Skrevet 21-03-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -
Denne skræmmende film fremlægger endeligt beviserne for det, vi længe har gået rundt og haft på fornemmelsen:
Det menneskeskabte, kunstige sødestof som findes i mere end 5000 fødevarer, sodavand og snacks virker som gift i vore kroppe.
“Sweet Misery” lægger ud med filmens skaber og kommentator Cori Bracketts bevægende historie om, hvordan hun opdagede, at aspartam indvirkede på hendes helbred og på hendes kamp mod sklerose.
Da hun stoppede med at indtage aspartam-sødede produkter, forsvandt symptomerne som ved at trylleslag.
Men det er blot begyndelsen på Bracketts rejse over det amerikanske kontinent for at lære mere om aspartams forfærdelige konsekvenser fra en lang række anerkendte læger og forskere, deriblandt Dr. Russell Blaylock og Dr. Betty Martini.
Martini er formand for “Mission Possible”, en non-profit forening med hovedsæde i Atlanta. “Mission Possible” arbejder for at sprede budskabet om, at aspartam er et giftstof, der ikke egner sig til menneskeføde, at det i den menneskelige krop opfører sig som en langsomt virkende nervegift, samt at det er særligt farligt for diabetikkere.
Ud over ekspertudtalelser bruges der i filmen arkiverede optagelser fra G.D. Searle og fra embedsmænd, der fortæller om al den propaganda og de beskidte tricks som pengemændene i sin tid brugte for at få aspartam på markedet.
I sin film snakker Brackett bla. med Arthur Evangelista, tidligere forsker i den amerikanske lægevare- og fødemiddelstyrelse, som afslører, hvor langt de store koncerner gik for at få frigivet aspartam i USA, og hvilken dominoeffekt, det havde på brugen af aspartam i andre lande.
Filmen fortæller også hvordan daværende medlem af GD Searls bestyrelse og i dag USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld brugte sin politiske magt på at få Aspartam frigivet.
Ind i mellem de skræmmende videnskabelige facts vil du få syn for de menneskelige konsekvenser i bevægende interviews med nogle af aspartamens ofre.
Hvis du ikke i forvejen er klar over hvor mange sygdomme, der forbindes med dette kunstige sødestof – frygtelige sygdomme som sklerose og Parkinsons syge – vil denne film åbne dine øjne for et problem, der alt for længe er blevet holdt skjult.
Aspartam fremstilles af tre kemikalier: Aspartic acid, phenylalanin og methanol. Stoffet udmærker sig ved at være ca. 200 gange sødere end det raffinerede sukker, det er fremstillet til at erstatte, men dermed holder det ”udmærkede” ved aspartam også op:
Det vides bl.a, at stoffet nedbryder den menneskelige intelligens og har sørgelige konsekvenser for korttidshukommelsen. Desuden har aspartam været på det amerikanske forsvarsministeriums liste over kemiske og biologiske våben!
Aspartam er skyld i over 75 procent af alle negative reaktioner på fødevaretilsætningsstoffer anmeldt til den amerikanske lægemiddel- og fødevarestyrelse (FDA). Mange af disse reaktioner var temmeligt alvorlige, som slagtilfælde og dødsfald, som det røbes i en rapport fra den amerikanske sundhedsstyrelse.
Blandt de 90 forskellige dokumenterede symptomer, der listes i rapporten som værende forårsaget af aspartam er:
Hovedpine/migræneanfald, svimmelhed, slagtilfælde, kvalme, lammelser, spasmer, vægtforøgelse, udslæt, depressioner, træthed, irritation, søvnløshed, synsforstyrrelser, nedsat hørelse, hjerteproblemer, åndedrætsbesvær, angstanfald, taleproblemer, tab af smagssans, tinitus, hukommelsestab og ledsmerter.
Ifølge forskere og læger, der studerer aspartamens bivirkninger, kan følgende kroniske sygdomme udløses eller forværres ved indtagelse af aspartam:
Hjernesvulster, sklerose, epilepsi, kronisk træthedssyndrom, Parkinsons syge, Alzheimers, retarderethed, lymphoma, fosterskader, fibromyalgi og sukkersyge. I bogen “Prescription for Nutritional Healing” af James og Phyllis Balch, listes aspartam derfor også under katagorien "kemiske giftstoffer".
Eftersom mere end 5000 fødevareprodukter indeholder aspartam, er det i din egen og dine nærmestes helbredsmæssige interesse at læse indholdsdeklarationerne på industrielt fremstillede fødevarer grundigt. Aspartam findes i produkter som:
• Light sodavand
• Alkoholfri drikkevarer
• Sødetabletter
• Thedrikke
• Instant the- og kaffedrikke
• Blandinger af pizzafyld
• Yoghurt
• Færdiglavede morgenmadsprodukter
• Sukkerfrit tyggegummi
• Kaffedrikke
• Isdesserter
• Frugtjuicer
• Vitaminpiller
• Mælkedrikke
Du kan få meget mere hidtil skjult information om aspartam og råd til, hvordan du undgår det i filmen ”Sweet Misery”.
Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.
Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.
Kommentarer:
Anne-Marie Sørensen skrev denne kommentar:
26-04-2010 14:18:33
Jeg har nu læst jeres artikel, jeg kan da ikke forstå det ikke bliver gjort ulovligt at bruge det i føde varer til mennesker. Da jeg stoppede med at tygge tyggegummi med det i fik jeg det meget bedre var ikke så oppustet og tabte mig 2 kilo
annelise skrev denne kommentar:
29-04-2010 10:01:23
hvem kan gøre nogrt ved aftaler og medicinalindustriens måske (aftaler) jeg er selv blevet som en depression efter at suge på nicotinell i 4 uger vi må alle oplyses lidt bedre, og boycotte alt med kunstige sødemidler
Jakob skrev denne kommentar:
09-05-2010 20:35:08
Lad os lave en hjemmeside med en stor liste over produkter som indeholder aspartam og boykotte de produkter hvor det er i så kan industrien måske lære at fjerne det lort fra mad og drikkevare!
Berit skrev denne kommentar:
10-05-2010 20:02:25
jeg har glioblastom grad 4, en af de værste former for hjernesvulster, der findes. aspartam er gift for hjernen. Det bruges også i rottegift, Det undrer mig meget at noget der brugesw til at slå rotter ihjel med, er tilladt i menneske føde.
Karina skrev denne kommentar:
17-05-2010 12:13:31
Jeg er helt i chok over man kan bruge det i fødevare. Jeg har i flere år spist lakerol men blev dårlig af en ny slags (ice mint). Så jeg ville lige undersøge hvad der er i.Og så finder jeg denne side. Jeg spiser aldrig mere lakerol ikke så længe der er Aspartam i føj.
Pernille skrev denne kommentar:
25-05-2010 14:17:50
Nu ved jeg ikke, hvor mange, der kan læse hollandsk, men der er også studier, der viser det samme http://www.aspartaam.nl/main2.html
Tak fordi I har skrevet om problemet. Jeg er svært plaget af fibromyalgi og vil stoppe mig light produkter og aspartam med det samme.
John Jensen skrev denne kommentar:
28-06-2010 13:12:21
Der er forsket enormt meget i soedemidler og indtil videre er der ingen videnskabelig dokumentation for at de er skadelige. At en person selv mener at vaere blevet rask fordi vedkommende holdt op med at spise aspartam er komplet userioest. Det samme gaelder ioevrigt alt det andet vroevl man kan finde paa denne hjemmeside om for eksempel anti-oxidanter - ogsaa en komplet omgang uvidenskabeligt snik snak (PS jeg ved godt at dette indlaeg ikke goer nogen forskel da laeserskaren her jo netop ikke interesserer sig for videnskab)
Nicolai C skrev denne kommentar:
29-06-2010 12:01:12
John Jensen - Se "Sweet Misery" og se om du stadig har samme indstilling bagefter.. Det altså ikke alt du får af vide som du kan stole på.
Nicolai C skrev denne kommentar:
29-06-2010 12:03:07
John Jensen - Se "Sweet Misery" og se om du stadig har samme indstilling bagefter.. Det altså ikke alt du får af vide som du kan stole på.
Borge Nielsen skrev denne kommentar:
15-07-2010 18:14:39
Der skrives og tales om ulemperne, men hvad med at få styr på vore politikere, det kan vi ikke, det er jo pengemagten der bestemmer og de er vel købt af dem, det er jo et gennemgående emne.
Agent Golem skrev denne kommentar:
05-08-2010 07:29:10
"John Jensen" - kan du ikke lÅne en dansk computer (eller ihvertfald bare en skandinavisk !) nÆste gang du prØver at tale enten medicinalindustriens eller mad-kemikernes sag ???
(Der mangler Æ,Ø & Å i "John"s indlæg ...)
Det ville give troværdighedsfaktoren et ansigtsløft og få skulderklap fra dine arbejdsgivere ...-)
Nu risikerer du bare selv at blive en sag - og det endda efter dit nøje beregnede "luk-munden-på-tvivlerne-med-god-dansk-snusfornuft-og-jantelov"-totaludsagn !?!?
Ærgeligt, at du så igen må ud (måske med en lille ny identitet og dansk PC ?) og gyde lidt olie på vandene og snakke udenom DIN agent-rolle, ikke ?
Til alle Jer andre herinde/derude :
Autoriteter har igennem hele historien altid ville foregive at de havde det nødvendige overblik i forhold til os andre (tænk bare på menneskehedens første heksedoktorer og deres hemmelighedskræmmeri !), men sandheden er at Guds "små billeder" uanset deres IQ, er en bunke snotforvirrede klovnehoveder i skiftende mode-antrækikke meget udviklet siden stenalderen ...
Derfor er selv den værste konspirations-teori absolut at foretrække fremfor alle de konforme agent Smith'er (Matrix) der før i tiden var den mere frygtede (og dejligt magtfulde) slave-indpisker !
Og jo, videnskabeligt set bliver aspartam nedbrudt til Methanol - der igen nedbrydes til langt værre ting som formaldehýd etc !
Alle (inclusive "John" !) burde læse denne let-forståelige, men facts-beskrivende artikel :
"Will aspartame make me go blind ?"
http://recipes.howstuffworks.com/question536.htm
Sidst i artiklen skriver artikelforfatteren (der desværre ikke krediteres for beskrivelsen af den faktuelle sammenhæng) følgende tankevækkende kendsgerning :
Does aspartame produce enough methanol to harm people? The short answer is, "there is a lot of controversy around this question," as you will see in several of the links below. Most people regularly consume up to 10 mg of methanol per day as part of their normal diet. One 12-ounce can [(12 Ounce = 0,375 liter)] of aspartame-sweetened soda contains about 200 milligrams of aspartame [reference]. You'd add a tenth of this amount to your diet as methanol following digestion (20 mg).
Så bare en sodavand på 0,25 liter vil give dig dit "daglige" forbrug (+ 33% !) af methanol ...
Velbekomme !
Kristian P skrev denne kommentar:
06-08-2010 12:00:13
Der er vist nogen der ser spøgelser. Læs hvad fødevaredirektoratet siger om aspartam i de mængder det bruges i fødevarer.
http://www.foedevarestyrelsen.dk/foedevarer/tilsaetningsstoffer_og_teknologi/tilsaetningsstoffer/fakta_om_aspartam/forside.htm
Kristian P skrev denne kommentar:
06-08-2010 12:01:13
Der er vist nogen der ser spøgelser. Læs hvad fødevaredirektoratet siger om aspartam i de mængder det bruges i fødevarer.
http://www.foedevarestyrelsen.dk/foedevarer/tilsaetningsstoffer_og_teknologi/tilsaetningsstoffer/fakta_om_aspartam/forside.htm
Irene Haffner skrev denne kommentar:
13-08-2010 06:22:09
Det er lidt nyt for mig - og jeg er storforbruger af de sødetabletter der hedder Süssli da de er billige - er der også aspartam i dem? Jeg har i de sidste år været meget ramt af ikke at kunne huske ting jeg lige har gjort???
Og jeg gik over til sødetabletter fordi jeg var lidt af en sukkergris - men kæmper hele tiden mod en rund mave trods at jeg har erstattet sukkeret med sødetabletter i fks. kaffe og te
Hanne skrev denne kommentar:
24-08-2010 12:10:55
Nogle gange kunne det være rart, at folk de ikke bare åd alt råt - godt som dårligt.
Folk har en tendens til at tro, at bare fordi noget bliver vist på en "videnskabelig bevist" måde, så er det også sandheden. Sådan hænger det bare ikke sammen.
Får man det dårligt af at spise tyggegummi med aspartam i, så bør man logisk nok holde sig fra det. Ligesom hvis man har mælkeallergi, så holder man sig fra mælk o.s.v.
Hvis man har tabt sig efter man harpet sukkerfrit tyggegummi, så kan det f.eks. også skyldes, at tyggegummi generelt kan få nogle mennesker til at spise mere. Det at vi tygger på noget, sender et signal til maven om at den skal have mad - lige i tilfældet med tyggegummi, så bliver maven altså narret.
Problemer med hukommelsen kan skyldes tusindvis forskellige ting. Som udgangspunkt, så bør man altid opsøge sin læge, hvis man over længere tid oplever "unormalheder". Det er selvfølgelig også altid en god ide at være opmærksom på sig selv, men pas på med at drage forhastede konklusioner, blot fordi I pludselig ser eller hører noget som virker reelt. Husk, at bag ethvert udsagn man ser/hører omkring sig (TV, radio, ugeblade internettet o.l.), er der en afsender som kan have en mere eller mindre skjult agenda. Såsom øget salg af en eller flere bestemte varer eller et ønske om at styre folks opfattelse af hvad der er godt og skidt.
Hanne skrev denne kommentar:
24-08-2010 12:12:35
Nogle gange kunne det være rart, at folk de ikke bare åd alt råt - godt som dårligt.
Folk har en tendens til at tro, at bare fordi noget bliver vist på en "videnskabelig bevist" måde, så er det også sandheden. Sådan hænger det bare ikke sammen.
Får man det dårligt af at spise tyggegummi med aspartam i, så bør man logisk nok holde sig fra det. Ligesom hvis man har mælkeallergi, så holder man sig fra mælk o.s.v.
Hvis man har tabt sig efter man harpet sukkerfrit tyggegummi, så kan det f.eks. også skyldes, at tyggegummi generelt kan få nogle mennesker til at spise mere. Det at vi tygger på noget, sender et signal til maven om at den skal have mad - lige i tilfældet med tyggegummi, så bliver maven altså narret.
Problemer med hukommelsen kan skyldes tusindvis forskellige ting. Som udgangspunkt, så bør man altid opsøge sin læge, hvis man over længere tid oplever "unormalheder". Det er selvfølgelig også altid en god ide at være opmærksom på sig selv, men pas på med at drage forhastede konklusioner, blot fordi I pludselig ser eller hører noget som virker reelt. Husk, at bag ethvert udsagn man ser/hører omkring sig (TV, radio, ugeblade internettet o.l.), er der en afsender som kan have en mere eller mindre skjult agenda. Såsom øget salg af en eller flere bestemte varer eller et ønske om at styre folks opfattelse af hvad der er godt og skidt.
Pernille skrev denne kommentar:
02-09-2010 16:56:28
Irene Haffner: Der er ikke aspartam i süssli
http://www.codecheck.info/konditorei_zuckerwaren/suessstoffe/ean_29030026/id_329953/Suessli.pro
Pernille skrev denne kommentar:
02-09-2010 17:01:43
http://www.diabetes.dk/Livet_med_diabetes/Mad_og_diabetes/Mad_i_hverdagen/~/media/Files/Diabetes.dk/Livet_mad_diabetes/Mad/Soedemiddelsoversigt_0509.ashx
Holger skrev denne kommentar:
20-09-2010 23:11:05
Hold da op hvor er I godtroende herinde. Eller rettere: Overtroiske.
Aspartam er næppe mere skadeligt end sukker. Hvis sukker var blevet opfundet i dag, var det måske slet ikke blevet tilladt? I hvert fald ville det jo være nyt og kontroversielt, og I ville falde over hinanden for at advare om alle dets indbildte dårligdomme.
Svea skrev denne kommentar:
14-10-2010 10:27:34
Jeg er alkoholiker og spiser antabus, og når jeg nogen gange har drukket sodavand med aspartam, har jeg fået en reaktion som om det var alkohol...ondt i maven, hedetur, hjertebanken osv. og når jeg fandt ud af at aspartam omdannes til methanol ved temp. over 35 grader...så kan jeg godt forstå at jeg skal holde mig væk fra de drikke/fødevarer. Og det kan jo heller ikke være sundt for vores børn at få methanol, når de ikke har udviklet det ensym som nedbryder alkohol endnu?
June skrev denne kommentar:
22-02-2011 20:02:35
@ Holger: Bare fordi at sukker er usundt behøver man da ikke proppe sig m aspartam. Det er på ingen måde dårligt at være krittisk og oplyst om det man spiser. At aspartam er giftigt er for mig en GAMMEL nyhed ìg jeg har ikke indtaget produktet i næsten 20 år, så man kan sagtens leve et fint liv uden. Og er man diabetikker findes der nogle fine alternativer :o)
June skrev denne kommentar:
22-02-2011 20:08:33
Desuden påvirker sødestoffer vores blodsukkeret præcis på samme måde som sukker, så man taber sig ikke af at spise det - man tager bare heller ikke på af det. Men det gælder for alle sødestoffer.
Alexander skrev denne kommentar:
11-08-2011 11:44:49
Vent ligt lige lidt..
Findes aspartam i vitamin piller?(
brian skrev denne kommentar:
10-05-2012 18:02:56
det er alt sammen meget godt med noble hensigter osv. men nu er jeg selv diabetiker og jeg savner alternativer, for jeg kan jo ikke bruge alm sukker.
Marina skrev denne kommentar:
29-05-2012 13:12:28
Jeg har også læst denne artikel,, og sys snart ikke man kan komme noget i munden uden der ikk er noget kemi i vores fødevare,, sys bare det er utroligt det er jo ligemeget hvad vi forbruger køber så er der noget kemi i som er skadeligt å den ene eller anden måde,, må vi snart trække vejret mere??????
Marina skrev denne kommentar:
29-05-2012 13:22:35
Jeg har også læst denne artikel,, og sys snart ikke man kan komme noget i munden uden der ikk er noget kemi i vores fødevare,, sys bare det er utroligt det er jo ligemeget hvad vi forbruger køber så er der noget kemi i som er skadeligt på den ene eller anden måde, tror da pokker vi bliver syge i tide og utide, og faktisk "belaster" samfundet med lægebesøg og hospitalsophold.
Det er dyre skattekroner, vi borgere sætter til, det er jo en klar nedgang i væksten på de forskellige måde der nu er.Uanset om viper i fællesskab at købe nogen fødevare med kemi i, bliver fødevarefabrikanterne da ved med at producere hvad de altid har gjort. Må vi snart trække vejret mere??????
aasewisti skrev denne kommentar:
13-03-2013 11:10:33
Meget spændende - kan du tilføje nogle links til helt konkrete seriøse forskningsartikler eller opsumering af forskningsartikler om emnet for jeg har lidt svært ved at finde frem til den forskning der underbygger de her påstande
Hans skrev denne kommentar:
06-11-2013 09:30:21
Der er inge videnskabelige beviser på at Aspartam er farligt. At det står i denne artikel gør det ikke til fakta.
Det kan ikke lade sig gøre at finde den oprindelige undersøgelse fra Victoria Inness-Browns. Dvs. der er ingen henvisninger eller nogen mulighed for at undersøge hvilke metoder der er brugt. Der er kun påstande og nogle billeder. Det er ikke fakta.
Så er der den italianske læge. Igen er blev der ikke udgivet en hel rapport, men kun en presseudtalelse og dele af det videnskabelige grundlag. Det fik den amerikanske FDA til at notere :
“Based on the available data, however, we have identified significant shortcomings in the design, conduct, reporting, and interpretation of this study. FDA finds that the reliability and interpretation of the study outcome is compromised by these shortcomings and uncontrolled variables, such as the presence of infection in the test animals.”
Fra en forbes artikel med link til den oprindelige udtalelse findes nederst.
Er der nogle videnskabelige undersøgelser om Aspartam? Ja, både i EU og USA er stoffet grundtigt undersøgt og der IKKE fundet nogle farer ved det. Jeg har, imodsætning til forfatteren, indsat henvisninger nederst hvis der er nogle der vil tjekke selv.
Så kommer vi til henvisningerne til denne artikel. Der nogle generelle links til sider, men ikke til artikler. De kan derfor ikke bruges til noget. Desuden er der links til forfatterens egne artikler. Der er ikke ligefrem beroligende. Det svarer til at jeg henviser til mig selv i dette indlæg som et bevis på at jeg har ret.
Så endelig: Denne artikeler skaber kun frygt og mistro. Den er fyldt med falske påstande og psudovidenskab.
http://www.forbes.com/sites/trevorbutterworth/2012/04/24/controversial-italian-scientist-says-splenda-causes-cancer/2/ - Forbes artiklen om den italianske læge.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17828671 ” The studies provide no evidence to support an association between aspartame and cancer in any tissue. The weight of existing evidence is that aspartame is safe at current levels of consumption as a nonnutritive sweetener.” Fra de amerikanske lægemyndigheder
http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out155_en.pdf “The Committee concluded that on the basis of its review of all the data in animals and
humans available to date, there is no evidence to suggest that there is a need to revise
the outcome of the earlier risk assessment or the ADI previously established for
aspartame.” Fra de europæiske sundhedsmyndigheder
http://whatdoesthesciencesay.wordpress.com/2010/07/18/extraordinary-claims-about-aspartame-in-the-huffington-post/ Generel opsummering om debatten om Aspartam
dd skrev denne kommentar:
04-01-2014 15:22:03
Sjovt nok er FDA og prucenterne af Aspartame skide gode venner, det er en millardforetning. Så store firmaer er ligeglad med den ryger et menneske engang imellem så længe de tjener penge. Jeg har en PKU sygdom og kan ikke udskille den phenylalanin-kilde der opstår med aspartam i kroppen. Der er beskæftigelser på især migræne og hjernesvulster.
Det er helt ny undersøgelser som har en varighed på 29.
Se her: http://www.youtube.com/watch?v=TB6L9S_jc5E
Husk at Nutrasweat company betaler for 80% af alle undersøgelserne.
Hver gang man ser undersøgelser fra FDA folk er der intet farligt ved aspartame.
Hver gang der laves undersøgelser omkring aspartam af forskere uden FDA-link er resultaterne at det er det rene gift.
Desuden er der også vist at svulster vokser hurtigere ved indtagelse af stoffet.
Jeg har undersøgt i det her hele mit liv pga. min sygdom.
Pas nu på jer selv, der er mange penge i de firmaer der laver det, de kan betale sig fra meget. der bliver betalt massere af penge for at minimere sandheden omkring stoffet-
Karin skrev denne kommentar:
21-11-2014 09:09:49
Stadig lige aktuelt problem. Jeg døjede med voldsomme hovedpiner hver gang jeg arbejdede på kontoret, men når jeg arbejdede hjemme eller i weekender fik jeg aldrig hovedpine. Så faldt jeg over en artikel om en italiensk læge der anbefaler at man stopper med at spise Aspartam-holdige produkter. Jeg troede ikke jeg indtog det, men tjekkede så lige mine elskede V6-tyggegummi pakke! (!!!) Det er sødet med Aspartam - og jeg stoppede med at gnaske det når jeg var på arbejde (brugte det kun på kontoret for at have frisk ånde ved møder med kollegaer mv.) - vupti - min hovedpine er væk! Har nu forbudt mine børn og min mand at indtage Aspartam sødede produkter også. Gid at flere finder ud af det!!
Digdem Yildirim skrev denne kommentar:
28-01-2015 23:46:06
Jeg har længe døjet med muskel- led- og mavesmerter. Lægerne har længe ikke kunne finde årsagen til mine symptomer. Helt tilfældigt lagde jeg mærke til at mine symptomer bliver forværret når jeg bla. drikker Redbull og spiser lakrider fra nellie mm. hvilket undrede mig. Så jeg blev testet for fødevare allergi herunder cøliaki, men jeg blev testet negativ. Det er længe siden nu..
Har netop fået konstateret fibromyalgi og mens jeg søgte på kostråd mm. fandt jeg frem til at aspatam forværre symptomerne for fibromyalgi og at nogle patienter har havn gavn af at undlade at spise produkter der indeholder stoffet. Derfor undersøgte jeg stoffet og har nu fundet ud af at det har en effekt som nervegift ved 30 grader (vores kropstemperatur er 37grader) Jeg har derfor undersøgt hvilke fødevarer der indeholder stoffet og sjovt nok står Redbull og nellie på listen.. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor fødevarestyrelsen ikke har gjort stoffet ulovligt!
Kilde: http://www.aspartam.dk
jens kastrup skrev denne kommentar:
18-01-2017 13:13:05
Overrasket over det masive brug af aspartam i alle ting. Vil undgå så mange af de varer der indeholder det lordt, undsyld mit sprog, men det påvirker min dagligdag og ser flere med symptomer på direkte forgiftning.
Ole Kim skrev denne kommentar:
11-06-2018 22:25:21
hej venner,
hvis jeg spiser eet stykke tykkegummi med aspartam, får jeg så svære vejrtrækningsproblemer at det minder om astma anfald (jeg har ikke astma) - og det er ret træls gang på gang når jeg får det sådan, så opleve at det konsekvent er fordi jeg har snublet over et produkt med aspartam i... fanta (ikke light), tykkegummi (spiser ikke længere den slags), slik af enhver art, kun økologiske vingummier virker, kakao, juice, diverse kager, og listen er lang lang lang... Jeg tænker det her er kørt af sporet, nogen har ikke rent mel i posen derude - for hvordan kan det give nogen som helst rationel mening at fødevareproducenter overlagt tilsætte nervegift der bruges til at slå rotter ihjel med, i vores fødevarer og endda kalder det feel-good-food.. JØSES - OPRÅB - stop det her vanvid -
Torben Ljungkvist skrev denne kommentar:
10-09-2021 17:19:07
Hørt.