Aspartam forårsager sukkersyge, hjertesygdom, kræft og overvægt

Skrevet 08-08-2011 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Aspartam forårsager sukkersyge, hjertesygdom, kræft og overvægt

Hvis du selv eller en, du holder af, stadig drikker eller spiser light-produkter, som er tilsat det kunstige sødestof aspartam eller lignende, så læs venligst denne artikel. Sæt dig derefter grundigt ind i emnet for din egen sundheds skyld i det lange løb.


 Her er en video, som alle med interesse for deres eget helbred bør se:

Hvis du har lyst til at se filmen ”Sweet Misery”, en af vores mest populære DVDer, så kan du se den gratis her.

Heldigvis afslører flere og flere undersøgelser langsomt, men sikkert farerne ved light-produkter, som indeholder aspartam og andre kunstige sødestoffer.

Forskning viser:

  • Øger din risiko for at blive overvægtig med 70 %.
  • Øger din risiko for at få et hjertetilfælde med 61 %.
  • Øger din risiko for at få kræft.
  • Øger dit hvileblodsukker og din risiko for at få sukkersyge.

Hvis det ikke overbeviser dig, så kig lige på svulsterne på de rotter, som blev fodret med aspartam. Uhyggeligt ;-(

Jeg har skrevet om aspartam før, og hvis du har lyst til at læse en omfattende gennemgang af farerne ved kunstige sødestoffer, så klik her.

Ok, hvad viser de seneste undersøgelser?

  1. Øger hvileblodsukkerniveauet og risikoen for at få sukkersyge. 

En aktuel undersøgelse viser, at indtag af aspartam faktisk direkte medvirker til at øge blodsukkerniveauet og på denne måde understreger den forbindelse, der er observeret mellem indtagelse af light-sodavand og sukkersyge hos mennesker.

  1. Øger din risiko for at få et hjertetilfælde med 61 %.

En anden undersøgelse, der fulgte mere end 2500 borgere i New York i minimum 9 år, kom frem til, at de personer, der drak light-sodavand hver dag havde 61 % højere risiko for vaskulære lidelser, herunder hjerneblødning og hjerteanfald, end de personer, der aldrig rørte light-sodavand, ifølge forskere, der præsenterede deres resultater på American Stroke Association’s International Stroke Conference i Los Angeles. 

  1. Øger din risiko for overvægt med 70 %.

Men der er endnu værre nyheder for de mennesker, der drikker light-produkter i håbet om at komme til at passe deres favoritbukser igen.

Hvorfor?

Jo, for regelmæssig indtagelse af light-drikke øger omfanget af ens mave over tid, ifølge en undersøgelse på University of Texas Health Science Center i San Antonio.

Forskerne noterede højde, vægt, taljemål samt indtaget af light-sodavand på 474 deltagere. Dernæst blev deltagerne målt igen ved 3 efterfølgende undersøgelser i løbet af 2 årtier.

De light-drikkende deltagere viste sig at have øget deres taljemål med 70 % mere end de deltagere, der ikke drak light-produkter. Og de deltagere, der rapporterede, at de drak 2 eller flere light-produkter om dagen, havde taljemål, der var øget 500 % mere end hos dem, der overhovedet ikke drak light-sodavand.

Som du måske allerede ved, er din livvidde ikke bare et spørgsmål om æstetik, men også en tydelig indikation på lagring af visceralt fedt, en farlig type fedt omkring dine indre organer, som er sat i stærk forbindelse med type-2 diabetes og hjertesygdom.

Dit taljemål forudsiger meget mere præcist din risiko for hjertesygdom end selv dit BMI (Body Mass Index), så enhver vane, som potentielt kan øge din livvidde med 500 % mere end hos én, der ikke har denne vane, er værd at bryde.  

Denne nyeste forskning støtter konklusionerne hos Sharon P. Fowler og kolleger ved University of Texas Health Science Center, San Antonio, som viste, at der var en forøget risiko på 41 % for at blive overvægtig for hver eneste flaske light-sodavand, en person indtager på en dag.

Professor Helen Hazuda, University of Texas Health Science Center, siger, at light-sodavand og kunstige sødestoffer skaber afhængighed af søde sager, forvrænger appetitten og oven i købet skader vigtige hjerneceller, hvorfor det er en dårlig idé at betegne dem som sunde alternativer.

Samme professor, som nu ikke længere drikker light-cola og light-saftevand, siger: “Disse produkter er nok kaloriefri, men ikke fri for konsekvenser.”

4.      Øger din risiko for at udvikle kræft.

Vidste du, at før aspartam blev godkendt som tilsætningsstof, blev det anvendt som middel til biologisk krigsførelse?

Desværre dukker der bevismateriale op, som viser forbindelse mellem aspartam og kræft.

Kig på billederne nedenfor af de stakkels rotter, der har fået aspartam. Kvinder, læg mærke til, at hunrotterne i eksperimentet havde 3 gange højere risiko for at få svulster i forhold til hanrotterne.

Det skal også siges, at sundhedseksperter i Storbritannien har advaret gravide kvinder mod indtagelse af aspartam.

Hvordan gør aspartam dig overvægtig?

Med hensyn til din hjernes opfattelse af at få tilfredsstillet sit behov for sødt, kan den kende forskel på rigtigt sukker og kunstigt, også selv om dit bevidste sind ikke er i stand til det.

Kunstige sødestoffer synes at frembringe mere kommunikation i hjernens tilfredshedscenter, men på samme tid giver de mindre reel mæthedsfornemmelse.

Så når du indtager kunstige sødemidler, hungrer din krop efter mere af det og på samme tid efter mere sukker, fordi din hjerne ikke bliver tilfredsstillet på celleniveau af denne sukkerbedrager.

Der er endda forskning, der peger på, at brug af kunstige sødestoffer kan ødelægge kroppens evne til at kontrollere kalorieindtaget og derved øge din tendens til at overspise.

Kort og godt er det sådan, at selv om en drik, der indeholder aspartam eller et andet sødemiddel, ikke indeholder kalorier, får den dig til at spise for meget samt har potentielle bivirkninger, som alvorligt kan skade dit helbred.

Hvilke bivirkninger kan du opleve ved brug af aspartam?

 Akutte reaktioner som følge af indtagelse af aspartam, ifølge amerikanske FDA (Food and Drug Administration): 

·         Hovedpine/migræne

·         Kvalme

·         Mavesmerter

·         Træthed (blokerer for tilstrækkelig glukosetilførsel til hjernen)

·         Søvnproblemer

·         Synsproblemer

·         Angstanfald

·         Depression

·         Astma/pressen for brystet 

Undersøgelser har også sat aspartamindtagelse i forbindelse med en bred vifte af helbredsproblemer, som bl.a. indeholder: 

·         Kræft

·         Hjertesygdom

·         Psykisk sygdom

·         Epilepsi

·         Fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom

·         Parkinson

·         Hukommelsestab og Alzheimer

·         For tidlig fødsel og fødselsskader

Hvordan forbliver du sund og rask?

Nemt nok. Du skal nærlæse ingredienslisterne.

Hvis du holder dig til økologisk kød, fisk, æg, frugt, grøntsager, nødder, frø osv. skyllet ned med rent vand, vil du klare dig godt. Det er disse fødevarer, naturen har skabt for at holde os sunde.

Hvis du alligevel spiser emballeret mad indimellem, så husk at læse ingredienslisten, og hvis der er noget, du ikke forstår, bør du overveje at sætte varen tilbage på hylden.

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at alle light-produkter skal undgås, hvis du har dit helbred kært.

Konklusion: Aspartam – gør det dig fed, og giver det dig sukkersyge og hjertesygdom?

Jeg er overbevist om, at aspartam vil vise sig at være det største svindelnummer i de moderne fødevarers tid. Det vil tiden vise, men der er nok af aktuelle beviser for alvorlige risici ved dette farlige kemikalie.

Desværre drikker millioner af mennesker stadig ”light” for at undgå kalorier.

Men kig dig omkring. Hvad ser du i hånden på mennesker, der er overvægtige? Jeg kan garantere dig for, at 9 ud af 10 gange er det en flaske Cola Light.

Så hvis Cola Light virkelig hjalp disse mennesker med at skære ned på deres kalorieindtag, hvorfor er de så stadig overvægtige?

Men vægtøgningen er den mindste af dine bekymringer, hvis du indtager aspartam.

Jeg mener, at i løbet af de næste få år vil mere og mere forskning vise, at det mest kontroversielle tilsætningsstof i historien er en meget farlig dræber.

Reflektér over kendsgerningerne, lyt til din krops visdom, og gør så, hvad den fortæller dig.

Det er derfor, jeg har et glas vand stående foran mig lige nu.

Hjælp venligst til med at uddanne dine venner og familie, og send denne artikel til dem. Du er velkommen til at skrive dine erfaringer med aspartam nedenfor.

Tak, fordi du er med til at oplyse vores samfund. Det sætter jeg stor pris på.

Læs mere om, hvorfor nedsvælgning af light-drikke kan gøre dig FEDERE her: 

http://www.aievolution.com/ada1101/index.cfm?do=abs.viewABS&ads=10845

Meeting of the American Diabetes Association, San Diego, California, June 26, 2011

Peter J. Rogers, Jo-Anne Carlyle, Andrew J. Hill and John E. Blundell, “Uncoupling sweet taste and calories: Comparison of the effects of glucose and three intense sweeteners on hunger and food intake”, Physiology & Behavior 1988; 43(5): 547-552

Tordoff MG, Alleva AM., “Oral stimulation with aspartame increases hunger”, Physiology & Behavior March 1990; 47(3):555-9

UT Health Center San Antonio Press Release, “New analysis suggests ‘diet soda paradox’ – less sugar, more weight”, June 14, 2005 · Volume: XXXVIII · Issue: 24

Halldorsson TI, Strøm M, Petersen SB, Olsen SF., “Intake of artificially sweetened soft drinks and risk of preterm delivery: a prospective cohort study of 59,334 Danish pregnant women”, American Journal of Clinical Nutrition June 30, 2010 [Epub ahead of print]

Soffritti M, Belpoggi F, Tibaldi E, Esposti DD, Lauriola M., “Life-span exposure to low doses of aspartame beginning during prenatal life increases cancer effects in rats”, Environmental Health Perspectives September 2007; 115(9):1293-7

“EUROPEAN RAMAZZINI FOUNDATION STANDS BEHIND ASPARTAME STUDY RESULTS, ANNOUNCES ONGOING RESEARCH ON ARTIFICIAL SWEETENERS”, Laleva.org, May 5, 2006,

Morando Soffritti, Fiorella Belpoggi, Davide Degli Esposti, Luca Lambertini, Eva Tibaldi, Anna Rigano, “First Experimental Demonstration of the Multipotential Carcinogenic Effects of Aspartame Administered in the Feed to Sprague-Dawley Rats,” Environmental Health Perspectives March 2006;114(3):379-85  

 

Stephen Daniells, “New study reignites aspartame cancer concerns”, FoodNavigator.com, June 26, 2007


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

sara sofia skrev denne kommentar:
09-08-2011 09:55:48

ja og så hvis man læser i the china study så ser man at noget af det vi spiser endnu mere af end asparatam - nemlig mælkeprotein casein slår rotterne ihjel - der beskrives det hvordan man ved at skifte mellem mælkeprotein og vegetabilisk protein kan kontrollere hvis canseren i rotterne skal vokse eller forsvinde.. så ja jeg har altid prøvet på at undgå asparatam men jeg håber vi snart også vil få lidt mere fokus på mælkeprodukter... der værken er sundt for mennesker, miljøet eller særligt kærligt overfor mange af de kør der bliver holdt..


Cherie Magnes skrev denne kommentar:
09-08-2011 10:14:38

Jeg kan ikke konkludere alt muligt. Men jeg har i teenageårene og indtil midt i 20'erne drukket og spist uhyrligt meget med aspartam. Jeg følte dengang at jeg mistede koncentrationen og fik kronisk kvalme og svimmelhed. Jeg holdt ikke vægten bedre på de sukkerfri produkter, men mistede tilgengæld min mæthedsfornemmelse. I en alder af 25 fik jeg migræne og lider af det 1-2 gange om måneden. Har stadig tendens til svimmelhed og kvalme og harusansynlig meget kvalme under graviditeter næsten hele forløbet igennem. Min intuition har hele tiden sagt mig, at det er forbundet med den mængde aspartam, som jeg har indtaget. Jeg er ikke i tvivl om, at dette sødemiddel er usundt og endda farligt Lyder måske sært, men jeg kan mærke en ubehagelig kemisk reaktion i hovedet, når jeg drikker colalight eller spiser Cheasy yougurt.
Håber at det bliver tvunget af indkøbshylderne, så sagesløse især børn får lov til at slippe for slemme bivirkninger.
Kh Cherie


Dorthe Sørensen skrev denne kommentar:
09-08-2011 10:47:41

Tak for en oplysende artikel.
Jeg er, og har altid været sikker på, at aspartam og andre kunstige sødemidler er skadelige (det siger sig selv, synes jeg).
Det er bare så sørgeligt, at toneangivende læger såsom "Dr. Slank" og Jerk Langer i diverse ugeblade frikender aspartam for skadelige virkninger. Men det er forhåbentlig bare et spørgsmål om (kort) tid.
Også inden der bliver givet grønt lys for stevia,som er et naturligt sødestof uden negativ effekt på blodsukkeret.


Vis alle kommentarer

Marianne skrev denne kommentar:
09-08-2011 11:07:04

Skræmmende læsning ... synd for de stakkels forsøgsdyr. Spiser normalt helt naturlig mad - men har en last ... tyggegummi ... tør slet ikke tænke på, hvad der kan være i det af skadelige stoffer ...


Mette Hansen skrev denne kommentar:
09-08-2011 11:15:10

Jeg er ikke fortaler for aspartam, men vil gerne have dokumentationen i orden. Jeg kiggede derfor spændt på om jeg kunne finde ny dokumentation for at aspartam fører til øget fedmerisiko - men blev skuffet:
Dette link virker ikke: http://www.aievolution.com/ada1101/index.cfm?do=abs.viewABS&ads=10845

Hvordan kan jeg finde info/dokumentation fra dette møde: Meeting of the American Diabetes Association, San Diego, California, June 26, 2011

Peter J. Rogers et al studiet er gammelt og ikke understøttet af nye studier

Tordoff MG, Alleva AM., studiet viser kun resultater omkring sultfornemmelse og ikke den resulterende effekt på vægten

UT Health Center San Antonio Press Release - denne presseudtagelse har ikke ført til videnskabelig artikel tiltrods for den kom i 2005

Resten af referencerne går på andre parametre


Agnes Peter skrev denne kommentar:
09-08-2011 11:25:22

Tak for de gode artikler på Alun!!!
Hvad med natriumcyklamat og natriumsaccharin fra sødetabletten "Rød Hermesetas"? Er den OK? Jeg spiser dem nemlig hver dag i te og kaffe på arbejdet.


Lene V. skrev denne kommentar:
09-08-2011 11:58:44

Lige siden jeg for 20+ år siden læste en artikel om børn og aspartam - den handlede mest om ekstrem opførsel efter indtagelse af stoffet - har jeg så vidt muligt undgået at købe light/zero produkter. Vi har i familien snakket om stoffet og dets effekter, men det har alligevel ikke afholdt mine børn fra selv at købe kunstigt sødet slik/sodavand.

Findes der er sortliste over stoffer, der er godkendte, men alligevel uegnet til menneskelig føde?


Mette Hansen skrev denne kommentar:
09-08-2011 12:07:01

Jeg er ikke fortaler for aspartam, men vil gerne have dokumentationen i orden. Jeg kiggede derfor spændt på om jeg kunne finde ny dokumentation for at aspartam fører til øget fedmerisiko - men blev skuffet:
Dette link virker ikke: http://www.aievolution.com/ada1101/index.cfm?do=abs.viewABS&ads=10845

Hvordan kan jeg finde info/dokumentation fra dette møde: Meeting of the American Diabetes Association, San Diego, California, June 26, 2011

Peter J. Rogers et al studiet er gammelt og ikke understøttet af nye studier

Tordoff MG, Alleva AM., studiet viser kun resultater omkring sultfornemmelse og ikke den resulterende effekt på vægten

UT Health Center San Antonio Press Release - denne presseudtagelse har ikke ført til videnskabelig artikel tiltrods for den kom i 2005

Resten af referencerne går på andre parametre


Lasse skrev denne kommentar:
09-08-2011 12:26:30

Når man har interesse i at promovere 'naturlige varer', skal man godt nok holde tunge lige i munden når man kaster sig ud i at sværte 'kunstige varer'.
Som Mette Hansen skriver, så halter referencerne - og så flyder det med referencer til undersøgelser foretaget/lavet på bestilling af interesse organisationer.
"Stakkels rotter" ... skam Jer.


Richard skrev denne kommentar:
09-08-2011 13:57:26

It is without a doubt unhealthy to consume too much of aspartam and light products. It us unnatural products that the body and nature has a hard time breaking down. The study does however not compare it to drinking regular soda. Which is worse ?!
Statistically too much of anything is not good. It all depends on how you use the statistics and the information. If you for example can control your appetite and calorie intake, there is no chance of getting fatter from drinking light products. The study claims that a certain procentage eat more because of the aspartam. Maybe it is the other way around. Maybe people who eat a lot try to compensate by drinking light products. It is more likely that fat ocr overweight people would want to use the light product. If you want a real and correct study you have to compare it to something with an neutral and large amount of test persons with similar bodytypes and lifestyles.
I'm not saying aspartam is good, but I am saying the study seems very incomplete and statistically flawed.
As Mark Twain once said.." There are Lies. Damn lies and then there is statistics"


Fie Veje Olsen skrev denne kommentar:
09-08-2011 17:25:44

Hmm man må kunne skrive og forhøre sig hos fødevarestyrelsen.


Fie Veje Olsen skrev denne kommentar:
09-08-2011 17:28:26

http://www.foedevarestyrelsen.dk/_layouts/Netcompany.FVS0001/SearchResults/osssearchresults.aspx?k=aspartam


Fie Veje Olsen skrev denne kommentar:
09-08-2011 17:33:59

http://www.foedevarestyrelsen.dk/_layouts/Netcompany.FVS0001/SearchResults/osssearchresults.aspx?k=aspartam


Ulla Lyngskov skrev denne kommentar:
09-08-2011 19:38:15

nu har jeg læst din artikel, men jeg mener ikke man skal være så bange for sødemidlerhvis man overholder doseringen. Jeg har haft diabetes 2 i 4år og jeg bruger dagligt sødemidler på den ene el anden måde,og jeg kan slet ikke genkende de symptomer du fortæller om, tværtimod har jeg tabt mig meget og det er selvfølgelig også en kost omlægning og motion men da jeg ikke må få rigtig sukker er det bedre end ingen sukker synes jeg


Sissel Sonne skrev denne kommentar:
09-08-2011 22:18:55

Jeg har altid selv været lidt anti sødemiddel, men har den seneste tid nydt godt af at kunne tage lysten til at gå amok i søde sager, men jeg er på kur.
Jeg ville gerne selv bruge tid på at kigge nærmere på de undersøgelser. Jeg ved nemlig af erfaring at en undersøgelse kan tolkes på flere måder og for at vide om tolkningen er som den fremlægges skal der ses på mange parametre og på viliditeten og på de udvalgte grupper der er undersøgt og på hvilke andre ting der kunne påvirke resultatet. F.eks kan det tænkes at den gruppe mennesker der altid vælger at spise søddemiddel også er en gruppe mennesker der i det hele taget har svært ved at holde diæten og er der taget højde for det i undersøgelserne.
Jeg siger ikke at det ikke passer men bare at man skal passe rigtig meget på med at hoppe på en hver udlægning af en videnskabelig undersøgelse.
Det kan være at sødemiddel skal ses som en art medicin og ikke som kost...dvs alt med måde princippet...husk der er en mand som døde af at spise gulerødder i overdreven mængde


MHS skrev denne kommentar:
10-08-2011 04:16:41

Ang. kræftstudiet: Ramazzini-studierne er blevet vurderet til at være uvidenskabelige. Bl.a. gav man aspartam til gamle rotter, og sammenlignede dem med en yngre testgruppe. Hvis man sammenligner en gruppe 20-årige, unge mænd med en gruppe 90-årige, ældre mænd, så vil man også finde, at en gibbernak hver morgen fører til sukkersyge, hukommelsessvigt, dårligt syn, dårlig hørelse og kræft. Men er det troværdigt?

@Richard: Aspartam is broken down so fast upon indigestion that you won't be able to find aspartam in the blood stream.


MHS skrev denne kommentar:
10-08-2011 04:26:28

Som en PS: Jeg er lidt interesseret i påstandene om at aspartam startede som et biologisk våben. Hvad jeg kan læse mig til, så blev aspartam udviklet af et selskab, som nu hører under Pfizer, og som altid har beskæftiget sig med 'håndkøbsmedicin' (anti-transportsyge, afførende midler, søvnmedicin, smertestillende midler mm.). Aspartam var et stof, som blev udviklet i jagten på et anti-mavesårs-stof, og ved et tilfælde opdaget.


Betina skrev denne kommentar:
10-08-2011 11:11:30

Her er et link til en artikel, hvor man siger det ikke er farligt, hvis jeg har forstået ret...
http://samvirke.dk/forbrug/artikler/kunstige-soedemidler-farlige.html


Betina skrev denne kommentar:
10-08-2011 11:23:18

Her er et link til en artikel, hvor man siger det ikke er farligt, hvis jeg har forstået ret...
http://samvirke.dk/forbrug/artikler/kunstige-soedemidler-farlige.html


Tanja skrev denne kommentar:
10-08-2011 21:52:13

Tror først og fremmest man skal bruge sin sunde fornuft - også når det gælder indtagelsen af fødevarer. Jeg har en søn på 9, der har haft diabetes siden han var 3 år. Han får lov at drikke ca 1 sodavand i ugen - og det bliver nødt til at være light, da sukkermængden ellers bliver for høj. Jeg har det dårligt med at han drikker light produkter for at undgå at få for højt blodsukker, men omvendt, vil jeg nok have det dårligere hvis han skulle nægtes at drikke en sodavand sammen med sine venner. Håber snart at de "sunde" kunstige sødestoffer (udvunden fra birk, osv) snart bliver til at købe for penge, så den giftige aspartam kan skrottes.


radmila lund skrev denne kommentar:
12-08-2011 13:45:20

det har jeg hørt fra Pia min svigerdatter for ca 3 år siden


Ole skrev denne kommentar:
16-08-2011 14:12:39

Der er intet videnskabeligt belæg for de ovenstående påstande. Hovedpåstanden, "det nye", er fra et upubliceret studie hvor konklusionerne kan nå at ændre sig 5 gange inden forskerne er færdige med at analysere data (og det linkede abstract udmærker sig desuden mest ved de ting der IKKE står end ved de ting der står..).

Desværre er denne slags sørøverhistorier ufattelig svære at aflive på internettet, men i guder hvor er jeg træt af at se folk linke til den her side på diverse sociale medier.

Jeg gentager: Der er INTET videnskabeligt bevis for påstandene i artiklen. Velkommen til alun.dk


Jeppe Larsen skrev denne kommentar:
30-08-2011 21:18:58

Efter en så skræmmende artikel uden at ville komme med de videnskabelige beviser, er alun.dk dermed blevet til spam i min indboks


Christian skrev denne kommentar:
05-09-2011 09:46:42

Jesus... jeg er mundlam. Er artiklen her sakset fra en 9. klasse elevs biologirapport? Jeg har sjældent læst noget så tåbeligt og usagligt.
1: Først og fremmest: Kender forfatteren mon noget til begreberne bias og confounding? Tydeligvis ikke, for så ville han ikke "referere" til de artikler han gør (bortset fra, at der desværre mangler referencer), eller bruge de argumenter han gør. Når der fx referes til en undersøgelse, der viser at risikoen for hjerteanfald stiger med 61% for der drikker light hver dag, sammenlignet med folk der aldrig rører light sodavand, så er der tale om BIAS og CONFOUNDING! Du kan ikke sammenligne en gruppe af sodavandsdrikkere med en gruppe ikke-sodavandsdrikkere (som jeg stærkt mistænker er tilfældet her). Gruppen af ikke-sodavansdrikkere er udtryk for en helt anden livsstil, der ud over light-afholdenhed med garanti også indebærer en masse motion og sund kost. Der er altså med andre ord tale om, at der er ANDRE FAKTORER, der gør sig gældende, end light-afholdenheden alene. Derfor kan du smide den artikel direkte i skralderen, medmindre du vil bevise, at en sund livsstil fører til slanke mennesker - men det tror jeg godt man vidste i forvejen-)
2: Hvad er det lige cancer-rotterne skal bevise? Hvad som helst i store nok mængder er både toksisk, allergifremkaldende og mutagent. Hr. forfatter anbefaler fx. selv at man spiser fisk i stedet for søde sager - fortæl mig lige, hvad der ville ske hvis man levede udelukkende af fisk. Siger ordet bioakkumulation dig noget?
3: Aspartam giver kræft, sukkersyge, fedme osv... meget muligt, men i hvilke mængder? Gælder dette gennemsnitspersoner, der måske drikker en light cola eller to om ugen, eller gælder det for personer der drikker 2 liter om dagen? Hvem er de forsøgspersoner, der refereres til i artiklen om abdominal fedme? Og er der tale om et fejlcitat, eller en retarderet udtalelse, når du skriver, at hver light cola øger risikoen for overvægt med 41%. Jeg drak 4 light colaer i går, er min risiko så steget med 164% siden jeg stod op i går?
4: din liste med akutte reaktioner som følge af aspartam mangler vist lige en angivelse af i hvilke dosis disse ting er observeret, samt hvad dosis i en normal sodavand er (jeg mistænker, at listen så ville miste LIDT af sin gennemslagskraft) - med andre ord: Det faktum, at du overhovedet inddrager den liste i artiklen understreger bare, at du tydeligvis ikke ved et pluk om videnskab, og blot forsøger at føre en eller anden skræmmekampagne til fordel for økologiens fremme. Din sag er nobel (tro mig, jeg spiser selv økologi, og støtter ideologien 100%), men din metode er under al kritik. Det er folk som dig, der gør at vi RIGTIGE videnskabsfolk altid arbejder op af bakke, fordi sensationsjournalistikken desværre har langt større gennemslagskraft i folks bevidsthed. Jeg ville ønske, at journalister, og andre tosser med en blog eller hjemmeside, ville lade videnskabsmændene om at udtale sig om videnskab - så skal jeg nok lade være med at synge til folks bryllup!

PS: jeg tror desværre der muligvis ER en pointe i, at kunstige sødemidler er skadelige og kræftfremkaldende. Men denne her artikel har ikke bekræftet min mistanke yderligere, den har bare forarget og irriteret mig.


Anne skrev denne kommentar:
05-09-2011 12:37:27

Jeg synes godt nok, det er ærgerligt, at økologi og helse så ofte bliver ensbetydende med uvederhæftighed og total mangel på kildekritik.

Det ændrer selvfølgelig ikke på, at jeg går 100 % ind for økologi. Men det må altså være muligt at lære helt almindelige videnskabelige metoder og at kræve dem på denne side i stedet for at lægge sådan noget bavl her op.

Og så Wikipedias version af, hvordan man opdagede aspartam:

Aspartame was discovered in 1965 by James M. Schlatter, a chemist
working for G.D. Searle & Company. Schlatter had synthesized
aspartame in the course of producing an antiulcer drug candidate. He
accidentally discovered its sweet taste when he licked his finger,
which had become contaminated with aspartame, to lift up a piece of
paper.

Og det blev så til kemisk krig? Jeg må le...


Ditte skrev denne kommentar:
21-11-2011 22:14:21

Forstår godt det du skriver - men hvad med dem som ikke kan tåle sukker og også vil kunne nyde lidt godt??... I det tilfælde er det meget svært at undgå light produkter.


Johnna Egelund skrev denne kommentar:
12-03-2013 12:22:38

Tak for de gode informationer. Det "sjove" ved det hele er, at hvis man rigtigt smager efter, så smager f.eks cola light forfærdeligt. Kemien smager klart igennem...det er egentligt mærkeligt at vi spiser og drikker noget der smager så dårligt. Så hellere indtage mindre af det naturligt sødede.


hanne skrev denne kommentar:
12-03-2013 12:53:32

Hvem har lavet de undersøgelser. Jeg mangler dokumentation og kildehenvisninger.


Sarah skrev denne kommentar:
12-03-2013 13:10:12

Enig med Anne, Christian og Jeppe Larsen.

WTF!? Jeg har aldrig set mage til usaglighed og sensationsliderlighed! Dine såkaldte "nyhedsmails" lyder som om de er skrevet af ekstrabladet/BT i en ekstra-amerikaniseret udgave..

Hvor er det ærgerligt for alle øvrige fortalere for sund livsstil og økologi mm, at mennesker der er skeptiske risikerer at blive skræmt væk af denne omgang BS!


Sarah skrev denne kommentar:
12-03-2013 13:12:15

Og hvorfor i alverden spammer du folk med denne latterlige artikel igen og igen!???
De første kommentarer her er jo fra 2011!


Kathrine skrev denne kommentar:
12-03-2013 21:54:23

Jeg kan kun give ret i at manglen på dokumentation er med til at stille spørgsmålstegn ved det faktuelle indhold i artiklen, MEN! Det sætter stadig fokus på en problemstilling der på mange måder er aktuel, og for os der ikke nødvendigvis ligger inde med den viden der kræves, er det da stadig rart med et opråb af en art.. Bare det at der bliver sat spørgsmålstegn ved noget, giver folk muligheden for at overveje situationen, og så kan man jo altid søge efter yderligere oplysninger til at understøtte den pågældende teori...
Folk kan jo gøre hvad de vil med de oplysninger, de nu engang får smidt I hovedet.
Og selvom det er en gammel artikel er den vel stadig aktuel. Så tak herfra


Lene Mørk Blaabjerg skrev denne kommentar:
13-03-2013 09:43:27

Samt det smager ad h...... til! Det er meget nemt for mig, at smage om der er kunstigt sødestof i mad eller drikke og jeg HADER det! Ingen kan bilde mig ind, at det er godt, hverken det eller alle de E numre vi propper os med. Jeg har lidt af migræne siden jeg var 7-8år gammel, det stoppede da jeg var ca. 35år gammel (nu er jeg 38år). Men i omkring 10år har jeg bevidst undgået ALT med sødestoffer, E numre og andet skidt, så om det har gjort, at migrænen slap sit tag, ved jeg ikke. Men jeg får mærkelige kropsreaktioner med det samme jeg indtager noget med sødestof. Så jeg harcelerer overfor ALLE der drikker det lårt!)


Birgithe skrev denne kommentar:
13-03-2013 18:33:07

Som massør ved jeg aspartam er farligt idet jeg kan mærke kæmpe forskel på en krop der indtager megen aspartam og en der ikke gør! Man er himmelråbende naiv hvis man tror at bare fordi myndighederne har godkendt noget, ja så er alt i orden!!! For det er det langt fra. Alt kunstigt du indtager ind i dit fordøjelsesystem (som jo starter i munden) har en bivirkning på den ene eller anden måde! Det gælder medicin, kosttilskud, føde og drikkevarer! Det siger jo egentligt sig selv. Vi har en fantastisk maskine som krop, som igennem 10000 vis af år har udviklet sig organisk og er ikke konstrueret til at omsætte uorganiske materiale! Hvis din krop skal være sund og i fuld vigør så spis organisk og undgå for så vidt mulig de kunstige tilsætningssstoffer. For din egen skyld...ja jeg kan jo være fuldstændig ligeglad! Det går kun ud over dig selv. Men for alle dem der ikke ved bedre og børnene, dem skylder vi at oplyse så de selv kan tage et valg!


Birgitte skrev denne kommentar:
14-03-2013 09:49:12

Hej.

Jeg ville meget gerne dele denne artikel, men kan ikke, som der ellers står. Jeg kopierer nu bare linket, men ville bare lige sige det. Tak for endnu engang at oplyse om farligheden af det her stof. Utroligt, at det overhovedet er tilladt.


Martin skrev denne kommentar:
14-03-2013 16:50:08

Ja man kan bilde sig selv mange ting ind, men hvis man bare spiser sundt og varieret kan jeg ikke se at man ikke skulle kunne drikke en light sodavand engang imellem. Desuden er der jo også hest i oksekød, så lur mig om der ikke også er aspartan i almindelig sukker sodavand. Man kan ikke stole på producenterne.


Innu skrev denne kommentar:
15-03-2013 20:00:18

Till Anne!

Varför tror man på allt som står i Wikipedia


Gitte Gade skrev denne kommentar:
17-03-2013 11:53:22

Jeg har altid fået akut hovedpine selv ved en lille indtagelse af Nutra Sweet, aspartam, acesulfam k eller hvad de ellers kan finde på, at kalde det. Hvis man er opmærksom og læser på deklarationerne på varerne, vil man oftest blive overrasket. Har ofte set, at kylling, kalkun ja sågar fisk, har været overhældt med produktet, for at få os til at spise mere - at blive afhængig. Det drejer sig kun om penge. Producenterne virker ligeglade med befolkningens sundhed, for selvfølgelig har de kendskab til alle de forskellige undersøgelser. Alt kunstigt bør fjernes fra hylderne, så vi ikke intetanende kommer til at tage det med hjem og putte det i vores børn og i os selv!


martin sørensen skrev denne kommentar:
19-03-2013 20:33:22

Der er altså overvældende beviser for at diet soda ikke er skadeligt:
http://examine.com/topics/Diet+Soda/

Desuden har rotter en meget anderledes biokemi når det kommer til nedbrydning af kulhydrater og især aspartam.

Din artikel du bruger til at bevise at aspartam forøger appetit havde forsøgspersoner til at tygge tyggegummi med sødemidlet i. Den kan måske sammenlignes med denne artikel:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1471015313000123

Som viser at mint-tyggegummi også forøger sult og giver en mindre lyst til frugt => forværrer dieten => gør en tykkere

eller denne artikel:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195666306005952
som viser ingen ændring for appetit ved tygning af sødemiddel-induceret tyggegummi.

Jeg tror jeg stopper her da jeg tvivler du overhovedet gider re-evaluerer dine ernæringsmæssige holdninger baseret på beviser. Held og lykke med din fremtide vejledning.

Mvh Martin


Ingrid K Warholm skrev denne kommentar:
18-08-2013 09:56:47

Tusen takk for opplysninga :)
Eg skal dele det vidare til alle mine venner <3


christine skrev denne kommentar:
07-12-2013 11:51:49

sukrin og stevia samt birkesød er naturlige søde midler i kan søde med.


collectordk skrev denne kommentar:
05-03-2014 13:30:34

Aspartam - øger risiko for sukkersyge??? for mig lyder det som vrøvl.
Har over 8 måneder udskiftet CocaCola med Zero , og egentlig ikke ændret kostvaner på nogen måde.
Jeg har tabt 25kg, og mit langtids blodsukker fra 121 til nu 46. Så gad vide om Zero måske har en positiv effekt? og artiklen her bare er misvisende, når andre læger anbefaler med tilskynder aspartam i drikke for at kurere diabetes type 2, hvor muligt.


Heinz-Erik Bech skrev denne kommentar:
02-05-2015 15:24:03

Jeg er altså ikke bare godtroende overfor alle mulige påstande og skræmmeartikler. De kilder, jeg stoler på, frikender aspartam: For mange år siden, da sødestoffet kom frem viste nogle undersøgelser, at der var helbredsrisiko. Dette er senere tilbagevist ved andre undersøgelser. Hele området omkring de mange forskellige kunstige sødestoffer er meget stort. Og man kan ikke sætte sig ind i det blot på baggrund af en enkel artikel på en hjemmeside eller en avis. I artiklen fremgår at man bliver fed af kunstige sødemidler, fordi det giver sødetrang fordi stoffet giver falsk sødme. Jeg behøver bare at mærke på min egen krop, at det er noget forfærdeligt sludder. Sukkerindtag giver mig mere sødetrang ikke kunstige sødestoffer.


Michael skrev denne kommentar:
04-04-2016 07:05:28

Nu har vi levet sukkerfrit i næsten to år, uden vi kan mærke noget. Alle de symptomer som der beskrives her som kan observeres uden undersøgelser, har vi intet af. Selvsagt aner vi intet om de andre. Men kan garantere at vi har det rigtig godt uden sukker. Hav i mente at vi naturligvis har et sundt forhold til slik og sodavand, hvorfor vi ikke indtager sukkerfrit i unormalt store mængder. Slik er slik og skal ikke nydes hver dag, hele tiden.


Michael skrev denne kommentar:
04-04-2016 07:05:49

Nu har vi levet sukkerfrit i næsten to år, uden vi kan mærke noget. Alle de symptomer som der beskrives her som kan observeres uden undersøgelser, har vi intet af. Selvsagt aner vi intet om de andre. Men kan garantere at vi har det rigtig godt uden sukker. Hav i mente at vi naturligvis har et sundt forhold til slik og sodavand, hvorfor vi ikke indtager sukkerfrit i unormalt store mængder. Slik er slik og skal ikke nydes hver dag, hele tiden.


tino skrev denne kommentar:
17-04-2016 08:50:20

UHA har drukket light produkter i 35 ÅR...


Kom med din kommentar

Mest læste i Sund kost

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser