❤ Bestil produkter for KUN  1600 kroner og få et par lækre Barfodssko (værdi 699) som bonus til 0 kroner. ❤

10 enkle, men effektive veje til en god nats søvn

Skrevet 15-09-2019 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

10 enkle, men effektive veje til en god nats søvn

Hvis du kæmper med enten at falde i søvn eller regelmæssigt at få en god nats søvn, så kommer her nogle supereffektive tips til, hvordan du kan vågne op om morgen og føle dig frisk og veludhvilet og klar til sjove oplevelser. Dette er så vigtigt, for en god nats søvn er ganske enkelt det bedste, du kan gøre for din sundhed og dit velvære, så begynd nu på at forkæle dig selv, og læs videre for at komme i gang!


Desværre har for mange af os i dag problemer med enten at falde i søvn eller at ligge søvnløse om natten, hvilket over tid kan resultere i et besøg hos lægen, hvor du må fortælle, at du ikke ”sover godt om natten.” I mange tilfælde vil dette ende ud i, at lægen skriver en recept på sovepiller.

Problemet er dog, at den søvn, du får på en sovepille, ikke kan sammenlignes med den naturlige, dybe og genopbyggende søvn.

Helt specifikt er det de dybe, rolige søvnstadier, der bliver forstyrret af disse medikamenter, hvilket kan få en alvorlig indvirkning på hjernens funktion og på dit helbred og dit velvære i det lange løb.

Så hvis du eller en, du kender, kæmper med at få en god nats søvn på regelmæssig basis, så læs med her:

10 nøgletrin til at få en god nats søvn hver eneste nat

1. For det første må du ikke drikke kaffe eller andre koffeinholdige drikke efter kl. 15, da det vil holde dig vågen ved sengetid. Du vil måske blive overrasket over at høre, at halveringstiden på koffein faktisk er på omkring 6 timer. Dette betyder, at hvis du drikker en kop kaffe kl. 16, vil du stadig blive stimuleret af den kl. 22 om aftenen.

Derudover kan et enkelt glas vin være en god ting, men for meget alkohol vil ødelægge din søvn, og det samme gælder for sukker (chokolade, kage osv.) i løbet af dagen og især ved sengetid!

2. Få dagslys – især tidligt fra morgenstunden. Naturligt sollys har vist sig at have mange sundhedsfordele såsom et styrket immunforsvar, øget energi, et sænket blodtryk og øget koncentrationsevne.

3. Tag skoene af, og gå barfodet på græsset eller på stranden. Dette kaldes earthing og er en af de bedste ting, du kan gøre for dit helbred og for en god nats søvn.

4. Brug ALDRIG din telefon, iPad osv. i sengen, da skærmlyset vil holde din krop vågen og stimulere din hjerne på et tidspunkt, hvor du burde falde ned og slappe af. Det er også en god idé at slukke for fjernsynet – helst 2 timer før du ønsker at falde i søvn.

Har du et fjernsyn i soveværelset, er det unødvendigt at sige, at det skal flyttes et andet sted hen! Ny forskning viser, at når blåt lys rammer øjnene, mindskes den naturlige dannelse af melatonin, som udskilles fra hjernens koglekirtel. Utilstrækkelig melatonin = dårlig søvn!

5. Mange eksperter taler om de magiske 8 timers søvn. Men det handler ikke bare om antal timer, men lige så meget om hvornår du går i seng. Din krop restituerer sig fysisk mellem kl. 22 og kl. 2, og psykisk mellem kl. 2 og kl. 6 morgen.

Så hvis du går i seng kl. 24, har du mistet 50 % af din krops mulighed for at hvile, genopbygge sig selv og komme sig, OG hvis det er din normale døgnrytme, risikerer du at blive syg.

Hvis du har haft for vane at gå i seng omkring midnat, så gør overgangen blid. Gå i seng en halv time tidligere med en god bog, og overvej endda at tage et brusebad lige inden sengetid for at gøre dig klar til at falde i søvn.

6. Når du går i seng, skal du sikre dig, at du sover i et fuldstændig mørkt rum. Vi bruger både persienner og gardiner for at lukke alt lys ude af vores soveværelse. Og lad vinduer stå åbne for at få frisk luft. Sov i et køligt rum, og tag evt. sokker osv. på for at holde varmen.

7. Indtag tilstrækkeligt med magnesium. Dette nøglemineral spiller en kompleks rolle i de biologiske processer, som spiller ind ved evnen til at sove.

8. Før jeg blev 30 år, læste jeg kun få bøger, men nu glæder jeg mig virkelig til at gå i seng omkring kl. 21.30 med en god bog og læse, til jeg bliver søvnig. Læsning bidrager til selvudvikling og er på samme tid en god måde at falde ned på og blive klar til en god nats søvn.

9. Hvis dit hoved er fyldt med tanker, så skriv dem ned på papir. Dette hjælper ofte med til at berolige hjernen. Jeg skriver ofte i min dagbog, hvilket er utrolig afslappende.

10. Når du lukker dine øjne, så brug nogle få sekunder på at sige tak for alt det, du er taknemmelig for. Taknemmelighed er så utrolig kraftfuldt! Hvis du skriver dagbog, så skriv hver aften 3 ting ned, som du er taknemmelig for.

Konklusion

Regelmæssig god søvn er uden tvivl det bedste, du kan gøre for dit helbred og din lykke.
Nu tænker du måske, at du ikke har tid til at gå i seng kl. 22 og sove i 8 timer. Men pointen er, at det ikke handler om, hvor mange timer du er vågen, men hvad du får udrettet i de timer, du er vågen.

Når du er veludhvilet, vil du FÅ TID FORÆRENDE, fordi du vil blive meget mere produktiv.

Prøv at følge rådene ovenfor i 2 uger (og del med dem, du holder af), og snart vil magien indfinde sig, og du vil vågne op frisk og veludhvilet til en spændende dag.

P.S.: De fleste af os vil gerne tabe et par kilo og være slankere rundt om taljen, men er du klar over, at hvis du ikke får styr på sengetiderne, vil du aldrig nogensinde komme af med dine bildæk? Det forklarer jeg her!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

per nielsen skrev denne kommentar:
05-01-2020 15:55:16

Hej søde

Jeg har med interesse læst megt her på Alun i mange år.
Jeg er pensionist, går sent i seng og står op kl 8 udhvilet...er det forkert.
Bedste hilsner
Per


Kom med din kommentar

Mest læste i Søvn og afslapning

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley