❤ Transformativ workshop med Bruce Lipton (KBH d. 4. – 5. oktober 2024) Conscious Evolution: Få mere energi, et bedre helbred samt indre ro ❤

Slankekur – det virker ikke!

Skrevet 27-04-2007 af Alun Biggart - Print - Send til en ven -

Slankekur – det virker ikke!

Generelt taber folk til at starte med 5 - 10 % af deres kropsvægt på en hvilken som helst kur, men tager det hele på igen, ofte med et par ekstra bonus-kilo. Hvorfor virker Slankekure ikke?


Er det muligt ved hjælp af en slankekur at tabe sig nogle kilo (fedt) og bagefter holde vægten ? Højst usandsynligt ifølge ny forskning fra University of California - Los Angeles (UCLA).

Forskerne ved UCLA beretter, at slankekure ikke hjælper folk til at tabe sig og holde kiloene væk. Generelt taber folk til at starte med 5 - 10 % af deres kropsvægt på en hvilken som helst kur, men tager det hele på igen, ofte med et par ekstra bonus-kilo. Dette kaldes populært yo-yo effekten.

UCLA konklusionerne er resultatet af omfattende og grundige analyser af 31 langsigtede slankestudier. Forskerne fandt, at de fleste mennesker ville være bedre tjent med ikke at gå på kur overhovedet. De 5 - 10 procents tab af kropsvægt forekommer oftest inden for de første 6 måneder. Imidlertid tager op til to tredjedele inden for 4 - 5 år mere vægt på igen end det, de har tabt.

En slankekur er faktisk en ret sikker spådom om fremtidig vægtforøgelse; et studie viste, at dem, der deltager i formelle vægttabs-programmer, tager signifikant mere på i vægt over en toårig periode end dem, der ikke har deltaget i et slankeprogram. Andre studier har vist tilsvarende resultater.

I stedet for at gå på slankekur opfordrer forskerne til at omlægge sin levevis til f.eks. at spise mere modereret og dyrke regelmæssig motion.

Kilde: www.sciencedaily.com 

www.alun.dk viser dig, hvordan du taber fedt og holder det borte:

Følg de enkle men effektive råd nedenfor, og du vil snart se din krop forandre sig. Fedtet vil bogstaveligt talt smelte af dig og efterlade en slank og sund krop!

1. Spis i overensstemmelse med din metabolic type
Vi er alle genetisk programmeret til at spise et bestemt forhold mellem protein, fedt og kulhydrater - et forhold, der er ganske særligt for DIN krops unikke kemi. Ved at udføre vores simple test kan du få en god ide om, hvilket forhold din krop fungerer bedst med. Se www.metabolictyping.dk for mere info.

2. Spis økologisk og tab dig
Det lyder måske for godt til at være sandt, men over tid vil du ved at spise økologiske fødevarer kunne sige farvel til dine elskovshåndtag. Økologisk mad vil hjælpe dig til at tabe fedt, og det er der flere grunde til:

Økologiske fødevarer indeholder flere næringsstoffer end konventionelle fødevarer. Dermed får din krop hurtigere den næring, den har brug for, og den vil derfor ikke blive ved med at kræve mere og mere. Ergo behøver du ikke spise lige så meget mad (kalorier) for at føle dig mæt. Ved at spise mindre vil du have en god chance for at smelte dine overskydende fedtdepoter.

Ikke-økologiske fødevarer indeholder giftstoffer i form af rester af sprøjtemidler eller tilsætningsstoffer, der kommer ind i din krop, når du indtager dem. Disse giftstoffer må kroppen sørge for at holde væk fra sine indre organer, og det bedste sted at lagre dem er i fedtceller, så jo flere giftstoffer, du indtager, desto flere fedtceller vil din krop producere for at lagre giftstofferne sikkert; og jo større bliver dine elskovshåndtag.

Økologisk frugt og grønt indeholder større mængder protein end konventionelle fødevarer. I dag er det de færreste mennesker, der får opfyldt deres proteinbehov gennem kosten, men protein er faktisk vigtigt i din kost, for det både mætter mere end fedt og kulhydrater og forsyner dig med byggematerialer til dine muskler.

Jo større muskelmasse, du har, desto højere bliver dit stofskifte, og jo mere fedt forbrænder du dagen igennem, også når du sidder stille. Læs mere om alle fordelene ved at spise økologisk her.

3. Drik 2 liter vand om dagen
Maven er afhængig af vand for at kunne fordøje maden, og mangel på vand gør det vanskeligere at nedbryde næringsstoffer som kulhydrater og proteiner, der skal bruges som energi til at reparere og forstærke musklerne.

Leveren, som bestemmer, hvor alle næringsstofferne skal hen, behøver også vand til at omdanne oplagret fedt til anvendelig energi. Hvis du bliver dehydreret, henvender nyrerne sig til leveren for at få hjælp, hvilket igen formindsker dens evne til at omdanne oplagret fedt til energi. Du kan læse mere om vigtigheden af at drikke nok vand her.

4. Få nok protein
Når din krop bygger muskelvæv, bliver den til en slags kraftværk, der smelter fedt og øger dit stofskifte. Dermed kan du spise mere uden at tage på i vægt. Du kan ikke vedligeholde eller opbygge muskler, hvis du ikke spiser nok protein; sørg for, at det er protein af god kvalitet fra økologisk kød. Her kan du få mere at vide om vigtigheden af protein.

5. Træn rigtigt og få hurtigt fedttab
De bedste resultater i et fedttabs træningsprogram får du ved hjælp af en kombination af vægttræning og High Intensity Interval Training (HIIT). Mange undervurderer værdien af vægttræning, men det er helt essentielt og vil hjælpe din krop til at fastholde sin dyrebare muskelmasse og for at give dig en velproportioneret, veltrænet og sund krop.

Taber du muskelmasse, falder dit stofskifte – lige det, du ikke ønsker, hvis du prøver på at tabe fedt. Et lavere stofskifte betyder, at du må skære endnu mere ned på kalorieindtaget eller øge din fysiske aktivitet for at holde dit fedttab på sporet. Sats på at vægttræne mindst to gange om ugen – træningssektionen på denne hjemmeside giver dig flere rigtigt gode vægttræningsprogrammer, der passer til dit individuelle konditionsniveau: www.alun.dk/traening.asp

Det er videnskabeligt bevist, at HIIT er en mere effektiv måde at forbrænde fedt end en lang joggetur, fordi du både brænder en masse kalorier af, mens du udfører HIIT træning og efter HIIT træningen har en signifikant højere fedtforbrændingseffekt.

Det korte af det lange er, at med HIIT forbrænder du mere fedt og som en ekstra bonus øger du hurtigt din kondition med træningssessioner, der varer kortere end 30 minutter – hvilket vil sige, at du ud over at forbedre din kondition hurtigere, også sparer tid i en travl hverdag! Læs mere om HIIT træning her: www.alun.dk/traening-high-intensity-interval-training.asp

6. Få 8 timers søvn hver nat
Undersøgelser har vist, at når unge, raske mænd kun sov 4 timer 2 nætter i træk, viste de fald (på 15 - 20%) i hormonet leptin, som undertrykker appetitten, samt en stigning i det appetit-stimulerende hormon ghrelin (på 25 - 30%).

Leptin og ghrelin er de to appetit-regulerende hormoner. Leptin udløses fra fedtcellerne og hjælper med at gøre hjernen opmærksom på, at det er på tide at holde op med at spise. Ghrelin produceres i maven og hjælper til at sætte gang i sultfornemmelserne. Forsøgspersonerne fortalte i øvrigt, at de var mere sultne efter deres nætter med lidt søvn end efter nætter, hvor de havde sovet 10 timer.

Desuden havde de større behov for søde sager, saltholdige produkter som chips samt stivelsesholdig mad som brød og pasta. Mangel på søvn skaber altså lyst til at spise lige præcis de produkter, du bør undgå, hvis du gerne vil bevare et godt helbred og en slank krop. Her får du gode råd til, hvordan du får en god nattesøvn.

7. Tænk dig til fedttab
Du trækker de ting ind i dit liv, der stemmer overens med dine dominerende tanker. Tænker du over, om du er fed og overvægtig, er det lige, hvad du bliver. Fokusér aldrig på, hvad du ikke ønsker, men altid på, hvad du ønsker at opleve i dit liv. Tænk positive tanker om din krop og om hvor smuk du er; elsk din krop fra top til tå. Hav et realistisk idealbillede af din drømmekrop og hold fast i dette billede.

Vore tanker er så magtfulde, at de skaber vores virkelighed; så hvis du får en negativ tanke i hovedet, så bare acceptér den og vend dernæst fokus mod din drøm - f.eks hvordan din drømmekrop ser ud, og føl hvordan du igen smyger dine yndlingsjeans på.

Mærk hvordan det er, når folk ser på dig og beundrer din smukke og sunde krop.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan bruge de rigtige tanker til at opnå lige hvad du vil i livet her: www.alun.dk/livsstil-the-secret.asp


Kort sagt: Vær glad, hav det godt med dig selv og følg rådene oven for. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt du ser store resultater! 

Se vores hurtige, nemme og effektive slanke og vægttab tips her!


Jeg værdsætter, at du vil besøge min side og læse denne artikel. Hvis du kan lide artiklen, så klik på DEL nedenunder så vi sammen kan sprede budskabet.

 Jeg elsker, når folk kommentere på mine artikler, så brug formular nedenunder.

Kom med din kommentar

Navn:*
E-mail:*
Kommentar:*
5 + 6 =*

Kommentarer:

Inger skrev denne kommentar:
20-01-2012 22:17:59

Mange tak for de dejlige bøger og mange gode råd jeg går ind for det du skriver, jeg lever og spiser efter lchf kuren ( svensk og norsk) den består af meget proteiner og gode fedststoffer , jeg taber mig og har det godt. Mvh Inger


Lotte Møller skrev denne kommentar:
09-04-2012 11:38:21

Hej! Det er ikke bevist at Økologiske fødevarer indeholder flere næringsstoffer end konventionelle fødevarer vh/ Lotte


Susanne skrev denne kommentar:
17-05-2012 14:33:06

I henhold til Lotte Møllers kommentar. Tror det beror på, hvilke beviser man henviser til. Synes faktisk ikke der er brug for beviser, men kun sund fornuft. Ser det som logisk, at der ikke kan komme sunde fødevarer ud af den måde konventionelle fødevarer fremstilles på. Dernæst er afgrøder kun så sunde, som den jord de vokser i og så fremdeles...! Mvh Susanne


Vis alle kommentarer

emma skrev denne kommentar:
09-10-2013 12:54:01

virker det der Slimatrex slankemiddel? for jeg har læst om hende der Emma der har afprøvet det, om at det virker og sådan. hendes hjemmeside ser meget virkelig ud, og der er mange der kommentere at de rent faktisk virker? men trækker de penge fra min konto hvis jeg bestiler det. altså jeg mener om de snyder, for det er jeg blevet udsat for før, bare ikk med det her. håber du kan hjælpe, Emma.


Emma Victoria skrev denne kommentar:
31-10-2013 14:51:58

Til Emma!
Nej det virker ikke. Og ja de snyder dig. Jeg bestilte det, da jeg ligesom dig synes at hjemmesiden så meget virkelig ud, og de har nu trukket en masse penge fra mig som jeg ikke kan få tilbage. Det skal du helt bestemt ikke købe.
Håber det kan hjælpe dig.
Hilsen Emma Victoria


Kom med din kommentar

Mest læste i Slank

Gode tilbud og økologiske produkter - besøg vores shop

Go left in offers Go right in offers
Alun.dk Hestetangsvej 58 3520 Farum info@alun.dk
Sitemap Kontakt Om Alun.dk Persondatapolitik Betingelser Smiley