Hvad sker der med din krop & din hjerne hvis DU snyder med søvn?

Skrevet 13-02-2019 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Hvad sker der med din krop & din hjerne hvis DU snyder med søvn?

Min søde kone (Margrethe er læge) sendte mig denne livsændrende video. 3.150.689 mennesker har allerede set den. Nu er det din tur. Her deler professor Matthew Walker med os, hvorfor søvn er nøglen til velvære, sundhed og et stressfrit liv fyldt med energi til at nyde livets mange glæder! Læs videre for at finde ud af, hvor meget du er i søvnunderskud, og hvor let det er at komme tilbage på sporet!


Regelmæssig god søvn er fundamentet for alt, hvad jeg deler med jer på denne hjemmeside.

Se videoen nedenfor. Den er potentielt livsforandrende!

Så her har du forklaringen. Hvis du snyder med søvnen, risikerer du ikke at kunne huske, og du øger din risiko for at få demens og Alzheimer, har større risiko for at få et hjerteanfald og få kræft, får sværere ved at få børn; du vil ældes hurtigere, og med et svækket immunforsvar vil du blive syg meget oftere!

Og, som jeg forklarer i denne artikel, så er mangel på søvn den hurtigste måde at blive FED på!

Men den gode nyhed er, at regelmæssig god søvn vil gøre dig glad og sund med masser af energi til at nyde et stressfrit liv.

Denne enkle test vil fortælle dig, hvor meget du i virkeligheden er i underskud med søvn!

Påbegynd denne test med at lægge dig i din seng i et mørklagt rum tidligt på eftermiddagen. Ved siden af sengen har du placeret en metalbakke på gulvet. Du holder fast om en ske med den ene hånd, og du placerer dit håndled på kanten af sengen, så hånden befinder sig udenfor sengen.

Nu kigger du på uret og lukker dine øjne. Spørgsmålet er så, om du falder i søvn, og hvor hurtigt det sker.

Konceptet fungerer ved, at i det øjeblik du falder i søvn, vil du give slip på skeen, hvilket resulterer i, at du vil vågne ved en høj lyd, når skeen rammer bakken.

I dette øjeblik skal du kigge på uret for at se, hvor lang tid der gik, inden du faldt i søvn.

Ifølge professor Kleitman, som udviklede denne test, lider du af alvorlig søvnmangel, hvis du faldt i søvn indenfor 5 minutter, og hvis du faldt i søvn indenfor 10 minutter, indikerer det, at du har søvnproblemer.

Hvis du holdt dig vågen i mere end 15 minutter, er alt sikkert i fineste orden.

Her er en anden video om konsekvenserne ved søvnmangel, som du kan nyde godt af at se:

Sådan vinder du tid i dit travle liv

Vi lever i en tid, hvor vi er aktive 24/7 med for lidt tid til at få løst dagens opgaver såsom at stille chefen tilfreds, tage sig af børnene, være en god soulmate, kvalitetsstid for sig selv osv.

Rigtig mange mennesker forsøger at vinde tid ved sove mindre. Men dette er den største fejl, du eller nogen anden kan begå, i forhold til dit helbred og dit velvære.

For ser du, det handler ikke om, hvor mange vågne timer du har, men om hvor mange ting du får gjort i den tid, du er vågen.

En god nats søvn vil hjælpe dig til at udrette mere på kortere tid, så de mennesker, der snyder med søvnen, snyder kun sig selv og deres helbred i det lange løb.

Hvornår bør du optimalt gå i seng?

Mange mennesker taler om de magiske 8 timers søvn.

Men det handler heller ikke bare om, hvor mange timer du sover, men lige så meget om hvornår du går i seng.

Var du egentlig klar over, at kroppen restituerer sig fysisk mellem kl. 22 og kl. 2 og mentalt mellem kl. 2 og kl. 6?

Så hvis du går i seng ved midnat, har du tabt 50 % af din krops tid til at hvile sig, reparere og genopbygge sig selv, OG hvis dette er din normale døgnrytme, risikerer du at blive syg.

Den absolut bedste ting, du kan gøre for dit helbred, er at gå i seng så tæt på kl. 22 som muligt.

Hvis du plejer at gå i seng omkring midnat, så gør overgangen blid. Gå i seng 15 til 30 minutter tidligere end normalt med en god bog. Overvej også at tage et brusebad for at gøre dig afslappet.

Selvfølgelig er regelmæssighed nøglen. Du behøver ikke at leve som en munk. Bare gå i seng de fleste aftener mellem kl. 21.30 og 22, og du vil helt klart mærke forskellen!

Og det er et løfte!

7 nøgler til en god nats søvn hver eneste nat

1. For det første skal du sove i fuldkomment mørke. Vi har både gardiner og persienner for at blokere alt lys i vores soveværelse. Samtidig er det også en god idé at komme udenfor midt på dagen, selv om vinteren, og selv når det er overskyet, for at udsætte huden for dagslys. Dette vil hjælpe kroppen til at regulere de naturlige rytmer.

2. Sov med åbne vinduer for at få frisk luft. Sov i et køligt rum. Hvis det bliver for koldt, kan du tage sokker osv. på.

3. Undgå sukkerholdige fødevarer, særligt i timerne lige op til sengetid, og drik ikke kaffe eller koffeinholdige drikke efter kl. 15, da det vil holde dig vågen alt for længe. Et glas vin er godt, men for meget alkohol vil ødelægge din dybe søvn!

4. Brug ALDRIG din telefon, iPad osv. i sengen, da lyset fra skærmen holder din krop vågen og stimulerer din hjerne på et tidspunkt, hvor du ellers gerne ville sove. Det er overflødigt at sige, at hvis du har et fjernsyn i soveværelset, skal det ud!

5. Før jeg blev 30 år, læste jeg ikke mange bøger, men nu glæder jeg mig til at gå i seng omkring kl. 21.30 og læse, indtil jeg er træt. At læse er en fremragende måde at udvikle sig selv som person og på samme måde forberede sig på en god nats søvn.

6. Hvis dit hoved er fyldt med tanker, så skriv dem ned på et stykke papir. Dette hjælper ofte hjernen til at falde til ro. Endnu bedre er det at skrive tre gode ting ned, som skete i løbet af dagen. Helt simple ting er fint.

7. Når du lukker øjnene, så brug nogle få sekunder på at sige tak for alle de ting i dit liv, som du er taknemmelig for. Taknemmelighed er så forbløffende kraftfuldt! Begynd med de helt enkle ting som maden, du spiser, og tøjet på din krop. Det er min erfaring, at jo mere jeg er taknemmelig for det, jeg allerede har, jo mere får jeg at være taknemmelig for i mit liv i fremtiden! Og så er det en dejlig måde at slutte dagen på.

Konklusion

Du fortjener at leve et langt, lykkeligt og sundt liv med energi til at nyde livets mange goder.

At få regelmæssig god søvn om natten er nøglen til alt, hvad du nogensinde har drømt om.

Forkæl nu dig selv ved regelmæssigt at komme i seng i ordentlig tid. Du vil ikke bare blive sundere og gladere; du vil også få udrettet meget mere på kortere tid.

Sov sødt!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Søvn og afslapning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser