Januar UDSALG: Brug koden Happy 2021 i indkøbskurven (kampagnefeltet) og få 25% EKSTRA rabat ved køb over 1.000 kr.

Så meget feder en sodavand om dagen

Skrevet 03-08-2015 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Så meget feder en sodavand om dagen

Fedende sodavand - studie understreger, i hvor høj grad sodavand bidrager til fedme og overvægt. Se her hvor meget en ekstra sodavand om dagen feder.


American Journal of Clinical Nutrition har gennemgået forskellige studier af læskedrikke. Gennemgangen understreger i hvor høj grad sodavand og andre søde drikkevarer bidrager til vægtforøgelse.

Blot én ekstra dåse sodavand om dagen kan føje så meget som 7 kg til din vægt på bare et år. Sodavand får dig til at tage på, fordi det indeholder store mængder sukker og kalorier, men ikke bidrager til mæthedsfølelsen.

Mæthedsstudier viser, at folk ikke kompenserer for kalorie indtaget via drikkevarer ved at spise mindre. Resultatet er, at når man indtager kalorieholdige drikkevarer, tilføjes disse kalorier til det daglige kalorieindtag.

Der er flere problemer ved at drikke sodavand; en dåsecola indeholder omkring 10 teskefulde sukker, 150 kalorier, 30-55 mg koffein, og er fyldt med kunstige farvestoffer og sulfitter. Og det bliver ikke bedre af at drikke light sodavand, der er fyldt med giftige kunstige sødestoffer som Aspartam.

Faktisk er sodavand noget af det værste du kan hælde i din krop fordi de ingen vitaminer eller mineraler indeholder overhovedet. De er selve definitionen på tomme kalorier.

Da læskedrikkene ingen næringsstoffer indeholder, tømmer de kroppens næringsdepoter fordi den skal bruge vitaminer og mineraler for at forarbejde og bruge fødevarer. I virkeligheden suger sodavand altså i bogstaveligste forstand livet ud af dig!

Det høje sukkerindhold giver unaturligt høje blodsukkerudsving, der på kort sigt kan gøre, at du føler dig sulten og overspiser og på langt sigt kan forårsage diabetes.

Hvis du og din familie drikker sodavand og andre læskedrikke regelmæssigt er den bedste ting, du kan gøre for dit overordnede helbred, at droppe denne dårlige vane og gå over til at drikke frisk, rent vand.

Derved vil du have gjort en af de bedste ting, du kan gøre for at forbedre dit og familiens helbred.

American Journal of Clinical Nutrition August 2006; 84(2): 274-288

Læs mere om fedme og overvægt her 


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

 Ingen kommentarer endnu - kom med din kommentar.

Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser