Hvis du følger disse praktiske og lette råd her, vil resultaterne overraske og imponere dig. Resultater såsom mere energi, bedre søvn samt et mere atletisk og sundere udseende!
Ja denne sektion er en nem og praktisk guide til sund kost. Jeg anbefaler, at du følger rækkefølgen i det grønne felt, øverst til venstre under "Kom i gang". På den måde får du mest ud af denne sektion. Bagefter kan du læse de andre artikler nedenunder.
Skrevet 15-07-2024 af Alun Biggart
Aspartam er 200 gange sødere end sukker! Folk indtager ”light”-produkter og -drikkevarer, der indeholder Aspartam og andre kunstige sødestoffer, i et forsøg på at tabe sig. Forskning viser dog noget andet, for Aspartam forårsager faktisk vægtøgning i stedet.Skrevet 17-03-2024 af Alun Biggart
Var du egentlig klar over, at mange af de fødevarer, du måske spiser hver eneste dag, faktisk skader din hjerne? Jo, de fødevarer, du spiser i dag, baner vejen for din hjernes skæbne, hvad angår sundhed eller risikoen for at få kronisk sygdom som Alzheimer. Denne artikel vil hjælpe dig med at etablere hjernesunde spisevaner, så du kan beskytte din hjerne nu og i fremtiden, og så du kan få glæde af en velfungerende hjerne for livet.Skrevet 04-03-2024 af Alun Biggart
Mange af os er afhængige af sukker – nogle mere end andre. Chokolade, slik, kager, søde drikke etc. bliver indtaget i større og større mængder. Resultatet er større bildæk omkring maven og øget forekomst af sygdom. Ja, sukker er overalt, men i hvor høj grad er du afhængig af denne hvide gift? Find svaret her med vores 2-minutters sukkertest, og lær 5 nøglestrategier til hurtigt at bekæmpe din sukkerafhængighed.Skrevet 06-11-2023 af Alun Biggart
En undersøgelse viser, at de personer, som indtog en enkelt kop kaffe om dagen, havde en 12 % mindre sandsynlighed for at dø af hjertekarsygdom, kræft, sukkersyge, luftvejs- og nyresygdomme sammenlignet med de personer, som ikke drak kaffe. Sammenhængen var endnu stærkere for de personer, som drak to til tre kopper om dagen, hvor sandsynligheden for at dø af sygdom mindskedes med 18 %.Skrevet 22-08-2023 af Alun Biggart
Supermarkederne er fulde af lækre, farverige frugter. Så hvordan kan vores smagsløg modstå at svælge i en af sommerens største nydelser? For frugt er jo godt for os, ikke sandt? Måske, måske IKKE – det afhænger af, hvor mange pesticider det er blevet sprøjtet med. Her er en guide til at hjælpe dig med at vælge sund frugt denne sommer.Skrevet 06-08-2023 af Alun Biggart
Morgenmad er et moderne fonema, og vi begyndte først at spise morgenmad for et par hundrede år siden, da vi begyndte at arbejde på fabrikker og ikke fik nogen frokost. Tidligere ville der altid have været tidspunkter, hvor der var mangel på mad. Jeg har ikke spist noget til morgenmad de sidste 10 år. Faste er noget af det bedste du kan gøre for at forbedre dit energiniveau, tabe et par kilo fedt og for et langt og sundt liv!Skrevet 24-07-2023 af Alun Biggart
Er kokosolie farlig? Jeg sælger ikke længere kokosolie i mit firma, alun.dk! Så hvis du bruger kokosolie, skal du så stoppe og smide det ud? Vær sikker på at få set videoen nedenfor, som afslører den største løgn i lægevidenskabens historie!Skrevet 01-05-2023 af Alun Biggart
Lige indtil for bare 100 år siden fastede vi alle naturligt. Ikke af egen fri vilje, men fordi der ganske enkelt var perioder uden tilgængelig føde. I dag har mennesket i vores del af verden adgang til det mest fantastisk udvalg af fødevarer 24/7. Faste er ikke bare en fremragende måde at tabe fedt og vægt på hurtigt; der er også mange andre potentielle sundhedsfordele. Jeg har selv fastet i et par år nu, og nu vil jeg fortælle dig, hvordan du også kan drage fordel af faste.Skrevet 02-04-2023 af Alun Biggart
Kaffe er ikke lige mig, men min kone elsker sin morgenkaffe. Forskning viser, at en god kop økologisk kaffe ikke bare smager herligt, men også er en sund vane. Du har nok hørt, at du aldrig skal drikke kaffe efter kl. 15, for ellers vil du ikke være i stand til at falde i søvn om aftenen. Men er det nu også sandt, eller er det bare ammestuesnak? Lad os kigge nærmere på emnet!Skrevet 17-02-2023 af Alun Biggart
Jeg spiser kun sjældent fisk, men min hustru, som er læge, elsker fisk. Vi får alle at vide, at fisk er en superfood, og at vi skal spise fisk minimum to til tre gange om ugen for vores hjerte og vores generelle sundhed. Men er fisk altid et sundt valg? Sorry til jer der elsker fisk, men sandheden om fisk er ikke helt så god, som du er blevet ledt til at tro! Der er fordele og ulemper ved at spise fisk. Og så er der kosttilskud med fiskeolie. Skal vi også droppe dem?Skrevet 07-02-2023 af Alun Biggart
Forskning fra Holland viser, at mennesker, der bare spiser 10 g nødder om dagen synes at have en mindsket risiko for diabetes og cancer, et sundere hjertekarsystem, er slankere, har 43 % mindre forekomst af neurodegenerative lidelser og lever længere! Læs videre for at lære, hvordan du nemt og hurtigt kan mindske din risiko for død af en hvilken som helst sygdom med hele 23 % og samtidig tabe dig.Skrevet 05-12-2022 af Alun Biggart
Steger du din mad i planteolie? Hvis du gør, udsætter du uden at være klar over det dig selv for en øget risiko for at blive syg. Kig på grafen nedenfor, hvor forskere viser, at opvarmning af planteolie leder til frigivelse af høje koncentrationer af kemikalier af typen aldehyder, som er blevet sat i forbindelse med sygdomme som kræft, hjertekarsygdom og demens.Skrevet 12-09-2022 af Alun Biggart
Der er gode nyheder for din hjerne. For både din livskvalitet og din hjerne sundhed, også når du bliver ældre, er indenfor din kontrol. Ja, ny videnskab viser, at du kan beskytte din hjerne ved at spise såkaldte superfood dagligt. Ved at reducere inflammation (årsagen til de fleste sygdomme) og give din hjerne byggestenene til vækst og reparation, kan du investere i din hjerne, for livet. Det spændende er, at det faktisk er meget nemt at opbygge en sund hjerne så du kan få et langt, sundt og lykkeligt liv. Er du klar til at komme i gang?Skrevet 28-08-2022 af Alun Biggart
Hvis du troede, at bananer kun var for aber, så må du tro om igen. Der er mange sundhedsfordele og gode grunde til at tilføje bananer til din daglige kost.Skrevet 09-05-2022 af Alun Biggart
I mere end 60 år er vi blevet ført bag lyset. Det er den største løgn indenfor lægevidenskaben, ernæring og sundhed, og den gør os syge. Heldigvis bliver sandheden endelig afsløret for dig i denne video på bare to minutter og 28 sekunder! Dette er måske den mest kraftfulde video om sundhed og ernæring, du nogensinde vil se.Skrevet 21-05-2021 af Alun Biggart
Den mad, du og din familie spiser hver dag (morgenmadsprodukterne, din frokost og din aftensmad) er da sund, ikke? Her er den chokerende sandhed bag de emballerede fødevarer, du og dine kære måske spiser hver dag. Nogle af de største fødevareproducenter fabrikerer helt bevidst deres forarbejdede junkfood, så det kaprer belønningssystemet i din hjerne, hvilket får dig til at spise for meget. På den måde bidrager dette til at øge den globale epidemi med overvægt og kronisk sygdom. Men det bliver endnu værre. Forskning viser, at de fødevarer, du spiser, er endnu mere afhængighedsskabende end alkohol, cigaretter og endda stoffer. Den gode nyhed er, at du kan få kontrollen tilbage over dit liv og din sundhed med tre enkle trin!Skrevet 07-05-2017 af Alun Biggart
10 lande arbejder hårdt for at implementere skatter på sukkerholdige drikke i et forsøg på at reducere sukkerindtaget og forbedre befolkningens sundhed. En britisk dokumentar (Channel 4) afslører, hvordan Coca-Cola Co. modarbejder implementeringen af disse sundheds- og miljøpolitikker, som kunne skade virksomhedens profit.Skrevet 20-03-2017 af Alun Biggart
Hvorvidt du skal drikke mælk eller lade være, er et af de mest kontroversielle emner inden for ernæring lige nu. Har eksperterne ret? Er mælk sundhedsfremmende? Eller gør mælk mere skade end gavn? Lad os undersøge mælk nærmere.Skrevet 05-03-2017 af Alun Biggart
Denne artikel er en af de vigtigste, jeg nogensinde vil publicere, idet du vil lære, hvordan du kan undgå hjertesygdom og forbrænde mere fedt.Skrevet 24-11-2016 af Alun Biggart
Hver eneste gang jeg køber ind, ser jeg flere og flere sojaprodukter på hylderne. Efterspørgslen efter soja synes at være stigende. Er soja hemmeligheden bag japanernes lange levealder? Spiser du eller drikker du soja produkter? Hvis ikke, burde du så?Skrevet 24-10-2016 af Alun Biggart
Kan det have sin rigtighed, at millioner af mennesker verden over intetanende sætter deres helbred på spil til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed? Hvordan kan det være, at Sovjetunionen forbød mikrobølgeovne i 1976? Ved du, om din mikrobølgeovn nogensinde er blevet testet og fundet sundhedsmæssigt sikker? Svarene på disse to spørgsmål vil nok skræmme dig.Skrevet 27-09-2016 af Alun Biggart
Denne CBS News-dokumentar vil åbne en ny verden for dig. Vi er blevet løjet for, fordi profitten styrer. Desværre tjener nogle mennesker styrtende med penge på bekostning af vores sundhed og livskvalitet. Den gode nyhed er, at denne artikel vil hjælpe dig til at overvinde din søde tand.Skrevet 23-09-2016 af Alun Biggart
Forskere begyndte at afdække forbindelsen mellem sukker og hjertekarsygdom for omkring 60 år siden, men opdagelsen blev holdt skjult. En chokerende ny undersøgelse, som netop er blevet offentliggjort i det prestigefyldte JAMA Medical Journal afslører, hvordan sukkerindustrien sponsorerede forskning, som såede tvivl om sukkers påståede sundhedsrisici, og derimod fremhævede fedt som ”den store kostsynder” ved hjertekarsygdom.Skrevet 06-09-2016 af Alun Biggart
Se denne nye video om aspartam nedenfor. Den vil muligvis chokere dig, men på samme tid redde ikke bare dit eget helbred og taljemål, men også dine venners og families helbred. Ja, aspartam (tidligere anvendt som biologisk våben) er det farligste tilsætningsstof nogensinde opfundet af mennesket, og du er nødt til at kende fakta, før du kaster dig ud i light-produkter!Skrevet 30-08-2016 af Alun Biggart
Gluten findes i korn som hvede, rug og byg. Jeg undgår alle glutenholdige fødevarer. Bør du gøre det samme? Se videoen nedenfor, og bliv klogere på farerne ved glutenholdige fødevarer, og hvordan du kan styrke dit helbred, tabe dig og løfte din vitalitet med denne kostplan.Skrevet 15-08-2016 af Alun Biggart
Stop op et øjeblik, og se videoen nedenfor. Hvad du ser, vil muligvis chokere både dig og din familie. Det er sommer, du er tørstig, og du er træt af at drikke vand. Så hvad drikker du så?Skrevet 28-01-2016 af Alun Biggart
At spise sundt er i virkeligheden meget enklere og nemmere, end du tror. Lad os begynde med et faktum, som ikke er særlig kendt: Var du klar over, at i løbet af de seneste 10.000 år har den menneskelige arvemasse stort set ikke ændret sig, så faktisk har vi den samme krop som vores stenalderforfædre.Skrevet 03-12-2015 af Alun Biggart
Siden oldtiden har vi nydt kaffe, og den gode nyhed er (på trods af hvad du tænker eller har læst og hørt om kaffe), at denne drik faktisk kan gøre dig godt! Men du skal dog være forsigtig, for du skal drikke den rette type kaffe i den rette mængde og på det rette tidspunkt for at opnå flest sundhedsmæssige fordele. Læs videre for at erfare, hvordan du ved hjælp af kaffe kan komme til at leve op til 15 % længere.Skrevet 30-11-2015 af Alun Biggart
Et vidt anvendt og potentielt farligt kemikalie, som er værre for dit helbred end alkohol, nikotin og mange medikamenter, befinder sig uden tvivl i mange af de fødevarer, du spiser til daglig. Lad mig introducere det tredje krydderi.Skrevet 23-07-2015 af Alun Biggart
Vi ved jo alle sammen godt, at for meget sukker gør os fede og syge. Men ny forskning viser nu også, at efter bare fire uger med et højt indtag af sukker mindskes intelligensen. Går dine ”sukkertrips” ud over din hjernefunktion og øger din risiko for sygdom henad vejen? Sådan slipper du din sukkerafhængighed i tre enkle trin.Skrevet 26-06-2015 af Alun Biggart
En virkelig god nyhed: Forskning viser, at mennesker, som spiser bare 10 g nødder om dagen formindsker deres risiko for at dø af kræft, diabetes, hjertekarsygdom, lungesygdom og neurodegenerative sygdomme. Og der er flere gode nyheder sidst i artiklen, for jeg vil dele en hemmelighed med dig, som kun få sundhedseksperter kender til, så du får endnu flere sundhedsfordele ved nødderne.Skrevet 09-03-2015 af Alun Biggart
Heldigvis er sandheden endelig kommet frem. Ja, kolesterol er en naturlig og sund del af din kost. Det øverste rådgivende ernæringspanel i USA har besluttet at droppe opfordringen til forsigtighed ved indtagelse af kolesterolholdige fødevarer, et træk, som med ét kan ophæve næsten 60 års advarsler fra regeringen og sundhedsvæsenet.Skrevet 23-02-2015 af Alun Biggart
Metabolic Typing - et præcist ernæringsværktøj, som tilpasser din madplan nøjagtigt til din unikke krop og dit stofskifte. Sådan får du ved hjælp af Metabolic Typing mere energi, bedre immunforsvar og en slank kropSkrevet 15-02-2015 af Alun Biggart
Ny forskning viser, at denne farlige fødevare, som du muligvis indtager hver dag, gør dig syg og overvægtig. Se disse to chokerende CNN-videoer, og bliv klogere. To videoer, som vil ryste dig.Skrevet 02-02-2015 af Alun Biggart
En migræne eller hovedpine skyldes ikke mangel på Panodil. Det er din krops måde at være kærlig over for dig ved at give dig et signal om, at noget er galt. Lytter du? Hvad kan mon være galt? Hvordan undgår du migræne?Skrevet 03-09-2014 af Alun Biggart
Er Stevia sundt for dig og din familie? Eller gør Stevia dig overvægtig?Skrevet 26-08-2014 af Alun Biggart
Min kone elsker sin morgenkaffe, men bare lugten af kaffe gør mig syg. Går jeg mon glip af noget sundt, eller bør jeg holde mig fra kaffe? Ny forskning giver os svaret her.Skrevet 22-07-2014 af Alun Biggart
Et af de spørgsmål, jeg oftest stilles, er: ”Hvad skal jeg spise/ikke spise til morgenmad, og hvad skal jeg komme i mine morgen-smoothies? Der hersker stor forvirring om, hvad sund morgenmad er. Overvej at følge de hurtige og nemme morgenmadstips, jeg giver dig i denne artikel, for at opnå en energisk start på dagen.Skrevet 11-07-2014 af Alun Biggart
Forskning viser, at hvis du sluger din mad, som om det var dit sidste måltid, reduceres niveauet af vigtige appetitregulerende hormoner; de hormoner, som normalt fortæller dig, at du er mæt og har fået dækket dit behov for næringsstoffer, og at det er tid at lægge kniv og gaffel fra dig.Skrevet 16-06-2014 af Alun Biggart
Aspartam er ikke kun det mest kontroversielle tilsætningsstof i fødevarer efter min mening, men også det farligste! Se denne korte video og del den med alle du holder af. Obs Aspartam gør dig fed, se hvorfor nedenfor.Skrevet 17-05-2014 af Alun Biggart
En ganske ny undersøgelse har fundet, at de mennesker, som spiste flest kostfibre, havde 25 % mindre risiko for at dø af en hvilken som helst årsag i løbet af de næste ni år.Ligeledes har forskning kastet nyt lys på mekanikken bag fibres evne til at mindske appetitten. Kort sagt frigives der et molekyle fra fibret, som signalerer til din hjerne, at du skal stoppe med at spise.
Skrevet 25-03-2014 af Alun Biggart
Efterlod dit sidste måltid dig med en følelse af mæthed og tilfredshed og masser af energi, eller var det en kamp at holde øjnene åbne efter frokost? Denne artikel giver dig nogle effektive, enkle og praktiske tips til, hvordan du vælger de rigtige fødevarer i forhold til din særlige kropstype. Resultatet er mere energi og vitalitet.Skrevet 20-03-2014 af Alun Biggart
Den gode nyhed er, at langsom spisning er et gratis trick, som du og jeg kan benytte hver eneste dag for både at få mere energi og et sundere udseende. Lær, hvordan du kan opnå en slankere, sundere og mere energifyldt udgave af dig selv.Skrevet 09-12-2013 af Alun Biggart
Her er en YouTube-video, som vil chokere dig. Denne video er sin vægt værd i guld. Se den, del den, elsk den! Denne YouTube-video er den bedste, jeg nogensinde har set. Den indeholder den største løgn, du nogensinde har fået fortalt. Se den med det samme, før den bliver taget væk.Skrevet 03-11-2013 af Alun Biggart
Få din gratis guidet sunde indkøbsliste her. Enkle, effektive tips om fødevarer, som vil give dig masser af energi og vitalitet.Skrevet 12-08-2013 af Alun Biggart
At tygge din mad korrekt er det første trin mod en sund fordøjelse. At tygge maden for hurtigt lader store, ufordøjede fødevarepartikler passere ned i din mave og tarme. Dette kan potentielt forårsage problemer både med fordøjelsen og helbredet. Men hvordan tygger man sin mad korrekt?Skrevet 16-11-2012 af Alun Biggart
Sandheden er ikke rar, når det gælder kunstige sødemidler. Den længstvarende undersøgelse om aspartam nogensinde, som har strakt sig over 22 år og netop er blevet offentliggjort, har fundet en klar sammenhæng mellem aspartam og kræft såsom leukæmi. Derudover gør aspartam dig federe, ikke tyndere.Skrevet 11-12-2011 af Alun Biggart
Vi har allesammen hørt, at ”du er hvad du spiser”, men det vil måske overraske dig at høre, at du også er, hvad dine stenalder forfædre spiste. Ligesom din unikke genetiske kode, dit miljø (klima), dit helbred og hvordan og hvor meget, du træner har indflydelse på dine ernæringsmæssige behov, har millioner af års evolution også formet dine behov for særlige næringsstoffer og fødevarer.Skrevet 04-11-2011 af Alun Biggart
Er det muligt, at millioner af mennesker verden over uvidende sætter deres helbred på spil til fordel for mikrobølgeovnens bekvemmelighed? Hvorfor forbød Sovjetunionen mikrobølgeovne i 1976? Tror du, at din mikrobølgeovn nogensinde er blevet testet og fundet sundhedsmæssigt forsvarlig? Svarene på disse spørgsmål vil sandsynligvis skræmme dig.Skrevet 30-10-2011 af Alun Biggart
Sportsfolk hader fedt, mange ernæringseksperter anser det for at være selve djævlen, og almindelige mennesker prøver på at spise så lidt fedt som overhovedet muligt. Hvad nu hvis det hele har været “én stor fed løgn”?Skrevet 25-10-2011 af Alun Biggart
For ikke så længe siden var det trendy at spise en fedtfattig kost, færre proteiner og flere kulhydrater. Lige nu er det mest ”in” at spise færre kulhydrater og flere proteiner. Men lad dig ikke narre af denne trend mod færre kulhydrater. En passende mængde af de rigtige kulhydrater er nødvendig for at opnå større energi og bedre helbred. Læs videre for at lære, hvordan du vælger de rigtige kulhydrater.Skrevet 08-08-2011 af Alun Biggart
Hvis du selv eller en, du holder af, stadig drikker eller spiser light-produkter, som er tilsat det kunstige sødestof aspartam eller lignende, så læs venligst denne artikel. Sæt dig derefter grundigt ind i emnet for din egen sundheds skyld i det lange løb.Skrevet 18-07-2011 af Alun Biggart
For meget mononatriumglutaminat (på engelsk monosodium glutamate, MSG), et tilsætningsstof der ofte anvendes i restauranter og i forarbejdede fødevarer for at forstærke smagen, kan føre til hurtig vægtforøgelse, viser nye undersøgelser.Skrevet 15-06-2011 af Alun Biggart
Du ved, at jeg går meget op i hvad jeg spiser. Jeg vil altid kun spise sunde friske varer, som meget gerne må være økologiske. Derfor betyder det også meget for mig, at jeg kan finde nogle gode steder at gå hen, når jeg spiser ude.Skrevet 01-06-2011 af Alun Biggart
Er Whey protein pulver virkelig godt for dit helbred? Ja og nej, det er meget vigtigt at være opmærksom på flere ting, når du køber Whey protein pulver: Bl.a. må du finde ud af, om dit Whey protein pulver ( valleprotein ) er frit for usunde tilsætningsstoffer og hvordan det er forarbejdet. Sådan vælger du et sundt Whey protein produkt.Skrevet 05-01-2011 af Alun Biggart
Kender du farerne ved Aspartam? Se eller gense øjneåbende film Sweet misery. Den er en af vores mest populære DVD, men den er så god at jeg synes alle bør se den, derfor kan du nu se den gratis her.Skrevet 12-12-2010 af Alun Biggart
Vil du gerne have at din du og din familie spiser sundere og derved for et bedre helbred i 2011? Kom godt i gang sammen med Alun.dk med og få gratis råd og vejledning til hvordan du når dit nytårsforsæt og får det passet ind i en travl hverdag.Skrevet 06-12-2010 af Alun Biggart
Hvis du er interesseret i dit helbred, så se denne video om Aspartam og læse om en kvindes chokerende eksperiment. Du vil også kunne lære, at Aspartam kan gøre at du tager på i vægt!Skrevet 18-07-2010 af Alun Biggart
Måske holder du som mange andre af at spise færdiglavet mad som skiveskåret pålæg, kiks, leverpostej, dressinger osv., fordi det er hurtigt, let og i nogle tilfælde smager godt. Men hvad du måske ikke tænker så meget på er, at det er en farlig cocktail af kemiske stoffer, som giver denne form for ”føde” sin smag og duft. Hvis du er interesseret i at undgå sygdomme, hvis du ikke har lyst til at ende som en “super size”, eller hvis du blot ønsker at bevare dit og din families gode helbred så læs denne artikel.Skrevet 12-09-2009 af Alun Biggart
Har du mest til en lur efter frokost? Eller giver den mad du spiser, dig masser af energi til resten af dagen? Vil du gerne vide, hvilke fødevarer din krop arbejder bedst med? I denne uge kan du få svaret ved at tage vores GRATIS test!Skrevet 10-06-2009 af Alun Biggart
Victoria Inness-Browns familie var afhængig af lightsodavand. Efter at have undersøgt effekten af aspartam, var hun stærkt overbevist om, at det kunstige sødemiddel måske en dag kunne lede til sygdomme eller endog for tidlig død.Skrevet 15-05-2009 af Poul Calmann-Hinke
Endelig fandt forskerne ud af, at økologisk mad indeholder flere vitaminerSkrevet 14-05-2009 af Alun Biggart
Fem års EU-forskning finder flere næringsstoffer og færre gift i økologisk mad. Økologisk mad har et større indhold af vitaminer, antioxidanter og flerumættede fedtsyrer sammenlignet med de konventionelt.Skrevet 26-03-2009 af Alun Biggart
Den komplekse måde, som mad påvirker vores liv og hverdag, er et område under kraftig udvikling. Forståelse og diagnosticering af årsagerne til symptomer, der ofte virker til at være ”uforklarlige” er ofte komplekst og svært. Fødevareintolerans bliver afdækket i denne artikel.Skrevet 10-03-2009 af Mary Enig, PhD
Det er ikke længere nogen hemmelighed at transfedtsyrer er skidt for dit helbred og med de nye regler, som gør det lovpligtigt at deklarere indholdet af dem, står fødevarefabrikanterne på nakken af hinanden for at finde ’trans-fri’ alternativer. ’Trans-fri’ flydende vegetabilske olier kan ikke tåle opvarmning til stegetemperatur og er ikke faste nok til at kunne bruges i bagværk.Skrevet 16-01-2009 af Alun Biggart
Det ville være let at skrive en hel bog om den sundeste måde at spise, men alt hvad du i virkeligheden behøver er at følge principperne i KISS-metoden (Keep It Simple Stupid). Er du parat?Skrevet 15-01-2009 af Alun Biggart
Der har været sagt, skrevet og anbefalet mangt og meget i ernæringsjunglen og resultatet er, at alt for mange mennesker er forvirrede over, hvordan man spiser sundt, og måske har mange givet op og sætter deres lid til supermarkedets tilbudsavis? Men det er faktisk ret enkelt at spise sundt; ved blot at følge de ganske simple retningslinier du får her, vil du være godt på vej til at få et rigtig godt helbred og give din krop den ernæring, den har brug for.Skrevet 11-01-2009 af Alun Biggart
For kort tid siden var det ”in” at spise en fedtfri kost, færre proteiner og flere kulhydrater. Lige nu er det mest ”in” at spise færre kulhydrater og flere proteiner. Men lad dig ikke narre af denne trend mod færre kulhydrater. En passende mængde af de rigtige kulhydrater er nødvendig for at opnå større energi og bedre helbred. Sådan vælger du de rigtige kulhydrater.Skrevet 09-01-2009 af Alun Biggart
Sportsfolk hader fedt, mange ernæringseksperter anser fedt for at være selve djævlen, og almindelige mennesker prøver på at spise så lidt fedt som overhovedet muligt. Men hvad nu hvis det hele har været “én stor fed løgn”?Skrevet 08-01-2009 af Alun Biggart
Hvad er protein, hvorfor er protein vigtigt for mig, hvordan får jeg nok protein og hvilken slags protein er den sundeste? Sådan opnår du en sund krop, god form og vægttab med protein.Skrevet 30-12-2008 af Alun Biggart
Emnet mælk skaber næsten ligeså mange kontroverser og gnister som debatten om fedt. Et stigende antal mennesker tror nu, at det ikke er nødvendigt for mennesker at indtage pasteuriseret komælk og forbinder indtagelsen af det med helbredsproblemer såsom: Øreinfektioner, allergier, kræft og diabetes.Skrevet 12-11-2008 af Alun Biggart
Skal du kaste det mugne brød i affaldsspanden eller kan du bare skære rundt omkring den grønne plet? Kan søndagens rester blive fredagens aftensmåltid? Læs videre og lær hvordan du sikkert kan spise madrester!Skrevet 16-10-2008 af Alun Biggart
Hver eneste gang jeg køber ind, ser jeg flere soja produkter på supermarkedshylderne. Efterspørgslen efter soja stiger hele tiden. Det promoveres kraftigt i de seneste familie- og Anti Aging bøger i Danmark. Men er soja en super fødevare eller en helbredsrisiko?Skrevet 21-07-2008 af Alun Biggart
Spiser du et sundt morgenmåltid? Eller ved du overhovedet, hvad et sundt morgenmåltid er? Denne artikel lærer dig hvordan du hurtigt og nemt kan tilberede en sund og velsmagende morgenmad. Er du klar?Skrevet 10-03-2008 af Alun Biggart
Mange mennesker har svært ved at forstå, hvordan de Kulhydratrige fødevarer, de spiser som brød, pasta, kager osv. kan bidrage til vægtøgning og problemer med sundheden og helbredet.Skrevet 07-03-2008 af Alun Biggart
Føde- og drikkevarer, der indeholder sødestoffer uden kalorier, kan ødelægge din evne til at kontrollere dit fødeindtag og din vægt.Skrevet 24-01-2008 af Alun Biggart
Optimal præstationsevne i badminton kræver optimal ernæring. Uanset hvilken sport du dyrker, eller hvor hårdt du træner, så er sund kost afgørende for optimal sundhed og evne til at vinde på badmintonbanen. I denne artikel vil jeg beskrive, hvordan du bedst bruger sportsernæringsprodukter til at maksimere dine præstationer på og udenfor banen i badminton.Skrevet 18-01-2008 af Alun Biggart
Sådan er det! Hver gang du spiser fødevarer af dårlig kvalitet, inkorporeres det direkte i kroppens struktur. Du kan ikke undslippe det faktum: Du er hvad du spiser.Skrevet 28-12-2007 af Alun Biggart
En stor del af alle mennesker er overfølsomme eller allergiske over for korn. Faktisk vurderer mange eksperter, at 60 % af alle hvide mennesker er overfølsomme over for korn, og jeg er én af dem!Skrevet 28-11-2007 af Alun Biggart
Big Sugar udforsker den mørke historie og moderne styrke af verdens regerende sukker karteller. Ved at bruge dramatisk rekonstruktion, afsløres det hvordan sukker var hjertet af slaveriet i 1800 tallets Vestindien, samtidig med at det viser, at nutidens forbrugere er slaver af en sukkerbaseret kost.Skrevet 22-11-2007 af Alun Biggart
Hvad er vigtigst for dig, når du vælger, hvor du skal købe kød? For mig er det uden tvivl kvaliteten.Skrevet 11-11-2007 af Alun Biggart
Det siger sig selv, at det er bedst at købe økologiske fødevarer. Ja, det koster lidt mere, men det er det vær, når det handler om dit helbred!Skrevet 06-11-2007 af Alun Biggart
Den sunde fornuft har endelig sejret! Og denne nye undersøgelse vil uden tvivl give nogle vestlige regeringer røde ører, MEGET røde ører!JA Økologi er virkelig bedre!Skrevet 18-10-2007 af Alun Biggart
En skjult dræber, der er værre end alkohol, nikotin og mange stoffer, ligger sandsynligvis skjult i dine køkkenskabe og i den mad, du køber på restauranter. Det drejer sig om monosodium glutamate (MSG), en smagsforstærker, der er almindeligt kendt som ingrediens i kinesisk mad, men den findes faktisk i tusindvis af de fødevarer, du spiser.Skrevet 08-10-2007 af Alun Biggart
Har du ikke altid råd til (eller kan finde) økologisk? Ingen bekymring. Når økologisk ikke er en mulighed, er der masser af favoritter som indeholder relativt få pesticider. F.eks. bananer, ananas, mangoer og kiwier. Tag vores indkøbsguide med i butikken ...Skrevet 12-09-2007 af Alun Biggart
Protein er fundamentalt for alt liv. Hver enkelt celle i din krop består af protein, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvor du får din protein fra. Det er meget simpelt: Du er, hvad du spiser! Så hvis du fylder din krop med junk, vil du blive forvandlet til en omvandrende skraldespand!Skrevet 29-08-2007 af Alun Biggart
Har du nogensinde overvejet, hvad din mikrobølgeovn gør ved dine fødevarer? Eller om mikrobølgeovnen har en negativ effekt på dit og din families helbred?Skrevet 01-08-2007 af Alun Biggart
Aspartam er det mest kontroversielle tilsætningsstof til dato. De seneste beviser, der har kædet aspartam sammen med leukæmi og kræft, har givet ekstra brændstof til den igangværende protest fra læger, videnskabsfolk og forbrugere, som mener, at dette kunstige sødemiddel aldrig skulle have været godkendt, og at man ved fortsat at tillade aspartam i fødekæden er med til at gøre dem, der spiser eller drikker det meget syge.Skrevet 19-04-2007 af Alun Biggart
Beslutningen om at købe økologiske eller konventionelle fødevarer er din alene, og mens du går gennem supermarkedet og ser det efterhånden ret brede udvalg af økologiske varer, overvejer du sikkert, om de virkelig er bedre?Skrevet 12-02-2007 af Alun Biggart
Golf er en fantastisk sport. Du får masser af frisk luft og god motion. Hvis du, ligesom mange andre golfspillere, er ivrig efter at forbedre dit spil, er du nødt til at være bevidst om "præstationstrekanten".Skrevet 27-12-2006 af Paul Chek
Kornets historie hænger uløseligt sammen med brødets historie, og det menneskelige maskineri er ikke skabt til at fungere optimalt på nogen af delene! Her får du sandheden om korn og kornprodukter.Skrevet 17-12-2006 af Alun Biggart
Chlorella er en encellet alge fra ferskvand, også kaldet en mikroalge. Takket være dens meget høje indhold af gavnlige næringsstoffer udgør denne alge et rigtig godt kosttilskud.Skrevet 12-12-2006 af Paul Chek
Fødevareintolerance: Fordøjelsesbesvær, sure opstød, træthed, koncentrationsbesvær, overvægt og dårlig respons på træning kan være blandt symptomerne på fødevareintolerance. Se her, om intolerance er et problem for dig, og hvordan du bliver dine symptomer kvit.Skrevet 06-11-2006 af Sally Fallon
Vitaminer får man da i en pille! Det er hvad industrien har lært os, men ved at spise en naturlig kost med uforarbejdede råvarer er det nemt at få alle de vitaminer, du har brug for - og langt sundere.Skrevet 20-10-2006 af Alun Biggart
En sund kost består af naturlige fødevarer. I en sund kost indgår kun fødevarer, som kan fordærve, men spis dem før de gør det. Spis naturligt opdrættet kød, inklusiv fisk , skaldyr, fjerkræ, okse, lam, vildt, indmad og æg.Skrevet 04-10-2006 af Weston A Price Foundation
På www.alun.dk går vi ikke ind for politisk korrekt ernæring. Her kan du læse hvorfor mange af de officielle retningslinier om ernæring ikke holder.Skrevet 01-09-2006 af Alun Biggart
Kinesiske bomuldsdyrkere var blandt de første landmænd til at plante genetisk modificeret (GMO) bomuld der var resistent over for de larver, der gnaver af frøkapslerne. Men nu er andre plager begyndt at angribe bomulden i stedet for disse larver, hvilket sår tvivl om den langsigtede nytte af GMO planter.Skrevet 06-08-2006 af Alun Biggart
Se den prisbelønnede, humoristiske og samtidig dybt alvorlige ”The Meatrix”Skrevet 21-07-2006 af Tine Munch Nielsen
Når far tænder sin nye Webergrill, mor skrubber de nyopgravede kartofler og børnene spiller bold på græsplænen, er idyllen total. Den populære grill bidrager dog langt mere til CO2-udslippet og den globale opvarmning end madlavning på køkkenets komfur. Ydermere er der flere helbredsmæssige problemer ved at lave mad på grill.Skrevet 13-07-2006 af Alun Biggart
Ifølge Danske Slagterier konsummerer danskerne 25 – 30 millioner kilo pølser om året. Langt størstedelen af pølserne kommer fra supermarkedernes kølediske. Men hvordan er kvaliteten af disse pølser?Skrevet 11-07-2006 af Alun Biggart
Gennem historien har palmen forsynet mennesket med vigtige materialer til dagligdagen. Ingen af dem er så essentiel som den olie, man udvinder af plamens nødder. Kokosolie og palmekerneolie blev for næsten 4000 år siden anerkendt som helbredende olier i den Ayurvediske medicin.Skrevet 29-06-2006 af Alun Biggart
At spise mange økologiske grøntsager er lige så vigtigt for en sund kost som det er at skære ned på kornprodukter og sukker, at drikke masser af vand og at få nok protein og de rigtige fedtstoffer.Skrevet 23-06-2006 af Alun Biggart
Her får du historien om, hvorfor den velsmagende Celtic Sea Salt er som salt bør være: Ren, fugtig, biologisk aktiv, og fri for kemikalier eller tilsætningsstoffer. Man håndplukker den salt, der opfylder de strengeste kvalitetskrav og dermed kan bære navnet Celtic Sea Salt.Skrevet 01-06-2006 af Alun Biggart
Siden tidernes morgen er chokolade blevet værdsat som guld og opfattet som en guddommelig afgrøde. Den dag i dag opfatter mange chokolade som et lille vidunder og der er godt nyt til chokoladeelskere: Chokolade er sundt! Vælg økologisk chokolade med højt kakaoindhold.Skrevet 02-05-2006 af Alun Biggart
Det kunstige sødestof aspartam er igen blevet genstand for debat efter at endnu et studie har sat det i forbindelse med kræft.Skrevet 26-04-2006 af Tine Munch Nielsen
Ifølge dansk lovgivning må der i fødevarer kun være to gram transfedt for hver 100 gram fedt. Men den lov er ulovlig, mener EU-Kommissionen, der ser den som en handelshindring, og vil have Danmark til at rette ind efter de andre EU-lande. Det kan komme til at betyde, at danskerne fremover kan sætte tænderne i mad, der indeholder langt mere transfedt end nu.Skrevet 14-04-2006 af Alun Biggart
Glykæmisk indeks - GI er et system, der beskriver, hvorledes forskellige madvarer påvirker dit blodsukker. GI kan hjælpe mennesker med sukkersyge, eller det kan bidrage til vægttab og bedre sportspræstationer. Undersøgelser viser, at mad med lavt GI kan have stor betydning for din sundhed og for dit velvære.Skrevet 12-04-2006 af Alun Biggart
Vi kan takke de genmanipulerede afgrøder for at hjælpe landmændene til at få bugt med ukrudt og insekter. Men det er vist også det eneste, vi kan takke dem for.Skrevet 31-03-2006 af Tine Munch Nielsen
Ny dansk forskning viser, at økologi sagtens kan brødføde verden, og at udbredelse af økologiske dyrkningsmetoder stik imod fordommene kan forhindre udpinte jorder og bekæmpe sult.Skrevet 25-03-2006 af Sally Fallon
Livet er fedt og den menneskelige krop har brug for fedt, men politisk korrekt ernæring bygger på den antagelse, at vi skal reducere vores indtag af fedt i kosten, specielt mættet fedt fra animalske kilder. Fedt fra animalske produkter indeholder også kolesterol, der præsenteres som den anden store slyngel i vores civiliserede kost. Få sandheden om fedt her.Skrevet 21-03-2006 af Alun Biggart
Alt om Aspartam - ”Sweet Misery” er en kontroversiel dokumentarfilm, der giver os en tilbundsgående undersøgelse af det kunstige sødestof Aspartam.Skrevet 13-03-2006 af Alun Biggart
Økologiske fødevarer er dyrket og produceret uden pesticider eller kunstige tilsætningsstoffer, farvestoffer, sødestoffer, konserveringsmidler. Økologisk mad er rigtig mad!Skrevet 22-02-2006 af Alun Biggart
Disse 5 fødevarer er så usunde for din krop, at du aldrig burde indtage dem. Her får du de 5 omvendte kostråd.Skrevet 05-10-2005 af Alun Biggart
Fødevarevirksomhederne har svært ved at overholde den danske lov om maksimalt 2 pct. transfedt i mad.Skrevet 30-09-2005 af Alun Biggart
Transfedt: Transfedtsyrer er giftige molekyler, der dannes ved hydrogenering (hærdning) af vegetabilsk olie eller ved høje temperaturer. Transfedtsyrer bør for alt i verden undgås.Skrevet 29-09-2005 af Alun Biggart
Når du er på udkig efter en ny bil, en ferie eller selv et nyt hjem vil du højst sandsynligt gå efter det produkt, som giver dig mest valuta for pengene. Når det imidlertid kommer til fødevarer overser mange mennesker noget meget essentielt og fokuserer på at få maden til den billigste pris.Skrevet 24-09-2005 af Alun Biggart
Kvalitet i grøntsager - Moderne dyrkningsmetoder og valg af plantesorter er skyld i frugt og grøntsagers faldende ernæringsmæssige kvalitet, viser en ny undersøgelse.Skrevet 21-09-2005 af Alun Biggart
Ny forskning styrker formodningen om, at man må undgå sukker, hvis man vil tabe sig. Det er nemlig kulhydraterne, der afgør, hvor meget fedt kroppen producerer, viser dyreforsøg.Skrevet 20-09-2005 af Alun Biggart
De tre vigtigste faktorer i forhold til at kontrollere sin appetit og mæthedsfornemmelse er brændstofniveau, fedtlagring og psykologi. Lær at kontrollere din appetit.Skrevet 19-09-2005 af Alun Biggart
Når du er sulten og tvunget til at vælge mellem den mindst slemme af to onder: en tun sandwich og fastfood – eller kæmper med hvad du hurtigt kan lave til aftensmad, så tænk tilbage på de følgende anbefalinger. Der er måske alligevel et sundt alternativ.Skrevet 19-09-2005 af Alun Biggart
Lær at bruge GI (Glykæmisk Indeks) til at vælge de rigtige kulhydrater, hvis dit mål er fedttab og/eller forbedrede sportspræstationer.Skrevet 19-09-2005 af Alun Biggart
For meget sukker og andre hurtige kulhydrater kan ikke blot føre til fedme, men kan også give sukkersyge. For helbredets skyld bør du vurdere fødevarernes GI (glykæmiske indeks).Skrevet 19-09-2005 af Alun Biggart
Sukker på havregrøden, frugtyoghurt, en kiks, en cola og en chokoladebar - mere skal der ikke til, før det anbefalede daglige indtag af sukker er overskredet for de fleste voksne, mens der for børn skal langt mindre til.Skrevet 31-01-2005 af Alun Biggart
Brug sund kost sektionen på www.alun.dk til at få inspiration til hvordan du kan opnå bedre resultater med en sund ernæring.Skrevet 27-01-2005 af Alun Biggart
Her får du motivation til at komme i gang så du kan leve op til dit nytårsfortsæt om at spise sund kost.