Det kunstige sødestof aspartam sættes atter i forbindelse med kræft

Skrevet 02-05-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Det kunstige sødestof aspartam sættes atter i forbindelse med kræft

Det kunstige sødestof aspartam er igen blevet genstand for debat efter at endnu et studie har sat det i forbindelse med kræft.


Et langsigtet og bredt studie af aspartamens effekt på 1800 rotter har vist, at aspartam forårsagede kræft i nyrerne og i hovedets perifære nerver.

Tidligere data fra samme studie sammenkædede aspartam med højere risiko for leukæmi og lymfekræft, selv ved doser tæt på hvad der opfattes som acceptabelt dagligt indtag for mennesker.

Sødestoffets producent påstår, at resultaterne ikke er statistisk signifikante og at lovgivende organer verden over har frigivet aspartam som sikkert til fødevarefremstilling.

www.alun.dk om aspartam:

Lige meget hvad producenten siger, kommer der flere og Det menneskeskabte, kunstige sødestof aspartam, som findes i mere end 5000 fødevarer, sodavand og snacks, virker som gift i vore kroppe.<br><br>Aspartam er skyld i over 75 procent af alle negative reaktioner på fødevaretilsætningsstoffer anmeldt til den amerikanske lægemiddel- og fødevarestyrelse (FDA). flere beviser mod aspartam. Kunstige sødestoffer er noget af det værste, du kan indtage, og af disse er aspartam langt det værste.

En af grundene til, at dette søde kemikalie er så farligt er, at det bundne ester i aspartam spaltes i formaldehyd og methanol, der hver især har deres giftigheder.

Formaldehyd er kendt for at være kræftfremkaldende, så det kommer bestemt ikke som en overraskelse, at indtag af aspartam sættes i forbindelse med kræft.

Men der er flere forskellige helbredsricici ved aspartam.

Phenylalaninen i aspartam spaltes fra esterbindingen og øger dopaminniveauet i hjernen. Det kan føre til en depressionslignende tilstand fordi det forstyrrer balancen mellem serotonin og dopamin. Dette kan også give migræne eller endda forårsage en hjernesvulst.

Endvidere er komponenten, der giver aspartam sit navn, aspartic acid, en veldokumenteret excitotoxin. Excitotoxiner er normalt aminosyrer så som glutamat og aspartat. Disse specielle aminosyrer gør visse hjerneceller så ”hyperaktive”, at de hurtigt dør.

Dette var blot et par enkelte argumenter mod at indtage aspartam, men hvis du er ligesom mig og ikke har tid til at læse de store mængder af overbevisende beviser for, hvorfor du og dine kære aldrig bør spise aspartam, så kan jeg stærkt anbefale dig at bestille dvd’en ”Sweet Misery”.

Den er uden tvivl den bedste sammenfatning af al information om aspartamens giftighed.

Kilder: Guardian Unlimited

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

jean brichet skrev denne kommentar:
17-03-2011 17:56:08

er der altid aspartam i alle søde middel?


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser