❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Vil du slanke dig? Undgå kemiske stoffer

Skrevet 15-08-2006 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Vil du slanke dig? Undgå kemiske stoffer

Slank uden kemi - toxiner fra miljøet, din kosmetik og din mad gør dig ikke blot syg, det gør dig også fed. Ny forskning viser, at toksiske kemikalier – eller kemiske kalorier som de er blevet døbt af eksperterne – ikke blot får din krop til direkte at lagre mere fedt, men også opfører sig som hormoner i kroppen, hvilket har skadelige konsekvenser for vægtreguleringssystemet.


Så hvis du ønsker at slanke dig er det med at reducere det toksikse pres på din krop. Kun ved at befri din krop for de sundhedsskadelige toksiner, ved bl.a. at spise økologiske fødevarer, vil du tabe dig varigt og få et bedre helbred.

 Denne artikel vil vise dig, hvordan du effektivt undgår giftstofferne og accellererer afgiftningsprocessen, hvormed du vil tabe dig, få mere energi i hverdagen og reducere risikoen for at blive syg. 

Hvordan kan de skjulte giftstoffer gøre mig fed?

En af grundene til, at toksinerne kan gøre dig fed er kroppens indbyggede tendens til at ville holde disse kemiske kalorier væk fra de indre organer. Kroppen vil derfor opbygge fedtceller til at oplagre de usunde giftstoffer. Derfor: Jo flere kemikalier, du indtager, jo mere fedt har kroppen brug for at danne, og jo sværere vil det blive for dig at tabe dig, fordi kroppen ikke har lyst til at nedbryde fedtcellerne og frigive giftstofferne.

Dette er grunden til, at mange mennesker får det meget dårligt når de prøver på at tabe sig: Lykkes det at nedbryde fedtvæv, kommer toksinerne ud i kroppen, der derfor må bruge en masse energi på at afgifte sig selv.

Den anden måde, de kemiske kalorier gør dig fed, er via deres evne til at optræde som hormoner i kroppen og dermed skade det sympatiske nervesystem, der regulerer kroppens naturlige vægtkontrolsystem. Dette kan ofte resultere i et lavere stofskifte, hvilket betyder, at du tager på, selvom du spiser mindre!

Så den bedste måde at forblive slank og sund er helt at undgå disse kemiske kalorier og med dette i baghovedet er her nogle gode råd, der kan hjælpe dig på rette spor. 

Spis økologisk for at slanke dig

En tommelfingerregel er, at jo længere holdbarhed, en fødevare har, jo værre er den for dig. Prøv engang at åbne dit køleskab, din fryser og i dine køkkenskabe og se på fødevarernes etiketter. Hvor mange af varerne er friske og naturlige? Hvor mange af dem er i æsker, tuber eller dåser med lang holdbarhed? Hvor mange af dem indholder ingredienser, som du ikke ved hvad er?

Vidste du, at der ikke er nogen uafhængig instans til at teste disse ingrediensers sundhedsmæssige forsvarlighed – fødevareproducenterne har lov til selv at udføre forskningen til at bevise egne ingrediensers sikkerhed. I den vestlige verden spiser en gennemsnitsperson årligt omkring 10 kg tilsætningsstoffer. Det er mange kemiske kalorier, din krop skal producere fedtceller til at oplagre!

Ud over de direkte tilsatte stoffer i fødevarerne tilføres vore kroppe også kemikalier når vi spiser kommercielt fremstillet kød fra dyr, der har fået vækstfremmere og medicin: Enhver rest af disse stoffer ender i vort system og kan, ud over al den anden skade, de kan forårsage, få din vægt til at øges.

På samme måde får vi mange stoffer med fedende egenskaber ind i kroppen i form af pesticidrester på frugter og grøntsager. Alle disse kemikalier kan ligesom tilsætningsstofferne tilføje dig et par kilo og ydermere få dig til at skrante og i det lange løb gøre dig rigtigt syg.

Så hvis du interesserer dig for dit helbred på langt sigt, bør du basere din kost på kvalitetsfødevarer som økologisk kød, frisk frugt, grøntsager og fisk. Økologiske fødevarer har flere næringsstoffer end ikke-økologiske fødevarer, hvormed de kan bidrage til at accellerere afgiftningsprocessen.

Desuden øger de ikke det kemiske pres på din krop fordi de er avlet og dyrket naturligt uden brug af skadelige kemikalier, hvorfor de heller ikke bidrager til forureningen af vort hårdt prøvede miljø.  

Forbedringer i hjemmet for at slanke dig

Det er også en god idé at lufte godt ud i hjemmet og aldrig bruge syntetiske luftfriskere. Husk på, at indendøre er der langt mindre cirkulation og at luften er mere forurenet end udendøre. Det er en god idé at have potteplanter, der kan rense luften for nogle af de luftbårne kemiske kalorier og tilføre ny ilt. Luk dit soveværelsesvindue lidt op om natten, det vil ikke blot hjælpe dig til en bedre nattesøvn, men også give dig lidt ekstra ren, frisk luft at indånde.

I øvrigt skyldes den “skønne duft” af ”ny bil” til dels farlige flammehæmmende stoffer (PBDE), og phthalater, der hovedsageligt bruges til at blødgøre PVC plast. Faktisk er din bil et af de mest giftige steder, du kan opholde dig. Det bedste, du kan gøre, er så ofte som muligt at køre med nedrullede vinduer og desuden aldrig efterlade bilen midt i solen, da den kraftige opvarmning vil øge frigivelsen af giftige stoffer.

Træning kan bidrage til afgiftning - og til at slanke dig.

Træning hjælper med til at forbrænde fedt, men selv blid træning øger også iltforsyningen, hvormed kroppens afgiftningsproces accellereres.

Hvad angår træning er der to tommelfingerregler: Lad være med at overdrive, især i de første uger, hvis du ikke har trænet et stykke tid, og skab en god balance mellem konditionstræning (løb, cykling osv.) og styrketræning.

Prioritér i øvrigt styrketræningen frem for konditionstræningen, da den har flere helbredsmæssige fordele som at vedligeholde og opbygge muskelmasse, hvilket stimulerer stofskiftet til fedtforbrænding. 

Forgifter din hudpleje din krop og forhindrer dig i at blive slank?

Helt op til 60 % af det, du putter på din hud, optages af kroppen. Derfor er en af de vigtigste ting, du kan gøre for din egen og familiens sundhed at undersøge ingredienserne i dine kropsplejeprodukter.

Desværre er de færreste af de kemikalier, produkterne indeholder, blevet testet for sundhedsmæssig forsvarlighed og hvad værre er: Nogle af dem er testet og fundet sundhedsskadelige. Indånding af giftstoffer fra disse plejeprodukter er også et stort problem.

Vi har med denne viden undersøgt markedet for personlig pleje og det bedste, vi fandt, var de økologiske kropsplejeprodukter fra Green People, der ud over at være naturlige og økologiske dufter godt og er behagelige at bruge. 

Plastik indeholder også giftige kemikalier

Plastik er en stor kilde til toksiner, idet det kan frigive sine giftstoffer til dine fødevarer. Det bedste er, at opbevare alle dine fødevarer i glasbeholdere. Man bør undgå at opbevare fødevarer, især dem, der indeholder fedt, i plastikbeholdere. Fedtet virker som en magnet på toksinerne fordi plastik og de stoffer, det indeholder, er højst fedtopløselige.

Hvis du køber fede fødevarer (som mælk, ost og kød) i plastikpakning, bør du omhælde/ompakke dem til glas eller keramikbeholdere eller sørge for, at de opbevares ved meget lav temperatur i køleskabet eller fryseren. Jo højere temperatur, des flere stoffer absorberes af fødevaren.

Det værste, man kan bruge, er husholdningsfilm, der meget nemt afgiver stoffer til fødevarerne, især de fede fødevarer som smør og ost. Brug hellere pergamentpapir eller læg en tallerken over skålen som låg.

Mange bruger plastikbeholdere i mikrobølgeovnen, hvilket ikke kan anbefales. De høje temperaturer kan øge frigivelsen af kemikalier fra plastikken til fødevarerne. Desuden ændrer mikroovnen unaturligt på madens kemiske struktur og bidrager også til det store elektromagnetiske pres som vore kroppe er udsat for ude og hjemme. Det bedste ville derfor være at skaffe dig helt af med mikroovnen. 

Hvad med giftstoffer fra vandet?

Det er essentielt at have adgang til rent, frisk vand, for vand af dårlig kvalitet kan udgøre en stor kilde til giftige kemikalier som klor og kan give helbredsmæssige problemer. Heldigvis har vi i Danmark en god drikkevandskvalitet og klor tilsættes (med undtagelse af Brøndby og omegn) næsten ikke nogen steder drikkevandet.

Imidlertid er de egentlige giftstoffer de 350 identificerede forurenende stoffer, der er sporet i vand. Man ved, at landbrugets kemikalier, især pesticider, trænger ind i lokale vandforsyninger, og der udgør en stor risiko. Desuden er søer og vandløb forurenet med industrielt affald og det kan også finde vej til de lokale vandforsyninger.

Så mit råd er at tjekke dit lokale vandværk på Nettet og hvis (og kun hvis) vandkvaliteten er dårlig, bør du gå over til et godt kildevandsmærke som Evian eller Vittel. 

Organophosphater - de farligste toksiner

Organophosphates er efterkommere af de kemikalier, der brugtes som nervegas i Auschwitz. De findes ikke blot i pesticider til have- og landbrug, men også i ting som loppehalsbånd til kæledyr.

Organophosphates har vist sig at forstyrre de overordnede vægtkontrolhormoner, at reducere fysisk aktivitet, samt at interagere med kroppens stofskifteprocesser. Desuden forårsager de alvorlig skade på kropsvæv, især nerve- og muskelvæv. Så husk på det næste gang, du overvejer at købe en insektspray!

Giftigt legetøj

Har du været i en legetøjsforretning, kender du også den karakteristiske lugt af plastik! Men udgør legetøjet virkelig en fare for børnene?

Desværre er det meste moderne legetøj lavet af PVC, der er en giftig form for plastik og hvad værre er, er det ofte blødgjort med sundhedsskadelige phthalater.

Plastik har erstattet de traditionelle materialer som træ og metal. Jeg siger ikke, at du skal smide al børnenes legetøj ud (du ville nok ikke blive så populær blandt de små, og forestil dig engang den miljømæssige belastning hvis alle pludselig skaffede sig af med al deres plastiklegetøj på én gang).

Sørg for, at det plastiklegetøj, der nu engang er købt, opbevares og bruges i et veludluftet rum eller udenfor og i øvrigt at være kritisk når du køber nyt legetøj. Køb kun den bedste kvalitet for dine børns helbred og i øvrigt også for miljøets skyld, idet den dårlige kvalitet hurtigere skiftes ud og dermed skaber et enormt ressourcespild.

Tænk også over andre kilder til giftstoffer, der kan udgøre en sundhedsmæssig risiko for børnene. Lim til modelhobbyer, tuscher og modellérvoks er blandt de ting, man bør være varsom med. 

Konklusion - undgå giftige stoffer og bliv slank og sund

Ingen slankeplan vil få rigtig effekt for kiloene på sidebenene før du reducerer det toksiske pres, din krop er underlagt. Hvis du ønsker at tabe fedt og blive slank og sund og få mere energi, må du standse op og se på, hvordan du køber ind, hvordan du spiser, hvilke midler du bruger i husholdningen og på din krop osv. og overveje hvilke livsstilsændringer, du har brug for at indføre.

Jo mere du undgår at udsætte dig selv for toksinerne, des bedre resultater vil du se i forhold til din krop, dit helbred, din energi og din livskvalitet.

Start med at skære ned på dit indtag af forarbejdede, unaturlige fødevarer, og med at gå over til at spise økologisk. Ved at gøre dette vil du se en enorm forbedring af din overordnede helbredstilstand. Dernæst bør du finde ud af, på hvilke områder der er mest brug for at skære ned på kroppens eksponering for giftige stoffer og så tage det skridt for skridt. Dermed vil du tage endnu et kæmpe skridt mod et sundere og gladere liv.

Læs mere om fedme og overvægt her 

Se al vores lækker økologisk kropspleje fra Green People og Balm Balm her

Kilder :

1. B-H P Dr. Chemical Toxins: A Hypothesis to Explain the Global Obesity Epidemic. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. Volume 8. Number 2. pp.185-192. 2002.
2. Dar E, Kanarek MS, Anderson HA and Sonzogni WC. Fish consumption and reproductive outcomes in Green Bay, Wisconsin. Environ Res. 59(1): 189-201. 1992.
3. Dorgan JF, Brock JW, Rothman N, Needham LL, Miller R, Stephenson HE, Schussler N and Taylor PR. Serum organochlorine pesticides and PCBs and breast cancer risk: Results from a prospective analysis (USA). Cancer Causes Control. 10: 1-11. 1999.
4. Embry TL, Morgan DP and Roan CC. Search for abnormalities of heme synthesis and sympathoadrenal activity in workers regularly exposed to pesticides. J Occup Med. 14(12): 918-921. 1972.
5. Hovinga ME, Sowers M, Humphrey HEB. Environmental exposure and lifestyle predictors of lead, cadmium, PCB, and DDT levels in great lakes fish eaters. Arch Environ Health. 48: 98-104. 1993. (The higher the level of toxic chemicals in humans the higher the body mass index.)
Pearson AM, Dutson TR, eds. Growth Regulation in Farm Animals: Series. Advances in Meat Research. Vol 7. London. Elsevier Applied Science.
6. Richardson JA, Keil JE and Sandifer SH. Catecholamine metabolism in humans exposed to pesticides. Environ Res. 9(3): 290-294. 1975. (A paper explaining how the levels of natural slimming hormones are lowered by exposure to pesticides.)
Schildkraut JM, Demark-Wahnefried W, DeVoto E, Hughes C, Laseter JL and Newman B. Environmental contaminants and body fat distribution. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 8: 179-183. 1999. (The higher the level of persistent organochlorines in humans the higher the body mass index.)

 

 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Kristiane skrev denne kommentar:
22-10-2010 15:34:12

Hej, kan du give mig din kilde på, at I den vestlige verden spiser en gennemsnitsperson årligt omkring 10 kg tilsætningsstoffer?

På forhånd tak,

Vh. Kristiane


Birgit Mortensen skrev denne kommentar:
17-04-2017 18:19:10

Det er meget opfyldende og det er til stor hjælp for mig. Det er meget jeg ikke vidste. Tak for hjælpen.


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley