❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

Er en kapokmadras nøgleingrediensen til en god nats søvn?

Skrevet 26-11-2018 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Er en kapokmadras nøgleingrediensen til en god nats søvn?

Min krop fortæller mig, at en god nats søvn er det bedste, jeg kan gøre for mit helbred. Efter 15 år var tiden kommet til at udskifte både madrassen og topmadrassen på min seng. Derfor begyndte jeg at efterforske, hvilken type madras der var sikker (uden grimme kemikalier), og som også ville give mig en skøn nats søvn. Min søgen ledte mig til kapok. Du har muligvis aldrig hørt om kapok før, og det havde jeg heller ikke, men historien om kapok er meget interessant og kan gavne dit helbred.


Så hvad er kapok?

Kapoktræet kaldes også for silkebomuldstræet, bliver op til 70 meter højt og rager op over de andre regnskovstræer. Stammen og de store grene har ofte meget store torne. Kronen er hjemsted for et stort antal planter og dyr.

Mayacivilisationen troede, at træer vokser ind i himlen, og at guderne derfor havde sat torne på træets stamme for at forhindre mennesker i at kravle op til himlen.

Kapok er en fiber, som er udvundet af frugtbælgene fra det tropiske træ. Kapoktræet blomstrer typisk hvert 5. – 10. år. Det er et produktivt træ, som normalt sætter 4000 frugter under blomstringen.

At høste kapok er meget arbejdskrævende. Normalt banker skovarbejderne de modne, uåbne bælge ned fra træet.

Det er også muligt at skære bælgene af træerne eller høste dem, når de falder ned. Snart efter høsten bliver frugterne afskallet og flået, og fibrene bliver taget ud af bælgene med hænderne. Så bliver de hvirvlet rundt i en kurv, indtil frøene synker til bunds, og fibrene lægger sig ovenpå.

Når bælgene modnes, og de ikke er blevet høstet, vil vinden slå dem i stykker, og så kommer de bomuldslignende fibre og frøene til syne. Ordet kapok bruges både om træet og om de fibre, det producerer. Det kendes også som silkebomuld eller javabomuld.

Årsagen til, at flere og flere virksomheder anvender kapok, er følgende:

• Økovenlig: Kapok er naturligt bæredygtigt og biologisk nedbrydeligt.
• Kapok er 100 % naturligt. Ingen pesticider eller insektmidler er anvendt ved produktion og håndtering.
• Letvægts: 8 gange lettere end bomuld målt i volumen.
• Hypoallergent: Minimerer sandsynligheden for at udvikle allergier eller opleve allergisk reaktion.
• Antibakteriel: Kapok indeholder en bitter substans, som agerer antibakterielt og gør det umuligt for støvmider at overleve.
• Åndbart og fugtspredende: Fibrenes ekstremt lette struktur gør kapok til den mest åndbare, naturlige fiber i verden. Kapokfibrens lette struktur kombineret med dens fugtspredende evne leder al fugtighed væk fra kroppen og sikrer en varm og tør nat.

Disse egenskaber gør kapok til et fremragende materialevalg til madrasser.

Jeg har købt både madras, topmadras, hovedpude og dyne fra Cocoon Company.

Kapok er et tæt materiale, så både madras og topmadras er til den hårde side. De er utrolig komfortable til trods for hårdheden.

For at være helt ærlig troede jeg ikke, at min kone ville bryde sig om at sove på den grundet stivheden, men efter nogle få nætters tilvænning er vi begge glade for kapok og den søvnkvalitet, vi opnår.

Konklusion

Hovedtemaet for denne hjemmeside er, at en god nats søvn hver eneste nat er det bedste, du kan gøre for din krop og din sjæl.

Det er indlysende, at kvaliteten af dit liggeunderlag påvirker din søvnkvalitet. Det handler ikke kun om komfort, men også om at sikre dig, at din madras ikke frigiver skadelige kemikalier, som du inhalerer, når du ligger på den, og din hud kan ånde.

Så hvis du er på udkig efter en ny seng, eller det er tid til at udskifte din madras eller bare din topmadras, så gå på opdagelse, så du kan finde en sund ven, du kan ligge på 1/3 af dit liv!

P.S.: Flere og flere forældre hælder til Kapok-babymadrasser for at afhjælpe søvnproblemer!

Yderligere læsning

Kapok-madras fra Cocoon Company

7 nøgleingredienser til en god nats søvn hver eneste nat


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Søvn og afslapning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley