.


Jimm Justin skrev denne kommentar:
15-12-2010 20:46:28

Jeg har længe vist at dette stof var skidt... Når jeg endelig skulle have en sodavand i ny og næ skulle det ihvertefald være en med rigtig sukker...
Moralen med det hele er at det er noget skidt og politikerne burde forbyde det.
Man får næsten lyst til selv at stille op til politiker bare for at få stoffet gjort forbudt og en lang række andre kunstige midler der bliver proppet i vores fødevarer..
God aften Jimm


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
16-12-2010 15:22:25

Jimm Justin:

Hvor stammer den viden fra?
Er du forsker?
Har du et videnskabeligt bevis for din påstand, eller bygger den på din erfaring?


Jimm Justin skrev denne kommentar:
16-12-2010 16:36:30

Min viden er baseret på hvad jeg har læst og lært af mine forældre... + jeg skulle skrive om det i SRP, så jeg kunne jo ikke undgå at skulle læse det grundigt igennem og få konkret fakta på bordet


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
21-12-2010 07:59:36

Jimm Justin:
Fint, men hvor er din dokumentation?Intet hvad du har refereret til, er på nogen måde en pålidelig kilde til viden.

Det er påstande du slynger ud, men der er intet der bakker dem op.
Altså er indlægget, ligesom de mange andre her, fuldstændig overflødigt og mangler alt form for kildekritik og evidens.


AB Tønnesen skrev denne kommentar:
06-01-2011 14:58:04

Er endnu engang meget glad for at jeg har været modstander af light produkter i mange år. Og det bakræfter bare min, i andres øjne, hysteriske holdning til at hverken mit barn eller jeg skal udsættes for det lort.


Astrid Fallesen skrev denne kommentar:
10-01-2011 12:08:43

Jeg har haft diabetes 2 i 56 år, er i dag 87 år og lever i bedste velgående og har brugt Canderell altid. Hvad siger I til det?, jeg har selvfølgelig nogle følgevirkninger af diabetes, men det er vel ikke så underligt når man er 87 år. Min læge er stolt af mig og hun siger at hun praler af mig til andre patienter. Jeg siger altid at diabetes er en sund sygdom hvis manlever efter reglerne og det har jeg gjort altid. Vil lige tilføje jeg bor i hus med pæn stor have som jeg selv passer og har hund som jeg går tur med hver dag også kører jeg bil.
Med venlig hilsen Astrid.


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
11-01-2011 07:14:41

AB Tønnesen: Igen hvor er det videnskabelige belæg for at stoffet er "lort".
1 videnskabelig rapport er ikke endegyldig evidens.
Der skal mange videnskabelige undersøgelser, der alle sammen peger samme vej, til før man bare kan snakke om, om fx. et stof som aspartam er skadeligt.

Jeres egne erfaringer og holdninger betyder intet og er de mest ligegyldige nogensinde postet i et diskussionsforum.


pekka toivonen skrev denne kommentar:
13-01-2011 01:01:00

Codex er en amerikansk firma som er årsak til at aspartam er brukt i matvarer og også blitt godkjent i hele verden uten at det ble testet på mennesker før det ble tatt i bruk.
Det ble kun testet på rotter, og alle døde av hjernesvulst.
I norge er vi også opptatt av aspartam som burde vært stoppet.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/12/usa-har-vedtatt-fns-mat-tyranni-codex-alimentarius/


pekka toivonen skrev denne kommentar:
13-01-2011 01:06:19

Se også disse linkene.

http://www.facebook.com/group.php?gid=83225052150&ref=nf#!/video/video.php?v=98171947183&oid=34289091660

og denne linken om de som vil drepe våre barn.
http://john-virapen.com/en/home.html


Emilio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
13-01-2011 21:45:46

Pekka Toivonen:
Det er de nogle af de værste kildehenvisninger nogensinde.

Facebook henvisningen gider jeg ikke engang se.
Den anden lugter jo langt væk af ligegyldighed og reklame for hans bog.
Det er jo meget typisk man bruger fare ord som: Død, sygdom osv. for at vække folks interesse, men det gør jo ikke bogen til sandheden og i øvrigt er en enkelt (yderst tvivlsom) kilde jo en lig med fakta.


Ignoranten skrev denne kommentar:
16-02-2011 20:18:02

Emilio-Go-Stilio:
Jeg bliver godt nok irriteret og skuffet over, at du har en kritisk kommentar til alle andres meninger, holdninger og oplevelser.
Hvad er egentlig din egen faglige bagrund til at kunne bedømme og kommentere de mange andre der skriver i dette forum??
Iøvrigt synes jeg det er interessant at høre om folks forskellige oplevelser med dette produkt.


ALLAN THOMSEN skrev denne kommentar:
20-02-2011 09:55:16

*astrid . det da dejligt for dig at du ikke er en af den som er blevet ramt af det . men jeg selv har fået det langt bedre efter jeg stopper med at indtage det gift , desuden har jeg en kammerart som har været ved at død på grund af at det forsagede hævelser og bylder i kroppen og lægerne kunne ikke finde ud af hvad han fejlede ud over at proppe han med forskellige piller . efter jeg fortalte ham om aspartam og des bivirkninger og han har stoppet med at drikke light produkter har der ikke været mere med han og han har fået det rigtig godt igen .
Og det jo heller ikke alle rygere som dør af lungekræft ,
men det skriger til himlen at der er noget galt med dette giftige stof når man forsøger at gemme aspartam under forskellige navne og at stoffet er forbudt i asien , men stoffet har jo været forbudt en gang men fordi der er mange penge i lortet, og dem som lavede testene på det i tidligere morgen og var aspartam fjendtlig blev desværre fjernet til fordel for aspartam venlige forskere og at de fik lommerne fulde af penge for at godkende lortet, så får jer selv og jeres børn skyld undgå at indtage det giftige stof og lade være at købe det og fortæl alle andre om det . det måden vi kan stoppe det, selv om det virker svært når man kæmper mod nogle af vendens største virksomheder , men det en start ....


En fra Norge skrev denne kommentar:
20-02-2011 21:52:27

Hei . vil bare si at jeg i mange år har slit med Chrons sykdom , har som regel valgt light produkter , men bynte å oppdage at etter jeg drakk en ColaLight/PepsiMax ol. så ble jeg syk etterpå . nå har jeg holt meg unna light produkter en stund og har nesten blitt helt frisk . Fikk med en feiltagelse cola light på en resturang for ca. 4 måneder siden og låg syk med smerter gjennom hele natten .. Min konklusjon hold deg langt unna produkter som inneholder aspertam , unn deg heller et skikkelig produkt med måte .


Nordlyset skrev denne kommentar:
21-02-2011 01:50:39

Å få i seg stoffet spartam er det samme som å utsette seg selv for en langsom kjemisk "lobotomering". :-(
STAY AWAY!!!

Så lenge det finnes samfunnskrefter som utelukkende tenker inntjening og er nærmest besatt av makt og grådighet, vil det komme produkter på markedet som ikke er oppbyggende for kroppen. Vår eget sikkerhetsnett er å bli kjent med vår egen intuisjon som kroppen vil kommunisere gjennom for om produktet er godt eller ikke for oss. Forøverig kan man jo også lese bak på innholds-fortegnelsen, men denne stemmer ikke alltid! Kroppen vil ALLTID fortelle hva som er godt for oss, når vi lærer å lytte til den! :-)

Allikevel er såkalt fakta som kommer frem i denne artikkelen (her: kreft og kreftsvulster på mus) unøyaktige da eksperimentene som foretas ikke tar hensyn til psykens virksomme krefter og muligheter. Det er derfor slike undersøkelser hvor man f.eks. spiser eller utsetter seg for bestemte stoffer, vil få forskjellige resultater på forskjellige mennesker/dyr (JA! også dyr) og hvor konklusjonen rett og slett vil være misvisende informasjon. Hvordan ville du opplevd å være del av en undersøkelse hvor du intuitivt visste at aspartam var uheldig for kroppen og du ble tvunget til å drikke dette hver eneste dag (det var ikke noe annet å drikke)? Jo, du ville antakelig påføre deg en psykisk konflikt, hvor psyken ville aktivert et ubevisst overlevelsesprogram som igjen ville kunne skape en svulst i hals/brystregionen. Det finnes mange gode (og foreløpig dessverre kontroversielle men beviselig nok at teorien fungerer) undersøkelser på sammenhengen mellom psyke, hjerne og organ (se f.eks. metamedisin, Youtube video med Gregg Bradden (Curing Cancer in 3 minutes!) som ville kunne gi de resultater som vises i artikkelen. Musenes psykisk reaksjon ville være tilnærmet lik. Vi mennesker har tross alt fortsatt en dyrisk adferd dvs. at forskjellige dyriske programmer som styrer oss i bestemte "alarmerende" situasjoner.


Linda skrev denne kommentar:
21-02-2011 09:49:28

Jeg finder det fascinerende hvor mange mennesker der blindt tager en artikel som ovenstående til sig som en endegyldig sandhed.
Den er så fuld af huller at jeg sjældent har set lignende..
Der er INTET videnskabeligt belæg for nogle af de advarsler der gives og ingen oplysninger om, hvor meget af noget som helst der skal til for at give de bivirkninger som der er set i rotterne (ikke at det er nødvendigt for man kan jo snildt regne ud at de har fået stoffet i mængder som det ville være højst usandsynligt for mennesker at indtage. Prøv at regne lidt på vægtforholdet mellem menneske/rotte.)
De har fået Citat"3/4 dele af indholdet i en sodavand"... Hmm.. Tjah.. bom bom... Men hvor stor var sodavanden...? Taler vi en 25 cl. eller 1 liter?
Og sådan kan man blive ved.

Intet sted i artiklen fortælles der noget om hvor meget af de skadelige stoffer som der advares om, som findes i aspartam, lige udover de 10% som der angives som indholdet af Methanol. Et tal som vil være så forsvindende lille i forhold til de mængder af stoffet som indtages at det næsten er tragisk at læse om hvilken hysterisk stemning der forsøges pisket op over det.
Overalt i teksten angives at stofferne KAN gøre dit og dat, hvorefter der fortsættes med en tekst som med al tydelighed antyder at det ER sådan at skaderne vil opstå, - fordi det er angivet at MULIGHEDEN for det, er til stede.
Du milde kineser.. en så sentationsstyret omgang vrøvlepropaganda skal man da lede længe efter.
Jeg kan undres over hvad der driver de mennesker der læser en sådan tekst uden at sætte spørgsmålstegn ved alle de fejl den indeholder.

Til slut vil jeg sige at jeg på INGEN måde tvivler på de skadelige effekter af aspartam. Jeg forsøger skam i stor stil selv at undgå stoffet.

Men det ændrer bare ikke på at ovenstående artikel og de medfølgende kommentarer, er et sørgeligt eksempel på at folk alt for let lader sig lede rundt som får, trukket ved næsen uden at stille spørgsmål ved tingene.

Det er bekymrende.


Linda skrev denne kommentar:
21-02-2011 10:57:57

Jeg finder det fascinerende hvor mange mennesker der blindt tager en artikel som ovenstående til sig som en endegyldig sandhed.
Den er så fuld af huller at jeg sjældent har set lignende..
Der er INTET videnskabeligt belæg for nogle af de advarsler der gives og ingen oplysninger om, hvor meget af noget som helst der skal til for at give de bivirkninger som der er set i rotterne (ikke at det er nødvendigt for man kan jo snildt regne ud at de har fået stoffet i mængder som det ville være højst usandsynligt for mennesker at indtage. Prøv at regne lidt på vægtforholdet mellem menneske/rotte.)
De har fået Citat"3/4 dele af indholdet i en sodavand"... Hmm.. Tjah.. bom bom... Men hvor stor var sodavanden...? Taler vi en 25 cl. eller 1 liter?
Og sådan kan man blive ved.

Intet sted i artiklen fortælles der noget om hvor meget af de skadelige stoffer som der advares om, som findes i aspartam, lige udover de 10% som der angives som indholdet af Methanol. Et tal som vil være så forsvindende lille i forhold til de mængder af stoffet som indtages at det næsten er tragisk at læse om hvilken hysterisk stemning der forsøges pisket op over det.
Overalt i teksten angives at stofferne KAN gøre dit og dat, hvorefter der fortsættes med en tekst som med al tydelighed antyder at det ER sådan at skaderne vil opstå, - fordi det er angivet at MULIGHEDEN for det, er til stede.
Du milde kineser.. en så sentationsstyret omgang vrøvlepropaganda skal man da lede længe efter.
Jeg kan undres over hvad der driver de mennesker der læser en sådan tekst uden at sætte spørgsmålstegn ved alle de fejl den indeholder.

Til slut vil jeg sige at jeg på INGEN måde tvivler på de skadelige effekter af aspartam. Jeg forsøger skam i stor stil selv at undgå stoffet.

Men det ændrer bare ikke på at ovenstående artikel og de medfølgende kommentarer, er et sørgeligt eksempel på at folk alt for let lader sig lede rundt som får, trukket ved næsen uden at stille spørgsmål ved tingene.

Det er bekymrende.


Nordlyset skrev denne kommentar:
21-02-2011 13:25:13

Og hvis man virkelig ER interessert i effekter og forskning av f.eks. Apartam eller andre søtningmidler, finnes mye info og kildehenvisninger som kan letes opp ved å gjøre søk på internett. Visste du f.eks. at Monsanto Group er/har vært en av de store pådrivere til å forgifte oss mennesker, dyr og natur i nærmere 100 år? Se http://bestmeal.info/monsanto/company-history.shtml#timeline

Forøvrig er det viktig å være skeptisk, men ikke avvisende. Det vil alltid være slik at vi kun bevisst ser/fanger det vi har åpnet oss opp for å se/fange og ingen ting annet. Så uansett hva andre sier og viser frem og det ikke korresponderer med vår egen opplevelse av verden, vil vi avvise det (sinnet, the mind, er et kraftig filter i så henseende - les f.eks. om NLP Nevro Lignvistisk Programmering/Psykologi). Det eneste som personlig vil kunne fortelle oss om det er sant eller løgn er vår intelligente følelsekontakt med hjertet, men selvsagt vil også fysiske ubehag i relasjon til inntak av stoff gi en pekepinn. :-)


Nordlyset skrev denne kommentar:
21-02-2011 13:48:34

Og hvis man virkelig ER interessert i effekter og forskning av f.eks. Apartam eller andre søtningmidler, finnes mye info og kildehenvisninger som kan letes opp ved å gjøre søk på internett. Visste du f.eks. at Monsanto Group er/har vært en av de store pådrivere til å forgifte oss mennesker, dyr og natur i nærmere 100 år? Se http://bestmeal.info/monsanto/company-history.shtml#timeline

Forøvrig er det viktig å være skeptisk, men ikke avvisende. Det vil alltid være slik at vi kun bevisst ser/fanger det vi har åpnet oss opp for å se/fange og ingen ting annet. Så uansett hva andre sier og viser frem og det ikke korresponderer med vår egen opplevelse av verden, vil vi avvise det (sinnet, the mind, er et kraftig filter i så henseende - les f.eks. om NLP Nevro Lignvistisk Programmering/Psykologi). Det eneste som personlig vil kunne fortelle oss om det er sant eller løgn er vår intelligente følelsekontakt med hjertet, men selvsagt vil også fysiske ubehag i relasjon til inntak av stoff gi en pekepinn. :-)


Emlio-Go-Stilio skrev denne kommentar:
23-02-2011 16:14:19

Ignoranten:
Som så mange andre i dette topic, lader det til du også har misforstået begrebet "BEVIS".

Jeg poiterer bare de manglende faktuelle beviser, når folk komme med påstande bygget på egen erfaring.

Det er jo netop ikke diskussionen om erfaringen ved et produkt, men et væld at udokumenterede og ikke saglige påstande jeg er i mod.

Når folk skriver "jeg ved det er skadeligt" og ikke kan dokumenterer det, så er det jeg blot påpeger det manglende.

Hvis de skrev: Jeg får dårlig mave af det. Slut punktum.
Så er det jo ikke en påstand om det alle får det eller at dine fødder flader af.
Så er det en erfaring vedkommende deler og der bliver ikke postuleret noget der kræver bevis.

ALLAN THOMSEN:
Dårligt eksempel ang. at ikke alle rygere dør af lunge cancer, da cigeretter jo netop er dokumentret sundhedsskadeligt.

Du skriver:
men det skriger til himlen at der er noget galt med dette giftige stof når man forsøger at gemme aspartam under forskellige navne og at stoffet er forbudt i asien , men stoffet har jo været forbudt en gang men fordi der er mange penge i lortet, og dem som lavede testene på det i tidligere morgen og var aspartam fjendtlig blev desværre fjernet til fordel for aspartam venlige forskere og at de fik lommerne fulde af penge for at godkende lortet, så får jer selv og jeres børn skyld undgå at indtage det giftige stof og lade være at købe det og fortæl alle andre om det .

Det er ikke andet end udokumenterede påstande du skriver der.

At din ven fik bylder og hævelser og det forsvandt da han stoppede med at indtage light produkter, siger jo ikke noget om aspartam.
Der kan jo være 1000 andre stoffer der har forsaget det, det kan endda være ren tilfældighed at det lige stoppede der eller simpelthen en digtet historie du kommer med.
Det er jo ikke skyggen af bevis i det du siger.

Linda:
Jeg er helt enig.


Fjellabe skrev denne kommentar:
12-04-2011 18:30:59

Jeg lot være å drikke Pepsi Max, som er min byrde.... i en lang periode. Etter en stund begynte jeg å miste hud under føttene. Dette har jeg hørt andre også har opplevd. Spesielt..


Tine Chris Mathisen skrev denne kommentar:
29-04-2011 10:59:36

Fantastisk og skremmende artikkel! Dette bør ALLE vite om! Mange takk fra en jente i Karasjok, Norge!


Lena Huskeberta skrev denne kommentar:
12-05-2011 08:51:23

Nydelig:) Denne artikkelen får meg til å virkelig ville spise ordentlig mat uten noen tilsettningstoffer i det hele tatt.

Etter mange år med pepsi max, var hukommelsen elendig. Nå skjønner jeg hvorfor den har blitt bedre etter at jeg sluttet med den "drikken" der:)


sejr skrev denne kommentar:
12-05-2011 17:03:39

Slap dog af... Det er som om emnet aspartam er blevet en religion - et spørgsmål om trop! Jeg kan ikke se, det skal være så svært: Så længe Fødevarestryrelsen i Danmark og Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet siger god for brugen efter de sædvanlige grundige omfattende forsøg og undersøgelser, har jeg intet problem med at spise en marmelademed, som er kunstigt sødet med stoffet...


evi thomsen skrev denne kommentar:
04-06-2011 02:01:00

hvorfor forbyder Sundhedsstyrelsen salg af Stevia som jo ikke har nogen indvirkning på blodsukkeret og 0 kalorier, er det den hellige ko sukkerindustrien som ser sig truet, eller producenter af Aspartam?????


evi thomsen skrev denne kommentar:
04-06-2011 02:01:26

hvorfor forbyder Sundhedsstyrelsen salg af Stevia som jo ikke har nogen indvirkning på blodsukkeret og 0 kalorier, er det den hellige ko sukkerindustrien som ser sig truet, eller producenter af Aspartam?????


evi thomsen skrev denne kommentar:
04-06-2011 02:02:18

hvorfor forbyder Sundhedsstyrelsen salg af Stevia som jo ikke har nogen indvirkning på blodsukkeret og 0 kalorier, er det den hellige ko sukkerindustrien som ser sig truet, eller producenter af Aspartam?????


martin skrev denne kommentar:
06-06-2011 16:05:11

Aspertam er gift. Alle uafhængige forsøg beviser det. Det er stadig forbudt fordi sukker lobbyisterne i EU er meget magtfulde.
Stevia kan købes i Danmark.
http://stjernesund.dk/9-stevia


Emil. skrev denne kommentar:
07-06-2011 12:28:10

Hej Martin.

Kan du venligst henvise til ALLE de undersøgelser de refererer til.

Hvis ikke, bedes du undlade at komme med påstande, som ikke kan bakkes op af valide undersøgelser.


Maria skrev denne kommentar:
17-06-2011 09:15:34

Kom nu videre i jeres liv alle sammen - tag en selvstændig beslutning om hvordan i vil leve jeres liv og så brug jeres krudt på det. Jeg er også modstander af kunstige sødestoffer - daglig hovedpine, grim hud og ofte dårlig mave har fået mig til at stoppe, men derfor kunne jeg aldrig finde på at bruge så uendeligt meget tid på at lange ud efter hinanden.


Emil skrev denne kommentar:
20-06-2011 10:20:55

Hej Maria.

Hvad skal din kommentar bidrage debatten?
Skal du fremhæve dig selv eller nødgøre andre?

Der er intet i vejen med at være uenige og en debat er med til at skabe forståelse og accept af andres meninger og holdninger. Og nu hvor vi er her, Hvorfra ved du at hovedpine, grim hud og dårlig mave stammer fra kunstige sødemidler?


Charlin skrev denne kommentar:
31-07-2011 20:48:34

Jeg har læst flere ting på den her hjemmeside, og jeg synes ikke der er særligt meget, som virker spor dokumenteret...
Mange ting er tilladte, selvom det er hul i hovedet... Men man må sgu også tage lidt ansvar selv, man skal da ikke LOVGIVE sig til et sundt liv!

Jeg holder mig generelt selv fra kunstige sødestoffer, da jeg får ondt i maven af det, og jeg synes det smager klamt. Desuden har jeg også den holdning, at sukker er nemmere at nedbryde, end kunstigt fremstillede ting. Hvis man har et normalt forhold til sodavand osv, self.)

Desuden kan jeg ikke se, at et forsøg på nogle stakkels, forsvarsløse rotter skulle bevise noget som helst. Stakkels dyr. :(


Charlin skrev denne kommentar:
31-07-2011 21:26:00

Jeg har læst flere ting på den her hjemmeside, og jeg synes ikke der er særligt meget, som virker spor dokumenteret...
Mange ting er tilladte, selvom det er hul i hovedet... Men man må sgu også tage lidt ansvar selv, man skal da ikke LOVGIVE sig til et sundt liv!

Jeg holder mig generelt selv fra kunstige sødestoffer, da jeg får ondt i maven af det, og jeg synes det smager klamt. Desuden har jeg også den holdning, at sukker er nemmere at nedbryde, end kunstigt fremstillede ting. Hvis man har et normalt forhold til sodavand osv, self.)

Desuden kan jeg ikke se, at et forsøg på nogle stakkels, forsvarsløse rotter skulle bevise noget som helst. Stakkels dyr. :(


Martin Lund skrev denne kommentar:
23-03-2012 11:05:06

Man kunne også finde rigtig forskning:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230002915424

Det giver vist et (helt) andet billede af sagen....


Carsten Hansen skrev denne kommentar:
07-04-2012 09:57:23

Dejligt med en velskreven og god artikel som forholder sig til produktet og hvad der findes af viden på området, og måske især manglende "viden".


Sisse skrev denne kommentar:
09-04-2012 12:37:02

Kære Frank Sinatra (?) Jeg har ikke spist panodiler og lignende, efter jeg for 6 år sidenpede alt hvad der hed sukker og sødemidler. DET er da tankevækkende!!!

Jeg ville også gerne læse undersøgelser fra uafhængige kilder. Desværre findes de kun i form af undersøgelser som dem, hende her kvinden (læs artiklen) udførte på 108 rotter. Sådanne undersøgelser har det desværre med at blive tilbagevist af alskens "afhængige" kilder (fødevareindustrien, fødevarestyrelser osv. samt forbrugere, der ikke vil tro at vores statslige instanser kan være i lommen på industrier men kun arbejder for befolkningens bedste) som værende usaglige, ufaglige og uvidenskabelige. Super ærgerligt at der ikke findes uafhængige undersøgelser, det er bare svært at opdrive uafhængige organisationer, der har råd til at foretage sådanne undersøgelser uden på den ene eller anden måde at få prædikatet uvidenskabelige. Derfor er vi nødt til at mærke det på egen krop, som jeg og mange andre har gjort det.

Hvis du tvivler, så prøv selv atpe de kunstige sødemidler (det kan faktisk godt lade sig gøre) og mærk, hvad det gør for din krop. Mærk om ikke dine panodilkrævende hovedpiner bliver færre eller forsvinder... Sidebemærkning: I øvrigt var der en forsker på Riget, der for nylig - via helt uafhængige undersøgelser - fandt ud af, at panodiler er ret usunde for os. Han blev fyret på stedet og hængt ud i offentligheden! Det synes jeg også viser, hvor svært det er sådan bare lige at lave uafhængige undersøgelser - det kræver søreme et stort mod og en stor passion! Så hatten af for ham og kvinden med rotterne


Sisse skrev denne kommentar:
09-04-2012 12:46:22

Martin Lund. Hahaha tror du selv på den? Det er sgu lidt sødt :D
Jeg gad godt se selveste The NutraSweet Company offentliggøre et studie, der viser de kritiske effekter af deres eget milliardsælgende produkt. Helt ærligt! At kalde deres forskning for "rigtig forskning" er da naivitet i topklasse. Men du vælger at tro på det, så fred med det. Jeg tror ikke på, at The NutraSweet Company's egne studier er kritiske, og jeg ved fra min egen og andres erfaringer, at kunstige sødemidler er noget stads, som burde forbydes. Det er nok for mig. Så god vind og nyd dine sødemidler :)


Sisse skrev denne kommentar:
09-04-2012 12:56:47

OK jeg bliver lige nødt til at skrive en til:
Forestil jer, at The NutraSweet Company finder ud af og offentliggør, at "Hovsa, vi har lige fundet ud af, at vores hovedprodukt giver kræft. Det må i altså virkelig undskylde!" Kan I se for jer, hvad der ville ske? I USA, hvor man kan sagsøge en by for millioner, hvis man selv glemmer at se sig for og falder over en flise? Et milliardforetagende i fremgang bliver pludselig forvandlet til et dødsbo med milliardgæld til naive verdensborgere, der har troet på deres sikre produkt (på trods af at de bliver federe og federe, sygere og sygere).
Bare en tanke :)


Ruth Larsen skrev denne kommentar:
09-04-2012 16:38:57

Meget tankevækkende, jeg har i menge år været afhængig af Cola Zero, ligemeget om jeg havde råd til det eller ej så kunne jeg altid få penge til at købe dem. Jeg drak mondst 6-7 dåser om dagen og var i den periode altid sulten, og forøgede min vægt voldsomt. Jeg læste om aspertams virkning, og valgt at gå over til søde sodavand, troede at jeg ville tage mere på af dem, men tværtimod, drak de søde sodavand i en kort periode og kunne derefter helt holde op med at drikke sodavand, i dag har jeg et normalt forhold til sodavand, drikker måske et glas en enkelt gang i løbet af ugen, men sætter mere pris på almindeligt postevand. Vægten er desværre ikke gået tilbage på normalen, men jeg har da lov til at håbe på at min krop og biobalance igen engang vil normalisere sig. Jeg siger som alle andre herinde. ALDRIG MERE ZERO, og det sjove er at jeg som en dejlig bi-gevinst heller ikke mere kan spise hverken Mac Donalds eller Burger King mad, det virker kvalmende på mig nu.


Majbritt skrev denne kommentar:
09-04-2012 16:42:46

Jeg vidste godt, at aspartam og light-produkter var farlige og usunde, og jeg holder mig generelt langt fra dem. Men jeg vidste ikke, de også puttede aspartam i vitaminpiller!? Jeg er begyndt at tage vitaminpiller hver dag og døjer for tiden både med at sove om natten og har oplevet synsforstyrrelser her på det seneste. Jeg kan ikke være sikker på, at dette skyldes aspartam, men denne artikel har da fået mig til at tænke ekstra meget over, hvad jeg putter i munden. Også mht. kosttilskud og medicin, som jo skulle forestille at hjælpe kroppen - ikke forværre den!


Majbritt skrev denne kommentar:
09-04-2012 16:43:06

Jeg vidste godt, at aspartam og light-produkter var farlige og usunde, og jeg holder mig generelt langt fra dem. Men jeg vidste ikke, de også puttede aspartam i vitaminpiller!? Jeg er begyndt at tage vitaminpiller hver dag og døjer for tiden både med at sove om natten og har oplevet synsforstyrrelser her på det seneste. Jeg kan ikke være sikker på, at dette skyldes aspartam, men denne artikel har da fået mig til at tænke ekstra meget over, hvad jeg putter i munden. Også mht. kosttilskud og medicin, som jo skulle forestille at hjælpe kroppen - ikke forværre den!


Jan Erik Kataja Eriksen skrev denne kommentar:
09-04-2012 22:52:10

Veldig bra :-) jeg hjelper med å spre budskapet :-)


Henrik skrev denne kommentar:
10-04-2012 00:59:29

Synes det er tankevækkende at dette forum er snart 2½ år gammelt og at folk skal gøre sig til herre over andre mennesker i denne debat. Troværdigheden er meget lav fra min side af. Men tror nu heller ikke dette søde middel er godt for noget andet end at det søder.


Elin skrev denne kommentar:
10-04-2012 11:35:31

Skremmende. Men jeg hadde nettopp et hamster med akkurat samme svulstene, og det hadde ikke fått aspertam.


cecilie skrev denne kommentar:
10-04-2012 18:28:12

Vi har hørt lenge nå at dette stoffet kan være eller er skadelig, vi burde derfor jobbe mot å finne en erstatning. Syntes forøvrig at testing på dyr på denne måten er motbydelig...


Steffen skrev denne kommentar:
10-04-2012 18:47:18

(1) Ser ud som grov dyremishandling
(2) Er mig uforståeligt, at folk drikker/spiser kunstige sødemidler. Hvis man vil ha' sødt, så spis sukker el. honning.


G. Måsegg skrev denne kommentar:
11-04-2012 20:53:09

Grådigheten kjenner åpenbart ingen grenser. Her formidles ukritisk en slags hjemmesnekret studie - som fra et dyrevernsperspektiv vanskelig kan kalles annet enn dypt uetisk - fra en kvinne som tjener penger på å selge aspartam-rapporten sin for $23.95.

Et kjapt søk i medisinske litteraturdatabaser avslører også at "respektert forsker" er en dårlig karakteristikk av Morando Soffritti. Den som tar seg bryet med å lese litt forskningslitteratur vil fort se at Soffritti har mottatt massiv kritikk for svak forskningsdesign og ufullstendig rapporteringresultatene har heller ikke latt seg reprodusere av andre.

Den som deler artikkelen over støtter en grådighetsindustri som lever på å selge frykt til mennesker med liten forskningsopplæring.


Joy skrev denne kommentar:
11-04-2012 21:57:44

Hmmm... interessant diskussion... Jeg undrede mig, da jeg læste, at kroppen laver sukker i blodet om til fedt...
Det forstår jeg ikke lige, hvordan kan lade sig gøre... så allerede dér, tabte artiklen sin troværdighed for mit vedkommende...
Jeg synes til gengæld, at det er rart at læse, at der er mange, der tager denne type artikler med et gran salt eller to...
Jeg går ikke ind for heksebrændinger - uanset hvilken side 'heksen' er på.


Joy skrev denne kommentar:
11-04-2012 22:00:04

Hov - glemte at se videoen - det lugter for hjemmegjort til at jeg vil bruge tid på det.)


Anne Kirsten Chambers skrev denne kommentar:
12-04-2012 11:49:26

Når myndighederne ikke vil gøre noget ved det, så må vi forbrugere jo gøre det! Boykot Aspartam!


Wenche Ulleberg skrev denne kommentar:
12-04-2012 16:06:51

Litt av en tankevekker,dette har jeg proppet i meg i mange varianter i mange år.Men jeg sluttet med all slags light produkter for 2 år siden,jeg er ganske allergisk og følte at dette ikke var bra.Viste vel ikke da hvor farlig det egentlig var.Jeg er fortsatt litt for rund i kantene,men ikke mere etterat jeg sluttet med disse produktene.


Bo Rock Jensen skrev denne kommentar:
13-04-2012 17:05:24

De 39 andre typer sødemidler fejler ikke noget. Vores største problem er ifølge WHO : Cigaretrygning/Tobaksrygning. Det er den virkelige dræber, OG jeg væmmes ved uintelligente speltkusser og hippie-ØKOer der ryger løs mens de snakker om sundhed...........


Bo Rock Jensen skrev denne kommentar:
13-04-2012 17:05:39

De 39 andre typer sødemidler fejler ikke noget. Vores største problem er ifølge WHO : Cigaretrygning/Tobaksrygning. Det er den virkelige dræber, OG jeg væmmes ved uintelligente speltkusser og hippie-ØKOer der ryger løs mens de snakker om sundhed...........


Bo Rock Jensen skrev denne kommentar:
13-04-2012 17:06:11

De 39 andre typer sødemidler fejler ikke noget. Vores største problem er ifølge WHO : Cigaretrygning/Tobaksrygning. Det er den virkelige dræber, OG jeg væmmes ved uintelligente speltkusser og hippie-ØKOer der ryger løs mens de snakker om sundhed...........


Svein skrev denne kommentar:
14-04-2012 12:06:23

"Uavhengige forskere". Alltid et kvalitetstegn. Hva med å lytte til den generelle aksepterte forskningen?


H.B. Hansen skrev denne kommentar:
19-04-2012 17:01:29

Til Joy
Siger du at du ikke ved at sukker kan omdannes til fedt?.
Så må du hellere læse lidt mere end du allerede gør.
Ganske vist forsøgte Arne Astrup, som var ansat i sukkerindustrien i mange år at bilde folk ind at sukker ikke feder, mens han i 8 år ikke fik tid til at publicere artikler der fortalte at sukker sagtent kan laves til fedt i kroppen.


H.B. Hansen skrev denne kommentar:
19-04-2012 17:09:48

Er iøvrigt glad for at se at færre og færre mennesker er autoritetstro, og opsøger alternative kilder.
At disse kilder så altid latterliggøres har at gøre med de mange mange penge som står på spil.
Hvis jeg var i tvivl om hvem der har ret, ville jeg tænke:
Er det på nogen måde skadeligt at spise aspartam?. Måske.
Er det på nogen måde skadeligt IKKE at spise/drikke aspartam?. Nej.
Altså ville jeg vælge at holde mig væk fra aspartam eller andre ting som har en mistanke. Fordi jeg kan lide at være rask og rørig.

P.S. Mange aktive tykke/buttede er sundere end inaktive slanke.


johnny skrev denne kommentar:
25-04-2012 10:58:17

ikke nogen overraskelse.eftersom danmark har været den stærste forsøgs stat i mange år.kræftens bekæmpelse er det største fup her siden vi har mere kræft end alle andre lande.men osse nemt at købe kræftfremkaldende produkter billigt.man har jo alle de naturlige super mediciner som kurerer en i no time.men lægerne her kender aldrig noget til det, da der ikke er penge i det.sillymarin for leveren,sour sop for kræft,chondroitin,glucosamin,msm for slidgigt,stevia for sukkersyge,fedme.osv.men da det er natur produkter kan man ikke tage patent på det og holder det nærmest hemmeligt i dk.har prøvet det hele og er tiptop.har haft slidgigt i 15 år uden problemer.mishandlet leveren og har haft hepatetis a og b.min lever er perfect.fylder mig med anti oxidanter gennem maden og heler 3 gange hurtigere end normale mennesker.brækkede arme og ben sidste år efter en bil kørte over mig.brugte rullestol 7 uger.men folk vælger nu engang at sluge alt det løgn og bræk medierne formidler.


kira skrev denne kommentar:
03-05-2012 08:34:29

tak for undersøgelsen..har spredt budskabet..utroligt hvad ,vi forbrugere,skal udsættes for.måtte alle dog lære at være hensynstagende mennesker.


Lisbeth Mortensen skrev denne kommentar:
08-06-2012 19:10:08

nej nu har jeg da aldrig, hvor er det uhyggeligt farligt, man bliver nødt til at leve som Thomas Rode, han lever som stenaleren....


Marit Ingebretsen skrev denne kommentar:
19-06-2012 16:39:58

Takk for denne opplysningen.Skal helt sikkert ikke spise noe med dette stoffet i mere.Skal lese nøye på etikettene heretter:)


helle rask skrev denne kommentar:
29-06-2012 08:28:27

forfærdeligt at nogen kan finde på at sælge det stof til mennesker og dyr i fredstid
tusinde takker for oplysningen og jeg sender advarslen vidre til mine venner


Morten14 skrev denne kommentar:
10-07-2012 02:39:04

@Emilio-Go-Stilio......
Hvor er det dog trættende, at læse dine enerverende indlæg, hvor du hele tiden afkræver beviser fra folk om deres påstande/erfaringer, når du selv kommer med totalt udokumenterede postulater hele tiden.
F.eks. i dit eget indlæg dateret d. 10-12-2010 skriver du følgende "Folk bliver federe fordi de æder mere og laver mindre, det er hverken light eller sukkerholdige produkters skyld. Det er almindelige fornuftige mennesker uden rygrad, der skyder skylden på alle andre end dem selv." - Hvor er dine beviser for det postulat, er du selv forsker og bla bla bla bla....

Stop dine irriterende indlæg !!!

Hele ideen med et debatforum er jo, at folk kan skrive deres meninger, holdninger og erfaringer, og så kan dette debatteres efter forgodtbefindende. Man kan så vælge at lade de enkelte indlæg passere eller tage dem til sig som man vil.
Der er måske endda nogle som kan genkende sig selv lidt i en andens beskrevet oplevelse/erfaring og rent faktisk vil kunne få noget ud af indlæggende som du stor-kritiserer....!

Man skulle næsten tro du var cand.polit. sådan som du afkræver skriftlige beviser for alt som ikke passer din næse !!!


Morten14 skrev denne kommentar:
10-07-2012 02:44:31

Bortset fra det, så har mit liv også ændret sig i den positive retning efter jeg er stoppet med at indtage Aspartam.

Men jeg må hellere undlade at skrive yderligere omkring det, for jeg har ikke noget videnskabeligt bevis på det - blot mine egne erfaringer...


kristiin vraa skrev denne kommentar:
18-07-2012 15:51:39

Jeg er veldig glad for at jeg har nektet min datter å drikke sodavand med aspertam.


Allan Nielsen skrev denne kommentar:
17-08-2012 14:26:48

Kære Alun. Jeg savner solide, videnskabelige artikler, i stedet for "historier". Har du sådan nogen? Mvh Allan


Søren Pedersen skrev denne kommentar:
22-08-2012 14:55:17

"Kvindelige rotter"......? Klaphat...;-)


Eddie skrev denne kommentar:
04-10-2012 19:39:56

meget meget skræmmende syntes jeg,og hvad sker der lige for fun-saft??? før i tiden kunne man da selv bestemme,om det skulle være light eller med sukker,det kan man så heller ikke mere??? hvad bliver det næste mon


poul skrev denne kommentar:
22-11-2012 23:03:18

Dem der har øjne de ser og dem der har øre de høre, men hvornår og hvor mange lig skal der på bordet????????


Ejvind skrev denne kommentar:
18-01-2013 18:09:04

Det er ikke det eneste der bliver puttet i maden, og det bliver kun værre.

I dette link kan man se hvad nogen måske pønser på.
http://www.youtube.com/watch?v=_xAn4tuYnFA


Hannah skrev denne kommentar:
31-01-2013 10:27:46

Næsten hele verden er baseret på penge. Aspartam er et kunstigt sødemiddel lavet af genmodificerede bakterier. Bare det får mig til ikke at indtage det. Det tog 8 år for FDA at godkende aspartam men det er der ingen der tager højde for. Firmaet nutrasweet valgte en formand dom har en politisk stemme. Penge har vundet. I mange lande er aspartam forbudt. Det ses simpelhent som et kemisk våben. Hvis fødevarestyrelsen ikke forbyder, kan vi ikke gøre noget ved det. Men vi kan godt selv tage stilling til os selv. Jeg har selv drukket sodavand uden nogen som helst ide om hvad der er i. Jeg er kun et barn som var ligeglad med hvad der er i produkter så længe de smager godt. Sådan er der mange der tænker. Jeg kan godt se nu at hvis jeg vil passe på mig selv må jeg åbne mine øjne.


Palle skrev denne kommentar:
29-03-2013 19:57:07

Old news. det burde de fleste vide. da "light produkter kom rigtigt på markedet. kom de samme fakta frem. sødemiddel er kun til folk der lider af sukkersyge.!


Palle skrev denne kommentar:
29-03-2013 20:03:15

Old news. det burde de fleste vide. da "light produkter kom rigtigt på markedet. kom de samme fakta frem. sødemiddel er kun til folk der lider af sukkersyge.!


P skrev denne kommentar:
13-04-2013 20:57:54

Det finnes bevis for at aspartam fremkeller kreft hos rotter, ja, men ikke hos mennesker. Her er en review fra 2004 angående kreftrisiko og søtningsmiddel:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15367404
Bildene her ovenfor viser kreftsvulster i magen på rottene. At aspartam gir blærkreft hos rotter er kjent siden tidligere og det kan se ut på denne måten hvis en lar det gå tilstrekkelig langt. Denne studien er rent dyreplageri som ikke tilfører noe som helst fra et videnskapelig synpunkt.


Tove Gronvold skrev denne kommentar:
14-04-2013 00:10:07

Aspartam skulle forbydes ligeledes alle kunstige stoffer som er det rene gift for mennesker.


TR skrev denne kommentar:
16-05-2013 09:41:16

Jeg har i mange år svinet mig til i aspertam, sukker og alkohol. Ryger som et svin og har det forrygende...... Elsker denne ny puritanisme, hvor folk stikker hovedet langt op i røven og blindt følger selvbestaltede guruer og tossede kostvejledere. Held og lykke med det, jeg tror sgu' jeg napper mig en pepsi max - det er der vist ingen der er døde af, eller er der??? Vor Herre bevares!!!


m. nielsen skrev denne kommentar:
19-05-2013 14:42:01

Glad for at min sigerdatter gjorde mig opmærksom på at stoffet er farligt. Fand ud af det da jeg havde købt Blue Keld med tranebær og æble i Kvickly og troede at det blot var kildevand med ren tranebær/æblesaft.


Ebbe Nielsen skrev denne kommentar:
03-07-2013 12:42:45

Det er sjovt, hvordan disse artikler altid dukker op på sider, der prøver at promovore en "alternativ og sund" livstil og som sælger diverse fup og fiduser.

Gå I bare i selvsving over Aspartam, jeg drikker roligt min Cola Zero.

Aldrig finder I et stof, der er så gennemtestet som Aspartam, på så mange mennesker og over så manger år...og i så store mængder.

Må gå bare i bro og køb jeres dyre frugtjuice, som for øvrigt indeholder langt mere træsprit end en aspartamsødet sodavand...Men det nævnes ikke!


Malene skrev denne kommentar:
05-07-2013 15:35:29

Jeg hørte for nogle år siden vores skønne TV læge Peter udtale sigHvis du drikker en hel kasse light sodavand på en dag, så skader du din krop og det er usundt - men et par sodavand om dagen eller blot i ugen skader ikke. Det kommer ud af kroppen igen. Og igen alt med måde - hvidt sukker er også hamrende usundt.
Og de mus fra testen har vel ikke indtaget andet end aspartam, og derfor-) Såå spis grønt, spis varieret - drik light sodavand i små mængder - drik økologisk saftevand indimellem!!!!!


Pia Munck skrev denne kommentar:
09-07-2013 11:25:33

Brug STEVIA i stedet for !

Håber at man snart kan få et stort udvalg af produkter sødet med STEVIA.


Henrik skrev denne kommentar:
09-07-2013 17:07:38

Hvornår er de nyeste undersøgelser fra?


LineMarie skrev denne kommentar:
11-07-2013 22:00:20

Dyreforsøg .. Hvorfor


LineMarie skrev denne kommentar:
11-07-2013 22:04:10

Når nu det er mennesker der indtager aspartam, hvorfor så ikke lave forsøge på dem , i stedet for at udsætte dyr for det ....


jonny skrev denne kommentar:
12-07-2013 19:45:54

Les hetta


Frank B. Jakobsen skrev denne kommentar:
12-07-2013 20:55:53

Jeg er ikke tilhænger af kunstige sødemidler, men hvor er de videnskabelige referencer til undersøgelserne, der skulle bevise at det er skadeligt? At referere til sin egen web-side er ikke særlig vægtigt.


Gitte skrev denne kommentar:
13-07-2013 10:06:01

Artiklen sig ikke noget om skaderne på miljøet. Man har igennem flere år kunnet finde de kunstige sødemidler i vores åer og vandløb, og dermed indtager fisk mm. det, som så havner på vores tallerkener. Det var oppe i medierne for en del år tilbage, men der blev vist lagt låg på historierne igen. Naturen kan ikke skille sig af med noget der er skabt kunstigt, og de kunstige sødemidler kan ikke filtreres fra.


Michael skrev denne kommentar:
19-07-2013 14:19:15

Som aktiv fitness atlet, bliver der indtaget en del lightprodukter, som indeholder aspartam. Jeg kan ikke modargumentere, at aspartam er dårligt for kroppen og at det i store mængder kan være meget skadeligt. MEN aspartam FEDER IKKE. Hvis en overvægtig person drikker alm sodavand contra light, ja så vil han/eller hun tage mere på af alm sodavand med sukker. Som atlet er eks. pepsimax den eneste "sukker-smag" som jeg får. Det gør mig ikke fed, men tilfredsstiller min krops "søde-trang". Det får mig IKKE til at få lyst til mere mad, langt fra. Men måske skulle vi alle holde lidt igen, med light produkterne og bare spise sundt og drikke dejligt koldt vand til.


Jan skrev denne kommentar:
19-07-2013 14:51:52

Vær nu lige lidt kritisk med de kilder... storm i et glas vand.

"As for dose, she gave the rats a daily dose of NutraSweet comparable to 14 cans of diet soda per day for the females, and 13 cans for the males."


Jytte Johansen skrev denne kommentar:
20-07-2013 08:34:53

Det er rystende oplysninger.


Berit skrev denne kommentar:
23-07-2013 10:29:34

Jeg har tidligere drukket en del Cola Zero - men holdt op fra dag til dag efter at jeg læste en giftadvarsel på Facebook, og kunne genkende flere af de ting jeg selv sloges med... Bemærkelsesværdigt skete der dét, at mine fibromyalgi-smerter aftog gradvis meget - Jeg lagde ikke rigtig så meget mærke til det førend jeg havde været på en weekend, hvor jeg ikke havde andet tilgang til sodavand end cola Zero, som jeg så drak igen.
Mine smerter kom stærkt tilbage - og DA lagde jeg mærke til det og begyndte at tænke over hvorfor de havde været minimeret i en periode, uden anden forklaring - og hvorfor de nu eksploderede igen. Jeg stoppede zero-indtaget.. og dagen efter var smerterne aftagende igen for nu igen at være på minimum, til trods for at jeg både har flyttet og lavet andre fysiske ting, der virkelig ville have slået mig helt omkuld tidligere.
ER DET TANKEVÆKKENDE ELLER HVAD ?!!!!!!!!!!!!!!!
Fibromyalgi - smerter i nerverne og så nervegift som aspartam... hmmm IKKE en god blanding !!!


Kim skrev denne kommentar:
29-07-2013 08:33:14

Nu må I stoppe med jeres konspirationsteorier. Aspartam er det mest gennemtestede stof nogensinde. I januar i år blev det endnu engang frikendt for alle påståede skadelige indvirkninger af EFSA (den europæiske fødevare myndighed) efter at de havde tjekket al litteratur/forsøg lavet på det. (Mere end 600 peer-reviewed studier). Et enkelt studie af en tilfældig husmoder (som ikke er blevet videnskabeligt dobbelt tjekket) imod mere end 600 studier af skeptiske forskere (hvor alle resultater er peer-reviewed, dvs. andre forskere har skullet dobbelttjekke om de får samme resultater). Stop galskaben. Endnu har INGEN myndighed i verden kaldt det for skadeligt!!!


Kim skrev denne kommentar:
29-07-2013 08:49:18

Lige en ting til. Du skriver, at tilsætningsstoffer ikke er underlagt en lige så grundig undersøgelse/testning som medicin, og at man ikke ser på bivirkninger af tilsætningsstoffer. Dette er fuldstændig forkert! Som professionel fra både lægemiddelbranchen og fødevarebranchen (inkluderer tilsætningsstoffer og kosttilskud) i registreringsregi / regulatory affairs, kender jeg lovgivningen for begge grupper i både EFSA og FDA regi, samt visse andre lande (Japan, Australien mfl.). Lovgivningerne er skrappere på fødevare/tilsætningsstof/kosttilskud siden, da fødevarer under INGEN omstændigheder må have skadelige virkninger ved indtag i kilo/litervis. Det må medicin gerne selv ved indtag af blot få milligram, da man her har en risc/benefit analyse, hvor den positive effekt skal være markant større end risikoen i form af bivirkninger.


Lis Nielsen skrev denne kommentar:
03-08-2013 09:31:57

Jeg er dybt rystet, hvordan kan et sådan produkt godkendes til noget som helst, - skulle proppes i halsen på dem der har gjort det.


DJ John skrev denne kommentar:
04-08-2013 20:28:11

Jeg finder det bemærkelsesværdigt, at folk skriver at de hellere vælger en sodavand med sukker, fremfor aspartam.

Sukker er den store usynlige dræber i den vestlige verden. Størstedelen af alle de store "dræbersygdomme" som vi har i den vestlige verden, kan forbindes med sukker.
Diabetes, blodpropper i hjertet osv osv.

I asien har mange i mange årtier stortset ikke benyttet sukker. Det kunne også ses på deres helbred, da mange af disse "moderne sygdomme" meget sjældent opstod ved folk derfra. Efter den vestlige livsstil dog er begyndt at blive en del af livsstilen i Asien, er disse sygdomme desværre også begyndt at opstå i den del af verden.

Det jeg prøver at sige er, at det kan godt være at aspartam ikke er sundt. Det betvivler jeg slet ikke, selvom jeg selv stort set kun drikker light produkter.
Men at tro sukker er mindre usundt for os, er en kæmpe underdrivelse.

Jeg vil opfordre folk til at se fordraget "Suger - the bitter truth". Det kan ses på youtube.
Men ligesom denne artikel, skal man selvfølgelig ikke tage alt der bliver sagt i det fordrag, som fakta. Undersøg nu alle de spændende historier, både de gode og dårlige sider, før i danner jeres mening. Det gælder både om aspartam, sukker, 9/11, månelandingen osv osv. Mange har det med kun at læse den ene side af historien, og derefter tage det som gode varer. Jeg ser oftest at grunden til dette er, at den anden side ikke er lige så spændende + at det tager lang tid at gøre sig klog på et emne. Så er det altså lidt nemmere kun lige at læse en artikel som denne, og derefter tage de oplysninger i artiklen som fakta.

Igen, husk på at dette indlæg er skrevet af en der drikker aspartam stortset dagligt. Som ikke er tyk, og som aldrig døjer med hovedpine. Som ikke har haft en sygedag i flere år. Som ikke har nogen sund livsstil.

Peace


DJ John skrev denne kommentar:
04-08-2013 20:34:02

Og det er tydeligt bare i denne artikel, alt folk alt for nemt tager oplysninger de får kastet i hovedet, som den rene sandhed.

Bare se i kommentarfeltet. Mange er (heldigvis) kritiske overfor denne artikel og indholdet af den.
Alligevel så kan man se at der kommer nye kommentarer fra folk ,der tydeligvis ikke har gjort sig besværet lige at undersøge emnet bare en LILLE SMULE mere, ved at læse kommentarfelterne.

Men men men, det er jo op til den enkelte hvordan han eller hun vil leve. Hvad man tror på, og hvad man spiser.


Bethina Grabow skrev denne kommentar:
09-08-2013 01:42:12

At aspatarm ikke er noget godt kommer ikke som nogen overraskelse for mig, jeg blev advaret om det, af en biopat, for snart 17 år siden. Jeg må dog sige at med de resultater der er kommet frem her er jeg glad for at jeg for så mange år siden bestemte at jeg så vidt muligt skulle undgå produkter der indeholder dette stof.


kasper skrev denne kommentar:
09-08-2013 21:52:06

Føj for light sodavand! !


Jehova skrev denne kommentar:
13-08-2013 12:17:34

Kasper, tror du normalt sodavand er bedre?


Kirsten Holse skrev denne kommentar:
22-08-2013 22:13:38

Rigtig god artikel og film. Jeg har været overbevist om at aspartam er roden til mange sygdomme og diagnoser bl a hos børn, siden min datter var 11 år og led meget af hovedpine. Jeg begyndte at købe sukkersødet saft istedet for alt det kunstigt sødede som hun drak og langsomt holdt hovedpinerne op.Min dattter er i dag 30 år og stiller sig bsolut ligeså kritisk over for denne gift, som jeg gør.


Kirsten Holse skrev denne kommentar:
22-08-2013 22:20:01

Undskyld mit fumleri, kom vist til at trykke for mange gange på send.
Men jeg ville egentlig gerne tilføje, at jeg ikke kan forstå at folk kan li smagen af det. Da jeg første gang smagte en coka cola light i 1982,fornemmede jeg umiddelbart efter indtagning, en ubehagelig sultfornemmelse, ligesom et"hul i maven", så heldigvis fant jeg tidligt ud af at dette produkt ikke er noget for mig. Men det kan da godt genere mig at min datter skulle udsættes for det, da de smagsvarianter af det mest alm. saftevand, som hun kunne lide, alle var kunstigt sødet.


Kirsten Holse skrev denne kommentar:
22-08-2013 22:26:53

At du Frank Sinatra, kan skrive at det er uskadeligt, det er chokerende og useriøst. Det stof er blevet promoveret som sundt og uskadeligt, alene pga profitmuigheden i det. Baseret på folks utørstelige behov for, at der skulle være søde produkter de kunne indtage uden hæmninger og uden konsekvenser. Det er SÅ naivt at tro, at disse kemikalier, som aaspartam er sammensat af, skulle være uskadelige.
Der er sikkert forskere der er blevet betalt store summer for at sige, at det er uskadeligt....men vi er heldigvis mange der kan bruge vores sunde fornuft.


Kirsten Holse skrev denne kommentar:
22-08-2013 22:32:42

Jeg kan slet ikke forstå, at der er så mange af jer, der stiller spørgsmålstegn ved artiklen og de kolde facts!!! Måske er der punkter i artiklen der ikke er helt korrekte....men er der da slet ikke nogen alarmklokker der ringer, når i ser og hører videoen og ser resultatet af det forsøg med rotterne??
Prøv en periode at drikke vand istedet for cola light...eller danskvand med en eller anden form for smag....i vil helt sikkert mærke en forandring.


Anette skrev denne kommentar:
24-08-2013 12:37:28

Uhyggeligt! Jeg har også ladet mig fortælle, at aspartam kan være knogleafkalkende!


John Edrup skrev denne kommentar:
26-08-2013 12:21:05

Kirsten Holst, så du valgte simpelthen at give din datter sukker i stedet for? Hvordan skal det nogensinde kunne være bedre?

Måske Aspartam ikke er så sundt, men det er sukker da slet ikke! Der findes vidst en del mere forskning der tyder på at sukker er en "silent killer", end at Aspartam er det.


John Edrup skrev denne kommentar:
26-08-2013 12:22:04

Anette, og jeg har engang ladet mig fortælle at julemanden bor på Grønland.

Det betyder jo ikke at det er rigtigt, bare fordi nogen har sagt det :)


Elisabeth willemoes skrev denne kommentar:
05-09-2013 00:53:04

Jeg undres! Sendte en artikel omkring searle/nutrasweet/aspartam til min store søn, som derefter sender dette link til mig. Det er interessant læsning fordi det strækker sig over så lang tid.Det der slår mig - og var årsagen til artiklen sendt til min søn, er forsvaret for industrien - eller hvad jeg/vi har gjort. Der bliver brugt uendelig megen tid, fra alle skribenterne på at forsvare eller advare mod det pågældende stof som vi slet ikke har brug for! det er ikke nødvendigt og slet ikke tiden værd.Det er nødvendigt for producenten, men ikke for det enkelte menneske overhovedet. Spild ikke tiden på hvad det vigtigste indenfor markedsføring er "at skabe et behov hos dig som du ikke vidste du havde". Målet vil altid være at få dig til at bruge mere. Dette sagt med en fortid i markedsføring. Med en fortid i diskussionen omkring amalgamfyldninger og brugen af kviksølv i samme har jeg set forsvaret og angsten for "hvad har jeg gjort forkert" - det tog alt for mange år før at det blev aflivet i endeløse diskussioner fra min faggruppe, og vi nu er over det og på vej i en kviksølvsminimerende retning med stor fart. Ingen har nogensinde bestilt aspartam, er der noget belæg for at det er specielt godt for dig? Det kan jeg ikke finde. Det markedsføres som en krykke til de syge eller svage som ikke kan styre deres sukkerindtag. Du kan som alm sund og rask sige nej tak.Jeg skal undlade adskillige valide undersøgelser (Google i Sverige) omkring hvad der sker for de alm sunde eller alm overvægtige ved sukker erstatning- det kan de som har behov for dem selv finde ud af. Kh til alle de ædle skribentlige riddere over de mange år- Elisabeth


Torben Dahl skrev denne kommentar:
11-09-2013 15:33:10

Ok vil tænkte over om jeg vil drikke det tak fordi der er denne side.
Læser det lige og skrive en til kommentar


Peter skrev denne kommentar:
02-10-2013 15:50:57

Ja, det er chokerende og skulle forbydes!!!

Light sodavand burde koste det samme, eller mere end, som alm sodavand og så burde de ekstra penge gå til kræftramte og til forskning!

Og så syntes jeg at noget af det værste, er at mange sodavand og saftevand med sukker, altså den almindelige og ikke den der er light, også i mange tilfælde indeholder kunstig sødemiddel! Sikkert fordi de kan spare mange millioner, ved at tilsætte måske kun 1% kunstig sødemiddel og så derved sparre 30% på sukkeret, fordi det er så stærke og kraftige kemikalier og langt billigere end sukker! Tjek bla Frem-/Saltum-/landkær-sodavand!

Jeg syntes der skal laves et mærke, som betyder: Indeholder kun sukker. -til at sætte på div produkter.


Allan skrev denne kommentar:
09-10-2013 19:51:07

Jeg vender tibage til den her side fra tid til anden og bliver altid forbløffet over debatten der foregår her. Jeg drikker selv meget light sodavand. Jeg har set efter for de anbefalede mængder, og jeg ligger fint under de værdier der anbefales, men jeg er stadig ikke helt glad ved tanken. Jeg foretrækker at vide hvad jeg putter i min krop. Jeg kan bedst lide at bage mit eget brød og lave min egen mad og så videre. Hvorfor drikker jeg så det skidt? Vane vel nok. Jeg plejede være overvægtig og har lagt mange dårlige vaner på hylden. At jeg så har denne ene last tilbage, det går nu nok.

Min pointe er at jeg ser mig selv som en kritisk forbruger og jeg er enormt forbløffet over hvor ukritiske folk tager denne undersøgelse til sig. Jeg kan godt forstå at folk der er skeptiske overfor syntetiske sødemidler ser denne artikels konklusioner og føler sig bekræftede, men jeg kan ikke forstå at man lader sig nøje med så elendigt et forsøgsdesign (jeg tænker her på rotterne) bare fordi artiklen giver en ret. Jeg kan ikke forstå at det ikke er i aspartamkritikeres egen bedste interesse at sørge for at det forskning der støtter deres sag er af en tilfredsstillende kvalitet.

Forskningen der giver aspartam grønt lys har den force at den er veldokumenteret og professionelt udført. Kan der være fusket med det bag kulisserne fordi der er penge involveret? Sikkert. Men forskningen og dokumentationen i sig selv er pletfri. Det er derfor aspartam er godkendt til brug i fødevarer.
Forskning der er kritisk overfor aspartam er næppe støttet af penge fra industrien. Om den industristøttede forskning er reel eller ej, så er det mindre sandsynligt at den ustøttede forskning er påvirket af industrien. Okay. Til gengæld er kvaliteten af den elendig i en sådan grad at man ikke kan bruge den til noget. Det er derfor artiklerne ikke har været under peer review og ikke er udgivet i anerkendte tidsskrifter og i stedet ligger rundt omkring på forskellige alternative sider online.

Hvis man ikke bryder som aspartam og kan undvære det i sin hverdag skal man bestemt bare holde sig fra det. Vær kritisk overfor hvad du putter i munden. Det er fint. Men tro ikke at forskning er god bare fordi det giver dig ret i en følelse du har. Forlang videnskabeligt redelig, uvildig forskning på området. Tag ikke til takke med en elendig artikel som den her.


birgitte skrev denne kommentar:
10-10-2013 23:23:34

Der er aspartam i min medicin. Jeg vil nu forsøge at få noget andet medicin. Det er jo helt forfærdeligt - og groft - at det her igen er pengene der har styret en godkendelse af et så kemisk og skadeligt produkt


Noesis skrev denne kommentar:
11-10-2013 21:52:41

Great article. Does anyone know what the safety requrements are for a person to produce this nasty chemical ?
It's very choking...
You will need a airtight suit and if you dont use that then everything inside such as lungs or outside such as skin will start to burn off from the acid contained within the aspartame fumes when produced in a labs.
And this is what people consume on a daily basies o.0

Hope it's ok that i translated this article into English.
I have put it in my forum.
http://ejuicevaporz.co.uk/index.php/kunena/warnings/11-aspartame-a-picture-says-more-than-1000-words#16


kristina skrev denne kommentar:
13-10-2013 08:49:03

God artikel, men mangler noget mere om dem det har opretteet den og hvad deres baggrund. For verden er ikke sort og hvid. For at den kan være troværdig overfor dem som er skeptiske skal dette være mere klart. Hvem er i og hvorfor interessere i jer for et forbud...


Danny Christensen skrev denne kommentar:
14-10-2013 02:19:35

Karen Hækkerup vores fødevareminister burde gennemgå hylderne i danske supermarkeder og få fjenet alt med Aspartam så må leverandørene rette ind.. Fjerne lortet.


Noesis skrev denne kommentar:
14-10-2013 15:19:05

@Allan
I am writing this in English as my phone is sat to English so it won't let me type in Danish so I hope you understand English.

There are plenty of research out there about the nastiness of aspartame but the problem is you view on life as you stated in different words you won't believe much unless it comes from the mainstream. who do you think controls the mainstream? in order to understand how capitalism works you will need to do more then read a book on the subject or Wikipedia articles or what ever.

If you want to understand why most bad chemicals are in our food products today isn't named in the mainstream then look at the life patterns of the huge corporations CEO's and how they are linked together and how the connections between them and the media.
Many CEO's go to from one corporation to another or sit on the board a multitude of corporations.

There is a reason why we call this day and age for capitalism. Capitalism takes no concern for human life and there modern day God is money. The democracy you know is governed by capitalism.

I could go on but i''ll stop for now as I don't want to take over the subject of this article.


sarah skrev denne kommentar:
15-10-2013 11:16:56

Hvis man så Dr2 for noget tid siden, så ville ingen være i tvivl om, at kunstige sødemidler er dårlige for kroppen. Programmet og denne artikel er kommet frem til samme konklusion- uanset referenceramme.


frederik hesseldahl skrev denne kommentar:
18-10-2013 15:20:35

TAk for en grundig artikel ! den er hermed delt


Tom Nitzsch skrev denne kommentar:
23-10-2013 07:01:51

Uhyggeligt, som magt, penge etc. har indflydelse på folkesundheden. Vi udrydder os selv og skaber større udgifter til sundhedsvæsenet.....koster mere skat og nedskæringer...flere syge....man kan blive ved...


jørgen nielsen skrev denne kommentar:
09-11-2013 16:29:12

jeg er i gang med en slankekur (dukan kuren) der står man skal bruge aspartan.
Men hvis det er så farlig, hvad skal man så bruge når man ikke må bruge sukker?


Anita Torsteinsen skrev denne kommentar:
11-11-2013 14:31:19

Helt latterlig å skrive: Aspartam er ikke særligt effektivt som slankemiddel!
Er det noen som tror det!?
At mange overvektige forblir overvektige når de drikker Lightprodukter, er det, pga. det andre de spiser, for mye fet mat!
Har aldri hørt at Lightprodukter, er slankemiddel!


mona rutherford skrev denne kommentar:
12-11-2013 01:26:40

Det er da helt sikkert noget man lige skal holde øje med og få undersøgt!!


Mogens Højgaard skrev denne kommentar:
12-11-2013 03:56:25

Er det ikke tankevækkende?

EFSA, der er EU's Fødevaresikkerhedsautoritet, baserer deres fortsatte godkendelse af aspartam på undersøgelser, der dels er meget gamle, og som i næsten alle tilfælde er købt og betalt af industrien selv.
Samtidig underkender de videnskabeligt velunderbygget og uafhængig forskning, der påviser risiko for tidlig fødsel, og øget kræftrisiko.

http://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-uenige-i-myndighedernes-vurdering-af-aspartam

På samme måde som ved godkendelsen af tusindvis af andre kemikalier, kigger den godkendende myndighed kun på selve stoffet – altså aspartam – i stedet for at undersøge de tre kemiske forbindelseraspartamsyre, phenylanalin og methanol, som aspartam består af. Disse tre kemikalier har alle veldokumenterede skadelige effekter på kroppen, men det er altså ikke god latin at tænke logisk.

Det mest slående ved hele debatten er måske, at myndighederne præcis på denne måde i over 40 år har valgt at prioritere økonomiske interesser højere end forbrugersikkerhed.
Bliver aspartam en dag forbudt, ændrer virksomheden bag bare en smule på ”opskriften”, og så skal myndighederne i gang med nye undersøgelser.

Det der er brug for, er en HELT NY MÅDE at anskue ”markedet” og forbrugerinteresser på, men det sker nok ikke, så længe vi sværger til kapitalisme og vækst som vejen til velfærd.


anita lund skrev denne kommentar:
12-11-2013 08:14:40

Ja lige nu er jeg.. gal ..rystet..Det er jo lovligt mord !!! Jeg kan ikke forstå man kan gøre det lovligt og have så lidt omtanke for os mennesker..Tænker på alt det de forbyder os efterhånden..Og så tillader man selv det der i bund og grund gør os syge..Hvad f bilder de sig ind..Mange tak fordi der er nogen som dig , der kan oplyse os ..Håber ikke det så slutter her..Det må og skal have konsekvenser ..


Hanne G. Frøge skrev denne kommentar:
13-11-2013 11:53:13

Ja undskyld men det har være kendt i meren 20 år, havde en natur fagslæger der har gjort opmærksomhed på det, mener det var i 1995 efter at have læst rapoten fra USA, her skre han til myndighederene men det ville ikke lytte, aviserne ville ikke skrive om det mm. så jeg kender godt til problemet. Men jeg må ikke få sukker og magter heller ikke at kun drikke vand, og først nu er der hved at komme andre produkter til som ikke skaber de samme problemer for mit heldbred. Problemet for det her stof er jo det er supert billig at fremstille og de store firmaer er da lige glade med om det skader mennesker. Er nu glad for det kommer op igen, men mon ikke de bare skifternavnet ud til et nyt som de har gjort før..
Hilsen Hanne


Jørgen skrev denne kommentar:
14-11-2013 12:38:01

Jeg har sjældent læst en artikel med mindre belæg for sine påstande. Det er en vigtig debat at rejse, men man skylder nok sig selv at læse dette link hvis man virkelig tror på det her: http://en.wikipedia.org/wiki/Aspartame_controversy

En lille sidenote: Hvis de her påstande virkelig var sande, burde vi så ikke have set nogle ret klare sammenhænge mellem indtag af aspartam og kræfttilfælde på nationalplan? Fx indtages der uendeligt meget mere aspartam i USA end i Canada, men der synes ikke at være forskelle på mængderne af kræft som aspartam påstås at forårsage.


me skrev denne kommentar:
15-11-2013 10:05:12

Og i er godt klar over at den spontane forekomst af tumorer hos den type rotter er omkring 45 procent? Så damens rotter i artiklen har faktisk lavere forekomst af cancer end normalt...


heidi skrev denne kommentar:
16-11-2013 12:18:20

grumt at lade dyr lide for at vi kan ride på light bølgen. Aspartam kan give epilepsi, det har været kendt i laaange tider. dyrforsøg og brug målgruppen for produktet i stedet.


Nikolaj Roos skrev denne kommentar:
19-11-2013 07:52:16

Tror ikke sgu ikke det er værre ind så meget andet, tror bare det handler om at lytte til sin sunde fornuft(alt med måde).


Nikolaj Roos skrev denne kommentar:
19-11-2013 07:54:17

alkohol medfører kræft -riskiks er kræft fremkaldende sukker kan give skrumpe lever. det er farligt at leve
ALT MED MÅDE!


Brian skrev denne kommentar:
19-11-2013 11:02:42

http://whatdoesthesciencesay.wordpress.com/2010/07/18/extraordinary-claims-about-aspartame-in-the-huffington-post/


Ulrik Sprogøe skrev denne kommentar:
19-11-2013 14:10:07

Slå nu lige koldt vand i blodet.
Det er en lang tekst som desværre har meget få verificerede fakta. En af de få som nævnes er en artikel af Morando Soffritti (hvorfra ved forfatteren, at Morando er en respekteret forsker?). Artiklen er publiceret i Annals of New York Academy of Sciences (som er et udmærket videnskabeligt tidsskrift). Kort fortalt fodrede forskerne en særlig form for rotter med Aspartamholdig mad i hele rottens levetid i doser (der svarende til menneskeforhold) var hhv. 5000, 2,500, 500, 100, 20 og 4 mg/kg legemsvægt dagligt. Til sammenligning svarer 2 l Cola Light i en 70 kg mand til 15 mg/kg legemsvægt. Når rotterne døde undersøgte man dem grundigt (obduktion) for forkomst af kræft eller celleforandringer (over 100 forskellige typer)
Hvad var resultaterne så: Set samlet så var forekomsten af kræft/celleforandringer (% af de undersøgte rotter) for de forskellige aspartam doser:
5000 mg/kg (47%)
2500 mg/kg (48%)
500 mg/kg (37%)
100 mg/kg (42%)
20 mg/kg (39%)
4 mg/kg (36%)
0 mg/kg (36%)

Bemærk altså, at der allerede er en betydelig spontan forekomst af kræft hos de rotter, der var kontroller (fik 0 Aspartam i kosten).
Det er således rimeligt at antage at der ikke er nogen klinisk betydende kræftfremkaldende potentiale i Aspartam i doser op til 500 mg/kg legemsvægt (=195 dåser Cola Light/dag hver dag).
Personligt mener jeg man skal drikke beskedne mængder sødet væske, men når jeg selv gør det er det altid med Aspartam eller andet kunstigt sødemiddel.
I modsætning til hvad der findes for Aspartam, er der solid dokumentation for hvor usundt det er at drikke væsker med sukker (vægtøgning, dyslipidæmi, øget mængde kropsfedt, fedtlever osv. osv).


Bente skrev denne kommentar:
19-11-2013 18:10:48

Jah... Endelig noget der bekræfter/understøtter en formodning jeg længe har haft, hvilket gør at jeg dagligt prøver at undgå produkter tilsat aspartam.


Susanne Larsen skrev denne kommentar:
20-11-2013 21:35:47

Super god artikel
Jeg er rigtig glad for at jeg er en af de få personer i Danmark/verden som ikke kan tåle alle de kunstige sødemidler. Og det kan være en jungle at købe madvarer, da det efterhånden findes I så mange produkter.


Fedtefed skrev denne kommentar:
20-11-2013 22:02:45

Fedt!

Diverse øko-sider bruger artikler som denne som skræmmekampagne som promovering af egne øko-produkter, mens EFSA er købt og bestukket af industrien til at kunne markedsføre Aspartam??..... Man kan sku ikke stole på nogen :P hehe.. Mit råd er: hvis du får det godt af at drikke/spise, eller undgå diverse produkter så følg dit sind og krop... Personligt kan jeg bedst lide Pepsi Max og almindelig Cola, holder mig fra Coca Cola Zero da det smager af h****** til.. :)


Mig skrev denne kommentar:
10-12-2013 21:55:46

Og så er der lidt til dem der gerne vil have den anden side af historien, og ikke bare tager artikler som denne for gode varer:
http://ing.dk/artikel/stor-undersoegelse-frikender-omstridt-soedemiddel-ingen-risiko-ved-light-sodavand-164905


Jens skrev denne kommentar:
13-12-2013 01:08:00


"Jeg er ikke overrasket over resultaterne, men jeg er glad for, at vi kan bekræfte, at stoffet er sikkert for forbrugerne".
Siger Alicja Mortensen til politiken.dk/ 12.DEC. 2013.
I forbindelse til ny EU rapport omkring sikkerhed ved indtagelse af aspartam/

Alicja Mortensen, formand for EFSA's ekspertpanel bag rapporten og seniorforsker på Danmarks Tekniske Universitet (DTU)

OK, så kommer mit spørgsmål, er denne dame dum og ude af stand til at varetage ærlighed i sit arbejde??? Nej det ville da ikke kunne passe...

Er hun en købt og betalt marionetdukke?? Nej det er da skammeligt af mig at overhoved få den skøre ide...hhmmm...

Jeg får nu ikke mere lyst til at indtage det som jeg bruger til at dræbe myrer med bare fordi EU siger det er sikkert,

her er opskriften på at dræbe myrer: 1. del sukker/hvid sukker - 1. del flydende sukker/aspartam/kært barn har efterhånden mange navne..., stil skål med indhold ved myrestien. Tænk at Landmænd i inden bruger coca cola til at sprøjte på deres afgrøder, for det er billigere end insektgift, og virker lige så godt... og tænk og tænk

Liselotte skrev denne kommentar:
05-01-2014 12:19:00

Jeg bruger Stevia, det er da et naturprodukt


Jesper Pedersen skrev denne kommentar:
10-01-2014 19:25:28

et en større videnskabelig undersøgelse... læs selv

http://www.dtu.dk/Nyheder/Nyhed?id=a181893e-c092-4a3b-bb18-aefe96f8bfc4


Manden skrev denne kommentar:
19-01-2014 06:01:56

Det kan da ikke komme som en overraskelse for nogen: Aspartam er et kunstigt fremstillet stof. Lad os holde os fra det. Det er sikkert usundt. Behøver vi skræmmekampagnerne? Det er jo, hvad der kan ske i en kapitalistisk verden. Altså at masseproducere noget man kan tjene kassen på uden at tænke på de sundhedsmæssige konsekvenser.


Carsten Saul skrev denne kommentar:
21-01-2014 11:50:37

Tak for denne fine velargumenterede artikel.
Jeg har læst den med stor interesse, da jeg indtager en hel del FRISK pastiller (m. mentolsmag), som jeg er blevet opmærksom på indeholder Aspartam. Der står intet om mængden. Jeg indtager iøvrigt ikke kunstigt sødede fødevarer så vidt jeg ved - har aldrig drukket sodavand light.
Jeg mærker ikke de symptomer, du nævner, hovedpine mm. men de alvorlige sygdomme er jo en anden sag, de kommer snigende over længere tid.
Jeg vil straks standse mit forbrug af disse pastiller. Hvis du kender til disse "FRISK" pastiller, der sælges i supermarkeder, kiosker, 7 - 11, vil jeg meget gerne orienteres/henvises til denne viden.
Med venlige hilsener
Carsten Saul


Anders H. Andersen skrev denne kommentar:
09-02-2014 14:13:35

Modsat svin kan vores kroppe ikke omdanne glykose til fedt. Vi kan ikke producere de enzymer der der skal til få at gennemføre den process så det er forkert det i skriver under "gør aspartam dig fed". Se mere på http://viden.jp.dk/binaries/an/8148.pdf

Sødestoffer er ikke godt, men det er bedre end en tilsvarende mængde sukker!


Allan Kragelund skrev denne kommentar:
11-03-2014 20:57:22

jette Bille

Nu behøver det ikke være på grund af du ikke får kunstig sødmiddel mere, at du taber dig. For der koffein i alt cola og det ødelægger din insulin balance. Så man har svært ved at tabe sig. Der ingen kcal i sødemiddel, så tror ikke på at man tager på af det.


Niels Witten skrev denne kommentar:
21-09-2014 19:31:02

Hej ! Noget kunne tyde på, at du har fat i den lange ende. Hvor skadeligt Aspartam er, kan nok være meget svært at klarlægge videnskabeligt, da skadevirkningen hos den enkelte er meget afhængig af personens motions og spise- samt drikkevarer.


Robert Haagemann skrev denne kommentar:
22-11-2014 23:11:19

Puha det er godt nok uhyggeligt hvad vi får oplyst fra myndighederne, pga af penge griskhed de burde skamme sig og stå til ansvar .


Snork Nørgård skrev denne kommentar:
04-01-2015 22:59:11

EU er lige kommet ud med det hidtil største forskningsresultat på området - mange mange tusinde mennesker er testet i mange år.
Stoffet blev pure frikendt IGEN!! iGEN!!
Mængderne i fødevare er så små at stoffet nedbrydes naturligt i tarmene. End of story - case closed! Sæt jer nu ind i tingene ubstedet for at hoppe med på massehysteriet!


Anette Christensen skrev denne kommentar:
05-01-2015 00:07:49

jeg har i de sidste par år gået over til light cola da jeg mente det ville være et sundere alternativ end normal cola men i den samme periode har jeg oplevet synsbesvær, træthed, overvægt sovene fornemmelse i arme og ben, hovedpine, svimmelhed, hukommelsesbesvær. Jeg har nok haft drukket 1,5 l cola light om dagen i disse to tre år! Nu forstår jeg hvor stor en skade jeg har gjort ved min krop! Håber virkelig Aspartam bliver forbudt i fødevare! Jeg er Stoppet helt med at indtage light produkter fra nu af! Tak for oplysningen og denne fine artikel. Tak


rita sørensen skrev denne kommentar:
05-01-2015 00:42:40

det er flere år siden jeg fik at vide at aspartam er gift. fatter ikke at nogen lader deres børn drikke/spise det


ida pedersen skrev denne kommentar:
08-01-2015 12:39:20

Så er det lige jeg godt kunne tænke mig at høre om natriumcyclamat og natriumsaccharin er lige så farlig, jeg bruger det i kaffen. Sælges blandt andet i Aldi og andre butikker.


Lenette Hansen skrev denne kommentar:
08-01-2015 23:39:05

jeg blev gjort opmærksom på artiklen via en ven på Facebook, og jeg gik straks ud og kiggede på indholdsfortegnelsen på mine nikotin sugetabletter, for jeg har oplevet nogle mærkelige synsforstyrrelser med mellemrum. OG ganske rigtigt der er aspartam i dem. Så nu skal det være slut med den form for erstatning, og jeg som troede der ikke var sødemiddel i - uh ha altså vi mennesker er da også nemme at narre. Tak for ny viden.


henrik skrev denne kommentar:
09-01-2015 17:18:03

Ta det nu lige roligt der er ingen beviser på det virker ligesådan på mennesket
Alt du putter i munden kunstigt som ægte sundt som usundt skal bare være i begrænset mængder og så en fornuftig livstil så skal man nok nå gennemsnitsalderen selv om man får en light sodavand et par gange ugentligt. Man kan også læse sig syh


Fitness Frank skrev denne kommentar:
11-01-2015 13:30:41

Jeg har da aldrig læst så tumpet en artikel før, render du rundt med staniol hjelm?

Alle der drikker Light sodavand er fede? Seriøst?! Alle der er fede indtager flere kalorier end de forbrænder, og det er sq ikke fordi de drikker Light sodavand at de æder som svin og ikke letter røven og brænder nogle kalorier af.

I guder en tumpet artikel.


Lise skrev denne kommentar:
12-01-2015 10:14:34

Har tidligere været en regulær sukker-junkie, men er heldigvis aldrig faldet for det kemiske stads. Har måttet sluge den kamel, at sukker simpelthen er skadeligt for kroppen og alternativet var at leve uden. Ligesom en tidligere alkoholiker må lære at leve uden alkohol. Rigtig mange mennesker tror at de kan erstatte sukker med aspartam og andre udgaver af kunstigt sødemiddel uden bivirkninger. Det er brandærgerligt at de ikke lytter til advarslerne. Håber at de snart bliver klogere...


Jette Hansen skrev denne kommentar:
04-04-2015 22:23:15

Ja, Aspartam er farligt. I store mængder, hvilket de fleste af disse "videnskabelige" hjemmesider altid glemmer at oplyse om. Jeg vil derfor gerne opfordre Alle til at købe 108 rotter, og fodre dem helt almindeligt bordsalt 50 g. om dagen, og derefter se hvor mange der er levende efter 1 mdr. Konklusion: " Salt, den nye dræber, hvad virksomhederne skjuler for jer". Imbiciler Alle sammen.


Mads skrev denne kommentar:
07-03-2016 12:39:11

Du kalder Victoria forsker, men hun har ingen credentialer, der giver hende denne titel. Der mangler desuden en kontrolgruppe i hendes forsøg, hvilket gør hendes data ubrugligt.

Forresten så er mængden af methanoli et glas frugtjuice væsentligt højere end mængden af metabolisk methanol fra aspartam indtaget i selv et stærkt forhøjet forbrug.


Eskil Vad skrev denne kommentar:
05-10-2016 18:18:58

En helt fantastisk artikel, som underbygger det, jeg har fortalt på mine foredrag i årevis, og jeg er meget glad for, at du opfordrer til delingo)


Kim Hermann skrev denne kommentar:
01-08-2021 18:35:43

En yderst vigtig artikel og viden at få frem, den er desværre også voldsom omfattende og derfor tung læselig!

Vigtigheden i at få dette frem til flest muligt, kan sikkert gøres ved at redigere artiklen rigtig meget ned, så den bliver overkommelig for mange flere.

Jeg ved det er svært, da alt vigtigt og væsentlige pointer SKAL bevares, men det bør være muligt! For som den er, falder langt de fleste almindelige ikke så læsevante mennesker fra!

Hvad med at arbejde på, at lave et par lettere overkommelige tv-udsendelser med troværdige værter, og gerne med et glimt af karisma. F.aks. Lund Madsen brødrene, og ham rockgruppesangeren, astrologen og videnskabsmanden


Kim Hermann skrev denne kommentar:
02-08-2021 21:36:21

En yderst vigtig artikel og viden at få frem, den er desværre også voldsom omfattende og derfor tung læselig!

Vigtigheden i at få dette frem til flest muligt, kan sikkert gøres ved at redigere artiklen rigtig meget ned, så den bliver overkommelig for mange flere.

Jeg ved det er svært, da alt vigtigt og væsentlige pointer SKAL bevares, men det bør være muligt! For som den er, falder langt de fleste almindelige ikke så læsevante mennesker fra!

Hvad med at arbejde på, at lave et par lettere overkommelige tv-udsendelser med troværdige værter, og gerne med et glimt af karisma. F.aks. Lund Madsen brødrene, og ham rockgruppesangeren, astrologen og videnskabsmanden


Nina skrev denne kommentar:
22-10-2021 09:07:07

Videoen kan desværre ikke ses……


Gunner V. Nissen skrev denne kommentar:
30-03-2022 10:35:41

Hej Alun, Jeg har læst artiklen om aspartam, og har sendt et link til nogle venner og familie, der drikker Light produkter. Men du skriver: "Se videoen...". Der er desværre ikke nogen video tilgængelig.


Gitte Pia Hjorth skrev denne kommentar:
20-11-2023 10:25:38

Tak for et virkelig grundigt skriv. Du har fundet frem til og inkluderet så megen af den forskning, som rækker over årtier og som er tilgængelig på nettet, hvis bare folk tog sig tiden til selv at forske og beskytte eget helbred! TAK for at gøre det hele mere tilgængeligt.


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley