❤ Gabor Maté i KBH d. 24. september 2024 (19 til 22): The Myth of Normal (Trauma, Illness & Healing in a Toxic Culture) ❤

Søvn – Immunsystemet påvirkes af søvnmangel

Skrevet 09-10-2005 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Søvn – Immunsystemet påvirkes af søvnmangel

En god nats søvn kan gøre meget, når det handler om at bevare et godt helbred. Forskere fra Torontos Universitet’s center for søvn og kronobiologi har afdækket vigtig viden om hvordan søvn kan helbrede.


Læge Harvey Moldofsky gennemførte en undersøgelse, der viste hvordan immunsystemet reagerer på søvnmangel.

Forskerne undersøgte naturlige dræberceller, som er en del at det immunforsvar der angriber bakterier, virus og svulster. I forbindelse med undersøgelsen sov 23 mænd omkring 8 timer i de første fire nætter.

Den femte nat vækkede forskerne mændene kl. 3 om natten, og gav dem dermed fire timers mindre søvn end ellers. Denne afbrydelse af søvnmønsteret nedsatte aktiviteten af de naturlige dræberceller med mere end 25 procent den følgende dag. I en anden undersøgelse vækkede dr. Moldofsky deltagerne, når de nåede til en dyb søvnfase, som kaldes ”non-REM” fasen eller ”delta” fasen.

Efter nogle få nætter med disse afbrydelser udviklede deltagerne de klassiske symptomer på kronisk træthedssyndrom og fibromyalgi. Det er altså bedst at sikre sig en uforstyrret søvnrytme og at man når den dybe søvnfase.
 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Søvn og afslapning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley