❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Søvn nok? Mangel på søvn er dårligt for helbredet.

Skrevet 21-11-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Søvn nok? Mangel på søvn er dårligt for helbredet.

Giver du dig ikke tid til at få en lang nats søvn ? Så er her lidt stof til eftertanke.


I april måned i år bekræftede et omfattende studie den direkte sammenhæng mellem mangel på søvn og forhøjet blodtryk, diabetes, overvægt, depression, blodpropper og hjerteanfald.

I et andet studie er man i gang med at undersøge sammenhængen mellem mangel på søvn og svækket immunforsvar.

Søvn kan aktivere eller hæmme hormonproduktion i hypofysen, der giver kroppen besked på, om den skal regulere temperatur, blodtryk, fordøjelse samt immun aktivitet. Mangel på søvn hæmmer også bugspytkirtlernes produktion af insulin, det hormon man skal bruge for at fordøje glukose.

Et banebrydende studie fra 1999 viste, at efter blot seks dage med 4 timers søvn i døgnet, gik sunde og raske testpersoner i et forstadie til diabetes. Søvn giver også hjertet mulighed for at sænke hastigheden og slappe af, og dem, der får mindre end seks timers søvn per nat har 66% større forekomst af forhøjet blodtryk.

Det hidtil største studie af søvn længde og dødelighed fulgte over en million testpersoner over seks år. Dem, der sov omkring syv timer, havde den laveste dødelighed og dem, der fik mindre end 4,5 timer havde den højeste dødelighed. Imidlertid var der tilsyneladende også en lidt forhøjet dødelighed blandt dem, der fik mere end 9 timers søvn hver nat.

Generelt ser det ud til, at en god natte søvn er lige så vigtigt for et godt helbred som en ernæringsrigtig kost og regelmæssig motion. Der er enighed blandt eksperterne om, at hovedparten af alle mennesker har brug for omkring otte timers søvn hver nat. Desværre tror de fleste, at de kan klare sig med mindre end 7 timers søvn, hvilket ikke kan svare sig i det lange løb.

En anden interessant følge af for lidt søvn er, at den trætte krop kræver flere søde og usunde fødevarer, hvilket i længden fører til overvægt. Faktisk viser flere og flere undersøgelser, at vores mangel på søvn er en af hovedårsagerne til den store fedme epidemi, der hærger den vestlige verden, herunder Danmark.


Kilde:

- Los Angeles Times October 9, 2006

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Søvn og afslapning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley