❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Thomas er årsagen til alle dine problemer – fysiske som mentale

Skrevet 02-11-2018 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Thomas er årsagen til alle dine problemer – fysiske som mentale

Dette kan meget vel være den vigtigste artikel, du nogensinde vil læse om sundhed og velvære. Det, jeg skal til at dele med dig, er en sand revolution. Det kan bogstavelig talt redde liv. Så spænd nu sikkerhedsbæltet, og overvej grundigt den information, du vil modtage om lidt, for så vil du være på vej til at opleve mere energi, mindre stress, effektivt vægttab og en dybere glæde ved livet.


Det er min store fornøjelse at præsentere dig for Thomas Alva Edison, den største opfinder i historien.

Thomas er også hovedkilden til meget af din ulykkelighed, stress, mangel på energi og manglende evne til at forbrænde det fedt, som du har kæmpet for at komme af med.

Vær tålmodig. Så skal jeg nok forklare hvorfor!

Edison ejer 1093 patenter alene i USA.

Men der er en opfindelse, som ændrede kursen for menneskeheden for altid, OG denne opfindelse er også kilden til de fleste af de problemer, du kæmper med i dagligdagen.

Ja, Thomas Edison er mest berømt for at opfinde den elektriske pære d. 31. december 1879.

Og med denne opfindelse blev menneskehedens historie for altid forandret ved at gøre nat til dag, selv kl. 2 om natten.

Du kan google hans forbløffende historie, og du vil erfare, at han ”fejlede” 10.000 gange og næsten mistede sit syn, før han gav mennesket muligheden for at blive oppe hele natten, som befandt man sig på en højlys, solrig sommerdag - selv om vinteren.

Jeg ved godt, at du nok vil spørge, hvorfor det nu er så vigtigt.

Jo, for siden begyndelsen af menneskets historie er vores forhold til planeten og vores naturlige søvnrytme i forhold til lys og mørke blevet indprogrammeret i vores DNA og gener.

Da Edison med sin opfindelse vendte nat til dag med den elektriske pære, betød det, at vi kunne blive oppe langt efter vores naturlige sengetid og meget senere, end naturen nogensinde havde det i sinde.

Og dette faktum alene er sandsynligvis årsagen til, at du eller mennesker, du holder af, kæmper med stress, mangel på energi, helbredsproblemer, vægtproblemer og tristhed.

Lad os nu til denne opskrift tilføje fjernsynskigning og surfing på nettet, hvilket giver os stærkt lys, når vi i stedet burde sove - og så har jeg ikke engang talt Facebook på din smartphone i sengen med.

Ganske enkelt forholder det sig sådan, at før den elektriske pære gik vi i seng til tiden, sov længere og dybere og vågnede sunde, friske og med et smil på læben hver morgen.

Jeg lover dig, at hvis du kun vil gøre en enkelt ting for dit helbred og dit velvære, så lad det blive at slukke alt lys til tiden og konsekvent gå i seng på det tidspunkt, naturen råder dig til.

Hvorfor er søvn så vigtigt?

Når dine øjne er lukkede, og du nyder din velfortjente hvile om natten, er det tidspunkt, hvor din krop reparerer og oplader sig selv både fysisk og emotionelt.

At snyde med søvn er ikke muligt i det lange løb uden alvorlige konsekvenser både for dit helbred og din mentale tilstand.

Så simpelt er det.

Når alt kommer til alt, kan du ikke snyde millioner af års evolution.

Hvis det er normen for dig at være for sent oppe, så kan din krop ikke reparere sig selv fysisk og psykisk.

Konsekvenser ved at sjuske med søvnen

En fremragende analogi er at sammenligne din kvalitetssøvn hver nat med din bankkonto.

Når du kommer for sent i seng, tager du flere penge ud af din konto, end du kan spare op og sætte ind om natten.

Hvis det er normen for dig, så vil din bankkonto på et eller andet tidspunkt komme i minus, og din bankrådgiver (søvnrådgiver) vil invitere dig ind til et møde og bede dig kigge dig selv i spejlet for at tale med dig om, hvorfor du er så stresset, ikke kan tabe dig, ofte bliver syg, især om vinteren, ikke smiler så ofte, du gerne ville, og hvordan du drastisk øger din risiko for at få alvorlig sygdom som kræft eller hjertekarsygdom.

For søvnen er det tidspunkt, hvor vores immunforsvar og vores krop restituerer efter livets daglige strabadser.

Lad mig gentage, at dit helbred og dit psykiske velvære i det store og hele afhænger af, at du konsekvent passer din sengetid.

Og har du tilmed problemer med at tabe dig omkring maven, så har jeg godt nyt til dig!

Du er fed, fordi du ikke passer din sengetid!

Når du er overtræt og har et søvnunderskud, skyder hormonet ghrelin (sulthormonet) i vejret.

Ghrelin stimulerer sult, også når du ikke har brug for næring. Når du sover for lidt, spiser du mere mad og hungrer efter sukker og fødevarer, der indeholder denne hvide gift.

For, som jeg har nævnt det før, så går det imod millioner af års evolution at snyde med søvnen, og jeg spørger somme tider mig selv, om Thomas Edison ville have holdt os hen i ”mørket” så at sige, hvis han kendte til de konsekvenser, hans opfindelse har haft for menneskeheden.

Helt enkelt tror vores DNA, når vi er trætte, at vi bogstaveligt sulter, og ghrelin øger lysten til mad, og sukker er den bedste og hurtigste måde at fede os op på, og samtidig gør kroppen alt for at holde fast på fedtcellerne.

Så når du er træt, har du ringe selvkontrol og kan ikke lade være med at spise fødevarer med et højt sukkerindhold.

Eller sagt på en anden måde så vil du aldrig tabe det fedt, du kæmper for at komme af med, for det er en kamp, du aldrig kan vinde, hvis du undlader at passe din sengetid.

Tilføj desuden til opskriften mangel på energi og ulyst til at motionere, og selvom du tvinger dig selv til det, vil du ikke have energi nok til restitution.

Er denne nye forståelse en ”game changer” for dig?

Er du nu blevet motiveret til at gå i seng til tiden? Godt. Nu kommer det selvfølgelige spørgsmål:

Hvornår er det optimale tidspunkt at gå i seng på?

Mange mennesker taler om de magiske 8 timers søvn.

Men det er ikke bare, hvor mange timer du sover, der er vigtigt, men i høj grad hvornår du går i seng, der tæller.

Var du klar over, at din krop restituerer fysisk mellem kl. 22 og kl. 2 og mentalt mellem kl. 2 og kl. 6?

Så hvis du f.eks. går i seng ved midnat, så har du tabt 50 % af kroppens tid til hvile, reparation og restitution, OG hvis dette er dit normale døgnmønster, så er du i risiko for at blive syg.

Det absolut bedste, du kan gøre for dit helbred, er at slukke alle lys så tæt på kl. 22 som muligt.

Hvis du plejer at gå i seng f.eks. omkring kl. 24, så gør overgangen blid. Gå i seng 15 til 30 minutter tidligere end normalt med en god bog. Overvej endda at tage et beroligende varmt bad lige inden sengetid.

Vedholdenhed er selvfølgelig det vigtige her. Du behøver ikke at leve som en munk. Bare gå i seng mellem kl. 21.30 og 22 de fleste dage, og så vil du virkelig kunne mærke forskellen!

Det lover jeg!

Sådan vinder du tid i et travlt liv

Vi lever i en tidsalder, hvor vi er på farten 24/7, og hvor der ikke synes at være nok timer i døgnet til at tilfredsstille chefen, passe på børnene, være en god soulmate, kvalitetstid til sig selv osv.

Mange mennesker forsøger så at vinde tid ved at sove mindre. Men dette er den største fejl, du eller en anden kan begå, i forhold til dit helbred og dit sind.

For ser du, det handler ikke om, hvor mange timer du er vågen, men derimod om hvor meget du får udført i dine vågne timer.

En god nats søvn vil hjælpe dig til at få udrettet mere på kortere tid, så de mennesker, der prøver at snyde med søvnen, snyder kun sig selv og deres helbred i det lange løb.

Hvis du får lavet om på tingene og begynder at gå i seng i ordentlig tid (nedenfor vil jeg fortælle dig, hvad det optimale tidspunkt er at gå i seng på), vil du få udrettet meget mere på kortere tid, fordi din hjerne vil blive meget mere effektiv, og du vil samtidig blive en rarere person at være i nærheden af, fordi du ikke er træt.

Du vil have energi til at nyde alt det vidunderlige, livet har at tilbyde, og på samme tid har du foretaget den bedste investering i dit helbred og dit velvære.

Lyder det godt?

Amazon er det næststørste firma i verden, men var du klar over, at firmaets grundlægger og CEO Jeff Bezos, som du kan forestille dig, er en meget travl mand, hævder, at det bedste, han kan gøre for sine aktionærer, er at gå tidligt i seng og få otte timers kvalitetssøvn.

Han har forstået, at regelmæssig kvalitetssøvn betyder, at han får gjort meget mere på mindre tid OG i en meget højere standard!

Hvis Jeff kan gøre det, kan du også.

At spare på søvnen vil ikke hjælpe dig til at få udrettet mere.

Nøglen er kvalitet - ikke kvantitet.

Du vil få udrettet mere ved at gå i seng til tiden, så du bliver mere produktiv dagen igennem.

Når du vågner op med masser af energi, vil du tænke klart, træffe rigtige beslutninger, være mere effektiv og forblive sund og rask!

7 nøgletrin til at få en skøn søvn hver eneste nat

1. Først skal du sørge for at sove i komplet mørke. Vi bruger både gardiner og persienner for at blokere for alt lys i vores soveværelse. Det er også en god idé, selv om vinteren, at gå udenfor omkring kl. 12 - også på en skyet dag - for at få lys på huden. Dette hjælper med til at regulere kroppens naturlige rytmer.

2. Derefter skal du have åbne vinduer for at få frisk luft. Sov i et koldt rum. Hvis du fryser, skal du tage sokker osv. på.

3. Undgå sukkerholdige fødevarer, især i timerne før sengetid, og drik ikke kaffe eller koffeinholdige drikke efter kl. 15, da det vil holde dig vågen efter sengetid. Derudover kan et enkelt glas vin være godt, men for meget alkohol vil forstyrre din dybe søvn!

4. Brug ALDRIG telefoner, iPad osv. i sengen, da lyset fra skærmene holder din krop vågen og stimulerer din krop på det tidspunkt, hvor du skulle slappe af. Det er også en god idé at slukke for fjernsynet, idéelt to timer før du ønsker at falde i søvn. Det er overflødigt at nævne, at hvis du har et fjernsyn i soveværelset, så flyt det!

5. Før jeg fyldte 30, læste jeg kun ganske få bøger. Nu glæder jeg mig til at gå i seng omkring kl. 21.30 og læse, til jeg er træt. Læsning er en fremragende måde at udvikle sig selv som person og på samme tid gøre sig klar til en virkelig god nats søvn.

6. Hvis dit hoved er fuld af tanker, så skriv dem ned på et stykke papir. Dette hjælper ofte hjernen til at slappe af. Endnu bedre vil det være, hvis du skriver tre gode ting ned, som er sket for dig i dag. Små, enkle ting er helt fine.

7. Når du lukker øjnene, så brug nogle få sekunder på at sige tak for alle de ting, du er taknemmelig for. Taknemmelighed er så fantastisk kraftfuldt! Begynd med simple ting som maden, du spiser, tøjet på din krop. Min egen oplevelse er, at jo mere jeg er taknemmelig for det, jeg har, jo flere gode ting tiltrækker jeg i mit liv, som jeg er taknemmelig for! Det er en magisk måde at slutte dagen på.

Konklusion

På nuværende tidspunkt håber jeg, at du er kommet til samme konklusion som jeg: Det bedste, du kan gøre for dit fremtidige helbred, dit velvære og din produktivitet gennem dagen, er at slukke for alt lys til tiden.

Det er gratis, føles fantastisk, og ja, det centrale tema på min hjemmeside er netop, hvor vigtigt det er med en god nats søvn for dit velbefindende.

Hvis du konsekvent går i seng i ordentlig tid, vil du forbrænde mere fedt, få mere energi, blive mindre stresset, gå rundt med et smil på læben og få mere gjort på mindre tid i løbet af dagen.

Forkæl nu dig selv ved at gå tidligt i seng i aften med en god bog. Du fortjener det!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Bente skrev denne kommentar:
06-11-2018 21:19:16

Jeg læser bøger på min iPad i sengen. Jeg har slået Night shift til, så jeg i stedet for det blå lys får en varmere farve, og med så lidt lysstyrke som muligt.


Brian skrev denne kommentar:
07-11-2018 16:43:23

Det gælder ikke for alle Alun..
Dem som har haft en meget dyb depression, kan ikke sådan "bare" ændre på dens døgnrytme?
Og dette med at man bliver syg af for lidt søvn er forstålig nok, men er man syg i forvejen, gør det det ikke meget bedre..
Søvnen skal nok indhendte én uanset hvad.
Men jeg vil da godt give dig ret i at kroppen bruger sin hvile til at restituere sig på og man føler sig mere frisk og udhvilet, når kroppen mener du har fået den hvile som du har brug for.
Edison blev Trods Alt 84 år ..
Ellers et interessant oplæg af en stor opfinder.


Grete skrev denne kommentar:
09-11-2018 14:51:36

Som altid et godt råd fra dig , som jeg altid værdsætter.Mange tak.


Kom med din kommentar

Mest læste i Søvn og afslapning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley